روحانی سمبل دوگانه سازش ـ مقاومت است

مثلاً آقای نهاوندیان از دل اتاق بازرگانی می‌آید و رئیس دفتر رئیس‌جمهور می‌شود. وقتی یکی از تئوریسین‌های اقتصادی این دولت رئیس دفتر رئیس‌جمهور است، نباید از این دولت اقتصاد درون‌زا را انتظار داشته باشیم. نباید از این دولت انتظار داشته باشیم جلوی واردات را بگیرد که در محصولات‌مان خودکفا شویم.

گفتگوی تفصیلی رجانیوز با "مقداد همتی" مشاور وزیر سابق مسکن:

روحانی سمبل دوگانه سازش ـ مقاومت است/ بزرگترین واردکنندگان کالا تئوری اقتصادی دولت یازدهم را می‌نویسند/ بانک مسکن «مسکن مهرخوار» شده است/ در پروژه مسکن مهر هیچ مصالحی از خارج وارد نشد

مثلاً آقای نهاوندیان از دل اتاق بازرگانی می‌آید و رئیس دفتر رئیس‌جمهور می‌شود. وقتی یکی از تئوریسین‌های اقتصادی این دولت رئیس دفتر رئیس‌جمهور است، نباید از این دولت اقتصاد درون‌زا را انتظار داشته باشیم. نباید از این دولت انتظار داشته باشیم جلوی واردات را بگیرد که در محصولات‌مان خودکفا شویم.

گروه سیاسی - رجانیوز: مهندس "مقداد همتی" در دولت نهم و دهم مشاور وزیر مسکن بود. وی یکی از طراحان طرح مسکن مهر بوده و با ارائه این طرح به دولت نهم، شیرینی را به کام محرومین جامعه برگرداند. البته کار وی صرفاً با طراحی اولیه مسکن مهر به پایان نرسید و توانست با سمت مشاور وزیر راه و شهرسازی و نماینده تام الاختیار وزیر در طرح مسکن مهر خدمات شایسته‌ای به کشور ارائه کند. با مقداد همتی کاندیدای دوره دهم مجلس شورای اسلامی در باره مسکن مهر، مدیریت شهری، برجام و سازوکار ائتلاف اصولگریان به گفت‌وگو نشستیم. رجانیوز این گفت‌وگورا منتشر می‌کند:

 

ابتدا معرفی مختصری از خودتان داشته باشید و از نحوه ورودتان به عرصه‌های مدیریتی بفرمایید.

 

بسم الله الرحمن الرحیم. مقداد همتی هستم، متولد سال ۱۳۵۹ در شهر مقدس قم. در عرصه‌های حاکمیتی و اقتصادی از حوزه مسکن فعالیت می‌کردم. البته قبل از آن فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی در دانشگاه داشتم و در دانشگاه علم و صنعت کارشناسی مهندسی عمران خواندم و کارشناسی ارشد  هم، همان مهندسی عمران گرایش برنامه‌ریزی حمل و نقل و مهندسی ترافیک بود. الان هم دانشجوی دکترای دانشگاه علم و صنعت مهندسی عمران گرایش برنامه‌ریزی حمل و نقل هستم. در دوران دانشجویی با تشکل‌های مختلف، از جمله بسیج دانشجویی، مجمع دانشجویان حزب‌الله، دفاتر فرهنگی دانشگاه‌ها فعالیت‌های خوبی داشتم. یادم می‌آید اولین نشریه صوتی کشور به نام نشریه «سکوت» را منتشر کردیم و در آن زمان که هنوز صحبت از بحث‌های اقتصادی و عدالت اجتماعی نبود با نشریه «خیزش» کاری از مجمع دانشجویان حزب‌الله این بحث را شروع کردیم. یک زمانی سردبیر و مدیر مسئول این نشریه و همین‌طور سردبیر نشریه صوتی «سکوت» بودم که مخصوصاً در بحث تحصن عده‌ای از نمایندگان صدا کرد و کار بسیار ویژه‌ای شد.

 

بعد از دوران دانشجویی با توجه به مشکلات اساسی که در حوزه اقتصاد کشور وجود داشت، وارد سیستم پژوهش‌های کاربردی در حوزه اقتصادی شدم. یکی از حوزه‌های اقتصادی که مشکلات بسیار زیادی داشت، بخش مسکن بود که از این حوزه وارد اقتصاد شدم.

 

دقیقاً از چه مقطعی و در چه بستری؟

 

در سال ۱۳۸۴ مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت را تأسیس کردیم.

 

یعنی بعد از ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد؟

 

نه مانده بود. زمان آقای خاتمی بود که ابتدای فعالیت آنجا بود. حوزه سیاست‌گذاری زمین و مسکن مرکز مطالعات در سال ۱۳۸۴ به‌طور رسمی شروع به فعالیت کرد. دوران طلایی بود. ما در آن زمان اصلاً کارشناس مسکن در کشور نداشتیم. عده‌ای از دوران قبل از انقلاب در دفتر برنامه‌ریزی اقتصاد کلان وزارت مسکن و شهرسازی کار می‌کردند که دیگر حرف‌های‌شان کهنه بود و راه علاجی برای حوزه مسکن نداشتند و سیاست‌های مختلف مثل سیاست اعطای زمین به مردم، سیاست‌های انبوه‌سازی و سیاست‌های تعاونی‌ها تجربه‌های کاملاً ناموفق و شکست‌خورده‌ای بودند. با توجه به نیاز یک میلیون و نیمی مسکن در کشور از سال ۱۳۸۴، شکاف بین عرضه و تقاضا داشت به طرز وحشتناکی افزایش می‌یافت و این تکلیف را احساس کردم که به حوزه مسکن وارد شوم و مرکز مطالعات تکنولوژی علم و صنعت تأسیس شد.

 

پژوهش‌های خوبی اعم از بررسی سیاست‌های مختلف کشور و مطالعات تطبیقی و بررسی سیاست‌های کشورهای مختلف در شرایط بحران آنها داشت. یکی از آسیب‌های ما در بررسی مطالعات تطبیقی با کشورهای دیگر این است که سیاست‌های‌مان را با وضعیت کنونی آنها مقایسه می‌کنیم، در حالی که باید سیاست‌های آنها را در دورانی که مثل ما بودند در دوره‌ای که شکاف سنگین عرضه و تقاضا داشتند، مثل بعد از جنگ جهانی دوم آلمان، ژاپن، چین، کره و... بررسی کرد که همین کار را انجام دادیم و نقاط عطف‌شان را در زمینه مسکن پیدا کردیم. در این گیر و دار آقای احمدی‌نژاد که هم‌دانشگاهی ما بود شهردار بود و بعد در انتخابات ریاست جمهوری رئیس‌جمهور شد. این هم خیلی کمک کرد که بتوانیم سیاست‌های‌مان را به‌طور کامل به دولت عرضه کنیم.

