براساس برنامه دولت، تابستان آینده یارانه 12 میلیون نفر دیگر قطع خواهد شد

مهرداد بذرپاش تصریح کرد چند سال است دولت حق مردم از محل آزادسازی قیمت‌ها را نمی‌دهد. در حقیقت نه پول آن را به مردم می‌دهد و نه در قالب سیاست‌های حمایتی، این بدهی به مردم را جبران می‌کند، این پول خوردن ندارد.

روایت بذرپاش از جدیدترین برنامه معیشتی دولت!

براساس برنامه دولت، تابستان آینده یارانه 12 میلیون نفر دیگر قطع خواهد شد/ حذف یارانه‌ها غیر قانونی است / براساس قانون حق مردم بیشتر از 45 هزار تومان است؛ دولت سهم مردم را نمی دهد

مهرداد بذرپاش تصریح کرد چند سال است دولت حق مردم از محل آزادسازی قیمت‌ها را نمی‌دهد. در حقیقت نه پول آن را به مردم می‌دهد و نه در قالب سیاست‌های حمایتی، این بدهی به مردم را جبران می‌کند، این پول خوردن ندارد.

مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران و عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی و کاندیدای مجلس دهم شورای اسلامی؛ اخیرا در اظهاراتی به موضوع اقدامات غیرقانونی دولت در حوزه هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد. به عقیده بذرپاش دولت روحانی سهم مردم را از درآمدهای حاصل از آزادسازی قیمت‌ها را به آنها پرداخت نمی کند و براساس برنامه دولت، تا خردادماه سال آینده یارانه 12 میلیون نفر دیگر قطع خواهد شد.

به گزارش رجانیوز؛ این موضوع بهانه ای شد تا روزنامه "وطن امروز" گفتگوی با وی برای مشخص شدن بیشتر دیدگاه های اقتصادی این نامزد انتخابات مجلس دهم داشته باشد. در ادامه شرح این گفتگو از نظر می گذرد.


  آقای بذرپاش! طی روزهای گذشته شما مطالب قابل تاملی درباره موضوع یارانه‌ها و رفتار دولت در قبال آن مطرح کردید. شما معتقدید دولت سیاست حذف یارانه‌ها را دنبال می‌کند. می‌شود درباره این موضوع بیشتر توضیح بدهید؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. این برنامه دولت است که سال آینده با جدیت دنبال می‌شود. دولت می‌خواهد تا قبل از تابستان آینده یارانه 12 میلیون نفر دیگر را قطع کند.  در حال حاضر فرآیند حذف یارانه نقدی مالکان واحد مسکونی آغاز شده و این یعنی بسیاری از یارانه‌بگیران مشمول قطع یارانه نقدی خواهند شد. عملکرد 30 ماهه دولت یازدهم درباره یارانه نقدی نشان می‌دهد دولتی‌ها اصرار عجیبی به پنهان کردن اطلاعات یارانه‌ای دارند و اصلا قصد ندارند در این باره با مردم صادقانه رفتار کنند. اطلاعات موجود نشان می‌دهد فرآیند حذف یارانه خانوارهایی که صاحب تنها یک واحد مسکونی در تهران هستند آغاز شده است. در واقع خانوارهای بسیاری مشمول حذف قرار گرفته‌اند. افراد زیادی به من مراجعه کرده‌اند یا با مجلس تماس گرفته‌اند و گفته‌اند تنها یک واحد مسکونی با متراژ پایین دارند اما دولت به همین خاطر یارانه نقدی آنها را قطع کرده است. نمی‌دانم دولت با چه معیاری تشخیص داده آنهایی که یک واحد مسکونی با متراژ پایین دارند پردرآمد محسوب می‌شوند بنابراین طبق تعریف من‌درآوردی دولت، حدود 70 درصد خانوارهای ایرانی، پردرآمد محسوب می‌شوند چون حداقل مالک یک واحد مسکونی هستند! سازمان هدفمندی یارانه‌ها رسما روی سامانه به برخی معترضان اعلام کرده چون مالک یک دستگاه آپارتمان مسکونی هستند مشمول حذف قرار گرفته‌اند.

  شما درباره حذف یارانه 12 میلیون نفر دیگر گفتید. می‌شود بیشتر توضیح دهید؟

بله! طبق اطلاعات دریافتی از سازمان هدفمندی، قرار است تا پایان اسفند یارانه نقدی 6 میلیون نفر قطع شود و 6 میلیون نفر نیز در ماه‌های نخست سال آینده حذف می‌شوند و در ادامه سال آینده اکثر خانوارها از فهرست یارانه حذف خواهند شد.

  ملاک و معیار این حذفیات جدید چیست؟

مشخص نیست. کسی نمی‌داند! دولت این موضوع را مشخص نکرده است. اعلام نکردن شفاف و رسمی ملاک‌ها و شاخص‌های حذف افراد از یارانه نقدی ابهام‌های زیادی را به وجود آورده و چیزی که قطعی است این است که دولتی‌ها به صورت غیرقانونی هر تعدادی از خانوارها  که مدنظر دارند را به توصیه رئیس‌جمهور «بی‌سروصدا» حذف کرده و می‌کنند.

  یعنی حتی برای حذف یارانه هم برنامه قانونی مشخصی ندارند و هدف فقط حذف است؟ این تخلف نیست؟

بله! تخلف است. این اقدامات دولت در زمینه حذف یارانه نقدی تخلفات پنهان و آشکار فراوانی دارد. مثلا نداشتن آیین‌نامه اجرایی برای شناسایی «ثروتمندان یارانه‌بگیر»، اعلام نکردن ملاک‌های یارانه‌ای و حذف و اجرای اشتباه فرآیند حذف از جمله تخلفات دولت در زمینه یارانه نقدی محسوب می‌شود.

  آقای بذرپاش! می‌توانید مقداری صریح‌تر و براساس مفاد قانونی درباره این موضوع صحبت کنید؟

ببینید! براساس بند «ح» تبصره «20» قانون بودجه 1394، دولت موظف شده در سال جاری یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند. تاکید می‌کنم فقط خانوارهای پردرآمد و نه پایین‌تر از آن. در این بند تصریح شده خانوارهای پردرآمد به تشخیص «دولت» و براساس شرایط اقلیمی، بعد خانوار و محل سکونت و میزان درآمد تعیین می‌شود. همچنین طبق بند «ط» تبصره «20»، آیین‌نامه اجرایی این تبصره باید ظرف مدت 3 ‌ماه توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی،‌ نفت، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، راه‌وشهرسازی، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کشور تهیه شده و «به تصویب هیأت وزیران» برسد اما عملا هیچ آیین‌نامه‌ای وجود ندارد و اگر وجود دارد پنهان است. دهم خردادماه امسال، دولت آیین‌نامه اجرایی تبصره 20 قانون بودجه را به تصویب رساند. در مصوبه دولت آمده است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است براساس همه اطلاعات موجود، نسبت به بررسی واجد شرایط بودن خانوارها برای دریافت یارانه اقدام و افراد غیرمشمول را تعیین و به صورت رسمی به سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کند. دستورالعمل این بند توسط وزارت یادشده تهیه می‌شود. سازمان مکلف است پس از دریافت اطلاعات از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه خانوارهای غیرمشمول دریافت یارانه را قطع کند. متعاقبا وزارت رفاه نیز کار شناسایی افراد پردرآمد و حذف یارانه آنها را آغاز کرد و این موضوع به طور رسمی از سوی سخنگوی دولت نیز اعلام شد. بر همین مبنا آنطور که اعلام شده، تا پایان مردادماه یارانه حدود 2 میلیون نفر از مردم حذف شد. تا آذر ماه نیز این آمار طبق اعلام دولت به 3 میلیون نفر رسید. هرچند آمارهای واقعی بیش از ارقام اعلامی است.

  خب! مجلس درباره این موضوع چه اقدامی کرد؟ قاعدتا وقتی دولت در این موضوع خلاف قانون عمل کرده باشد مجلس باید از جایگاه نظارتی وارد شود.

مجلس به موضوع ورود کرد. رئیس مجلس 25 مرداد نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین را به رئیس‌جمهور ابلاغ کرد که طی آن اقدام وزارت رفاه برای حذف خلاف قانون بیان شده بود. مجلس در آن نامه تصریح کرد: طبق بند «ح» تبصره «20» قانون بودجه 1394 کل کشور «دولت موظف است یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند. خانوارهای پردرآمد به تشخیص دولت و براساس شرایط اقلیمی بعد خانوار و محل سکونت و میزان درآمد تعیین می‌شوند.بنابراین بند «الف» ماده «4» مصوبه دولت که تهیه دستورالعمل تعیین خانوارهای غیرمشمول دریافت یارانه را به جای هیات دولت برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داده از حیث اقدام دولت به تغییر مرجع تشخیص مغایر قانون است».

  آیا دولت ترتیب اثر داد و ایراد شما را اعمال کرد؟

خیر! مطابق قانون، دولت موظف است پس از دریافت نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، نسبت به اصلاح موارد خلاف قانون مصوبات مورد نظر اقدام کند. با این حال، دولت بعد از 6 ماه همچنان این مصوبه را اصلاح نکرده و وزارت رفاه هنوز هم مسؤول شناسایی و حذف یارانه افراد پردرآمد است. بنابراین مطابق نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات، اقدام وزارت رفاه در حذف یارانه افراد طی یک فرآیند غیرقانونی صورت گرفته و این افراد قانونا می‌توانند خواستار بازگشت یارانه خود شوند.

