تکذیب گزارش ارسال سامانه اس 300

 

پیش‌تر خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع آگاه از آغاز انتقال اولین سامانه دفاع موشکی اس 300 به ایران در روز پنج شنبه خبر داده بود.

 وزارت دفاع روسیه گزارش‌های ارسال سامانه موشکی اس 300 از بندر آستاراخان به ایران که گفته شده بود در روز پنج شنبه 18 فوریه انجام می‌شود را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس روسیه یک مقام بلند پایه وزارت دفاع روسیه در مورد گزارش‌های تحویل سامانه اس 300 مدعی شد: به این دلیل که طرف‌های ایرانی مبلغ مندرج دراین قرارداد را تا 16 فوریه پرداخت نکرده‌اند، آغاز ارسال اولین محموله سامانه موشکی اس 300 نمی‌تواند انجام شود؛ بنابراین حضور وزیر دفاع ایران در آستاراخان برای جشن تخیلی ارسال اولین سامانه موشکی جای بحث ندارد.

پیش‌تر خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع آگاه از آغاز انتقال اولین سامانه دفاع موشکی اس 300 به ایران در روز پنج شنبه خبر داده بود.

این مقام آگاه در گفت‌وگو با بخش فارسی اسپوتنیک اعلام کرده بود تحویل اولین سامانه اس 300 روز پنج شنبه آغاز می‌شود و حسین دهقان وزیر دفاع ا یران نیز در مراسم انتقال این سامانه شرکت خواهد کرد تا شاهد آغاز انتقال این سامانه به تهران باشد.

روسیه و ایران قرارداد ارسال پنج ناوگان موشکی اس 300 را در سال 2007 به امضا رساندند. با این حال در پایان سال 2010 دیمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه ارسال این سامانه به تهران را منع کرد. این قرارداد به ارزش بیش از 800 میلیون دلار لغو شد و پیش پرداخت به ایران بازگردانده شد.

ایران از روسیه به دادگاه کیفری در ژنو به دلیل نقض قرارداد شکایت کرد و خواستار غرامت 4 میلیارد دلاری شد. در بهار 2015 ولادیمیر پوتین ممنوعیت ارسال سامانه اس 300 به تهران را لغو کرد.



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
پایان گلایه ها، آغاز رقابت ها/ توافق در رياض، تفاهم در تهران!

سخنان دیروز رهبر انقلاب درباره موضوع انتخاباتی و همچنین قراردادهای نفتی در کانون توجه روزنامه های امروز قرار دارد. این در حالی است که موضوع انتخابات و دعواهای سیاسی بر سر لیست ها و جناح بندی ها از دیگر موضوعات مهم دیگر امروز است.

 «روزنامه ایران» در گزارشی با تیتر «رمزگشایی از پروژه تخریبی مخالفان اعتدال» به موضوع جنجال اخیر در رابطه با موضوع شرمندگی که معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده است می پردازد. این روزنامه در بخشی از این گزارش می نویسد: «معاون اول رئیس جمهوری در صفحه شخصی خود در اینستاگرام با اشاره به حمله برخی مخالفان علیه دولت در آستانه انتخابات نوشت: بنای کار دولت یازدهم بر سیاسی کاری و پاسخگویی به تخریب‌کنندگان بی‌انصاف نیست، براستی چه کسی شرمنده است؟ به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری افزود: براستی چه کسی شرمنده است؟ می‌دانید که بنای کار دولت یازدهم بر سیاسی کاری و پاسخگویی به تخریب‌کنندگان بی‌انصاف نیست؛ اما گاهی اوقات اظهارنظرهای مغرضانه‌ای طرح می‌شود که نه تنها نسبتی با نقد ندارد، بلکه نوعی پریشان گویی است و هر انسان منصفی از شنیدن آن متأثر می‌شود. وی ادامه داد: از جمله اینکه بتازگی از دولت خواسته شده به خاطر انتشار ندادن گزارش سه ماه در خصوص یک شاخص اقتصادی شرمنده باشد! جهانگیری یادآور شد: اینکه مسئولان بابت رفتار ناشایست خود شرمنده شهروندان باشند محل خدشه نیست؛ با این حال در هفدهمین همایش ملی معرفی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز به صراحت گفتم اگر قرار به شرمندگی باشد چه کسانی باید شرمنده باشند. وی اضافه کرد: افرادی باید شرمنده باشند که بی‌حساب و کتاب خرج کردند و بدهی‌هایی بزرگ بر عهده دولت بعد قرار دادند و یک دولت به معنای واقعی بدهکار ایجاد کردند. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: شرمندگی برای کسانی است که 22 میلیارد دلار در 17 ماه از پول‌های کشور را به بهانه واهی جلوگیری از نوسان قیمت ارز به استانبول و دوبی برده و فروختند که نه تنها از نوسان ارز جلوگیری نکردند که وضع ارز به مراتب بدتر شد. جهانگیری در ادامه نوشت: کسانی باید شرمنده باشند که بابک زنجانی درست کرده و دکل نفتی گم کردند، ده‌ها فساد در کشور شکل داده و فساد را نهادینه کردند. موضوع واقعاً خیلی روشن است و به نظرم افرادی که آدرس غلط می‌دهند را نباید جدی گرفت.»

 

«روزنامه کیهان» در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری با عنوان «دیکته از انگلیس !» می نویسد: «این روزها شبکه فارسی‌زبان بی.بی.سی که تحت نظارت و مدیریت مستقیم وزارت خارجه و سرویس اطلاعات خارجی انگلیس - MI6 - اداره می‌شود، با جدیت! از مردم ایران می‌خواهد که در انتخابات خبرگان رهبری به لیست مورد حمایت آقای هاشمی رفسنجانی رأی بدهند و تاکید می‌کند که نباید به شخصیت‌های انقلابی، مخصوصا حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح رأی بدهند! همین خط خبری و توصیه سیاسی با همان سمت و سو از شبکه فارسی‌زبان آمریکا VOA و رادیو فردا که وابستگی خود به سازمان «سیا» را انکار نمی‌کند نیز دنبال می‌شود.

گفتنی است، چند ماه قبل از فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88، رسانه‌های بیگانه که فتنه 88 از سوی دولت‌های متبوع آنها طراحی شده و می‌دانستند چه توطئه‌ای در پیش است، برای مدیریت بیرونی فتنه و ارسال دستورالعمل سرویس‌های اطلاعاتی مثلث آمریکا، انگلیس و اسرائیل به فتنه‌گران، دقیقا همین خط را تدارک دیده و عملیاتی کرده بودند. رادیوهای آمریکا و بی‌بی‌سی، شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان خود را راه‌اندازی کردند، «توئیتر» که قرار بود و اعلام کرده بود به منظور تغییر ساختار و پاره‌ای از تعمیرات برای مدتی تعطیل خواهد بود، با سفارش رسمی و اعلام شده وزارت خارجه آمریکا، این تعمیرات و تغییرات را به تأخیر انداخت. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی یک شبکه فارسی‌زبان ایجاد کرد. شبکه تلویزیونی و انگلیسی‌زبان «یورونیوز» که دامنه فعالیت آن، کشورهای اروپایی بود، در اقدامی غیرمنتظره، یک شبکه فارسی‌زبان راه‌اندازی کرد و تمامی این رسانه‌ها در جریان فتنه 88 به طور تمام قد و با همه توان در اختیار فتنه‌گران بود تا آنجا که حتی شعارهای ساختارشکنانه، نظیر «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»!، «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»! و... را نیز به سران وطن‌فروش و فریب‌خوردگان میدانی فتنه دیکته می‌کردند و بخش مدیریت رسانه‌ای فتنه را برعهده داشتند. اما، اصحاب و سران نه فقط فتنه هرگز با این دشمنان بیرونی مرزبندی نکردند، بلکه آشکارا از آنها دستور می‌گرفتند و دستورات دیکته شده را به میدان می‌آوردند.

این روزها هم دستورالعمل توصیه شده - بخوانید دیکته‌شده - سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس، بدون کم و کاست و دقیقا همان‌گونه که دیکته شده است از سوی برخی مدعیان اصلاحات و اعتدال و کارگزاران و رسانه‌های مجازی و مکتوبی که در اختیار دارند دنبال می‌شود. آیا این همخوانی تصادفی است و فقط در حد و اندازه یک اتفاق ساده و بدون هماهنگی قبلی و پشت پرده قابل ارزیابی است؟! اگر اینگونه نیست - که ان‌شاءالله نباشد! - کمترین انتظار آن است که آقای رفسنجانی و برخی دیگر از مدعیان اصلاحات و اعتدال با صراحت و به گونه‌ای خالی از ابهام، علیه بلندگوهای وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس موضع گرفته و به وضوح نشان بدهند که با دشمنان تابلودار بیرونی مرزبندی مشخصی دارند و بسیار بدیهی است که اگر آشکارا علیه سرویس‌های اطلاعاتی یاد شده و بلندگوهای نشان‌دار آنها موضع‌ نگیرند باید به مردم حق بدهند که در این ماجرا «کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه» ببینند! این توصیه از سر دلسوزی و خیرخواهی برای خود آقایان مورد اشاره است، چرا که اقدام یاد شده از سوی رسانه‌های دولتی آمریکا و انگلیس مصداق اقدام احمقانه دشمنان است که به قول امام سجاد علیه‌السلام، جای شکر دارد و مانند همیشه، نتیجه معکوس به دنبال خواهد داشت، زیرا کدام یک از مردم این مرز و بوم - غیر از گروهی اندک و فریب خورده و یا خودفروخته- را می‌توان یافت که خشم و غضب دشمنان قسم خورده اسلام و ایران و انقلاب نسبت به این یا آن شخصیت درون نظام را نشانه صحت و درستی بینش و منش آنان نداند؟ و یا حمایت همان دشمنان بیرونی از فلان و بهمان شخص را، دلیل محکم و قابل استنادی برای نامطلوب بودن و ضرورت طرد آنها تلقی نکند؟ از امام صادق علیه‌السلام نقل‌است که می‌فرمایند؛ «از میان دونفر، آن را که مطلوب دشمنان ماست کنار بگذارید و آن را که مورد خشم و غضب دشمنان ماست ترجیح بدهید».