 

ایده اولیه مسکن مهر از این مرکز مطالعات بود؟

 

ایده اولیه و طراحی ابتدایی مسکن مهر با سیاست تأخیر فاز زمانی بین هزینه ساخت و هزینه زمین شروع شد و تا ساخت چهار میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی ادامه یافت.

 

تحقق این ایده تا اجرا چقدر طول کشید؟

 

دو سال. در سال ۱۳۸۶ با توجه به یکی دو سیاست اشتباه وزارت مسکن و شهرسازی دولت نهم، افزایش شدید قیمت مسکن به وجود آمد، با اینکه ارتباط خوبی هم با دولت داشتیم، آقایان مجاب شدند از یک ایده جدید استفاده کنند. این ایده جدید هم به این شکل بود که قیمت تمام‌شده مسکن شامل دو مورد است: ۱) هزینه زمین و ۲) هزینه ساخت. گفتند بیاییم و این دو مورد را از هم جدا کنیم و هزینه زمین را برای مردم به حداقل ممکن برسانیم تا مردم بتوانند تمکن مالی داشته باشند که فقط در حد هزینه ساخت بدهند. هزینه ساخت هم دو قسمت شد. یکی وام بانکی و دیگری آورده مردم. یعنی هزینه تمام‌شده یک واحد مسکونی را کاملاً خرد کردیم که مردم با یک آورده ۵ میلیون تومانی در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ صاحب یک واحد ۷۵ تا ۸۰ متری می‌شدند که بعداً به خاطر تورم و شوک ارزی آورده مردم افزایش پیدا کرد و در کنار آن ما سیاست افزایش وام هم داشتیم. یعنی در ابتدای کار وام‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان بود، اما الان وام‌ها بعد از گذشت حدود نه سال بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان است.

 

مسکن مهر غیر از مسئله مسکنی بحث‌های فرهنگی را هم به دنبال دارد. شما که متخصص عمران بودید، بحث‌های فرهنگی را چگونه تدبیر کردید؟

 

در ابتدای کار، زاویه کاملاً اقتصادی بود. می‌گفتیم با انباشت تقاضا یعنی ۵/۱ میلیون کمبود واحد مسکونی روبه‌رو هستیم که سرپناه ندارند. با مردم که صحبت می‌کردید، حتی حاضر بودند در یک سوئیت ۲۰، ۳۰ متری هم که شده است بنشینند، اما در بحث‌های پیوست‌های فرهنگی موضوعات بیشتر مسجدمحوری بود.

 

اینها را به خود دولت محول کرده بودید؟

 

بله.

 

یعنی شما بخش اقتصادی قضیه را ارائه دادید؟

 

بله، مدل بحث اقتصادی آن در آمد. مدل‌اش وارد دولت شد و کمی تغییر کرد. یعنی آنچه که ما طراحی کردیم با آنچه که اجرا شد یک مقدار متفاوت بود. خیلی پیشرفته‌تر طراحی کرده بودیم، ولی وقتی در بوروکراسی شدید و ممانعت‌های بسیار جدی که در دولت وجود داشت آمد، کار به‌سختی پیش می‌رفت و از طرح اولیه یک‌مقدار زده می‌شد. البته این را هم بگویم برای اجرای طرح مسکن مهر از برهه‌ای وارد دولت هم شدم، یعنی از سال ۱۳۸۶ با رایزنی‌های زیادی که کردم، عضو شورای عالی مسکن شدم و تقریباً دبیری شورای عالی مسکن را برای مصوبات اجرایی، تأمین منابع مالی، تأمین زمین و زیرساخت‌های اولیه طی کردم. تقریباً می‌شود گفت مسکن مهر از ابتدای دولت دهم روی ریل ثابتی برای کار افتاد. تا قبل از دولت دهم، یعنی فاصله ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ بیشتر حول محور تأمین زمین، منابع مالی و زیرساخت‌های اولیه از جمله آب، برق و گاز می‌گشت و تمام همّ و غمّ هیئت دولت هم این بود که این را به سرانجامی برساند و کار سریعاً شروع شود که به انباشت تقاضایی که وجود داشت پاسخ داده شود.

 

دقیقاً از چه زمانی مسئول بخش مسکن شدید؟

 

قبل از دولت دهم دبیر شورای عالی مسکن بودم که می‌شود گفت تقریباً تمام مصوبات هیئت دولت و کارگروه زمین و مسکن و مصوبات شورای عالی مسکن را نوشتم، یعنی نگارش مصوبات هیئت دولت با من بود. آماده‌اش می‌کردیم، به هیئت دولت می‌رفت و توسط معاون اول وقت، آقای داودی ابلاغ می‌شد. یعنی برای تنظیم صورت‌جلسات و مصوبات هیئت دولت، جلسات منظم هفتگی با حضور آقای احمدی‌نژاد در شورای عالی مسکن داشتیم. از سال ۱۳۸۸ که دیگر تمام کارهای نرم‌افزاری مسکن مهر درآمد، منابع و زمین‌های‌اش مشخص شد، وارد حوزه اجرا شدم و در آنجا به عنوان مشاور وزیر و نماینده تام‌الاختیار آقای مهندس نیکزاد در مسکن مهر، به‌ویژه کلان‌شهرها به وزارت راه و شهرسازی رفتم و کار اجرایی را در آنجا شروع کردم.

 

رشد صنایع مربوط به ساختمان‌سازی را چگونه دیدید؟ ممکن بود مسکن مهر دچار کمبودهایی می‌شد...

 

با محاسباتی که کرده بودیم و واقعاً در شورای عالی مسکن با حضور حدود هشت نه وزیری که درگیر این بحث می‌شدند، جمع‌بندی این بود که تمام مصالح ساختمانی در حوزه ساخت مسکن داریم. یعنی در آن موقع حدود ۶۴ میلیون تن تولید سیمان داشتیم. فولاد، صنایع کاشی و سرامیک‌مان خیلی خوب بود. به جرئت می‌توانم بگویم در طول ساخت مسکن مهر هیچ مصالحی از خارج وارد نشد. تکنولوژی ساخت وارد شد، یعنی صنعت‌سازی ما از ۲ درصد ابتدای دولت نهم به ۲۵ درصد ساخت و سازهای صنعتی در اواخر دولت دهم رسید. تکنولوژی ساخت وارد شد، ولی تمام مصالح آن در کشور تولید می‌شد. تمام منابع انسانی مثل کارگر، تکنسین، کارگر ماهر، مهندس و طراح همه بومی بودند. غیر از پروژه کوزو که شرکت ترکیه‌ای حدود ۵۰ هزار واحد از ۴ میلیون واحد را برای ما اجرا کرد، نه از شرکت خارجی و نه از مصالح خارجی برای ساخت و ساز استفاده نکردیم. آن‌قدر ظرفیت انباشته داشتند که تمام ظرفیت‌های تولید مصالح، از جمله تأسیسات را فعال کردند.یعنی رشد مثبتی در زمینه‌های مختلف اقتصادی مرتبط با مسکن داشتیم که روی کل اقتصاد تأثیر می‌گذارد.