  شما می‌گویید حذف یارانه‌ها بی‌مبنا و غیر قانونی بوده است و مردم می‌توانند اعاده کنند؟

بله غیر قانونی است.

  خب! اگر دولت نظر مجلس را اعمال و موضوع را اصلاح کند چه؟

در صورتی که دولت اقدام به اصلاح مصوبه خود کند، از آنجا که طبق تصریح حکم قانون بودجه، هیچ راهی برای واگذاری مسؤولیت دولت در شناسایی اقشار پردرآمد به وزارت رفاه وجود ندارد، مشخص نیست وضعیت یارانه افرادی که طی چند ماه اخیر حذف شده است، چه خواهد شد. همچنین مشخص نیست آیین‌نامه شناسایی افراد که در آن ملاک‌های حذف باید مشخص می‌شد الان در چه مرحله‌ای قرار دارد. رفتار چندگانه مسؤولان دولتی باعث شده ابهام‌های یارانه نقدی افزایش یابد و خیلی‌ها سرگردان شوند اما مسؤولان بر این پنهانکاری‌ها اصرار دارند، چراکه معتقدند با پنهانکاری استرس مردم کمتر می‌شود!

  حالا با این سیاست‌ها استرس مردم کم می‌شود؟

خیر! اتفاقا این سیاست‌ها باعث التهاب در جامعه می‌شود. برخی مسؤولان کابینه یازدهم، یارانه نقدی را مصیبت عظما، دردآور و عذاب‌آور می‌دانند! دولتی‌ها از یک طرف برای حذف افراد بیشتر از لیست یارانه نقدی تلاش می‌کنند و از طرف دیگر با ارائه آمارهایی از میزان پرداخت یارانه نقدی، بر سر مردم منت می‌گذارند. آنها نمی‌دانند همین رفتارهای چندگانه و عدم شفافیت، سرگردانی و استرس مردم را بیشتر می‌کند. هدفمندی یارانه‌ها با آزادسازی نرخ‌ها و پرداخت یارانه نقدی همراه بود اما در دولت یازدهم چندین بار بر نرخ حامل‌های انرژی افزوده شده و هیچ‌‌گاه بر مبلغ یارانه نقدی اضافه نشده است.هدفمندی یارانه‌ها و قانون مربوط به یارانه نقدی به درستی اجرا نمی‌شود و موش و گربه‌بازی دولتی‌ها و پنهانکاری آنها فقط به اعتبار دولت ضربه می‌زند؛ دولتی که نشان داده محرمانه‌سازی را به جای شفافیت در دستور کار خود قرار داده است. کسی که دستور به حذف بی‌سر و صدای یارانه نقدی افراد داده، قطعا حامی این محرمانه‌سازی‌هاست و شاید همچنان فضای آلوده آمارها و اطلاعات غلط یارانه‌ای را به شفافیت ترجیح می‌دهد.

  شما به آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی اشاره کردید و اینکه دولت تکالیف خود را در این موضوع انجام نداده است. اخیرا شما محاسباتی درباره همین موضوع مطرح کردید که می‌گوید چند سال است که سهم مردم و تولید از محل آزادسازی قیمت‌ها داده نمی‌شود. این موضوع طی روزهای گذشته در جامعه مطرح شده که حق مردم داده نشده است. درباره این موضوع بیشتر توضیح دهید.

بله! اتفاقا در مراجعات حضوری طی روزهای اخیر نیز مردم سوال‌هایی درباره این موضوع داشتند که نشان می‌دهد موضوع یارانه در کانون توجه مردم است که البته این اتفاق خوشایندی نیست چراکه سطح دغدغه‌های معیشتی مردم ما را نشان می‌دهد. به هر حال به نظرم به مردم ظلم شده و ظلم مضاعف آن است که مردم از این ماجرا بی‌خبر باشند. مردم باید بدانند فلسفه هدفمندی یارانه‌ها در چند سال اخیر به کلی تغییر کرده است. اساسا دولت قائل به پرداخت یارانه نقدی نیست. البته شاید کسی بگوید اینها به دنبال تقویت تولید هستند! اما در 2 سال گذشته دیدیم که دولت سهم تولید را از محل آزادسازی قیمت‌ها نداده است! یعنی هم با یارانه نقدی مخالفند و هم سهم تولید را نمی‌دهند! خب! این ناعادلانه است. یارانه نقدی سهم همه مردم است. هرچند تا تکمیل شدن طرح هدفمندی یارانه‌ها راه درازی داریم اما همین گام نخست نیز منشأ دستاوردهایی شده است. توزیع سهام هر شخص از محل آزادسازی قیمت‌ها یک مدل اقتصادی کاملا اسلامی است. با این حال دولت آقای روحانی در این ماجرا رفتار عالمانه‌ای نداشت. رفتار دولت در ماجرای یارانه نقدی به گونه‌ای بود که مردم به این نتیجه رسیدند که دولت به دنبال بهانه‌جویی به خاطر حذف یارانه نقدی است. حذف برخی دهک‌ها نیز به این ماجرا دامن زد به گونه‌ای که اکنون دولت یازدهم، به دولت قطع یارانه‌ها معروف شده است. یعنی تمایل آنها برای قطع یارانه‌ها علنی شده است. به هر حال معتقدیم یارانه، حق عمومی است و باید به صاحب آن داده شود. البته این مبلغ ناچیزی که الآن به مردم داده می‌شود؛ یک رقم کوچک و غیر واقعی است. این مبلغ براساس میزان آزادسازی قیمت‌ها در سال 89 انتخاب شده است. اکنون 5 سال از آن زمان گذشته و دولت حداقل چند برابر این عدد، از محل آزادسازی مجدد قیمت‌ها سود به جیب زده است. یعنی در واقع آنچه دارد اتفاق می‌افتد؛ آزادسازی قیمت‌ها منهای یارانه است. دولت در حال افزایش قیمت‌ها است بدون آنکه یارانه مردم را به آنها تحویل بدهد. شما روی این کار چه اسمی می‌گذارید؟ رقم فعلی یارانه نقدی به هیچ عنوان کارشناسی نیست. با توجه به آزادسازی قیمت‌ها، حداقل چند برابر یارانه فعلی باید هر ماه به حساب مردم ریخته شود تا توان خرید آنها متعادل شود. ببینید. دولت طی 3 سال اخیر چند مرحله اقدام به آزادسازی قیمت‌ها کرد. از محل این آزادسازی، حتی یک ریال به یارانه مردم اضافه نکرد. در حالی که براساس عدالت‌اجتماعی توصیف شده در مبانی فقه اسلامی، این حق مردم بود! از سوی دیگر دولت سهم تولید را نیز نداد. اکنون سوال کلیدی این است: دولت این درآمدهای هنگفت را در چه محلی هزینه کرده است؟ خب! اینها بی‌عدالتی است و به نظرم نمی‌توان در مقابل آن سکوت کرد.

یعنی حق مردم بیشتر از 45 هزار تومان است؟

ببینید! یکی از اهداف پرداخت نقدی یارانه، افزایش قدرت خرید طبقات مستضعف بود. در سال 1390 یعنی یک سال بعد از پرداخت یارانه نقدی ضریب جینی به 3752/0 کاهش یافت. این بهترین آمار کاهش فاصله طبقاتی پس از جنگ بود. پس یارانه نقدی را می‌توان در دامنه مقوله عدالت دانست اما در ادامه این دستاورد از دست رفت. یعنی این روند که هم می‌توانست در قالب افزایش یارانه و هم در قالب بسته‌های حمایتی دنبال شود؛ با سیاست‌های اشتباه قطع شد. ببینید در زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها یعنی در آذر 89، پس از آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی و همچنین نان، 60 درصد درآمد آن به مردم داده شد که سهم هر ایرانی 45 هزار و 500 تومان شد. الان چندین نوبت آزادسازی قیمت‌ها انجام شده اما سهم مردم از درآمد آن پرداخت نشده. به عنوان مثال یارانه 45 هزار تومانی، سهم مردم از بنزین سهمیه‌ای با قیمت 400 تومان و بنزین آزاد با قیمت هر لیتر 700 تومان است. الان بنزین سهمیه‌ای حذف و قیمت بنزین معمولی 1000 تومان است. ولی سهم مردم از این آزادسازی همان 45 هزار تومان باقی مانده است! براساس قانون، 60 درصد درآمد دولت‌ها از محل آزادسازی قیمت‌ها متعلق به مردم است. شما اگر به ماجرای بنزین، افزایش قیمت سایر حامل‌ها و نان را هم اضافه کنید متوجه می‌شوید طی سال‌های اخیر پول زیادی از جیب مردم رفته است! یعنی چند سال است دولت، حق مردم از محل آزادسازی قیمت‌ها را نمی‌دهد. در واقع نه پول آن را به مردم می‌دهد و نه در قالب سیاست‌های حمایتی، این بدهی خود به مردم را جبران می‌کند. به نظرم این پول خوردن ندارد چون حق‌الناس است.