 

 

«روزنامه قانون» در گزارشی با عنوان «پایان گلایه هاآغاز رقابت ها» می نویسد: «استارت تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور زده شد. حال کاندیداهای این انتخابات در سراسر کشور در قالب لیست‌های انتخاباتی و مستقل‌ها به صورت فردی تبلیغات خود را آغاز کرده‌اند. یک هفته ماراتن سخت و نفسگیر میان گروه‌های سیاسی و کاندیداهای این انتخابات شروع و گروه‌های سیاسی به دنبال سهم بیشتر از کرسی‌های مجلس هستند. اما برگزاری انتخابات در کشور الزاماتی در اجرا نیز دارد. از سوی قریب به یک میلیون نفر در جریان برگزاری انتخابات در قالب اعضای هیات‌های اجرایی و نظارت، اعضای شعب ثبت نام و اخذ رای، ناظران شورای نگهبان، نمایندگان فرماندار و بخشدار، بازرسان وزارت کشور، ماموران محافظ صندوق، ستاد انتخابات کشور، ستاد انتخابات استان‌ها، که بخش اعظم آنان نیرو‌های مردمی هستند، سازماندهی می‌شوند تا کار اجرا، نظارت و پشتیبانی انتخابات را به عنوان معتمدان مردم آرا را اخذ و قرائت و شمارش كنند. همه چیز در کنار هم آماده می‌شود تا انتخاباتی با حضور تمام سلیقه‌ها برگزار شود

نوبت به عمل رسيد

صاحب‌ليست‌ها و گروه‌هاي سياسي و همچنين نامزدهاي انتخاباتي بايد بدانند كه جدل‌هاي زمان تاييد صلاحيت‌‌ها و نيز حرف و سخن‌هاي زمان تهيه ليست‌ها گذشت و امروز نوبت ارائه برنامه براي مجالس است.اين افراد بايد بدانند كه مردم از نزاع‌هاي سياسي و تبليغاتي خسته‌اند و نامزدها در تبليغات خود برنامه‌هايي را براي حل مشكلات مردم به بازار سياسي بفرستند كه مشكلي از ملت حل كند چرا كه وقت نطق‌هاي سياسي و نمايشي گذشته و امروز نوبت عمل است

 

«روزنامه شرق» در گزارشی به سخنان دیروز رهبر انقلاب می پردازد و در گزارشی با عنوان «مردم در انتخابات درست عکس خواست دشمن عمل کنند» می نویسد: «پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح دیروز در دیدار پرشور ‌هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم آذربایجان شرقی، ضمن تشکر صمیمانه از ملت بزرگ ایران به دلیل خلق حماسه پرشکوه ۲۲بهمن امسال، آن را نشانه عزم راسخ و ایستادگی و بیداری مردم دانستند و با تأکید بر اینکه انتخابات هفتم اسفند نیز مظهر بیداری ملت و دفاع از نظام و استقلال و عزت ملی است، گفتند: «مردم با حضور همه‌جانبه و آگاهانه و همراه با بصیرت و دانایی در انتخابات، درست عکس خواست دشمن عمل کنند». مقام معظم رهبری در این دیدار که در آستانه سالروز قیام مردم تبریز در ۲۹بهمن سال ۱۳۵۶برگزار شد، ضمن تجلیل از ایمان عمیق، بیداری، نشاط و ایستادگی مردم آذربایجان در مقاطع مهم و سرنوشت‌ساز تاریخ کشور، به‌ویژه در دوران انقلاب اسلامی، بر لزوم زنده نگه‌داشتن روزهای تاریخی انقلاب تأکید کردند و با اشاره به ۲۲بهمن به‌عنوان یکی از این روزهای بسیار مهم افزودند: «براساس گزارش‌های مستند از مراکز معتبر، حضور مردم در حماسه راهپیمایی ۲۲بهمن امسال در سراسر کشور، نسبت به سال گذشته، به میزان قابل توجهی افزایش داشته است».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با تشکر صمیمانه از حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲بهمن تأکید کردند: «این افزایش حضور نشان‌دهنده آن است که به‌رغم تلاش گسترده و پرحجم جبهه استکبار برای به فراموشی سپرده‌شدن یا کم‌رنگ‌شدن انقلاب در ذهن مردم، اما اندک خللی در عزم راسخ ملت به وجود نیامده است»

 

«روزنامه خراسان» در گزارشی با عنوان «سه خط قرمز سازمان بازرسی برای قراردادهای جدید نفتی» می نویسد: «قراردادهای جدید نفتی با حضور کارشناسان سازمان بازرسی کل کشور و وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت.به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست که با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، معاونین و کارشناسان وزارت نفت و معاون اقتصادی و بازرسان کل حوزه نفت سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با اشاره به هدف برگزاری این نشست گفت: هدف از تشکیل جلسه حاضر بررسی قراردادهای جدید نفتی است، قرار است قراردادهای نفتی مورد چکش‌کاری بیشتر قرار گیرد تا خروجی آن به نفع نظام و مردم باشد.سراج با اشاره به اشکالات سازمان بازرسی کل کشور به قراردادهای جدید نفتی گفت: تأکید می‌کنم که هدف سازمان بازرسی رفع اشکالات این قراردادها به نفع نظام و مردم است. هدف ما این نیست برای مدیران وزارت نفت پرونده تشکیل دهیم، قطعاً دنبال آن هستیم که مدیران را به انجام ریسک عادت دهیم چراکه معتقدیم مدیری که نتواند ریسک کند، مدیر نیست.

خط قرمز اول: تولید صیانتی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مغایرت‌های قراردادهای جدید نفتی گفت: خط قرمز سازمان بازرسی در قراردادهای نفتی، موضوع صیانت از ذخیره‌های هیدروکربوری(ذخایر نفت و گاز) است. مجموع عملکرد شرکت ملی نفت به‌ویژه در 15 سال اخیر( تا قبل از کاهش تولید اجباری ناشی از شرایط تحریم) با ضوابط تولید صیانت شده، منطبق نبوده است.

بیم تداوم تولید غیرصیانتی در پسابرجام

سراج تصریح کرد: مطابق گزارش‌های رسمی شرکت ملی نفت و گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور، بعضاً به‌طور میانگین روزانه تا حدود 450 هزار بشکه نفت خام، تولید غیرصیانتی داشته‌ایم و قطعاً بیم آن می‌رود که در شرایط پسابرجام مجدداً این شرایط شکل بگیرد. وی افزود: تولید غیرصیانتی در حجم بالا، چون منجر به حبس منابع نفت در زیرزمین می‌شود، لذا در بلندمدت، منافع اقتصادی و در نهایت منافع ملی را شدیداً تهدید می‌کند. اصلاح این وضعیت، مستلزم تزریق گاز کافی و مستمر به مخازن نفتی و توسعه روش‌های ازدیاد برداشت است.

برنامه های تولید صیانتی روی کاغذ مانده است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این‌که«حتی از منظر قانون نیز فروش نفت ارزان برخلاف تولید صیانت شده است»، متذکر شد: یعنی ارزان‌فروشی و خام‌فروشی نیز به‌نوعی معادل عدم صیانت است. طبق بند 7 ماده 1 قانون اصلاح قانون نفت«تولید صیانت شده از منابع نفت عبارت است از کلیه عملیاتی که منجر به برداشت بهینه با حداکثر ارزش اقتصادی تولید از منابع نفتی کشور در طول عمر منابع مذکور می‌شود و باعث جلوگیری از اتلاف ذخایر در چرخه تولید نفت بر اساس سیاست‌های مصوب می‌شود.» وی با طرح این سؤال که «برای این موضوع یعنی تولید صیانت شده چه برنامه جامعی تدوین و اجرا شده است؟!» افزود: البته برنامه روی کاغذ زیاد است، اما در عمل هیچ کار اساسی نشده است.

خط قرمز دوم: کنترل خام فروشی

سراج با تأکید بر این‌که «خط قرمز دیگر سازمان بازرسی کل کشور، توسعه خام فروشی است که خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی بخش انرژی است» گفت: جهت‌گیری اصلی برنامه‌های کشور در حوزه نفت، عموماً مبتنی بر توسعه اقتصاد بر مبنای صادرات نفت و گاز است. یعنی عموماً تجارت در حوزه نفت را با صادرات نفت تولیدی برابر می‌دانیم درحالی‌که تجارت نفت مفهومی به‌مراتب فراتر از تولید نفت دارد و شامل ترانزیت و سوآپ و تبدیل و صادرات و غیره می‌شود.