 

به حوزه مسکن می‌گویند لکوموتیو اقتصادی. وقتی یک مسکن ساخته می‌شود، زمین و مصالح می‌خواهد. مصالح آن کاشی، سرامیک، فولاد، سیمان و... هستند. یعنی مجموعه بزرگی از صنایع پیشین را به دنبال خود می‌کشد و وقتی یک واحد ساخته شد، صنایع پسین آن مثل لوازم خانگی، گاز، یخچال، تلویزیون، پرده، فرش و... را هم فعال می‌کند. حدود ۳۰۰ رشته صنعتی با بخش مسکن فعال شد و حتی در بحث اشتغال‌زایی برای هر ۱۰۰ مترمربع در هر سال حدود دو شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شد. یعنی حجم عظیمی از اشتغال را هم این چهار میلیون واحد مسکونی ایجاد کرد. البته در کیفیت این انبوه‌سازی‌ها اشکالاتی وجود داشت و در بعضی از موارد در حدی بود که فرد نمی‌توانست از آن مسکن استفاده صحیح کند.

 

در اینجا دو بحث وجود دارد. یکی اینکه باید متوسط ساخت را در نظر بگیریم. با توجه به بررسی مراجع معتبر علمی متوسط کیفیت ساخت و ساز در کشور در مسکن مهر یک پله بالاتر از ساخت و ساز در کل کشور بود. دوم اینکه به نظر شما چند درصد از مسکن‌های مهر دچار مشکل شده‌اند؟ آنچه که ساخته می‌شود دیده نمی‌شود، ولی آنچه که خراب می‌شود دیده می‌شود. ۴ میلیون واحد مسکن شهری و روستایی ساخته شده‌اند. عدد کمی نیست.

 

دو و نیم میلیون شهری و یک و نیم میلیون مسکن روستایی ساخته شده‌اند. در بزرگ‌ترین پروژه عمرانی کشور در طول تاریخ فعالیت‌های عمرانی کشور یعنی چهار و نیم میلیون واحد مسکونی با این سطح گستردگی با فقط ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی که اگر آورده‌های مردم را هم با آن جمع کنیم، این طرح حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان turn over مالی داشته است. حالا در نظر بگیرید یک درصد اشتباه داشته و کیفیت نداشته است. یک در صد در این حجم عظیم قابل قبول است. یک درصد یعنی ۴ هزار واحد بی‌کیفیت. این میزان عدم کیفیت در یک پروژه به این عظمت قابل قبول است. شما سد می‌سازید و صد در صدش خراب می‌شود. وقتی ۴ هزار واحد می‌سازید و یک بلوک ده واحدی آن خراب می‌شود، رقم بالایی است، ولی وقتی ۴ میلیون واحد می‌شود، این میزان واحد خراب قابل قبول و پِرت پروژه است. شرکت کوزو یک شرکت معتبر ترکیه‌ای است که ۱۵ هزار واحد مثلاً در پرند ساخته است. اگر یک بلوک ۱۰۰ واحدی دچار مشکل شود، این مشکل خیلی برجسته دیده می‌شود. در حالی که ما ۴ میلیون مسکن ساخته‌ایم و حق بدهید ۴ هزار دستگاه آن هم خراب از کار در آمده باشد. ۴ هزار دستگاه عدد کمی نیست، ولی در مقابل حجم انبوه پروژه عدد زیادی نیست.

 

بحث دیگری را هم که

:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
اطلاعیه دریافت سود سهام

سهامداران کماسه میتوانند از ابتدای بهمن ۹۴ با مراجعه به سایت شرکت و ارسال شماره حساب سود سهام خود را دریافت نمایند

سهامداران سهرمز میتوانند از پایان اردیبهشت ۹۵ با مراجعه به سایت شرکت سود سهام خود را دریافت نمایند

سهامداران وایرا میتوانند از ۹۵/۶/۱ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامدارانی که در تاریخ ۹۳/۵/۴ سهامدار شرکت  شاوان بوده اند و هنوز سود خود را دریافت نکرده با مراجعه به بانک تجارت از تاریخ ۹۴/۱۰/۲۳ الی ۹۴/۱۲/۲۸سود سهام خود را دریافت کنند

سهامداران ثاژن  میتوانند از ابتدای اسفند ۹۴ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران ثشرق سود سهامشان از تاریخ ۹۴/۱۱/۱ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران وبشهر سود سهامشان از تاریخ ۹۴/۱۰/۱۵ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران سکرد میتوانند ار تاریخ ۹۵/۵/۱سود سهام خود را از کلیه شعب بانک اقتصاد نوین دریافت کنند

سهامداران ثامان سود سهامشان از تاریخ ۹۴/۱۲/۸ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران غگل سود سهامشان از تاریخ ۹۵/۴/۲۰ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران بشهاب میتوانند ار تاریخ ۹۴/۱۲/۲سود سهام خود را از کلیه شعب بانکصادرات دریافت کنند

سهامداران شمواد میتوانند ار تاریخ ۹۴/۴/۱۵سود سهام خود را از کلیه شعب بانک ملت دریافت کنند

سهامداران وتوس سود سهامشان از تاریخ ۹۵/۴/۱ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران ثفارس سود سهامشان از تاریخ ۹۵/۰۵/۵ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران اس پ سود سهامشان از تاریخ ۹۵/۲۰/۲ به شماره حساب اعلامی واریز حواهد شد

سهامداران فملی میتوانند ار تاریخ ۹۴/۱۰/۱۵سود سهام خود را از کلیه شعب بانک تجارت دریافت کنند

سهامداران فولاژ میتوانند ار تاریخ ۹۴/۱۰/۱سود سهام خود را از کلیه شعب بانک صادرات دریافت کنند

سهامداران وساخت با ارسال شماره حساب به شرکت تز تاریخ  ۹۵/۶/۱ سود سهام خود را دریافت کنند