  خب! دولت شاید به خاطر کاهش قیمت نفت، درآمدی ندارد، به همین خاطر فعلا پول مردم را برداشته است.

این یک توجیه و مغلطه است. متوسط درآمد دولت یازدهم از محل فروش هر بشکه نفت حدود 70 دلار است. درحالی که متوسط درآمد دولت‌های نهم و دهم از محل فروش هر بشکه نفت 65 دلار بوده و این عدد در دوره اصلاحات 53 دلار بود. ضمن اینکه واقعیت‌های مربوط به ذخایر کشور و نیز منابعی که در جریان مذاکرات هسته‌ای در اختیار دولت قرار گرفته، نشان می‌دهد دولت یازدهم، دولت پولداری است. متاسفانه گلایه اصلی ما از دولت نیز به همین خاطر است. دولت به‌رغم آنکه پولدار است اما به یارانه مردم طمع کرده است! سهم تولید را نیز نمی‌دهد. این بی‌عدالتی است و قطعا یکی از وظایف مهم مجلس آینده جلوگیری از حذف فله‌ای یارانه نقدی خانوارها و حساب‌کشی از دولت است.

منبع : رجا نیوز



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 4 اسفند 1394
«سروش» برندي كه رنگ باخت
«سروش» برندي كه رنگ باخت

زيان هاي مالي شركت سروش در سالهاي مالي۹۰، ۹۱ و ۹۲ به ترتيب ۱۰، ۸ و ۱۳ ميليارد ريال بوده است

به گزارش الفِ کتاب به نقل از پارسینه، بررسي عملكرد شركت انتشارات سروش (وابسته به صداوسیما) در ۴ سال اخير نشان مي دهد كه نه تنهاانتشار مجلات هفتگي سروش با كاستي هايي روبه رو بوده و با زيان هاي كلان مواجه شده كه به دليل ضعف هاي مديريتي در اين شركت، هزاران جلد كتاب در انبارهاي شهرك غزالي صداوسيما بلااستفاده مانده وخاك مي خورد.

گزارش هاي موجود از شركت انتشارات سروش طي سالهاي ۹۰تا ۹۳ از نبود تناسب در دفاتر، اسناد و صورت هاي مالي اين شركت به ويژه در نشرو فروش مجلات سروش، شامل سروش خردسال، سروش نوجوان و سروش هفتگي و نيز فروش كتاب، تعداد مجلات وكتب منتشر شده و فروش رفته خبر مي دهد. بطوريكه عمليات آن شركت زيان قابل توجهي را در سال مالي منتهي به ۹۳ به سازمان صداوسيما تحميل كرده است.

اين گزارش ها گواهي مي دهد كه زيان هاي مالي شركت سروش در سالهاي مالي۹۰، ۹۱ و ۹۲ به ترتيب ۱۰، ۸ و ۱۳ ميليارد ريال بوده است و جمعاً در چهار سال ۹۰ تا ۹۳ حدود ۴۶/۷ ميليارد ريال بوده است.

همچنين سروش در سال گذشته ۳۷ميليارد ريال يارانه از سازمان صدواسيما دريافت كرده است كه شركت، آن را به حساب فروش مجلات هفتگي منظور كرده تا به اين وسيله زيان فروش مجلات را جبران كند.همچنين ضعف مديريت شركت انتشارات سروش در اداره فروشگاه اصلي اين انتشارات منجر شده تا رسانه ملي با وجود اجاره اين مكان به سروش از دريافت ماهيانه اين مكان نيز محروم بماند. اين امر نشان مي دهد كه مجموعه سروش نه تنها در اين سالها نتوانسته از عهده تعهدات خود نسبت به سازمان برآيد كه برند شركت سروش نيز در سال هاي اخير با بحران روبه رو شده است كه جذب بي رويه نيروي انساني بدون هماهنگي با سازمان مشكلات انتشارات سروش مضاعف ساخته است.

صداوسیما كه در دوره مديريت محمد سرافراز،با كمبود بودجه سالانه مواجه است سياست هاي صرفه جويانه وچابك سازي ساختاري را دردستور كار دارد وبه نظرمي رسد سازمان صداوسيما ديگر قادر به تامين هزينه هاي شركت هاي زيان ده مانند سروش نيست، بنابراين چنين شركت هايي موظفند در دوران جديد مديريتي به سمت چابك سازي و درآمدسازي پيش بروند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 4 اسفند 1394
سردار سلیمانی تنها نیست



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
بدون شرح



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
دومین وارد کننده بزرگ سلاح در جهان

 بر اساس یک گزارش جدید منتشر شده،در ۵ سال منتهی به سال ۲۰۱۵ (۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵) میزان دادوستد تسلیحات در سطح بین المللی ۱۴ درصد رشد داشته است و ایالات متحده آمریکا و روسیه در صدر بزرگ ترین فروشندگان تسلیحات در جهان هستند.عربستان دومین وارد کننده بزرگ سلاح جهان است.

به گزارش  عصر ایران، موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI) در سوئد در جدید ترین گزارش خود که روز دوشنبه منتشر شده است با اشاره به افزایش حجم تجارت تسلیحات در ۵ سال گذشته در مقایسه با ۵ سال ما قبل از آن ، چهار خریدار عمده تسلیحات در جهان در ۵ سال گذشته را هندوستان، عربستان ، چین و امارات متحده عربی اعلام کرد.

"اود فلورانت" یکی از مدیران موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم با اشاره به پیشتازی ایالات متحده در فروش تسلیحات در جهان گفت: آمریکا در ۵ سال منتهی به سال ۲۰۱۵ سلاح های خود را به ۹۶ کشور مختلف فروخته است. در حالی که بحران های منطقه و بین المللی در حال صعود است ایالات متحده آمریکا با درصدی قابل ملاحظه مهم ترین تامین کننده تسلیحات در جهان است."

این مدیر موسسه با اشاره به سفارش های گوناگون و زیاد روی میز کمپانی های تسلیحاتی آمریکا گفت تنها سفارش خرید ۶۰۰ فروند هواپیمای جنگنده اف ۳۵ یکی از این اقلام است.

"پیتر وِزِرمن " یکی از کارشناسان ارشد موسسه صلح استکهلم با اشاره به اینکه ۴۱ درصد از کل فروش تسلیحات آمریکا به منطقه خاورمیانه می رود گفت ، عربستان سعودی بزرگ ترین خریدار تسلیحات نظامی آمریکا در جهان محسوب می شود.

او با اشاره به اینکه هم اکنون ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان یمن را با پیشرفته ترین تسلیحات ساخت آمریکا و اروپا مورد حمله قرار داده است، افزود: به رغم کاهش شدید قیمت نفت در ماه های گذشته سیل خرید تسلیحات همچنان و بر مبنای عقد قراردادهای گذشته به کشورهای عربی منطقه خاورمیانه سرازیر است.

بر اساس گزارش جدید موسسه صلح استکهلم روسیه در جایگاه دومین فروشنده بزرگ تسلیحات جهان قرار دارد و تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا در دو سال گذشته باعث شده است سهم روسیه از بازار فروش تسلیحات در جهان با ۳ درصد کاهش در دو سال گذشته به ۲۵ درصد برسد.

هند بزرگ ترین خریدار سلاح های روسی است و در لیست خریداران سلاح روسیه شورشیان جدایی طلب در شرق اوکراین نیز دیده می شوند.

بر اساس این گزارش در مقایسه قاره ای، خرید تسلیحات از سوی کشورهای قاره آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین در دو ۵ ساله گذشته رو به افزایش بوده است و تنها آمار خرید تسلیحات در قاره اروپا در یک دهه گذشته (۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵) رو به کاهش گذاشته است.

نکته دیگر در گزارش جدید موسسه صلح سوئد در رشد جایگاه چین در بازار فروش تسلیحات جهان در یک دهه گذشته است. چین با وجودی که خود سومین وارد کننده بزرگ تسلیحات در جهان است در بازار فروشندگان نیز جایگاه خاصی دارد و پس از آمریکا و روسیه در رده سوم جهان قرار دارد. این کشور در سال های گذشته با پشت سر قرار دادن بریتانیا و فرانسه با رشد ۸۸ درصدی در فروش تسلیحات نظامی اش هم اینک در رده سوم فروشندگان بزرگ تسلیحات قرار گرفته است.

بزرگ ترین خریداران سلاح های چینی کشورهای آسیایی اند و به طور ویژه پاکستان عمده ترین خریدار تسلیحات چینی به شمار می رود.

هند بزرگ ترین خریدار سلاح است به طوری که ۱۴ درصد از کل فروش تسلیحات جهان در ۵ سال گذشته به این کشور رفته است.



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
ادعاهای گزاف وزیر خارجه سعودی درباره ایران

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با رسانه آلمانی در ادبیاتی گستاخانه و ضد ایرانی،‌ ادعاهای بی اساسی علیه ایران مطرح کرد.

وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه‌ای ضمن تکرار اظهارات ضد ایرانی خود، ادعاهای گستاخانه‌ای علیه تهران مطرح کرد.

وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با «اشپیگل»، ضمن تکرار ادعاهای گزاف سعودی‌ها درباره ایران، با ادبیاتی سخیف و دور از واقعیت، اظهارات ضد ایرانی خود را مطرح کرد.