لزوم تفکیک میادین مستقل و مشترک در قراردادها

وی تصریح کرد: در قراردادهای جدید باید میان میادین مستقل و میادین مشترک تفکیک قائل شد. یعنی فرمت‌ها و تیپ‌های قراردادی مختلف داشت. در میادین مشترک نیز شرایط منطقه خزر(آب‌های عمیق) با خلیج‌فارس(آب کم‌عمق) و شرایط میادین دریایی با مناطق خشکی متفاوت است و بایستی دقیقاً موردتوجه قرار گیرد.

خط قرمز سوم: پیشگیری از فساد

وی خط قرمز دیگر سازمان بازرسی کل کشور را موضوع سلامت و جلوگیری از فساد در مراحل مختلف قراردادهای نفتی عنوان کرد و افزود: به‌هرحال تجارب نامطلوبی در برخی قراردادهای خارجی نفتی از جمله قرارداد «استات اویل» و قرارداد «کرسنت» و برخی قراردادهای دیگر وجود دارد. قویاً پیشنهاد داریم یک بند در قراردادهای خارجی گنجانده شود که چنانچه در هر مرحله‌ای از اجرای قرارداد ثابت شد که طرف مقابل مثلاً سعی در اعمال نفوذ داشته یا اقدام به پرداخت رشوه تحت هر عنوانی نموده یا یکی از عناوین مندرج در کنوانسیون ملل متحد در مقابله با فساد را مرتکب شده است، حق فسخ یا تجدیدنظر در قرارداد با یک سازوکار مناسب و مؤثر برای کارفرما ایجاد شود. این کار باعث می‌شود پای دلالان و مفسدان تا حدود زیادی کوتاه شود. یعنی هزینه فساد بایستی بالا رود.»

 

«روزنامه اعتماد» در گزارشی با عنوان «توافق در رياض، تفاهم در تهران» به نشست وزيران نفت ايران، عراق، ونزوئلا و رئیس دوره ای اوپك براي تثبيت سقف توليد می پردازد. در بخشی از این گزارش آمده است: «نشست چهارجانبه قطر در برابر نشست چهارجانبه تهران. تنور رايزني‌ها در خصوص نفت داغ است. حالا آنها به اين نتيجه رسيده‌اند كه توليد نفت را كاهش دهند. مصاحبه پشت مصاحبه كه ما نيز موافقيم. اين توافق را كشورهايي اعلام مي‌كنند كه اين اقدام را منوط به همراهي همه كشورها مي‌دانند. ايران اما نقش‌آفريني متفاوتي در اين بازار دارد. ايران هر چند از كاهش سقف توليد نفت حمايت مي‌كند اما خواستار باز پس گرفتن سهم بازار خود است. حالا عربستان، روسيه، ونزوئلا و قطر در دوحه گرد هم آمدند تا براي قيمت‌ها چاره‌اي بينديشند و ديروز نيز وزير انرژي قطر و ونزوئلا همراه با وزير انرژي عراق ميهمان زنگنه شدند تا دومين نشست چهارجانبه و با اهميت در خصوص آينده نفت در تهران برگزار شود. در جلسه مشترك چهارجانبه عربستان، روسيه، قطر و ونزوئلا در دوحه قطر اين توليد‌كننده‌ها اعلام كردند در صورتي كه ديگر توليدكنندگان نفت همراهي كنند حاضر هستند سطح توليد خود را در سال ٢٠١٦ افزايش ندهند. به همين سبب الكساندر نواك، وزير انرژي روسيه رسما گفته بود: «ما اين آمادگي را داريم تا سطح توليد نفت خود را در متوسط توليد شده ماه ژانويه نگه داريم و از آن تجاوز نكنيم.»اين تاكيدات در حالي است كه ايران به هيچ‌وجه قصد ندارد توليد خود را كاهش دهد و بارها تاكنون اعلام كرده است كه حتي با تداوم كاهش قيمت نفت باز هم قصد دارد توليد و صادرات نفت خود را افزايش دهد و بازاري كه روزي توسط عراق، عربستان و قطر تصاحب شده است را دوباره در اختيار بگيرد؛ موضوعي كه همه اعضاي اوپك به آن واقف هستند و به خوبي مي‌دانند ايران از اين سهم خود كوتاه نخواهد آمد. چرا كه طي سال‌هاي گذشته ايران بارها با ارسال نامه‌ها و درخواست‌هاي شفاهي از اعضاي اوپك خواست تا با بازگشتن به سهميه‌هاي تعيين شده قبلي اجازه دهند ايران بازار خود را دوباره به دست آورد و بعيد به نظر مي‌رسد با وجود همه تلاش‌هايي كه تاكنون براي افزايش برداشت از ميادين نفتي ايران انجام شده است اين كشور زير بار توافق كاهش صادرات نفت به بازار برود. گويا اين عدم پايبندي ايران به اين تصميم جديد در عدم دعوت از ايران براي حضور در اين نشست چهارجانبه به خوبي مشهود است. آنها به خوبي مي‌دانند كه ايران با همه آلارم‌هايي كه در مورد حضورش در بازار داده است قصد ندارد به همين راحتي زير بار توافقي جديد برود و به همين اساس هم نشست نخست خود را در كشوري نزديك جغرافياي ايران برگزار كردند و حالا بعد از توافق يك سوم اعضا كه اتفاقا سهم قابل توجهي هم دارند به سراغ پنجمين سهم‌دار بازار آمده‌اند تا اين‌بار با گفتماني متفاوت در مورد توافق مقطعي براي ثبات قيمتي در بازار صحبت كنند. البته برخي تحليلگران معتقدند كه تاثير اين اقدام- توافق كاهش توليد - بر قيمت نفت در بازار جهاني مشخص نيست و اين مساله به سياست نفتي بسياري از توليدكنندگان نفت در جهان وابسته است، چرا كه ديدگاه اين كشورها نسبت به شرايط كنوني بازار با توجه به تلاش در راستاي حفظ سهم از بازار تقاضا با يكديگر متفاوت است، چرا كه ايران قصد دارد با لغو تحريم‌ها توليد نفت خود را طي ماه‌هاي آينده ٥٠٠ هزار بشكه افزايش دهد. و حالا بنا به گفته ميسوين ماهش و كوين نوريش كارشناسان موسسه باركليز، ايران و عراق از جمله مهم‌ترين اعضاي اوپك هستند كه بايد در اين زمينه با روسيه و عربستان همراه شوند چرا كه طي سال جاري بيشترين افزايش توليد در بازار نفت جهاني را از اين كشورها خواهيم داشت اما در زمينه همراهي اين دو كشور با اين تصميم عدم اطمينان بالايي وجود دارد. تلاش‌ها در اجراي اين سياست به‌شدت تحت‌تاثير عدم اطمينان متقابل بين دو رقيب منطقه‌اي ايران و عربستان است. اين دو كشور در بحران‌هاي منطقه‌اي يمن و سوريه سياست‌هاي كاملا متقابلي را در پيش گرفته‌اند. وزير نفت عربستان نيز پس از اين ديدار اعلام كرد كشورهاي توليدكننده نفت طي ماه‌هاي آينده به ارزيابي بازار ادامه خواهند داد. ثابت نگه داشتن ميزان توليد نفت و عدم افزايش آن در شرايط كنوني كافي خواهد بود. در ماه دسامبر سال گذشته اوپك روزانه ٣٩ ميليون بشكه نفت و به عبارت ديگر دو پنجم از نفت جهان را توليد كرده است. كارشناسان موسسه كاپيتال اكونوميكس لندن نسبت به اين تصميم عربستان و روسيه اعلام كردند كه بدون اين تصميم نيز بعيد به نظر مي‌رسيد عربستان و روسيه توليد نفت خود را بيش از حد كنوني افزايش دهند. بنا به گفته جوليان جسوپ و توماس پاگ دو كارشناس بازار نفت بين‌المللي براي اينكه اين توافق موثر واقع شود عربستان بايد توليد نفت خود را كاهش دهد. به هر روي عراق، ونزوئلا و قطر به ايران آمده‌اند تا با بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ايران پاي ميز مذاكره بنشينند تا شايد بتوانند ايران را متقاعد به كاهش توليد كنند. ظاهرا قرار است وزراي سه كشور حاضر جاي خالي عربستان و روسيه را در متقاعد كردن ايران براي عقب‌نشيني از برنامه‌هاي اعلامي‌اش پر كنند. نشست چهارجانبه تهران در عصر روز گذشته بدون روسيه و عربستان در حالي برگزار شد كه تا آخرين ساعات برگزاري اين نشست حضور وزير نفت قطر با اما و اگر همراه بود.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
یکی از مقامات عراقی نیز در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» گفته بود: «آن ها با استفاده از عروسک به کودکان می آموزند که چگونه مردم را گردن بزنند، سپس آن ها را به تماشای گردن زدن می برند و گاه آن ها را مجبور به حمل سرهای از تن جدا شده به منظور ریختن ترسشان می کنند».
 

 

داعش عنصر نامطلوبی در جهان اسلام و خاورمیانه است که با ترور، خشونت، تجاوز و وحشت شناخته می شود. گروهی که از هر ابزار و وسیله ای برای تحقق اهداف نامشروع و غیرانسانی خود استفاده می کند.