سهامداران سبحان میتوانند ار تاریخ ۹۴/۹/۲۸سود سهام خود را از کلیه شعب بانک صادرات دریافت کنند

سهامداران شپدیس میتوانند ار تاریخ ۹۴/۱۰/۲۶سود سهام خود را از کلیه شعب بانک صادرات دریافت کنند

سود سهام چافست که ۲۵ تومان میباشد از ابتدای شهریور ۹۵ به حساب سهامداران واریز خواهد شد/شماره حساب خود را به شرکت ارسال کنید

سهامداران قشهد میتوانند از مرداد ۹۵ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران چکاوه میتوانند ار تاریخ ۹۴/۷/۲۲سود سهام خود را از کلیه شعب بانک پارسیان دریافت کنند

سهامداران سدشت میتوانند از بهمن ۹۴ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سود سهام سهامداران بانک دی به شماره حساب انها واریز میگردد/برای ارسال شماره حساب به سایت بانک دی مراجعه شود

سهامداران وتوصا میتوانند از۹۴/۱۱/۱ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران سرچشمه میتوانند ار تاریخ ۹۴/۹/۱۵الی ۹۴/۱۱/۱۵سود سهام خود را از کلیه شعب بانک سپه دریافت کنند

سهامداران مرقام  میتوانند از۹۴/۱۲/۱۵ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران کهمدا میتوانند از۹۴/۹/۱ سود سهام  ۶۵ تومانی خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران قاروم میتوانند از۹۵/۱/۱ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران بموتو میتوانند از۹۵/۲/۴ سود سهام خود را با ارسال شماره حساب به شرکت دریافت کنند

سهامداران شلیا میتوانند ار تاریخ ۹۵/۴/۱سود سهام خود را از کلیه شعب بانک صادرات دریافت کنند

سهامداران دالبر میتوانند ار تاریخ ۹۴/۸/۱۶سود سهام خود را از کلیه شعب بانک رفاه دریافت کنند

سهامادران رکیش که در تاریخ ۹۴/۳/۲سهامدران شرکت بوده اند میتوانند سود ۳۰ تومانی سهام خود را از ابتدای اذر از کلیه شعب بانک تجارت در یافت کنند

سهامداران شتران که هنوز سود سهام خود را از طریق بانک ملت دریافت نکرده اند میتوانند با ارسال شماره حساب به شرکت سود سهام خود را دریافت نمایند/برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه نمائیدhttp://www.codal.ir/Reports/Attachment.aspx?LetterSerial=nG9uPax4jwqatycKlsGgSw%3d%3d

سهامداران قمرو سود ۵ تومانی خود را با ارسال شماره حساب و مدارک هویتی به شرکت میتوانند از ابتدای اردیبهشت ۹۵ سود سهام خود را دریافت نمایند

سهامداران ونفت  میتوانند از تاریخ ۹۴/۶/۱۵ الی ۹۴/۹/۲۸با مراجعه به کلیه شعب بانک تجارت سود سهام خود را دریافت نمایند

سهامداران بمپنا میتوانند از ۱۵ ابان سود خود را از بانک سینا دریافت نمایند

مجمع شکلر ۹۴/۸/۱۹ برگزار میشود و سود مصوب در مجمع ۴ ماه پس از مجمع به حسابشان واریز خواهد شد



:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
تکشا زنگان آٍسیا ولیز و خشرق
تکشا   ۳۴   درصد تعدیل مثبت داد با گزارش پیش بینی سال آتی ....الان دیگه وارد فضایی میشیم که بازیگرا میرن تو سود ....رصد بشه !
زنگان  ۱۸۰ ریال سود برای سال آتی پیش بینی کرد ....با این گزارش داره نشون میده خریداران برای موضوع دیگه ای در حال خرید هستن ....در این نماد هم داریم وارد فضایی از معاملات میشیم که با صورت مالیش تناسب نداره که ما بهش میگیم حباب ....
آسیا   ۲۵  درصد تعدیل مثبت در مقایسه با امسال داده خیلی هم عالی .... کم ریسکه تو این محدوده ...
ولیز   در یک حرکت خارق العاده پیش بینی مارجین سال آتی را با تغییر مثبت ۹۲ درصدی اعلام کرد. عجیب برگشت زده ....ولیز داره تغییر رویه میده شر کتهایی که اینطوری رفتار میکنن بعد از چند سال باید رصد بشه اینا همونایی هستن که بازدهی خوبی ثبت میکنن خیلی بد معامله میشه و بازیگری نداره تا جایی که من رصد کردم ....
جالبه در اغلب گزارشات افزایش هزینه ها مشاهده میشه این یعنی در آینده باید منتظر تعدیل های خوبی باشیم این سطحی نگری نیست کمی جلو بریم میبینید چطوری با دریافت منابع ارزان قیمت و کاهش هزینه های ناشی از سودهای بانکی و کاهش بهای تمام شده تعدیل مثبت میدن .... سال قبل این گزارشات میومد نظرم این نبود امسال اوضاع به کلی متفاوته ولی خوب فعلا چند تا نماد پیدا کردم که برای سرمایه گذاری و شیفت دادن و بهینه کردن سبد عالی هستن که به مرور بهشون اشاره میکنم .... در موردشون صحبت میکنم ...
خشرق هم کولاک کرد این کولاک در سبک معاملات و عطش خریداران کاملا ملموس بود مارجین سال بعد رانسبت به امسال نزدیک ۸۰۰ درصد افزایش داده .....


:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
سرمايه گذاري صنعت نفت ( ونفت )

سرمايه گذاري صنعت نفت ( ونفت )
پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی نشده)

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت سرمايه گذاري صنعت نفت طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 1395/12/30 با سرمایه 1,650,000 میلیون ریال مبلغ 270 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.

تعدیل منفی 38 درصدی پیش بینی سود سال مالی 95 نسبت به سال مالی 94



:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
قطعات اتومبيل ايران (ختوقا)

قطعات اتومبيل ايران (ختوقا)
پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1394/12/29 دوره 9 ماهه (حسابرسی نشده) اصلاحیه

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت گروه صنعتي قطعات اتومبيل ايران طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 1394/12/29 با سرمایه 266,630 میلیون ریال مبلغ 136 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.

تعدیل منفی 28.04 درصدی پیش بینی سود سالیانه و پوشش 21 درصدی سود در 9 ماهه



:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
حخزر شرکت: کشتيراني درياي خزر

حخزر
شرکت: کشتيراني درياي خزر

اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی نشده)

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت کشتيراني درياي خزر طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 1395/12/30 با سرمایه 540,000 میلیون ریال مبلغ 446 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.