عادل الجبیر در پاسخ به این سوال که عربستان سعودی خواهان بدست آوردن چه چیزی از بحران در سوریه است، گفت: «فکر نمی‌کنم هیچ کسی بتواند پیش‌بینی کند که کوتاه مدت چه شکلی خواهد بود. در بلند مدت، سوریه‌ای بدون بشار اسد وجود خواهد داشت. هر چه بیشتر این موضوع(کنار رفتن اسد) طول بکشد، اوضاع بدتر خواهد شد».

خبرنگار آلمانی پرسید: «اکنون که رژیم اسد دست برتر را بدست آورده، شما چه کار می‌خواهید بکنید؟»

جبیر گفت: «ما همیشه گفته‌ایم که دو راه برای حل موضوع سوریه وجود دارد که در هر دوی اینها نتیجه مشابه خواهد بود: سوریه‌ای بدون بشار اسد. یک فرایند سیاسی وجود دارد که ما از طریق انچه گروه وین نام دارد، در تلاش برای حصول به این هدف هستیم. این طرح شامل ایجاد یک شورای حکومتی است که قدرت را از بشار اسد گرفته، یک قانون اساسی نوشته و راه را برای انتخابات هموار می‌کند. مهم است که بشار در ابتدا کنار برود و نه در پایان فرایند. این موضوع سبب خواهد شد که دوره انتقالی با کشتار و تخریب کمتری انجام شود».

وی افزود: «گزینه دیگر آن است که جنگ ادامه خواهد یافت و بشار اسد در آن شکست خواهد خورد. در یک برهه بسیار حساس و شکننده‌ای قرار داریم و شاید فرایند سیاسی کارساز نشود البته ما باید تلاش کنیم. اگر فرایند سیاسی کارساز نبود، همیشه رویکرد دیگری وجود دارد».

وزیر خارجه آل سعود در این مصاحبه چندین بار عصبانیت خود را از حمایت‌های ایران و همچنین حزب‌الله لبنان از دولت سوریه تکرار کرد.

او درباره اعزام نظامیان سعودی به سوریه اینطور گفت: «ما آمادگی‌مان را برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا علیه داعش با نیروهای ویژه‌مان ابراز کردیم البته این موضوع هنوز در مرحله بحث و گفتگو و طراحی و برنامه‌ریزی اولیه است».

اشپیگل سوال کرد: «آیا عربستان سعودی حامی تامین موشک‌های ضدهوایی به شورشیان(سوری) است؟».

الجبیر پاسخ داد: «بله. ما معتقدیم که مطرح شدن و به صحنه آوردن موشکهای زمین به هوا، موازنه قوا را تغییر می‌دهد و به میانه‌روها این توان را می‌دهد که تاثیرات بالگردها و هواپیماهای(دولت سوریه) را خنثی کنند».

وزیر خارجه سعودی‌ها در ادامه اظهارات ضد ایرانی خود، این بار هم ادبیاتی گستاخانه را در قبال ایران اتخاذ کرد.

او گفت: «ایران برای هزار سال همسایه ما بوده است و برای هزار سال همسایه ما خواهد بود. ما هیچ مساله‌ای با تلاش برای توسعه بهترین روابط با ایران نداریم اما پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران سیاست فرقه گرایی و توسعه و گسترش انقلاب خود را در پیش گرفت و همچنین دخالت در امور همسایگانش. سیاست ترور دیپلماتها و حمله به سفارتها. ایران مسئول تعداد زیادی از حملات تروریستی به پادشاهای(عربستان سعودی) است و مسئول قاچاق مواد منفجره و مواد مخدر به عربستان سعودی است».

الجبیر افزود: «ما خواهان روابط و پیوندهای خوب با ایرانی‌ها هستیم اما اگر آنها خواهان این موضوع هستند به آنها می‌گویم: به حملات به ما ادامه ندهید همانگونه که در حداقل ۳۵ سال گذشته این کار را کرده‌اید. تا زمانی که سیاستهای تهاجمی ایران ادامه یابد، این برای منطقه بد خواهد بود. ایران باید تصمیم بگیرد که خواهان انقلاب است یا دولت ملت».

این مقام سعودی در اداکه ادبیات سخیف و ضد ایرانی خود گفت: «به من یک دیپلمات ایرانی را که ما کشتیم، نشان بده. من می‌توانم بسیاری از دیپلماتهای سعودی که توسط ایران کشته شدند، نشان بدهم. یک سفارت ایران را که عربستان سعودی به آن حمله کرد، به من نشان بده. به من یک هسته تروریستی که ما در ایران ایجاد کرده باشیم، نشان بده. یک اقدام و تلاش عربستان سعودی برای ایجاد مشکلات در میان اقلیت‌های ایرانی را به من نشان بده».

او مدعی شد: «ما تروریسم را تحمل نمی‌کنیم. ما به دنبال تروریست‌ها و آنهایی که حامی تروریستها هستند، می‌رویم و همچنین آنهایی که توجی کننده اقدامات تروریستها هستند. آنها(ایران) به رهبران القاعده پناه می‌دهد. آنها اقدامات القاعده را تسهیل می‌کنند. آنها درباره داعش شکوه می‌کنند اما ایران تنها کشوری در میز مذاکرات(سوریه) است که نه توسط القاعده و نه داعش به آن حمله‌ای صورت نگرفته است».

جبیر با گستاخی جواب داد: ‌«ایرانی‌ها می‌دانند که برای اینکه عضو مسئول جامعه بین‌المللی بشوند و همچنین یک همسایه خوب شوند، چه کاری باید انجام دهند. این موضوع بسته به آن است که رفتارشان را تغییر دهند».

اشپیگل سوال کرد: «هیچ چیزی وجود ندارد که خود عربستان سعودی یا غرب بتواند برای تشویق این فرایند(بهبود روابط ایران و عربستان) بتواند انجام دهد؟»

وزیر خارجه سعودی‌ها مدعی شد: «هیچ چیزی برای تشویق کردن وجود ندارد. ایرانی‌ها فقط باید از ما دور شوند».

در ادامه این مصاحبه خبرنگار آلمانی از شلاق زدن وبلاگ نویسان مخالف آل سعود و همچنین اعدام شیخ نمر النمر رهبر شیعیان عربستان سوال کرد؛‌اعدامی که با انتقادات کشورهای اسلامی و همچنین بین‌المللی مواجه شد.

الجبیر گفت: «ما یک سیستم و نظام قانونی داریم و ما حکم اعدام داریم. افراد باید به این موضوع احترام بگذارند. شما حکم اعدام ندارید و ما به آن احترام می‌گذاریم. شما هم باید به سیستم قانونی ما احترام بگذارید».

او در ادامه با پیش کشیدن اعدام‌ها در ایران هم مدعی شد: «ما یک سیستم مجازات داریم. آمریکا هم این چنین است. ایران هم این موضوع را دارد. ایران افراد را اعدام می‌کند و اجساد آنها را روی جرثقیل آویزان می‌کند. ایران بیش از هزار نفر را سال گذشته به مرگ(اعدام) کشاند».

وزیر خارجه سعودی درباره رهبر شیعیان عربستان مدعی شد: «نمر تروریست بود. او ترو.ریست جذب کرد و طراحی عملیات تروریستی کرده بود و کمک مالی به این اقدامات کرده بود و در نتیجه اقدامات او تعدادی از نیروهای پلیس عربستان سعودی کشته شدند».

 منبع:فارس



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
وصیت نامه ی شهید مدافع حرم علیرضا_حاجیوند_قیاسی

بسم الله الرحمن ارحیم

 

دراین زمان که این حقیربرای دفاع ازحرم حضرت زینب (س)باعنایت حضرت ثارا…شده ام وبه من اجازه دفاع داده است ازخدای رحمن و رحیم خودشاکرکه بعدازچندین بارآماده رفتن شدن آخربه آرزوی قلبی خودرسیدم واین لیاقت راپیداکردم تاازحرم اهل البیت واهداف انقلاب اسلامی که ازانقلاب سرخ حسین (علیه الاسلام )منشأگرفته است دفاع کنم آری یادمان نرفته است پیام امام راحل (ره)راکه فرمودراه قدس ازکربلا می گذرد وحال که راه کربلا باز شده است بایدراه قدس رانیزبازکردکه این راه ازحرم ارباب حسین(ع)تاحرم حضرت زینب کبری(س)وبه فرموده ولی امرمسلمین حضرت آیت ا…امام خامنه ای تا۲۵سال آینده، اسرائیل نابودگردد

 

بانام ویادخداوند رحمن و رحیم که درحق این بنده گناه کارو حقیرازهیچ چیز کم نگذاشت وسلام خالصانه خودرا به محضرصاحب العصروالزمان(عج)وروح پاک اربابم حضرت ثارالله وتمام فداییان راهش سلام درودخدابرامام خمینی(ره)کبیروبسیجیانش که اسلام حقیقی رابه ماانتقال دادن وسلامی ازعمق جان به محضرولی امرمسلمین جهان حضرت آیت الله امام سیدعلی خامنه ای (مدظله العالی)نثارمی کنم

 

پدرومادر عزیزم سلام

ازشماکمال قدردانی رادارم که ازکودکی مرا بااهل البیت(علیه السلام)آشناکردیدوازشماعذرخواهی می کنم وسرافکنده ام که فرزنده خوبی برای شمانبودم وازشماطلب  حلالیت می کنم