به گزارش «تابناک»، یکی از غیرانسانی ترین و نگران کننده ترین ابزارهای داعش برای تحقق اهداف شوم خود، استفاده از کودکان است. داعش بعد از تصرف مناطق مورد هجوم خود، زنان را به بردگی می گیرد، مردان را به اجبار وارد میدان نبرد می کند و کودکان را برای اهداف تروریستی آموزش می دهد و به کار می گیرد.

به انقیاد درآوردن کودکان با شستشوی مغزی


هرچند اطلاعات دقیقی در مورد تعداد کودکان داعش در دست نیست، ماجراهای تعریف شده از سوی آواره‌شدگان و مدارک جمع‌آوری شده توسط سازمان ملل، گروه‌های حقوق بشری و خبرنگاران، حاکی از گسترش روزافزون استفاده داعش از کودکان است. البته موضوع کودکان سرباز، پدیده تازه‌ای نیست و در جنگ‌های قبایلی در آفریقا، بارها از این افراد استفاده شده است.

شبکه خبری «اسکای نیوز» به تازگی با انتشار یک فیلم نشان می دهد که داعش چگونه با استفاده از بازی هایی، اعدام را به کودکان آموزش می دهد. در این ویدئو، کودکان با زانو زدن روی زمین تظاهر به کشته شدن به ضرب گلوله می کنند و در بخشی دیگر از این ویدئو، کودکی را می بینیم که با پوشیدن لباس سیاه داعش و با در دست داشتن یک خنجر، به یک عروسک هجوم می برد و تظاهر به بریدن سر آن عروسک می کند.

 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 

در همین زمینه، سرمد جیلانی، یکی از فعالان سوری و از اعضای گروهی به نام «رقه در سکوت در حال جان سپردن است»، می گوید: « این کودکان نسل از دست رفته سوریه هستند. اعضای داعش این کودکان را شستشوی مغزی می دهند و آن ها را به خطوط مقدم نبرد می فرستند و در بمب گذاری های انتحاری از آن ها استفاده ابزاری می کنند».

پیش از این نیز روزنامه «دیلی میل» در گزارشی به نقل از مقامات عراقی، به 500 کودک ربوده شده توسط داعش اشاره کرده بود که داعش با شستشوی مغزی، آن ها را برای عملیات های انتحاری و برای تبدیل شدن به سربازانی جنگجو آموزش داده بود. کودکانی از الانبار در غرب عراق و از دیالی در شرق عراق ربوده و به پایگاه هایی در عراق و سوریه جهت آموزش های مختلف فرستاده می شدند.

 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
یکی از مقامات عراقی نیز در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» گفته بود: «آن ها با استفاده از عروسک به کودکان می آموزند که چگونه مردم را گردن بزنند، سپس آن ها را به تماشای گردن زدن می برند و گاه آنها را مجبور به حمل سرهای از تن جدا شده به منظور ریختن ترسشان می کنند».
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 

یک متخصص مبارزه با تروریسم در گفت وگو با دیلی میل گفته، با ربودن این کودکان و پرورش ذهنی آن ها از دوران کودکی و نوجوانی، داعش می تواند از این کودکان متعصبینی وفادار برای مردن در راه دفاع از خودش به وجود آورد.

این مبارزان نوجوان و جوان می‌توانند تهدیدی خطرناک در بلندمدت باشند، زیرا آنها از زندگی طبیعی خود در میان کودکان و فضای مدارس دور شده و در مقابل ماشین تبلیغاتی قرار گرفته‌اند که هدف آن مقدس نشان دادن جنایت‌های داعش و کشته شدن در این راه است.

بدون شک، داعش علاوه بر استفاده از این کودکان برای مقاصد کوتاه مدت، تلاش دارد آن ها را برای آینده خلافت خودخوانده و نامشروع خود پرورش و آموزش دهد؛ کودکانی که از هم اکنون تمامی آموزش های لازم را می گذرانند، می توانند نسلی به مراتب خطرناک تر، جسورتر، آموزش دیده تر، متبحرتر و متخصص تر در زمینه فعالیت های تروریستی نسبت به تروریست های کنونی داعش و القاعده باشند.


پسران کودک و نوجوانی که از سوی داعش ربوده شده و یا داوطلبانه به این گروه می‌پیوندند، به اقتضای سن خود به اردوگاه‌های نظامی و مذهبی فرستاده می‌شوند. از اصول شریعت گرفته تا استفاده از سلاح‌های مختلف از جمله مسائلی است که در این اردوگاه‌ها به کودکان آموزش می‌دهند.

تصاویر منتشره توسط روزنامه دیلی میل نشان می دهد، چگونه این کودکان آموزش هایی می بینند که فقط در ارتش های مدرن شاهد آن هستیم.

 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
معصومیت از دست رفته کودکانی که در سنین کودکی در اردوگاه های نظامی و مدارس داعش برای تبدیل شدن به قاتلانی شرور آموزش داده می شوند.
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
خزیدن در زیر سیم خاردارها به عنوان بخشی از فرایند آماده سازی برای میدان نبرد
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
استیو امرسون از پروژه تحقیات تروریسم می گوید، این کودکان برای مواقعی که داعش مورد حمله قرار می گیرد نیز این آموزش ها را می گذرانند.
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
پسران جوانی که با سخت گیری فرماندهان داعش از دیوارهای بلند طنابی بالا  می روند و به صورت طاقت فرسایی آموزش می بینند.
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 
یک فرمانده بزرگسال داعش با قدم زدن در میان سربازان تازه جذب شده، به این کودکان سرباز می آموزد که به صورت متعصبانه ای با سلاح یکدیگر را هدف گیرند.
 
چگونه داعش کودکان را به تروریست تبدیل می کند؟
 

یکی دیگر از ابعاد سرنوشت شوم این کودکان را شلی وایتمن، مدیر اجرایی مرکز رومئو دالیر (فعال در زمینه کودکان سرباز) بازگو می‌کند. بنا به گفته وایتمن، داعش از برخی از این کودکان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و گاه برای تأمین خون از آنها استفاده می‌شود.

شاهدانی از دو شهر موصل و تلعفر در عراق به بازرسان سازمان ملل اعلام کردند، کودکانی را دیده‌اند که با وجود سن بسیار پایین، یونیفورم مخصوص داعش پوشیده و به گشت‌زنی در خیابان‌ها و دستگیری شهروندان می‌پردازند. بر اساس این گزارش، در منطقه الشرقاط در استان صلاح‌الدین نیز نوجوانان زیادی از اعضای داعش، مسئولیت برپایی ایست‌های بازرسی را بر عهده دارند.

ابراهیم رقاوی، جوان بیست و دو ساله‌ای که عضو گروه «رقه در سکوت در حال جان سپردن است» در مصاحبه با فارین پالسی به این موضوع اشاره داشت که داعش به استخدام کودکان و نوجوانان در ساختار خود سرعت و شدت بیشتری بخشیده است.

او می‌گوید، نوجوانانی که در رقه توسط داعش آموزش می‌بینند، به سرعت به کوبانی فرستاده شده تا با کردهای این منطقه بجنگند. به دلیل وجود فقر گسترده در رقه، داعش خانواده‌ها را متقاعد می‌کند که در صورت دریافت هزینه‌ای ناچیز، فرزندانشان را به عضویت این گروه درآورند. گاهی نیز خود داعش با برگزاری نشست‌های عمومی در سطح شهر، مستقیم شروع به یارگیری از میان این کودکان می‌کند. با توجه به بسته بودن تمام مدارس در رقه، این یارگیری‌ها با سهولت بیشتری انجام می‌شود. برخی از این اردوگاه‌های موجود در رقه عبارتند از: اردوگاه الزرقاوی، اردوگاه اسامه بن لادن، اردوگاه الشرکراک، اردوگاه الطلائیه و اردوگاه الشریعه.

بنا به گفته رقاوی، تنها در اردوگاه الشریعه بین 250 تا 300 نفر وجود دارند که سن همه آنها زیر 16 سال استفرد آبراهامز، مشاور مخصوص دید‌بان حقوق بشر در این زمینه با ایزدی‌هایی مصاحبه کرده که توانسته‌اند از چنگال داعش فرار کنند. یکی از همین ایزدی‌ها به آبراهامز گفته بود، داعش 14 پسر بین هشت تا دوازده ساله را در محل سکونت او در سنجار انتخاب کرد و به اردوگاه‌هایی فرستاد تا جنگ را بیاموزند.

سربازان کوچک امروز، قاتلان بی رحم فردا

شبکه خبری وایس نیز تابستان سال گذشته مستندی در مورد زندگی تحت سایه داعش پخش کرد. قسمت دوم این مستندها مربوط به استفاده داعش از کودکان برای اهداف آینده خود است.

در این ویدئو یک مرد بلژیکی نشان داده می‌شود که با فرزند شش ساله‌اش به تازگی وارد شهر رقه شده است. وقتی خبرنگار وایس از این کودک می‌پرسد، دوست داری در آینده عامل انتحاری شوی یا یک نیروی جهادی، کودک گزینه دوم را انتخاب می‌کند. این کودکان علاوه بر این‌که به اجبار در مسیر افراطی شدن گام بر می‌دارند، روزانه شاهد موج زیادی از خشونت‌ها هستند.