سود هر سهم آخرین پیش بینی سال مالی قبل: ٢٢۶ ریال
سود هر سهم پیش بینی جدید: ۴۴۶ ریال
درصد تغییر: ٩٧% تعدیل مثبت

دلایل تغییرات:
الف. افزايش درآمد ارائه خدمات بواسطه ، افزايش تناژ حمل و تعداد سفرها مي باشد.

ب. افزايش در بهاي تمام شده عمليات شرکت به واسطه افزايش حقوق و عوارض بندري و تخليه و بارگيري براساس افزايش تعداد سفرها و به تبع آن افزايش در سوخت براساس برآورد 9.702 تن سوخت هر ليتر 9.200 ريال و تعميرات ادواري و قطعات و هزينه بيمه بدنه شناورها مي باشد.

پ. افزايش در هزينه هاي عمومي و اداري بابت افزايش در هزينه هاي حقوق و دستمزد مطابق قانون کار پيش بيني شده است.

ت. کاهش در هزينه مالي بابت کارمزد نرخ سود دوره ساخت بازپرداخت تسهيلات مي باشد.

ث. کاهش در ساير درآمدهاي غير عملياتي عمدتاً بواسطه کاهش در عايدات دريافتي از بابت بازيافت بيمه به مبلغ 7.901 ميليون ريال در سال بودجه اي مي باشد .

* شايان ذکر است، درآمدها و هزينه هاي ارزي شرکت در سال مالي 1395 به نرخ هر دلار 31.000 ريال تسعير شده است .



:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
وبهشر کپشیر و بنیرو

وبشهر
شرکت:  توسعه صنايع بهشهر    
اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی نشده)   
 به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت توسعه صنايع بهشهر طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 1395/12/30 با سرمایه 7,021,002 میلیون ریال مبلغ 253 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.

 

کپشیر
شرکت: پشم شيشه ايران

اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی نشده)

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت پشم شيشه ايران طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 1395/12/30 با سرمایه 67,140 میلیون ریال مبلغ 983 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد

سود هرسهم آخرین پیش بینی سال مالی قبل: ۱,۱۰۸ ریال
سود هرسهم پیش بینی جدید: ۹۸۳ ریال
درصد تغییر: ١١% تعدیل منفی

 

بنیرو
شرکت: نیرو ترانس

اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی نشده)

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت نیرو ترانس طی نامه شماره مورخ 1394/11/27 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 1395/12/30 با سرمایه 300,000 میلیون ریال مبلغ 520 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد

سود هرسهم آخرین پیش بینی سال مالی قبل: ۴۹۹ ریال
سود هرسهم پیش بینی جدید: ۵۲۰ ریال
درصد تغییر: ۴% تعدیل مثبت



:: موضوعات مرتبط: بورس , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
روش جدید روس ها برای محافظت از زمین در برابر شهاب‌سنگ‌ها

 

گروهی از دانشمندان روسی توانسته‌اند روش جدیدی را برای استفاده از مازاد موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای این کشور برای محافظت از زمین در برابر شهاب‌سنگ‌ها و سیارک‌های فضایی شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا، گزارشی از خبرگزاری TASS روسیه نشان داد که تیمی از دانشمندان به رهبری سابیت سایتگارایف از اداره طراحی موشک ماکیف در حال برنامه‌ریزی برای تبدیل موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای این کشور به پرتابه‌هایی هستند که می‌توانند اجسام فضایی نزدیک به زمین را که تهدیدی قریب‌الوقوع برای ایمنی زمین به شمار می‌روند، تخریب کنند.

یکی از اهداف برنامه‌ریزی شده این موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، شهاب‌سنگها هستند که شامل سنگهای بزرگ فضایی از سیارک‌های در حال گردش به دور خورشیدی می‌شوند. بخشی از این سیارک‌ها در جریان مدارگردی تجزیه شده و گاهی اوقات به سمت زمین حرکت می‌کنند. اگرچه برخی از این سنگها به محض ورود به جو زمین از بین می‌روند، اما برخی دیگر از این مهلکه جان سالم به در برده و با نیروی مخربی به سطح زمین برخورد می‌کنند.

یکی از نمونه‌های اخیر برخورد یک سنگ فضایی با زمین، شهاب‌سنگی بود که دو سال پیش در شهر چلیابینسک روسیه سقوط کرده بود. این سنگ در ارتفاع ۹ کیلومتری زمین منفجر شد و موج آن باعث شکسته شدن شیشه‌ها و مجروح شدن ۱۵۰۰ نفر شد.

دانشمندان روسی امیدوارند بتوانند امکان‌پذیری این طرح را با آماده‌سازی یک موشک بالستیک قاره‌پیما برای تخریب سیارکی موسوم به آپوفیس ۹۹۹۴۲ آزمایش کنند.

به گفته سایتگارایف، این سیارک از چندی پیش باعث بروز نگرانی‌هایی شده زیرا محققان معتقدند که این صخره آسمانی ممکن است در سال ۲۰۳۶ از فاصله نزدیک بسیار خطرناکی از سیاره عبور کند. اگرچه دانشمندان ناسا این احتمال را رد کرده‌اند.

با این حال سایتگارایف به تلاش‌های خود برای بهره‌گیری از این طرح ادامه می‌دهد.

وی گفت: بیشتر موشک‌ها با سوخت جوشان کار می‌کنند. سوخت‌گیری آن‌ها ۱۰ روز پیش از پرواز آغاز می‌شود؛ از این رو برای تخریب شهاب‌سنگی به قطر شهاب‌سنگ چلیابینسک که تنها چند ساعت قبل از نزدیک شدن به زمین شناسایی می‌شود، مناسب نیستند. به این منظور می‌توان از موشک‌های بالستیک قاره‌پیما استفاده کرد که تنها به ارتقای سیستم نیاز دارند.

سایتگارایف افزود که تبدیل این موشک‌ها به تسلیحات تخریب کننده سیارک به مجوز دولتی نیاز داشته و اینکه اجرایی کردن این طرح برای دولت میلیون‌ها دلار هزینه خواهد داشت.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
۱۱ مرد خطرناک دنیا چه کسانی هستند؟ + تصاویر

 

خطرناک ترین مردان دنیا که با کارهایشان خواب را بر چشمان مردم دنیا حرام کرده اند را بیشتر بشناسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ از سران گروهک تروریستی داعش تا اعضای بوکو حرام، بمب گذاری ها و حملات انتحاری، همه باعث شدند تا زندگی روز به روز برای مردم دنیا سخت تر شود. در ادامه این گزارش لیستی از اسامی سران گروهک های تروریستی که با عنوان خطرناک ترین مردان دنیا می شناسند را در زیر مشاهده می کنید.