مادرم یادت باشدکه اگردراین راه کشته شدم وبرنگشتم من خود را وقف  اربابم حضرت ثارا…کردم وچیزی که هدیه داده می شود را کسی پس نمی گیرد وفقط پیش خودت بگوبه فدای سرحضرت ثارا…/مادریادت هست که گفتم دوست دارم بدنم پاره پاره شودیادت هست که گفتم دوست دارم ازبدنم فقط قطعه ای کوچک برگرددکه مردم زیر #جنازه من خسته نشوندپس به من قول بده که جان  حضرت زهرا(س)بی قراری نکنی چون اینجاجای ماخیلی خوب است اینجابوی ارباب می دهد

 

سلام بر  برادران و خواهرانم

ازشما می خواهم که این برادرکوچک خودراحلال کنیدوفرزندان خودراباامام حسین(علیه السلام)بزرگ کنیدو پیرو راه شهداوامام راحل(ره)باشیدوپشتیبان ولایت فقیه وامام سیدعلی خامنه ای باشید

 

سلام بردوستان عزیزم

سلام برشما که شایدبیشتراوقات  زندگیم رادرکنارشمابوده ام وخدارا شاکرم که دررفاقت هم به من لطف عطاکردکه دوستان وهم نشینانی به خوبی شما داشته باشم که تکمیل کننده و یاری دهنده من می باشید وشما که که درمجالس عزای ارباب وبه بهانه های مختلف دورهم هیئت می گرفتیم واشک می ریختیم وبه سروسینه می زدیم ازتمامی شماعذرمی خواهم که رفاقت رادرحق شماتمام نکرده وملتمسانه خواهانم که مراعفوکنیدو حلالم کنید

 مراببخشیدبرایم بسیاردعاکنیدودرمراسمات ومجالس اهل بیت(ع)مرافراموش نکنید

 

وسلام برفرمانده بسیجی،دوست وبرادرم سیدعزیز

سلام سیدیادت هست قرارگذاشتیم که باهم برویم  سوریه ولی دست قسمت انگاراین شد که من زودتربروم فقط حلالم کن

سید می دونم که دلت برای مش حمید تنگ شده می دونم که دلت برای مجیدتنگ شده می دونم برای رفقات دل تنگی ودوست داری زودبری پیش شون ولی نگران نباش سلام شماروهم اگرشدبهشون می رسونم ومیگم چقدردلتنگ بودی

هنوزهم برای شهیدشدن فرصت هست بایددلهاراصاف کنیم



:: موضوعات مرتبط: مطالب و سامانه های نظامی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
روایت ولایتی از ملاقات خصوصی پوتین با رهبری

آینده روابط ایران و عربستان بستگی به رفتار عربستان سعودی دارد، چرا که عربستان سعودی باید حد خودش را بداند. در طی این سال‌ها از همه امکاناتش برای پیشبرد اهداف نامشروع‌اش در منطقه استفاده کرده اما موفق نبوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر ولایت پس از بازدید از این مجموعه پیرامون مسائل بین‌المللی و داخلی به گفت وگو پرداخت.

*روند نظارت بر اجرای برجام چگونه است؟

مقام معظم رهبری هیئتی را برای نظارت بر اجرای برجام مامور کرد‌ه‌اند، برجام کار مهمی بود که حاصل بیش از ۱۲ سال تلاش جمهوری اسلامی ایران در دولت ها و تلاش تیم های مختلف بود که با هدایت قاطع،‌ هوشمندانه رهبر معظم انقلاب پیگیری و به نتیجه رسید.

مقام معظم رهبری بارها دیدگاهشان را نسبت به این موضوع بیان کردند البته نتیجه‌ای که بدست آمده شاید از حد ایده‌آل مورد نظر کمتر باشد اما نتیجه‌ای است که بعد از جمع‌بندی تمام تلاش‌ها به این مرحله رسیده‌ است.

برجام دستاورد جمهوری اسلامی ایران است که در دولت‌های مختلف پیگیری شده و در دولت روحانی نهایی شده است. در این میان تلاش محمد جواد ظریف و همکارانشان مجدانه بوده است.

طی مدتی که از اجرای برجام گذشته آمریکایی‌ها هر روز یک بازی درآوردند و مسائلی را تحت عنوان حضور اوباما در قوه مجریه و مستقل بودن قوه مقننه مطرح کرده‌اند. این موضوعات در کشوری مانند آمریکا به این صورت نیست که قوه مجریه تصمیم بگیرد و قوه مقننه مانع باشد چرا که اختیارات رئیس جمهور آمریکا در رابطه با پیشبرد اهداف آمریکا تقریبا در دنیا بی‌نظیر و کم‌نظیر است و اختیارات وسیعی دارد.

انجام کارهایی خارج از مسئولیتشان نوعی اهرم‌سازی از سوی دولت آمریکا است که نشان دهد، تحت فشار قرار دارد اما ما در این رابطه با حکومت‌های کشوهای ۱+۵ همکاری داشته‌ایم و نه با قوه مجریه آنها. آمریکا بعنوان کل تفکیک‌ناپذیر طرف مقابل ما قرار داشت و همینطور کشورهای گروه ۱+۵ از این قاعده مستثنی نیستند. در این جریان باید فردی از طرف روسیه، انگلیس و ... صحبت کند که اختیارات کاملی داشته باشد. نظارت بر برجام برای این است که نقطه به نقطه اجرای آن انجام شود.

*آیا در سفر اخیرتان پیرامون مسئله داعش،‌حل بحران سوریه و نتیجه کنفرانس‌هایی که برگزار شده است، مباحثی مطرح شد و تصمیم روسیه در مورد سوریه چیست؟

روسیه و ایران در بسیاری از موارد در رابطه با سوریه نظرات مشترکی دارند، دولت بشار اسد، ارتش سوریه،‌نیروهای مردمی تحت فرماندهی سردار قاسم سلیمانی و نیروی هوایی روسیه هماهنگی کامل دارند چرا که در غیر اینصورت این پیروزی‌ها بدست نمی‌آمد. البته مردم و کسانی که کمک کننده دولت سوریه هستند در این امر مهم نقش بسیار مهمی داشته‌ و دارند.

در این زمینه باید توجه داشت که طرف مقابل مجموعه قدرتمندی از جهان و کشورهای منطقه هستند. آمریکا،‌غربی‌ها ،حضورغیر مستقیم ناتو ، صهیونیست‌ها ، کشورهای دنباله رو آمریکا در منطقه و دست‌آموزهای آنها مانند داعش و جبهة النصره مجموعه عظیمی را در کشور کوچکی با امکانات محدود ۵ سال است که می خواهند دولت این کشور را سرنگون کنند اما به دلیل شجاعت و تدبیر بشار اسد و همراهی مردم و کمک‌های جمهوری اسلامی ایران این کشور مقاومت کند.

نیروهای مردمی از افغانستان، پاکستان و کشورهای دیگر در مقابل این تهاجم ایستادند و بالاخره روسیه به این مجموعه پیوست. در حوزه دفاعی ، سیاسی و بین‌المللی نیز هماهنگی های زیادی وجود دارد.

در دیداری که با رئیس جمهور روسیه پوتین داشتم،‌وی نظر خود را نسبت به حل بحران سوریه اینگونه مطرح کرد " ما عهدی که در حمایت از دولت مردم سوریه با هماهنگی ایران بسته‌ایم پایدار و پابرجا هستیم."

تحولی بی‌سابقه در منطقه ایجاد شده است، به اینصورت که یک ابرقدرت نظامی مانند روسیه و صاحب حق وتو در شورای امنیت با قدرت اول منطقه‌ای (ایران) در مورد موضوعات منطقه‌ای هماهنگ می‌شوند که فقط موضوع سوریه ملاک نیست.

دامنه همکاری ایران و روسیه،‌عراق، لبنان و در آینده حدس من این است که یمن را هم شامل خواهد شد. در دفاع از استقلال از آسیای مرکزی و قفقاز که چشم طمع به آن دوخته شده است، هماهنگی ‌وجود دارد و این در تاریخ منطقه چنین همکاری بی‌سابقه است.

*به نظر شما محصول همکاری ایران و روسیه منتج به از بین بردن داعش در سوریه خواهد شد؟

قطعا هدف نهایی همین است. در مسائل سیاسی و استراتژیک پیش‌بینی قاطع امکان‌پذیر نیست اما می‌توان با احتمال سخن گفت،‌امروزه احتمال پیروزی خط مقاومت در مقابل توسعه‌طلبی صهیونیست‌ها و اشغال طلبی آنها در فلسطین زیاد است. امروز از هر زمانی احتمال پیروزی خط مقاومت بیشتر از گذشته است.

آنها به دنبال این هستند که سنگرها را یکی پس از دیگری تصرف کنند. اگر ما سنگر دفاع از خودمان را در بیرون از مرزها قرار نمی‌دادیم همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید در همدان و کرمانشاه سنگر مقاومت در مقابل گروه‌های تروریستی تشکیل می‌دادیم.

بارها سیستم اطلاعاتی و امنیتی ما اعلام کرده‌اند که بعضی از گرو‌ه‌ها به دنبال انفجار در بعضی از مناطق بودند، به خصوص در مراسم مذهبی مانند محرم آنها را دستگیر کردند و قبل از عملیاتی شدن طرح و توطئه‌شان خنثی شده است.