رقاوی عکس‌هایی را نشان می‌دهد که کودکان زیادی در حال تماشای به صلیب کشیده شدن چند جوان مسیحی در رقه هستند. به عقیده او، این کودکان آن‌قدر شاهد این‌گونه اعدام‌ها بوده‌اند که دیگر بریده شدن سر یک انسان از بدنش برای آنها وحشت آفرین نیست. نتیجه تمام این اقدامات را می‌توان در همین یک جمله رقاوی مشاهده کرد: «داعش با این‌گونه اقدامات، کودکی، قلب و روح پاک این کودکان را از بین می‌برد».

کودکان امروز سوریه، عراق، افغانستان و دیگر مناطق تحت کنترل داعش با خطر از دست دادن معصومیت و احساسات پاک کودکی شان روبه رو هستند. معصومیت بسیاری از این کودکان قربانی توحش و بربریت عنصر خشونت طلبی شده که سعی دارد تمام مرزهای انسانی را به مانند مرزهای خاورمیانه مورد هجوم قرار دهد. کودکان معصوم دیروز و جلادان فردای داعش می توانند تبدیل به بغدادی ها، هیتلرها و صدام های جدید و خطرناک تری شوند که جنگیدن، جنایت، خشونت و قساوت را از همان کودکی فرا گرفته اند.



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
رمزگشایی از جنجال رسانه‌ای جدید دولت

«برجام۲»؛ واقعیت یا وعده‌ای دیگر برای فرار از پاسخگویی درباره

تحقق وعده های قبلی دولت؟/ آقایان دولتی! به جای فتح‌الفتوح

ساختن‌ اغراق‌آمیز از برجام، دستاوردها و هزینه‌هایش را بیان کنید

 

بنابراین دولتی‌ها بازهم برای فرار از چرایی محقق نشدن وعده‌های دولت، یک وعده سر خرمن دیگر به نام «برجام۲» را تبلیغ می‌کنند. باید برای باورپذیر بودن «برجام۲»؛ همچنان «برجام» را فتح‌الفتوح جلوه داد. «برجام۱» و «برجام۲» به کمک هم نیازمندند، یکی برای فرار از پاسخگویی و دیگری برای زنده‌ماندن امیدِکاذبی که دولت همچنان می‌کوشد به جامعه القاء کند.
گروه سیاسی-رجانیوز: برجامی که قرار بود با حضورش همانند یک اسطوره به کمک دولت یازدهم بیاید و تمام مشکلات کشور را رفع نماید، این روزها به پاشنه آشیل دولت یازدهم تبدیل شده است. پاشنه آشیلی که دولت را مجبور کرده است تا از هر فرصتی برای بزک برجام استفاده کند. گاهی با برگزار کردن جشن اهدا مدال شجاعت و گاهی با تعریفهای غلوآمیز از پسابرجام و جدیدا هم با کلیدواژه «برجام۲».
 
به گزارش رجانیوز در دو سال گذشته تمامی وعده‌های دولت یازدهم به بعد از برجام حواله شده بود و تمام دولتمردان به بهانه وجود تحریم‌ها تلاش می‌کردند از پاسخ به مطالبات عمومی فرار کنند. در کنار این رویکرد، رسانه‌های منتسب به دولت نیز تمام توان خود را برای نشان دادن اهمیت مذاکرات متمرکز کرده بودند و در نقاط عطف مذاکرات هسته‌ای با دعوت از مردم برای برگزاری جشن‌های خیابانی تلاش کردند تا زمان بیشتری برای دولت یازدهم فراهم کنند.
 
بنابراین دولت یازدهم که تاکنون هویت خود را در نسبت با تنش‌زدایی در سیاست خارجی و مذاکرات هسته‌ای تعریف کرده بود و دو سال گذشته را صرفاً با ترسیم چهره دوران پسا برجام و موکول کردن تحقق وعده‌های خود به بعد از لغو تحریم‌ها سپری کرده بود، با فرا رسیدن روز اجرای برجام هویت سابقش را از دست داد و باید دنبال هویت جدیدی باشد. هویتی که انتظار می‌رفت بر مبنای تحولات اقتصادی و فعالیت‌های زیر بنایی در امر تولید بنا شود. اما فرار دولت از این مساله و سخنان دولتی‌ها درباره اینکه قرار نیست پس از برجام اتفاق خاصی بیفتد؛  باعث شد دیگر صدایی از جشن و پایکوبی حامیان دولت در خیابان‌ها به گوش نرسد.
 
 
 از سوی دیگر دولت یازدهم که تاکنون تنها با حربه وجود تحریم‌ها توانسته بود فشار مطالبات عمومی را به طور موقت کاهش دهد؛ این روزها بیش از قبل نیاز دارد تا نگذارد تنور برجام در افکار عمومی سرد شود. بنابراین دولتی‌ها بازهم برای فرار از چرایی محقق نشدن وعده‌های دولت، یک وعده سر خرمن دیگر به نام «برجام۲» را تبلیغ می‌کنند. همین مساله است که این روزها دولتی‌ها را وادار کرده هرچندوقت یکبار و به هر بهانه پای برجام را وسط بکشند. باید برای باورپذیر بودن «برجام۲»؛ همچنان برجام را فتح‌الفتوح جلوه داد. «برجام۱» و «برجام۲» به کمک هم نیازمندند، یکی برای فرار از پاسخگویی و دیگری برای زنده‌ماندن امیدِکاذبی که دولت همچنان می‌کوشد به جامعه القاء کند. 
 
 
در همین راستا دولت یازدهم  ۱۹ بهمن و برای بزک برجام در افکار عمومی، مراسمی را با عنوان تجلیل از دست‌اندرکاران برجام برگزار کرد. حسن روحانی در این مراسم در اظهاراتی عجیب با اشاره به این که "می‌گویند با برجام دولت برای ملت رفاه بیاورد، مگر ما برجام را آورده‌ایم؟ ما خادم مردم هستیم، برجام را خدا آورد" گفته بود: «پیروزی ملت اراده حق بوده و همان خدا هم برای ملت سربلندی بیشتر و رفاه بیشتر خواهد آورد». 
 
در راستای بزک برجام یکی از پربسامدترین کلید واژه‌هایی که این روزها در سخنان رئیس جمهور به گوش می‌رسد «برجام ۲» است. روحانی در مراسم آغاز عملیات اجرایی برقی شدن راه آهن تهران- مشهد، در کنار این که هماهنگی قوا و نهادها را برای سرعت بخشیدن به روند توسعه کشور را ضروری دانسته بود تاکید کرد: «باید برجام ۲ را برای توسعه کشور آغاز کنیم».
وی همچنین در مراسم روز فنآوری فضایی اظهار کرد: «امروز نیاز به یک برنامه جامع مشترک داریم؛ چرا که از برجام یک عبور کرده‌ایم و باید برجام ۲ را آغاز کنیم. ما در اهداف ملی و توسعه کشور اختلاف نداریم و همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را حل کنیم». زوحانی ۲۲بهمن نیز گفت: «ما نیاز به برنامه جامع اقدام ملی (برجام ۲) داریم و همه باید برای ساختن ایران به یک اقدام مشترک ملی دست بزنیم. توان ملت ایران، تحصیلات جوانان ما، امکانات مادی و طبیعی کشور همه و همه می‌تواند ما را به خوبی به قله پیشرفت و سرافرازی در زندگی مادی و معنوی برساند.»
 
البته روحانی با توجه به انتخابات پیش رو، در اولین واکنش به رد صلاحیت برخی نامزدها در مواجهه با شورای نگهبان گفت که باید از مدل "برجام" استفاده کنیم؛ وی در مورد امور اقتصادی کشور نیز بارها از اصطلاح "برجام ۲" استفاده کرده است؛ حتی در مورد مسائل سیاسی هم "برجام داخلی" بارها به زبان رییس جمهور آمده است.
رئیس جمهور ۲۴ بهمن نیز در آخرین موضع گیری خود درباره برجام در مجمع سالانه بانک مرکزی بار دیگر از کلید واژه برجام استفاده کرد و گفت: «بحمدلله بهترین سربازان هم به این میدان رفتند تا موفق شویم و اکنون که از دوران تحریم عبور کرده‌ایم و وارد دوران پسابرجام شدیم امروز روزی است که باید برجام ۲ یعنی برنامه جامع اقدام مشترک ملی تدوین کنیم و همه هم باید در کنار یکدیگر باشیم.»
 
در واقع دولت یازدهم تلاش می‌کند تا با وسط کشیدن پای برجام در سیاست داخلی کشور حداقل به دوپینگ قهرمانان خود کمک و حواس‌ها را از نقاط ضعف برجام منحرف کند. چرا که اگر برجام واقعا الگویی قابل دفاع است؛ آقای روحانی و دولتش باید به جای فتح‌الفتوح ساختن‌های اغراق‌آمیز از آن، دستاوردها و هزینه‌هایش را تبیین کنند، تا مشخص شود اساسا در برجام چه داده‌ایم و چه گرفته‌ایم.
 
با این وجود اگرچه دولت یازدهم تلاش می‌کند برجام۲ را به عنوان برنامه جدید خود برای پیشبرد اهداف معرفی کند اما تاکنون تعریف مشخصی از آن ارائه نشده است. اساساً روحانی مشخص نکرده که «طرف مقابل» در «برجام۲» چه کسی است و قرار است چه کسی با چه کسی مذاکره کند؟ جایگاه رهبری نظام در این معادلات خودساخته کجاست؟
 
اما مطرح شدن این مساله آن هم در آستانه انتخابات مجلس در کنار فعالیتهای صریح انتخاباتی دولت یازدهم، حکایت از این مساله دارد که قطعاً بخشی ازفایده تبلیغاتی شعار «برجام۲» به مساله انتخابات  و همان سخن روحانی در بهمن ماه برمی‌گردد که گفته بود: «به‌عنوان دولت اعتدال دل‌مان می‌خواهد معتدلان بروند مجلس و این آرزوی ماست.»