کادی ویلسون
 
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
خواسته ی کادی ویلسون اهل آمریکا، اینترنت بی حد و مرز و ساخت سلاح های غیرقابل کنترل و تصاحب بازار پول جهانی است و تا کنون موفق شده تا با استفاده از فناوری روز در دسترس سلاحی را طراحی کند که توسط چاپگرهای سه بعدی قابل ساخت است و طرح بدست آمده را در وبسایت خود برای دانلود قرار داد که بیش از 100000بار توسط وزارت امورخارجه آمریکا حذف شد.
 
با توجه به اقدامات وی دادگاه آمریکا می تواند به 7 سال حبس محکومش کند اما اگه نیروهای اطلاعات و امنیت آمریکا بتوانند اقدامات خرابکارانه ی ویلسون را ثابت کند مدت محدودیت افزایش می یابد.

جلال الدین حقانی
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
جلال الدین حقانی رهبر شبه نظامیان طالبان افغانستان در دسته بندی خطرناک ترین افراد دنیا قرار دارد و با هدف سرنگونی دولت و خارج کردن نیروهای نظامی خارجی از جمله نظامیان آمریکا مشغول فعالیت هستند. کارشناسان بین المللی معتقدند اگر موفق شوند سود حاصل از فروش خشخاش طالبان را قطع کنند می توانند این گروه را بر سر میز مذاکره بکشانند.
 

ابوبکر شکائو
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابوبکر شکائو رهبر گروهک تروریستی بوکوحرام نیجریه است که با هدف نشر شریعت ساختگی خود در این کشور دست به کشتار گسترده مردم و عملیات های تروریستی فراوانی زده اند. کارشناسان معتقدند با تلاش برای کاهش فقر در این کشور و ایجاد سیستم آموزش و پرورش کارشناسی شده می توانند اقدامات این فرد و گروهک تحت حاکمیتش را متوقف کنند.
 

علی ابو موخامد

خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
علی ابوموخاد رهبر امارت قفقاز در روسیه هم در دسته ی خطرناک ترین مردان دنیا قرار دارد و خواستار تشکیل دولت مستقل اسلامی در منطقه قفقاز شمالی است، وی که عملیات های تروریستی بسیاری در کارنامه خود دارد یکی از وحشناک ترین جنایات وی می توان به استفاده از زنان سیاه پوست آفریقایی برای اجرای عملیات های انتحاری اشاره کرد و کارشناسان تنها راه مهار کردن ابوموخامد را بر عهده پوتین می دانند، وی با اصلاح فرهنگ مردم روسیه در حمایت از حکومت های فاسد منطقه می تواند فعالیت های این گروهک تروریستی را متوقف کند. 
 

اسماعیل ال مایو
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
اسماعیل ال مایو رهبر مواد مخدر مکزیک، جنایتی نیست که در پرونده وی به چشم نخورد، از قاچاق مواد مخدر به آمریکا و اروپا تا پول شویی و آدم ربایی، فعالیت های جنایت کارانه ال مایو وی را در طبقه بندی مردان خطرناک دنیا قرار داده است.
 

عمر حسن البشیر
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
عمر حسن البشیر که به عنوان یکی از خطرناک ترین مردان دنیا شناخته می شود با بهره گیری از قوی ترین سلاح های موجود قصد دارد تا فعالیت غیرنظامیان جنوب کشور سودان را متوقف کند و تنها راه مهار کردن این اقدامات تصویب قطعنامه خلع سلاح چین و کشورهای آفریقایی است.
 

مختار ابوزبیر
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
مختار ابوزبیر هم یکی از خطرناک ترین مردان جهان است که رهبری گروهک تروریستی الشباب را بر عهده دارد و با عملیات های تروریستی در سومالی ادعا کرده است قصد تشکیل دولت مستقل با سوء استفاده از نام اسلام دارد، در پی نبردهای خونینی که این گروهک تروریستی انجام داد رئیس جمهور سومالی عنوان کرد تنها راه مقابله با وی استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است که می تواند گروهک تروریستی الشباب را تضعیف کند.
 

ابوبکر البغدادی
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابوبکر البغدادی رهبر شناخته شده ی گروهک تروریستی داعش که با جنایات هولناکش در جهان شناخته شده به عنوان یکی از خطرناکترین مردان دنیا معرفی شده است، وی با جنگ و خونریزی گسترده در عراق و سوریه سعی دارد تا حکومت خیالی خود را راه اندازی کند.
کارشناسان حملات هوایی را یکی از راه های مهار کردن اقدامات جنایتکارانه این گروهک تروریستی دانستند.
 

ابراهیم عسیری
 
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابراهیم عسیری رئیس بمب گذاران گروهک تروریستی القاعده است، وی در جبهه های مختلف به عنوان مغز متفکر برای هدفگیری هواپیماهای غربی شناخته شده است، وی اکنون در منطقه کوهستانی حفاظت شده در جنوب یمن پنهان شده است و وظیفه آموزش نیروهای القاعده را برعهده دارد.
 

سان کایلیانگ
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
سان کایلیانگ سوپر هکر و کاپیتان ارتش آزاد خلق چین است، وی که با جنگ سایبری در پی ایجاد اخلال در سیستم های پولی ایالات متحده است چندی پیش به همراه یک گروه پنج نفره متهم به جاسوسی از چند بنگاه ایالات متحده آمریکا شد.
 

مختار بالمختار
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
در پایان مختار بالمختار رهبر گروهک تروریستی وابسته به القاعده در مغرب را به عنوان یکی دیگر از خطرناکترین مردان دنیا معرفی می کنیم، وی وظیفه ی جذب نیروهای غربی برای ایجاد کمپین های جنایتکار جدید برای کمک به القاعده را بر عهده دارد، بالمختار همچنین توسط تجارت غیرقانونی توتون و تنباکو بودجه این گروه تروریستی را تءمین می کند و در آخر وی را به عنوان مسئول عملیات تروریستی اخیر برج ایفل می شناسند.


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
روایت سیدحسین موسویان از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با اروپا

سیدحسین موسویان، معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورای امنیت ملی، عضو ارشد تیم هسته‌ای پیشین کشورمان از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با اروپا می گوید.