توان جمهوری اسلامی در دفاع از تمامیت ارضی کشور و پیشبرد اهداف سیاسی و منطقه‌ای به گونه‌ای است که آنها نمی توانند خدشه‌ای به توانمندی کشورمان ایجاد کنند.

*بعضی از خبرگزاری‌های خارجی مانند آسوشیتد پرس خبرهایی مبنی بر ورود آمریکا برای گفتگوی نظامی با ایران نسبت به حل بحران سوریه اعلام کرده‌اند، به نظر شما صحت دارد؟ و چنین موضوعی در کنفرانس های مونیخ مطرح شده است؟

آنها هم بخواهند وارد گفتگو با جمهوری اسلامی ایران شوند، جمهوری اسلامی ایران وارد نخواهد شد. تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، خیر. این گفتگوها به گونه‌ای نیست که در خارج از اینجا مطرح شود. چرا که یک تصمیم مهم و راهبردی در حوزه سیاست خارجی است. ایران زیر بار همکاری نظامی با آمریکا نخواهد رفت.

*آینده روابط ایران و عربستان را چطور می‌بینید، از آنجایی که سوئیس حافظ منافع ما در ریاض انتخاب شده ، به نظر شما این روند در بازه زمانی طولانی ادامه پیدا می‌کند؟

بستگی به رفتار عربستان سعودی دارد، چرا که عربستان سعودی باید حد خودش را بداند. در طی این سال‌ها از همه امکاناتش برای پیشبرد اهداف نامشروع‌اش در منطقه استفاده کرده اما موفق نبوده است.

اگر عربستان حد خودش را دانست ،‌جمهوری اسلامی ایران بصورت اولیه مشکلی با عربستان ندارد چرا که آنها در داخل کشورهای دوست و برادر ما مانند عراق و سوریه دخالت می‌کنند و پاسخشان را هم می‌گیرند.

*پیش‌بینی تان از ورود زمینی عربستان سعودی در تحولات سوریه چیست؟

بیش از کاری که در یمن انجام داده‌اند،‌ نمی توانند انجام دهند. یمن حدود ۸۰۰ کیلومتر با عربستان مرز مشترک دارد که باعث شد آنها از تمامی امکانات مشروع و غیرمشروع استفاده کنند اما موفق نشدند.

۵ سال است داعش که از طرف برخی کشورهای منطقه حمایت می‌شوند در سوریه حضور دارند و تمامی امکانات و لوازم مورد نیاز را این کشورها تامین می کند و همچنین از حمایت سیاسی و بین المللی برخوردار هستند اما هنوز به اهدافشان نرسیده‌اند.

چه کاری می تواند عربستان سعودی با بعد مسافتی که با سوریه دارد،‌ انجام دهد؟ اگرعربستان امکانات خاصی داشت در یمن به کار می گرفت و هیچگاه از مزدوران سودانی و سومالیایی استفاده نمی کرد. در سوریه از حدود ۸۰ کشور نیرو وارد شده است و علیه دولت قانونی سوریه جنگی به راه انداخته‌اند. کدام نیرو را عربستان سعودی دارد که در پشت صحنه نگه‌داشته تا از آنها استفاده کند؟

اگر هر کشوری بخواهد در سوریه دخالت کند باید رضایت و دعوت دولت مشروع و قانونی سوریه را داشته باشد. دولت سوریه از روسیه و ایران دعوت کرده تا کمکشان کنند، همچنین برای دخالت باید مصوبه شورای امنیت را داشته باشد به فرض آمریکایی‌ها با حضور عربستان در سوریه موافق باشند،‌روسیه و چین در مقابل آن وتو می‌کنند در این صورت اجازه شورای امنیت راندارند و نمی‌توانند دخالتی در سوریه داشته باشند.

*اخیرا فرافکنی‌هایی از سوی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نسبت به سلامتی دبیر کل حزب‌الله صورت گرفته است، به نظر شما آنها با مطرح کردن چنین موضوعاتی چه اهدافی را دنبال می کنند؟

سید حسن‌نصراله را در هفته‌های اخیر ملاقات کرده‌ام و به کوری چشم صهیونیست‌ها در سلامتی کامل بودند. حضور ایشان در ایران برای درمان کذب محض است، در زمانی که عبد الحلیم خدام معاون رئیس جمهور سوریه بود البته الان به علت خیانت به فرانسه رفته‌ است، در گفت‌وگویی که با بنده داشت مطرح کرد در جلسه‌ای که با سیاست‌مداران کشورهای خلیج فارس داشته‌ام آنها معتقد بودند که آیت‌الله خمینی بیمار است و حال خوبی ندارد. پس از مطرح کردن بیماری امام خمینی از سوی آنها ایشان ۱۱ سال زندگی کرد. این آسان‌ترین دروغی است که آنها می‌توانند در مورد سلامتی یک فرد موثر ابراز تردید کنند تا کسانی که تحت مدیریت آنها هستند سست شوند اما این موضوعات کذب محض است .

*در سفر اخیرتان به روسیه پیرامون مسئله اس ۳۰۰ صحبتی را داشته‌اید و نتیجه نهایی این موضوع چیست؟

در مورد همکاری‌های دفاعی و تسلیحاتی میان ایران و روسیه صحبت‌های خوبی صورت گرفت و ملاقاتی با وزیر دفاع این کشور داشتم. همچنین همکاری‌های تسلیحاتی و دفاعی از سوی روسیه تایید شد و سردار دهقان وزیر دفاع کشورمان به روسیه سفر کردند و منجر به نتایج خوبی شد چرا که همکاری‌های دفاعی میان ایران و روسیه امر پنهانی نیست و حق مشروع جمهوری اسلامی ایران است تا از امکانات پیشرفته‌ای که وجود دارد برای دفاع از تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران استفاده کنند. لذا هیچ مشکلی در رابطه با همکاری‌های دفاعی و تسلیحاتی با روسیه نداریم و آینده همکاری ایران و روسیه روشن و نویدبخش است.

*شما از لیست ائتلاف اصولگرایان حمایت می کنید؟

از ابتدای دعوتم این ائتلاف را پذیرفتم و نماینده بنده علاءالدین بروجردی در جلسات شرکت داشته است، طبیعی است مجلس با این ائتلافات شکل بگیرد زیرا طبیعت انتخابات در دنیا به این صورت است تا با ائتلاف و هم‌افزایی‌ها امکان فرستادن نیروهایی که از محبوبیت‌ بیشتری در میان مردم برخوردار هستند، سابقه اجرایی و سیاسی طولانی‌تری دارند، محقق شود.

*پیش‌بینی شما از ترکیب مجلس آینده چیست؟

آسان نیست، اما به نظر می‌رسد مجلسی بین مجلس چهارم و پنجم داشته باشیم و مهم تر آن است که مجلس کارآمد، شجاع و در مسیر اهداف بلند نظام در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی تشکیل شود.

*در ساختار و معادلات مجلس به اکثریت فردی و یا به اکثریت تاثیرگذار معتقد، هستید؟

معمولا هر نماینده‌ای که به تایید شورای نگهبان وارد جریان انتخابات می‌شود به نظام معتقد است اما هر چه هماهنگی میان نمایندگان نسبت به دلسوزی به نظام بیشتر باشد موجب می‌شود تصمیمات جدی‌تری گرفته شود.

* در جریان انتخابات ۹۲ ائتلاف ۱+۲ شکل گرفت،‌ که برخی ها معتقدند شما به نفع قالیباف مانند حداد عادل کناره‌گیری نکردید، حقیقت ماجرای این ائتلاف چیست؟

در اسفند ماه سال ۹۱ در جلسه ای که نمایندگان سازمان تبلیغات اسلامی (روحانیون) حضور داشتند، یکی از روحانیونی که وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی بود از بنده سوال کرد، اگر جامعه روحانیت و جامعه مدرسین تصمیمی را برای کاندیدای مورد نظر ریاست جمهوری بگیرند، شما چه کار خواهید کرد؟،‌ از میان ۳ نفری که حضور داشتیم (محمد باقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل، علی اکبر ولایتی) بنده تبعیت خود را اعلام کردم و همجنین در جلسات بین خودمان به صراحت اعلام کردم که هر تصمیمی که جامعه روحانیت و جامعه مدرسین بگیرد،‌ تابع آن می‌شوم. این نظر را فقط بنده داشتم. پس از آن جامعه مدرسین رای داد و بصورت مکتوب با امضای آیت‌الله یزدی کاندیدای جامعه مدرسین بنده اعلام شدم.

در این میان آقای لاریجانی این اختیار را از بنده گرفت که اگر همه به نفع آقای قالیباف کنار رفتند بنده نیز کناره‌گیری کنم اما کسانی بودند که کناره‌گیری نکردند و عملا اگر بنده کناره‌گیری می‌کردم از سوی اصولگرایان حداقل دو کاندیدا وجود داشت البته بنده نیز برای کناره گیری نسبت به حضور یک نفر در انتخابات راضی بودم و عدم کناره گیری بعضی‌ها باعث شد از روند انتخابات کناره‌گیری نکنم.