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
نکاتی مفیـد برای افزایـش طـول عمـر باطـری موبایـل

 

اپل، سامسونگ، نوکیا، سونی اریکسون و دیگر برندهای معتبر با ارائه تلفن های همراه هوشمند خود اجازه می دهند تا کاربران علاوه بر مکالمه با تلفن های همراه به بازی، گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئو، ثبت تصاویر و ویدئو و ده‌ها قابلیت جالب دیگر دسترسی داشته باشند.

 

با توجه به طیف متنوعی از قابلیت‌های قابل اجرا بر روی تلفن همراه، جای تعجب نیست که عمر باطری تلفن همراه همواره یکی از نگرانی‌های اصلی برای توسعه دهندگان، تولید کنندگان و کاربران تلفن های همراه است.

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

جالب اینجاست که طی سالهای متمادی که گذشته است، هنوز هم باطری‌های تلفن های همراه هوشمند نهایتا برای مدت 72 ساعت قابل استفاده هستند و نه بیشتر !

 

در واقع این موضوع مربوط به این میشود که با وجود پیشرفت تکنولوژی در ساخت باطری های تلفن های همراه، به همان نسبت سخت افزارهای قدرتمندتر و بالطبع پرمصرف تری در تلفن های همراه استفاده شده است. (البته به نظر شخصی من تکنولوژی باطری های موبایل و لپ تاپ طی دهه گذشته تغییر شگرفی نکرده است)

 

یکی از اصلی ترین مشکلات کاربران گوشی های هوشمند هم مشکل تخلیه زودهنگام باطری های تلفن هایشان است. در این مطلب 10 نکته ساده و کاربردی معرفی خواهد شد که از طریق آن میتوانید زمان استفاده از باطری های تلفن های هوشمند را افزایش دهید.

 

 

1. خاموش کردن قابلیت لرزاننده یا ویبره (Vibrations):

 

قابلیت ویبره از امکانات قدیمی تلفن‌های همراه است. اما مهمترین استفاده این قابلیت هنگامی است که کاربر در یک جلسه یا نشست و یا سالن تئاتر و … است که لازم است تلفن همراه در حالت بی صدا (Silent) باشد تا با استفاده از لرزاننده بتوان متوجه تماس جدید و یا پیام کوتاه و یا ایمیل جدید شد. بنابراین استفاده از قابلیت ویبره در حالت General یک کار بیهوده و اضافی است که نتیجه آن چیزی جزء مصرف بخش قابل توجهی از باطری موبایل تان نخواهد بود.

 

هنگامی که تلفن همراه تان زنگ میخورد ارتعاشاتی در بلندگوی موبایل‌تان به وجود می‌آید که این ارتعاشات کوچک نهایتا سبب شنیدن موزیکی میشود که از آن به عنوان زنگ موبایل یاد میشود. این ارتعاشات کوچک بلندگو را با ارتعاشاتی مقایسه کنید که کل گوشی تان را می‌لرزاند ! اولین قدم برای صرفه جویی در مصرف تلفن همرا‌ه‌تان مدیریت ویبره در تلفن همراه تان است. همان طور که گفته شد بهتر است این قابلیت را در حالت General غیر فعال کنید و تنها در حالت Silent آن را فعال نگه دارید.

 

 

2. کاهش نور صفحه نمایش :

 

شاید باورتان نشود که با کم کردن چند درجه از روشنایی صفحه نمایش عمر شارژ باطری تان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند. همچنین در برخی از تلفن های هوشمند قابلیتی با نام Auto Brightness وجود دارد که با فعال کردن آن، نور صفحه نمایش‌تان در محیط های نوری زیاد به طور خودکار کمتر میشود.

 گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

 

به هر حال توصیه میشود هیچگاه روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را در بالاترین حد آن نگاه ندارید نور صفحه های نمایش خیلی بیشتر از آن چیزی که فکرش را بکنید، قاتل باطری شما هستند. همچنین استفاده از پوسته ‌ (Theme)های تیره به جای پوسته‌های روشن میتواند یکی دیگر از راه‌های ساده مدیریت نور صفحه نمایش برای افزایش عمر شارژدهی باطری تلفن همراه‌ تان باشد.

 

 

3. مدیریت قابلیت Screen Timeout :

 

یکی از قابلیتهایی که در تلفن‌های همراه تعبیه شده است، قابلیت خاموش شدن اتوماتیک صفحه نمایش پس از مدت زمان معین از عدم استفاده از تلفن همراه است. بهتر است زمان این قابلیت را در پایین‌ترین حد ممکن قرار دهید. این موضوع موجب میشود تا در مجموع مدت زمان کوتاهتری صفحه LCD گوشی‌تان روشن باشد و در نتیجه انرژی کمتری از باطری تلفن‌تان مصرف شود.

 

 

4. هنگامی که از تلفن همراه‌‌تان برای مدتی استفاده نمی‌کنید آن را خاموش کنید:

 

در شب و هنگامی که قصد دارید تا به رختخواب بروید و استراحت کنید، گوشی خود را خاموش کنید. این موضوع موجب جلوگیری از اتلاف ساعت‌ها انرژی باطری موبایل‌تان خواهد شد. رعایت همین نکته ساده باعث میشود تا در هر دوره‌ی شارژ حداقل یک روز بیشتر بتوانید از باطری گوشی تان استفاده کنید. مثلا اگر تا به حال هر دو روز یکبار مجبور به شارژ مجدد باطری موبایل‌تان داشتید حالا خواهید دید که هر سه روز یکبار نیاز به شارژ مجدد پیدا خواهید کرد.

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

اگر هم جزء آن دسته از افرادی هستید که حوصله بالا آمدن مجدد سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی که با آغاز بالا آمدن سیستم عامل تلفن همراه شروع به کار میکنند را ندارید و به قول معروف Load گوشی‌تان زیاد طول میکشد میتوانید گوشی خود را در هنگام خواب در حالت Offline و یا در بعضی گوشی ها در حالت Flight Mode قرار دهید.با این کار تنها سیم کارت شما خاموش خواهد شد و ارتباط تان با اپراتور تلفن همراه تان قطع میشود که این موضوع نیز موجب کاهش مصرف باطری تلفن خواهد شد. علاوه بر آن برای اس‌ام‌اس های تبلیغاتی، نیمه شب سراسیمه از خواب بلند نخواهید شد !

 

علاوه بر آن اگر از آن دسته از افرادی هستید که تلفن همراه‌تان را با خود به رختخواب میبرید یا در بالای سرتان میگذارید و اگر به سلامتی خود اهمیت می‍دهید خاموش کردن تلفن همراه و یا قرار دادن آن در حالت Offline یا Flight Mode موجب جلوگیری از تاثیر امواج مخرب تلفن بر روی مغزتان در هنگام خواب خواهد شد.

 

 

5. شارژ صحیح باطری :

 

هنگامی که در مورد باطری‌های گوشی‌های تلفن‌های همراه صحبت می‌کنیم به طور کلی بحث ما شامل دو نوع مختلف از باطری‌های قابل شارژ است :

لیتیوم یون (Li-Ion)، و باتری های بر پایه نیکل که خود به دو گروه نیکل متال هیدرید (NIMH) و نیکل کادمیوم (NiCd) تقسیم می‌شود.

 

ظرفیت باطری‌های نیکل کادمیوم (NiCd) با هر بار که آن را شارژ می‌کنید کاهش می‌یابد با این حال باطری های نیکل کادمیوم دارای عمر بسیار بیشتری نسبت به باطری‌های نیکل متال هیدرید هستند. اگر تلفن همراه شما از باطری‌های نوع لیتیوم استفاده می‌کند میبایست همیشه قبل از اینکه ظرفیت شارژ گوشی به طور کامل خالی شود اقدام به شارژ مجدد باطری کنید.

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net

 

باتری های لیتیوم یون طولانی ترین چرخه زندگی در میان سه نوع از باتری‌های معرفی شده را دارا هستند آنها همچنین نیاز به شارژ به دفعات بیشتری (حتی زمانی که باتری به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد) دارند.

 

برای استفاده بیشتر از باطری تلفن همراه خود به مدت طولانی تر، لازم است تا ابتدا بدانید تلفن همراه تان از کدام یک از باطری های شرح داده شده استفاده می‌کند و با توجه به اطلاعات بدست آمده استراتژی مناسبی را برای نگهداری باطری‌ انتخاب کنید.

 

راستی شارژ ابتدایی 12 ساعته تلفن های همراه هم صحت ندارد ! و این موضوع مربوط به مدلهای بسیار قدیمی و منسوخ شده از باطری های قابل شارژ بوده است که دیگر استفاده نمیشوند. اگر دقت کنید این موضوع که تا حد بسیار زیادی از طرف فروشندگان تلفن همراه و افراد عام توصیه میشود در هیچ کدام از دفترچه‌های راهنمای همراه محصول نیز نوشته نشده است!