سیدحسین موسویان، معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورای امنیت ملی، عضو ارشد تیم هسته‌ای پیشین و سفیر اسبق کشورمان در آلمان در گفتگو با فرارو از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با کشورهایی اروپایی می گوید. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

ایران و اروپا در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی گفتگوهایی با عنوان گفتگوهای انتقادی و در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی گفتگوهای سازنده و فراگیر با هم داشتند. گفتگوهای انتقادی با ماجرای دادگاه میکونوس و خروج سفرای اروپایی از تهران نیمه کاره ماند و گفتگوهای فراگیر نیز با شدت گرفتن موضوع هسته ای به سرانجامی نرسید و متوقف شد. اکنون با توافق برجام صحبت از «گفتگوهای سطح بالا» میان ایران و اتحادیه اروپا شده که قرار است از چند روز آینده در سطح معاونان وزیر آغاز شود. با این مقدمه خبرنگار فرارو با دکتر سید حسین موسویان که بیش از یک دهه عمر دیپلماتیک خود را برای بهبود روابط با اروپا صرف کرد و اکنون نیز در کنفرانسها و نشستهای اروپا حضوری چشمگیری دارد گفتگویی انجام داده تا نظرات او را در مورد وضع فعلی و آینده روابط با اروپا بشنود. آنچه در ادامه می آید متن کامل مصاحبه فرارو با دکتر سیدحسین موسویان سفیر پیشین ایران در آلمان و سخنگوی سابق تیم مذاکره کننده هسته ای می باشد.

آقای موسویان! اجازه بدهید بدون مقدمه و موخره به سراغ اصل مطلب برویم. از آنجا که میان دیدگاههای ایران و اروپا در مواردی همچون حقوق بشر و تروریسم تفاوت هایی اساسی وجود دارد و اروپا هم بخشی از جهان غرب است و هم متحد استراتژیک آمریکاست، بر چه مبنایی می توان به آینده روابط جدی امیدوار بود؟

روشن است که ما با اروپا اختلاف نظرهای مبنایی داریم. منتهی خودمان را فریب ندهیم هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که ما با آن از نظر مبنایی کاملا هم عقیده و هم نظر باشیم.

امروزه حکومت بشار اسد جزء نادر حکومت هایی است که متحد استراتژیک ایران تلقی می شود. با این حال جمهوری اسلامی در مورد اساسی ترین مبنای خود که"حکومت دینی" است با حکومت بشار نیز تضاد دارد. مبنای حکومت سوریه در زمان حافظ اسد و بشار اسد یک حکومت لائیک بوده است در حالی که مبنای حکومت جمهوری اسلامی یک حکومت دینی است. در حکومت بشار بی حجابی آزاد، رقص و مشروب خواری هم آزاد است و قس علیهذا. لذا ما باید بپذیریم که در روابط خارجی باید بر مبنای منافع ملی حرکت کنیم. درمورد روابط با اروپا هم اگر مبنا منافع ملی باشد، می توان حداکثر به "روابطی معتدل و پایدار" دست یافت و نه "روابطی استراتژیک".

نتایج سفر اخیر آقای روحانی به ایتالیا و فرانسه همان روابط معتدلی است که شما مطرح می کنید؟

خیر. سفر دکتر روحانی یک شروع عالی برای شکستن یخهای روابط منجمد ایران و قاره اروپا بود. اما این حرکت یک شروع خوب است.

واقعیت این است که بخاطر اختلافات عمیق ایدئولوژیک، ما با اروپا در مورد مسایلی مثل حقوق بشر و تروریسم و اسراییل و....اختلاف نظر داشته و این اختلاف نظر هم تا ظهور امام زمان (عج) باقی خواهد ماند مگر اینکه یا ماهیت حکومت جمهوری اسلامی تغییر کند یا اینکه اروپاییها مسلمان آنهم از نوع مسلمان شیعه شوند که هیچکدام اتفاق نخواهد افتاد. نه جمهوری اسلامی تغییر ماهیت خواهد داد و نه اروپا شیعه دوازده امامی خواهد شد. تازه میترسم اگر اروپاییها شیعه دوازده امامی هم بشوند مثل کشور همسایه شیعه ما یعنی آذربایجان عمل کنند که همیشه متحد آمریکا بوده است.

حتی اگر اروپاییها مسلمان هم شوند باز هم به روابطی استراتژیک نخواهیم رسید چون تاریخ روابط خارجی ما بعد از انقلاب نشان داده که مشکلات ما با برخی از کشورهای کشورهای مسلمان مثل عربستان کمتر از غربیها نبوده و شاید هم بیشتر بوده است. در همین یک دهه قبل از برجام، سعودیها متحد اسراییلی ها شدند و فشاری بی سابقه به آمریکا آوردند که به ایران حمله نظامی کند. درحالیکه اروپاییها مرتب آمریکا را ازحمله نظامی به ایران منع می کردند.

جناب موسویان! همانطور که عرض کردم میان دیدگاههای ایران و اروپا در مواردی همچون حقوق بشر و تروریسم تفاوت های مبنایی وجود دارد، چطور می توان به "روابطی معتدل و پایدار" مورد نظر شما رسید تا گفتگوهای جدید بر خلاف قبلی ها نتیجه بدهد؟ آقای تخت روانچی معاون وزیر خارجه قرار است این مذاکرات را بزودی آغاز کند. چه پیشنهادی دارید؟

روابط ما با اروپا بعد از انفلاب روابطی متزلزل بوده است. در دوران جنگ که بیشتر اروپاییها به سمت صدام غلطیدند. بعد از جنگ برای بازسازی روابط، کار با اروپا را با گفتگوهای انتقادی شروع کردیم. این مبنا را هم خود من برای اولین بار در سفر سال ۱۳۶۹ به دوبلین که رییس دوره ای اروپا بود توافق کردم. در آن مقطع من مدیر کل روابط با اروپای غربی بودم که برای اولین بار با تروییکای اروپا (کشورهای رییس فعلی و قبلی و بعدی) دیدار کردم. بعدا مذاکرات را به سطع معاون وزیر ارتقاء دادیم که برای سالها آقای واعظی انجام داد. در اواخر ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی این گفتگوها بخاطر رای دادگاه برلین در مورد قتل رهبران کرد در رستوران میکونوس متوقف شد.

بعد از مدتی در دوره اصلاحات دوباره آغاز شد و پتانسیل تغییر از "گفتگوهای انتقادی" به "گفتگوهای سازنده" وجود داشت اما تشدید خصومتهای آمریکا با ایران مانع شد چون بوش مواضع تندی علیه ایران داشت. در دوران آقای احمدی نژاد هم که روابط ما با اروپا بطور کلی نابود شد.

اما امروز در دوره آقای روحانی شرایط تغییر کرده و می توان نوعی گفتگوهای راهبردی را به قصد حصول "روابطی معتدل و پایدار" با اروپا شکل داد.