آقای لاریجانی و یکی از علمای جامعه مدرسین اعلام کرد اگر دیگران را برای کناره‌گیری راضی کردید، کناره‌گیری ولایتی نیز در جیب بنده است البته برخی‌ها در این زمینه حرف‌های زیادی زده‌اند و بنده نیز عادت ندارم مجادله کنم و این موضوعی است که تاکنون در جمع خبرنگاران به صورت مشروح توضیح نداده‌ام.

*پیش بینی شما از انتخابات سال ۹۶ چیست؟

پیش‌بینی خیلی سخت است زیرا در حوزه داخلی پیش بینی کردن مشکل است و شاید برای من پیش‌بینی در زمینه سیاست خارجی آسان تر باشد.

*مواجهه دکتر ولایتی با مفهوم اعتدال چیست و آیا در میان جریان اصلاح طلب و اصولگرا این جریان را قبول دارید؟

اعتدال یک روش است و هدف نیست. بنده از همان ابتدا به این صفت شناخته شدم و همین مشخصه را دارم. ولایتی اصولگراست اما اهل تندروی نیست. چرا که فکر می کنم همه کسانی که به نظام معتقد هستند پایه و اساس اصولگرایی را دارند. چرا که اگر کسی بخواه براین اساس همه پایه و حداقلی اصولگرایی را قبول دارند، پس بنابراین همه به صورت مبنایی اصولگرایی را قبول دارند.

*ملاقات خصوصی پوتین با مقام معظم رهبری به چه صورت بود؟

این ملاقات که علاوه بر دیدار دو ساعته به صورت خصوصی انجام شد نشانگر عمق و اهمیت روابط ایران و روسیه است. پوتین قبل از اینکه در اجلاس شرکت کند به صورت مستقیم به دیدار مقام معظم رهبری رفتند. برای این جلسه رهبر معظم انقلاب و پوتین ارزش زیادی قائل بودند و زمان این ملاقات اهمیت آن را ثابت می کند. به یاد ندارم مقام معظم رهبری در دیدار با شخصیت‌های خارجی ملاقات دو ساعته داشته باشند و بعضا در جلسات حضور داشتند و بخش‌هایی از ملاقات‌ها اعلام می شد اما این ملاقات بدون تردید یکی از نقاط عطف سیاست خارجی در تاریخ انقلاب اسلامی بوده است چرا که ملاقاتی با این اهمیت در موضع سیاست خارجی اتفاق نیافتاده است.

این ملاقات تعیین کننده آینده سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و مصداقی از نگاه به شرق مقام معظم رهبری است.

چرا که در ابتدای سفر به روسیه اعلام کردم این سفر در امتداد نگاه به شرق مقام معظم رهبری است و همچنین توسعه روابط استراتژیک با روسیه به حساب می آید.

ما به جز چین و روسیه با کشور دیگری روابط استراتژیک نداریم چرا که مقام معظم رهبری براساس قانون اساسی روابط استراتژیک را تعیین می‌کند، با هیچ کشور دیگری در این سطح روابط نداریم .

رهبر معظم انقلاب ،رئیس جمهور چین، رئیس جمهور روسیه معتقدند به روابط استراتژیک معتقد هستند،‌ نظر مقام معظم رهبری ایجاد تحول اساسی در دید سنتی حاکم بر ایران است. چرا که از ۲۰۰ سال قبل نگاه غرب‌گرا در امت قاجار و پهلوی بوده است که موجب بسیاری از گرفتاری‌ها برای ایران شده است و با استقلال واقعی مغایرت دارد و نگاه مورد نظر مقام معظم رهبری نگاه به شرق است .

معظم له معتقدند که به سمت کشورهای مهم آسیایی (ژاپن، هند، روسیه و چین) حرکت کنیم که پایه بسیار مهمی برای روابط خارجی ایران خواهد شد و انشاالله تحولی در روابط خارجی ایجاد خواهد کرد که شکل بی جهت جاافتاده و عادت داده شده به غرب تغییر یابد. پس از جنگ جهانی اول نگاه حکومت پهلوی اول و دوم و اواخر قاجار به غرب بود و این یک سنت در میان تکنوترات‌های ما شد البته روابط فرهنگی و علمی مزید بر علت شد و این در دراز مدت مخل استقلالی است که پایه اقتدار ما به حساب می‌آید.

*چرا چین وارد روابط استراتژیک با ایران شد؟

چین نمی‌خواهد در منطقه ما حضور نداشته باشد زیرا حدود ۶۵ درصد منابع شناخته شده انرژی فسیلی دنیا در این منطقه قرار دارد و چین کشوری رو به توسعه و بیشترین احتیاج را به مجموعه نفت و گاز دارد که ایران به لحاظ مجموع نفت و گاز در دنیا اول است و همچنین ایران تنها کشور مستقل و مقتدر منطقه محسوب می‌شود البته نمی‌گویم دیگر کشورها در منطقه مستقل نیستند اما بعضا وابسته هستند و وابستگی خود را پنهان نمی‌کنند از این رو تعهداتی را متقبل شدند مثلا کشوری که عضو ناتو است نمی‌تواند با کشور دیگری روابط استراتژیک برقرار کند.

ایران در منطقه کشوری مقتدر، ‌مستقل و صاحب انرژی است از این رو چین تمایل دارد روابط استراتژیک با ایران برقرار کند، اگر چین قصد برقراری روابط استراتژیک با عربستان و یا با کشور دیگری داشته باشد آنها راضی نخواهند شد زیرا به جای دیگری وابسته هستند که تخطی از روابطشان موجب در خطر قرار گرفتن حکومتشان می‌شود. ما کشوری هستیم که به راحتی تصمیماتمان را بصورت مستقل می‌گیریم و چین می‌خواهد در منطقه حضور داشته باشد و همچنین به هر کشوری نمی‌تواند ورود پیدا کند چراکه باید امید داشته باشد که از سرمایه‌گذاری خود در دراز مدت می‌تواند بهره ببرد.

به کدام کشورها در منطقه می‌تواند امید داشته باشد که امروز با سرمایه‌گذاری در حد کلان با عوض شدن حکومت آن کشور فضای سرمایه‌گذاری تغییر نکند، تمامی این موارد موجب شده که چین صاحب روابط استراتژیک با ایران شود.

مهمترین معبر چین جاده ابریشم است که می‌توان این جاده را نخ حیات آینده چین در روابط با دنیا دانست، این جاده از ایران می‌گذرد و اولین قطار به عنوان نمادین از ایران عبور کرد و ایجاد روابط استراتژیک میان ایران و چین کاملا منطقی است.

* آیا برجام تاثیری در معیشت مردم خواهد داشت؟

برجام قراردادی است که ما انرژی هسته‌ای را در حدی که موفق با داشتن آن شده‌ایم، نگه خواهیم داشت همچنین برجام به محاصره اقتصادی پایان خواهد داد،‌ممکن است کسی تصور کند که برجام می‌توانست بهتر از این باشد اما همه تلاش کردند و در پایان این نتیجه به دست آمد.

امیدواریم مردم در زندگی‌شان نتایج برجام را حس کنند البته این موضوعی نیست که امروز برجام بدست آمد، فردا همه مسائل و مشکلات حل و فصل شود چرا که فشارهای اقتصادی و سیاسی به مرور زمان شکل گرفته است و همچنین مراقبت از اجرای برجام تضمین کننده است و اگر خوب مراقبت شود مردم در زنگیشان تاثیر آن را احساس خواهند کرد.

*نظرتان در رابطه با محمد جواد ظریف چیست؟

محمد جواد ظریف دوست بنده است و بیش از ۳۰ سال قبل همکار ما بود. زمانی که بنده برای شرکت در اجلاس سازمان ملل به آمریکا سفر کرده بودم ،‌ ظریف در آمریکا دانشجو بود و بعنوان یکی از اعضای برجسته انجمن اسلامی دانشجویی مقیم آمریکا با بنده ملاقات کرد.

در ابتدا ظریف کارمند محلی شد اما پس از گذراندن دکتری به وی کمک کردم تا دوره نظام وظیفه خود را در سازمان ملل بگذراند زیرا جایی بود که وجودش بعنوان یک کارشناس برجسته موثر بود.