 

 

6. بستن برنامه‌های غیرضروری

 

یکی از قابلیتهای مفید گوشیهای هوشمند، امکان اجرای چندین و چند نرم افزار به صورت همزمان در تلفن همراه است. اما این موضوع نیز یکی از قاتلین مصرف باطری موبایل‌تان است، در واقع بهتر از این قابلیت تنها مواقعی استفاده کنید که واقعا به آن احتیاج دارید. و در مواقع غیر ضروری از باز گذاشتن نرم افزارها و بازی های مختلف در پس زمینه گوشی خودداری کنید. برای مدیریت نرم افزارهای در حال اجرا نرم افزارهای مختلفی نیز وجود دارد مثلا برای گوشی های اندرویدی میتوانید از نرم افزار مفید Advanced Task Killer استفاده کنید.

 

 

7. غیر فعال کردن مکان یاب ماهواره‌ای (GPS)

 

احتمالا اگر یکبار تجربه کرده باشید و GPS گوشی‌تان را فراموش کرده باشید تا خاموش کنید و یا نرم افزاری داشته باشید که در پس زمینه در حال اجرا باشد و از جی پی اس گوشی استفاده می‌کند حتما خواهید دید که در کمتر از یک روز باطری گوشی شما نیاز به شارژ مجدد پیدا خواهد کرد.

 

گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org

 

همواره دقت داشته باشید GPS گوشی‌تان در مواقعی که نیازی به آن ندارید در حالت غیرفعال باشد.

 

8. وقتی سیگنال بلوتوث، وای‌فای و یا سیگنال آنتن شبکه وجود ندارد ...

وقتی در مکانی هستید که فاقد پوشش دهی اپراتور است و در اصطلاح گوشی‌تان آنتن نمی‌دهد، اگر امید ندارید تا به زودی به مکانی برسید که گوشی تان آنتن میدهد بهترین کار این است که گوشی خودتان را در حالت flight Mode یا Offline قرار دهید. چرا که در صورت عدم دریافت سیگنال سیم‌کارت، گوشی تان مدام سعی میکند تا سیگنال اپراتور را یافت کند، این عمل انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کند و سبب تخلیه باطری تلفن همراه‌تان در زمان کوتاهی خواهد شد.

 

این موضوع در مورد Wifi و بلوتوث گوشی نیز صدق می‌کند. هنگامی که نیازی به استفاده از شبکه بی‌سیم یا بلوتوث ندارید. آنها را غیرفعال کنید تا در مصرف باطری تلفن همراه تان تا مقدار قابل توجهی صرفه جویی کرده باشید.

 

 

9. به حداقل رساندن اطلاع‌دهنده‌ها

 

برنامه‌های زیادی وجود دارند که با اتصال مداوم به اینترنت، اطلاعیه ها و اعلان‌هایی را به شما اعلام می‌کنند، آخرین اخبار، آخرین ایمیل‌ها و آخرین فعالیت‌ها در شبکه های اجتماعی از قبیل توییتر و فیس بوک و از جمله این اعلان ها هستند.

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

اما وقتی تعداد این اعلان‌های نرم افزاری زیاد میشود، نه تنها به یک مورد آزاردهنده تبدیل میشوند بلکه باعث هدر رفتن مقدار قابل توجهی از انرژی باطری تلفن‌تان خواهد شد. علاوه بر استفاده ای که هر کدام از اعلان دهنده ها از اینترنت دارد، هر اعلان باعث روشن شدن صفحه نمایش، پخش یک آلارم و یا یک لرزش در تلفن همراه خواهد شد … بهتر است اعلان های نرم افزارهای غیر ضروری را غیر فعال کنید.

 

 

10. هوای سرد !

 

احتمالا برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید باطری‌های تلفن‌های همراه هنگامی که گوشی‌تان گرم میشود زودتر تخلیه میشوند ! به عبارت ساده، گوشی های هوشمند خود را در زیر نور مستقیم خورشید و یا در هر جایی که گرم است قرار ندهید.

 

یکی از شایع ترین این موارد قراردادن گوشی های هوشمند بر روی داشبرد یک ماشین پارک شده در زیر نور خورشید است.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
واکسنی برای مقابله با ایدز با 90% احتمال موفقیت

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

این روزها خبرهای جالبی از پزشکان اسپانیایی می شنویم، اما این یکی مطمئنا بهترین آنهاست: احتمال تولید واکسنی برای مقابله با ایدز. این واکسن در فاز اول تحقیقات انسانی خود 90% موفق بوده و امید زیادی را در میان پژوهشگران برای ساخت نهایی یک واکسن علیه ایدز بوجود آورده است. 

 

گروهی به سرپرستی دکتر ماریانو استباندر مرکز ملی بیوتکنولوژی اسپانیا (زیرمجموعه انجمن ملی پژوهش اسپانیا ) از سال 1999 بر روی این ساخت این واکسن کار کرده اند. آنها از یک ویروس ضعیف شده به نام MVA-B که نوعی از واکسن اصلاح شده آنکارا (Modified Ankara Vaccinia) است برای ساخت این واکسن استفاده کرده اند. واکسن اصلاح شده آنکارا تاکنون مبنای ساخت انواع زیادی از واکسنهای ضد ویروس مانند واکسن آبله بوده است. 

 

حرف B در پایان نام این واکسن هم به HIV-B شایعترین زیرگونه ایدز در اروپا اشاره دارد. دکتر استفان و همکارانش چهار ژن از مجموعه ژنهای ویروس ایدز را به داخل توالی ژنی MVA وارد کردند و در سال 2008 آن را بر روی میمونها و موشها آزمایش کردند که فاز تحیقات حیوانی آن با موفقیت کامل همراه بود. 

 

در مرحله بعدی (فاز نخست انسانی) آنها تحقیق را بر روی 30 نفر داوطلب که تاکنون مواجهه ای با ویروس ایدز نداشته اند شروع کردند و واکسن را به 24 نفر از آنها تزریق کردند. 6 نفر دیگر دارونماهایی دریافت کردند و طبیعتا هیچ واکنشی هم در بدن آنها بر انگیخته نشد اما در 24 نفری که واکسن را دریافت کرده بودند، 90% آنها واکنش ایمنی خوبی در برابر ویروس ایدز از خود نشان دادند و 85% نیز این توانایی را حداقل تا یکسال بعد از تلقیح واکسن حفظ کردند. 

 

البته ما هم نمی دانیم که پژوهشگران این 90% و 85% را در تعداد 24 نفر چگونه حساب کرده اند، اما به نظر می رسد تعداد تقریبی متناظر با این درصدها به ترتیب 22 و 21 نفر باشد. هرچند این بررسی تنها برروی 30 نفر انجام شده و قبل از تولید تجاری واکسن باید فازهای 2 و 3 تحقیقات انسانی نیز با موفقیت به اتمام برسند. (مراحلی که در آنها تنها واکنش ایمنی سنجیده نمیشود و داوطلبین با ویروس ایدز حقیقی مواجه خواهند شد) 

 

اما نتایجی که تاکنون به دست آمده است این امید را بوجود می آورد که فازهای بعدی نیز به احتمال زیاد با موفقیت طی خواهند شد و در اینصورت این بیماری نابفرمان هم روزی واقعا (و نه فقط در تبلیغات رسانه ای) تحت کنترل در خواهد آمد.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
لپ تاپ زندگی

لپ تاپ زندگی

مفهوم lifebook به معنی ادغام چند دستکاه قابل حمل به صورت یک پارچه وتبدیل آنها به یک کامپیوتر است که شرکت فوجیتسو (fujitsu) مثل تمام زمینه های دیگر از پیشگامان این طرح نیز بوده و لپ تاپی با این ویژگی عرضه کرده است.
 
این لپ تاپ که مبنی بر قالبی است که قطعاتی مثل کی بورد ، صفحه لمسی، DVD، باطری و … به صورت مجزا در آن جا می خورد به عنوان یک رابط شبکه های اجتماعی عمل می کند و سپس با جدا کردن هر قطعه شما یک وسیله جدا خواهید داشت که به تنهایی کاربرد خاص خود را دارد. به طور مثال قطعه ای در این لپ تاپ استفاده شده که از نظر سخت افزاری برای این لپ تاپ صفحه لمسی و مودم می باشد که شما میتونید اونو جدا کنید و به عنوان تلفن همراه استفاده کنید.
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
ناسا اینترنت لیزری را آزمایش می کند

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

حالا که پای بشر بیشتر و بیشتر به سوی فضا باز می شود ناسا به فکر تامین اینترنت پرسرعت فضا هم افتاده و در حال آزمایش اینترنت ۱۰۰ مگابیتی است که از طریق لیزر کار انتقال اطلاعات را انجام می دهد. 

این سیستم جدید طی چند سال آینده تحت آزمایش قرار میگیرد و قرار است که اینترنت پر سرعت را به دورترین نقاط کهشکان راه شیری برساند. 

 

محققین ناسا می گویند در حال حاضر برای انتقال اطلاعات با امواج رادیویی فعلی حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد تا تصاویر از مریخ به زمین برسند. اما با سیستم جدید لیزری این انتقال اطلاعات در کمتر از ۵ دقیقه انجام می شود. سیستم جدید از تعدادی تلسکوپ مخصوص، لیزر، آینه ها و ابزارهای محاسباتی ویژه استفاده می کند و ایستگاه های مخصوص دریافت این امواج در نقاط مختلف زمین برپا خواهد شد. 