اما این هدف نیازمند شش شرط اساسی است:

اول: اراده سیاسی ملی و اجماعی و هماهنگ در داخل کشور است که ما چه نوع روابطی با اروپا میخواهیم. کف، سقف، محتوی و ابعاد روابط مشخص و در شورایعالی امنیت ملی تصویب و در صورت موافقت مقام معظم رهبری، وزارت خارجه مذاکرات را با برنامه و هدف مشخص انجام دهد؛ تا وقتی که توافق شد در داخل دچار جنجال و کشمکش نشویم و یا خدای ناکرده به چالش کشیده نشود.

دوم: قبول این واقعیت که اجماع داخلی آمریکا علیه ایران شکسته شده است. جناحی در آمریکا دیگر اعتقادی به "تغییر رژیم" در ایران ندارند و معتقد به تعامل با ایران هستند. در عین حال هنوز برخی در داخل معتقد به بازی پلیس خوب و بد در آمریکا هستند.

سوم: برای موفقیت گفتگوهای راهبردی جدید با اروپا جمهوری اسلامی ایران باید بتواند هم روند کاهش تنش با آمریکا را مدیریت کند و هم شکاف فعلی در حاکمیت و نخبگان آمریکا را راجع ابران را حفظ کند و مانع اجماع مجدد داخلی آمریکا علیه ایران شود. ایده آل این بود که جمهوری اسلامی میتوانست نیروی مخالف داخل آمریکا را حداقل نیروی خنثی تبدیل کند اما من با توجه به وضع داخلی مان چنین شانسی را نمی بینم.

حفظ شکاف موجود مستلزم گفتگو و کار با جناحی در آمریکا است که معتقد به کار با ایران است. نمونه آن هم همین کاری است که دولت آقای روحانی تحت رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری در مورد برجام و تبادل زندانیان و آزادی ملوانان آمریکایی و آزادی ۱.۷ میلیارد طلب ۳۷ ساله ایران از آمریکا انجام داد. اروپاییها هم باید همین کار را بکنند. در جریان مذاکرات هسته ای اروپاییها لابی فعالی در آمریکا براه انداختند.

اگر این روند ادامه یابد، هم خصومت با آمریکا کاهش پیدا می کند و هم شکاف در داخل آمریکا ادامه خواهد یافت و این شکاف در آمریکا قابل نگهداری خواهد بود. بویژه اینکه همه کاندیداهای فعلی ریاست جمهوری بعدی آمریکا تصریح کرده اند که سیاست بسیار سختگیرانه تری نسبت به دوره اوباما خواهند داشت.

حفظ شکاف موجود در داخل آمریکا به اروپا اجازه مانور و تنفس در کار با جمهوری اسلامی را خواهد داد.

چهارم: این که ما و اروپایی ها یک گفتگوی دو منظوره باید داشته باشیم که هم موارد اختلاف مثل حقوق بشر و هم موارد منافع مشترک مثل داعش، خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتارجمعی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر را همزمان مذاکره و همکاری عملیاتی داشته باشیم. چنین تحولی موجب "مشارکت سیاسی - امنیتی ایران و اروپا" در امور مربوط به صلح و ثبات و امنیت منطقه و بین الملل خواهد شد.

ضعف روابط گذشته اروپا با ایران این بود که اروپاییها بخاطر فشار آمریکا، فقط در مورد اختلافات گفتگو می کردند و حاضر به همکاری در مورد موارد منافغ مشترک نبودند.

در دوره ماموریت من به آلمان با حمایت مقامات وقت یعنی آقای واعظی معاون وزیر خارجه، آقای ولایتی وزیر خارجه، آقای روحانی دبیر شورای امنیت و آقای هاشمی رییس جمهور، گفتگوهای بسیار مهمی را با حوزه صدر اعظم آلمان انجام دادیم و آقایان روحانی و ولایتی و واعظی حضوری هم با صدراعظم آلمان ملاقات و موارد را بطور مشخص گفتگو کردند. صدر اعظم آلمان آقای کهل هم پذیرفت منتهی ما توسط یک مربع چهار ضلعی محاصره و شکست خوردیم.

ضلع اول مخالفت آمریکا بود. کهل در دو سفر خود با آمریکا همکاری با ایران در موارد مهمی را مطرح کرد اما کاخ سفید زیر بار نرفت.

ضلع دوم فشار بسیار سنگین اسراییلی ها بود.

ضلع سوم نقش منفی انگلیس در تجدید حیات روابط ایران و آلمان بود و ضلع چهارم هم حوادثی مثل ترور رهبران کرد در برلین، قتل شاهپور بختیار در پاریس و قتل فریدون فرخزاد در بن و کشف محموله خمپاره به مقصد آلمان در بندر آنتورپ بلژیک و بسیاری از موارد مشابه بود که هر از چندگاهی و متناسب با هر پیشرفتی در روابط، مثل یک بمبی بنای پیشرفتهای جدید در روابط جدید را تخریب می کرد و آمریکا و اسراییل هم با استفاده از این حوادث موجی از جو منفی علیه روابط ایران با آلمان و اروپا درست می کردند.

پنجم: این که از اقدامات و شعارهای تحریک کننده مثل حمله به سفارت انگلیس و شعار نفی هولوکاست در دوران آقای احمدی نژاد و یا حمله اخیر به سفارت عربستان بپرهیزیم. اگر هم عوامل این وقایع خودسر هستند که آنها را کنترل کنیم. اگر هم عوامل نفوذی هستند که با آنها برخورد شود. البته در این مورد اروپاییها هم باید از موارد تحریک آمیز خودداری کنند. نمونه آن هم مسئله سلمان رشدی بود که مقدسات اسلام و ۱.۵ میلیارد مسلمان را مورد اهانت قرار داد و اروپاییها هم مرتب او را دعوت می کردند و جایزه به او می دادند. هروقت هم ما مطرح می کردیم مسئله آزادی بیان را مطرح می کردند. من به اروپاییها می گفتیم شما همانطور که اگر کسی هولوکاست را نفی کند، جرم محسوب می کنید و مسئله آزادی را هم مطرح نمی کنید، همانطور هم توهین به ادیان بزرگ الهی مثل اسلام و مسیحیت و یهودیت را جرم تلقی کنید.

ششم: بالاخره اینکه تبدیل روابط اقتصادی ایران و اروپا از یک روابط "سطحی و تجاری" به "روابط عمیق صنعتی و اقتصادی" است که در آن مواردی همچون سرمایه گذاریهای مشترک، مشارکت در انرژی، حضور مشترک در بازار منطقه و امثالهم محور باشد. در این زمینه امضاء توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا و عضویت در سازمان تجارت جهانی لازمه کار است.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394