 

ناسا امیدوار است سیستم ارتباطی جدید بتواند به بهبود ارتباط بین فضانوردان و زمین و همچنین کنترل ربات های مریخ نورد کمک زیادی بکند و در عین حال این یک زیرساخت ارتباطی مهم برای برقراری تماس از فواصل بسیار دور به حساب می آید. احتمالا شما هم از وضعیت اینترنت فضانوردان خبر دارید؟ از طرف دیگر اینترنت لیزری اگر در عمل کارکرد مناسبی داشته باشد می تواند جایگزین اینترنت های ماهواره ای فعلی بشود که در حال حاضر زیاد هم پرسرعت به حساب نمی آیند.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
کنترل تلفن همراه با حلقه مغناطیسی

 

گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.net

این روزها تلفن های هوشمند با سیستم عامل های دوست داشتنی شان انجام کارهای زیادی را با گوشی تلفن همراه ممکن می کنند. اما برای انجام هر کاری ناچار هستیم که دست را در جیب و یا کیف ببریم و گوشی را در دست بگیریم.

 

طراحان شرکت نوکیا قصد دارند با کمک یک حلقه مغناطیسی به نام Nenya نیاز به گرفتن گوشی در دست را هم تا جای ممکن کم کنند. ظاهر این حلقه همانند دیگر حلقه های تزئینی و زیبا است. اما در واقع این یک آهنربای بسیار قوی است که با چرخاندن آن دور انگشت دست می توان عملکرد تلفن همراه را کنترل کرد.

 

تنها کافی است که کاربر این حلقه را به دست کند. اگر این حلقه در جهت و محور های مختلف چرخانده شود باعث تغییر شدت میدان مغناطیسی در اطراف آن می شود. تغییرات این شدت میدان مغناطیسی به یک دستبند که به مچ دست کاربر بسته می شود ارسال می شود. این دستبند نیز از طریق بلوتوث با گوشی موبایل که احتمالا در جیب و یا کیف کاربر است در ارتباط است.

 

طراحان توانسته اند 8 وضعیت چرخش را برای حلقه دور انگشت دست تعریف کنند. برای مثال اغلب افراد دوست دارند حلقه را 45 درجه دور انگشت بچرخانند. هر یک از این حالات تعریف کننده وضعیتی برای استفاده از امکانات تلفن است که سیگنال مورد نظر از طریق سنسور و بلوتوث به گوشی ارسال می شود. تصورش را بکنید. تنها با چرخش حلقه می توان موسیقی پخش کرد یا صدا را کم و زیاد نمود.

 

جالب آنجاست که این حلقه می تواند در هر یک از انگشتان دو دست قرار گیرد و مهم نیست که دستبند به کدام مچ دست کاربر بسته شده باشد. البته این طرح هنوز مشکلات مختلفی را در مقابلش دارد. مچ بندی که مجبور به پوشیدنش هستیم فعلا بزرگ و زشت است و باید روی آن کار بشود. خود میدان مغناطیسی حلقه هم ممکن است دردسر ساز بشود و در مکان های مختلف این امکان وجود دارد که اشیای فلزی کوچک را به طرف ما جذب کند. اما در هر صورت این ایده می تواند آینده دل انگیزی برای اسمارت فون ها و کاربرانش باشد و امیدواریم در آینده حلقه ها هم به عنوان وسیله های جانبی تلفن های هوشمند به فروش برسند.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
حمله اسرائیل به نطنز خنثی شد!
جروزالم پست: حمله اسرائیل به نطنز خنثی شد!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۳
 
 
جروزالم پست در گزارشی به مستند جدید درباره خرابکاری رژیم صهیونیستی در برنامه‌های هسته‌ای ایران پرداخت. ژنرال مایکل هایدن، رییس پیشین سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا مدعی است هدف رژیم صهیونیستی برای فشار بر روی ایران، وارد کردن آمریکا به جنگ با این کشور بود.
جروزالم پست: حمله اسرائیل به نطنز خنثی شد!

به گزارش جهان، جروزالم پست در گزارشی به افشای برنامه خرابکاری تل آویو علیه ایران پرداخت.

 جروزالم پست در گزارشی به مستند جدید درباره خرابکاری رژیم صهیونیستی در برنامه‌های هسته‌ای ایران پرداخت. ژنرال مایکل هایدن، رییس پیشین سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا مدعی است هدف رژیم صهیونیستی برای فشار بر روی ایران، وارد کردن آمریکا به جنگ با این کشور بود.

هایدن در فیلم مستند "روزهای صفر" که این هفته در جشنواره بین المللی فیلم برلین اکران شد این سخنان را بیان کرد. در این مستند همچنین چند عضو سازمان اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند تل آویو می‌کوشید با خرابکاری در سامانه رایانه‌ای برنامه هسته‌ای ایران، تاسیسات هسته‌ای این کشور را نابود کنند. با این وجود، طرح صهیونیست‌ها شکست خورد و میلیون‌ها دلاری که برای این خرابکاری هزینه شده بود بر باد رفت.

این فیلم شامل شواهد فراوانی از همکاری مشترک سیا و سازمان‌ امنیت ملی آمریکا با موساد، سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی برای ساختن ویروس مرگبار جهت نفوذ به رایانه تاسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز بود. شواهد این فیلم به صورت بی‌نام بود که به وسیله یک بازیگر که چهره خود را پوشانده بود ارائه شد.

یکی از منابع این مستند اعلام کرد: ما میلیون‌ها دلار برای این عملیات و خرابکاری در تمامی رایانه‌های زیرساخت‌های ایران هزینه کردیم. ما به مراکز دولتی، خطوط برق، نیروگاه‌های برق و بسیاری از زیرساخت‌های ایران نفوذ کردیم. علیرغم اینکه کارشناسان فناوری،"استاکس نت" را ویروس رایانه‌ای آلوده‌کننده نطنز عنوان کرده بودند، در این مستند نام این ویروس ذکر نشد.

جو بایدن، معاون رییس جمهور آمریکا نیز در این مستند اعلام کرد: اسرائیلی‌ها کد‌های این ویروس مرگبار را تغییر دادند. در نتیجه اقدام صهیونیست‌ها و برخلاف برنامه، این ویروس از برنامه هسته‌ای ایران به تمامی رایانه‌های این کشور و از آنجا در سراسر دنیا منتشر شد. این عمل نابخردانه، حتی رایانه‌های آمریکا را نیز مورد آسیب قرار داد. این انتشار غلط به ایران اجازه داد که از متخصصان بلاروسی و روسی برای واکسینه کردن رایانه‌های خود و ارتقای بخش‌های دفاعی برنامه هسته‌ای بهره بگیرد.

در این مستند آمده است: اشتباه مرگبار این است که فرمول سرّی برای نوشتن کدهای این ویروس همینک در دستان ایران و روسیه است. کشورهایی که هدف اصلی این ویروس مرگبار بودند خود صاحب آن شدند.

هایدن که به مدت ده سال رییس سیا و سازمان امنیت ملی آمریکا بود در این مستند گفت: طرح خرابکاری این ویروس مرگبار در سال 2006 برنامه‌ریزی شده بود. جرج بوش، رییس جمهور آن برهه آمریکا خواستار خنثی کردن برنامه هسته‌ای ایران بود. بوش نمی‌خواست که میان دو گزینه "بمباران کن یا بمباران شو" قرار بگیرد.

بر طبق این مستند، کارشناسان صهیونیستی و آمریکایی با هدف خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ایران گرد هم جمع شدند. همزمان با بازدید محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور اسبق ایران از سایت نطنز این ویروس وارد تاسیسات هسته‌ای این کشور شد.

بعد از روی کار آمدن باراک اوباما، وی نگران بود که تل آویو اقدام نظامی علیه ایران انجام دهد. اوباما از حمله اسرائیل به ایران می‌ترسید. هایدن معتقد است ترس آمریکا از این بود که در صورت حمله اسرائیل به ایران، واشینگتن نیز وارد جنگ شود.

یکی از مقامات امنیتی آمریکا در این مستند می‌گوید این ویروس به وسیله موساد در برنامه‌های رایانه‌ای دو شرکت تایوانی که با ایران همکاری داشتند، قرار داده شد. این ویروس‌ها برای آسیب‌رسانی به تاسیسات دیجیتالی و الکترونیکی شرکت آلمانی زیمنس در تاسیسات هسته‌ای نطنز که با سانترفیوژها در ارتباط بود طراحی شد. قرار بود هزار سانترفیوژ از 5 هزار سانترفیوژ نطنز در این حمله آسیب ببیند بدون اینکه ایرانی‌ها از منبع آسیب‌ها آگاهی یابند.

در ادامه این گزارش آمده است: این عملیات خرابکاری اهداف روانی نیز داشت. ایجاد حس درماندگی در دانشمندان هسته‌ای ایران و متحیر کردن آنان از دلیل خرابکاری می‌توانست از جنبه روانی دستاورد خوبی برای تل آویو باشد. بالاتر از آن این خرابکاری می‌توانست باعث ایجاد شکاف میان دانشمندان هسته‌ای، رهبران نظامی و سیاسیون ایران شود. ایرانی‌ها پس از این خرابکاری دانشمندان خود را توبیخ و اخراج می‌کردند که برای به عقب انداختن برنامه‌های هسته‌ای ایران بسیار کارساز بود.
 
منبع: باشگاه خبرنگاران



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394