ظریف با استعداد، معتقد به نظام و توانمندی لازم را دارا هستند و همچنین وی ۳۰ سال پشتوانه کارشناسی در حوزه بین‌الملل را در کارنامه خود به ثبت رسانده است که این موضوع باعث شده که ما کمتر کسی را شبیه ظریف در حوزه بین الملل داشته باشیم. هر زمانیکه محمد جواد ظریف متوجه شد که نظر مقام معظم رهبری به صراحت چیست، آن را اجرا کرده و می کند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
فجر هم «کد لباس» می‌گیرد؟

فجر هم «کد لباس» می‌گیرد؟

 

مدآنلاین- پارمیدا سرچمی: یکی‌دو‌هفته‌ از پایان سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گذشته اما هنوز، این جشنواره مهم سینمایی، از کانون توجه رسانه‌ها دور نشده است. رسانه‌ها هم‌چنان پدیده‌های مختلف جشنواره امسال را به عنوان خوراکی جذاب می‌پرورند و در این میان، علاوه بر اتفاقات تازه‌ای چون اهدای نُه سیمرغ به کارگردانی فیلم‌اولی و 26ساله، حاشیه‌‌های آن را نیز مد نظر دارند. اگر گذری کوتاه بر اخبار پیرامونی جشنواره امسال داشته باشید، پی می‌برید که برخلاف سال‌های گذشته که حاشیه‌ای‌ترین مباحث مطرح پس از جشنواره، شیوه داوری‌ها بوده، نوع پوشش بازیگران در مراسم فرش قرمز فیلم‌ها هم‌چنان در صدر توجه است. از همان روز افتتاحیه که چند بازیگر، با پوششی نامتعارف در مراسمی به این حد رسمی حاضر شدند، می‌شد حدس زد که برخی رسانه‌ها مانند همیشه، از بروز این وضع، به عنوان فاجعه‌ای فرهنگی یاد خواهند کرد و مسئولان سینمایی و برگزارکنندگان جشنواره را به باد انتقاد خواهند گرفت و محوریت این انتقادها نیز، چرخش سینمای ایران از برخی گفتمان‌ها خواهد بود. تا این‌جای کار نکته تازه‌ای نبود، اما نکته جالب توجه در رویکرد رسانه‌ها و مردم به ماجرای پوشش عوامل فیلم‌ها در مراسم فرش قرمز این است که این بار، نوع پوشش سینماگران، تنها با انتقادهایی  مبنی بر «فراموش‌کردن ارزش‌ها» مواجه نشد و اتفاقاً این‌بار مردم و رسانه‌هایی بیش‌تر به ماجرای پوشش‌ها پیله کردند که انتقادشان صرفا از بابت مخدوش‌شدن ارزش‌های نبود؛ آن‌ها این بار، نحوه پوشش‌ها را با دیگر مراسم‌هایی از این دست در جهان مقایسه و فرش قرمز فجر را، پایین‌تر از استانداردهای جهانی ارزیابی کردند.

«مدآنلاین» پیش از بالاگرفتن این جار و جنجال‌ها، طی برنامه‌هایی تخصصی، از لزوم استقرار روندی استاندارد در این باره سخن گفته و هم در گزارش‌های روزانه از جشنواره و هم در برنامه «روی خط مد» از رادیومدآنلاین، شاخصه‌های پوشش متناسب با چنین مراسمی را در گفت‌وگو با استایلیست‌ها، طراحان لباس و کارشناسان مد به بحث و بررسی گذاشته بود.
از این رو، در این گزارش نیز می‌خواهیم هم‌چنان از شیوه‌‌های سطحی انتقاد برخی رسانه‌ها که بیش‌تر سعی در مقایسه‌ای از اساس اشتباه بین روال برگزاری مراسم فرش قرمز در جشنواره فجر و جشنواره‌های معتبر در دنیا دارند، برکنار باشیم و به منش و روش «مدآنلاین» که به فراخور هدف‌گذاری اولیه‌اش می‌خواهد رسانه تخصصی صنعت مد باشد، استانداردهای مختلف موجود را بررسی کنیم تا پاسخی درخور برای پرسش‌هایی که مطرح شده، بیابیم. 

اگر مسلمان نیستید، رسمی باشید!
چراغ اول را این‌بار پیش از رسانه‌ها خود مردم در شبکه‌های اجتماعی روشن کردند. آن‌ها پوشش برخی از بازیگران در مراسم فرش قرمز فیلم‌ها را به باد انتقاد و تمسخر گرفتند. یکی، تیپ‌های برخی بازیگران را به لباس‌های اهالی «برره» تشبیه کرد و دیگری برای پوشش سال آینده بازیگران، پیژامه پیشنهاد کرد تا آوانگاردتر باشد!
اولین خبرگزاری‌ که به این انتقادها پرداخت، «فارس» بود که برخلاف گذشته، نه تنها به خاطر رعایت‌کردن عرف حجاب، بلکه این‌بار هم‌زبان با برخی مردم، به رسمی‌نبودن این پوشش‌ها هم پرداخت. فارس از زبان مخاطبان، از نوعی «بدسلیقگی» در طراحی‌ها و انتخاب لباس‌ها نوشت و البته از این گفت که بسیاری معتقدند، استانداردهای جهانی حضور در فرش قرمز رعایت نشده است: «مقایسه معنادار حضور هنرمندان اروپایی روی فرش قرمز و هنرمندان ایرانی شرکت‌کننده در جشنواره فیلم فجر نشان می‌دهد، مخاطب‌های ایرانی به این نتیجه‌رسیده‌اند که برخی از هنرمندان داخلی که نتوانستند از فرهنگ اصیل ایرانی خود در انتخاب لباس تبعیت کنند، بهتر است حداقل از نوع پوشش اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها برای حضور روی فرش قرمز تقلید کنند!» کاربران خبرگزاری فارس نیز در اظهار نظر درباره این گزارش، از لزوم وضع قانون در این‌باره نوشتند. یکی نوشته است: «پس کی می‌خواهند برای لباس‌پوشیدن در جشنواره قانون بگذارند؟! چه طور جشنواره کن می‌تواند پوشیدن کفش پاشنه‌بلند را برای زنان و کراوات و کفش مشکی برای مردان را اجباری کند اما جشنواره فیلم فجر نمی‌تواند قانونی مطابق با جمهوری اسلامی ایران برای این هنرمندنماها بگذارد؟»
دیگری هم تاکید کرده است: «بهتره مثل جشنواره‌های خارجی، آیین‌نامه پوشش رسمی برای مراسم تدوین بشه تا این آشفتگی و بی‌قاعدگی رو در نمای جشنواره فیلم انقلاب نبینیم».
در تصاویر پایین، برخی واکنش‌های مردم به پوشش بازیگران در شبکه‌های اجتماعی را می‌بینید.

 

مردم در نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟


ما از ابتدای جشنواره فیلم فجر امسال، در «مدآنلاین» نظرسنجی «خوش‌پوش‌ترین سینماگران» را برگزار کردیم و نتایج تاکنون نشان می‌دهد که مردم نیز به پوشش‌های رسمی‌تر تمایل بیش‌تری نشان داده‌اند. ماجرا اما تا بدان‌جا پیش رفت که سایت «الف» نیز، خواست طرز تلقی مخاطبان‌اش از این موضوع را به نظرسنجی بگذارد. این سایت نوشت: «منتقدان بر این باورند که این نوع از پوشش بازیگران ایرانی بر فرش قرمز، تقلیدی ناقص و عجیب از مراسم سینمایی در دیگر نقاط دنیا است.» در واقع «الف»، یکی از مقایسه‌های عمومی (بین فرش قرمز فجر با فرش قرمزهای معتبر خارجی) را که این روزها مدام بازنشر می‌شود، به نظرسنجی گذاشت. نظر کاربران «الف» جالب بود. بسیاری بحث را به این سمت سوق دادند که چون بازیگران مرد نمی‌توانند از کراوات استفاده کنند، از انتخاب استایلی رسمی محروم‌اند. اما نظر بسیاری از کاربران نیز خلاف این بود و می‌گفتند که برای طراحی لباسی رسمی، لزوما به کراوات نیازی نیست. بسیاری نیز بر لزوم وضع قانونی برای جشنواره فجر تاکید داشته‌اند. مثلاً نوشته‌اند: «می‌توانستند کد لباس تعیین کنند. خانم‌ها کت و دامن با مانتو، و آقایان کت و شلوار از هفت رنگ: مشکی​​، خاکستری ـ سرمه‌ای، آبی ـ قهوه‌ای، کرم و یا سفید»، «در تمام دنیا برای مراسم رسمی، چه سیاسی یا اجتماعی و هنری، کد لباس داده می‌شود. وقتی کد نباشد، سردرگمی به وجود می‌آید که نتیجه‌اش می‌شود این»، «من استرالیا زندگی می‌کنم و دقیقا همین‌جوری است که این دوست عزیز می‌فرمایند و به اصطلاح خودشون می‌گن برای هر مراسمی و یا حتی محیط و مناسبت خاص dress code applied یعنی باید لباس مخصوص اون مراسم رو بپوشید»، «غرب در طول ۳۰۰ سال گذشته به روالی دست پیدا کرده و یک‌سری از کارها سنت‌شان شده است. از وقتی که کت شلوار به شکل رایج و کنونی آن شکل گرفت و شد لباس رسمی مردان غربی، طبق سنت، مردان در مراسم رسمی از عروسی گرفته تا تدفین با این لباس حاضر می‌شوند. کت و شلوار مشکی یا سرمه‌ای یا رنگ‌هایی در همین مایه‌ها و یک پیراهن رنگ سفید با کراوات یا پاپیون مشکی. این سنت لباس‌پوشیدن مردان غربی در مراسم رسمی است. ولی خانم‌ها در این‌گونه مراسم دست‌شان بازتر هست، لباس‌های متنوع‌تری می‌پوشند. من مشکل را در اجراکنندگان مراسم هم می‌بینم که یا اصلا از این اصول اطلاعی نداشته‌اند یا برای‌شان مهم نبوده است. دست‌اندکاران مراسم باید از قبل اطلاع می‌دادند به این هنرپیشه‌ها که آقایان و خانم‌های هنرپیشه چطور در مراسم حاضر شوند»، «به نظر می‌رسه بازیگرهای ایرانی در عکس، آماده شدن برای جشن هالووین»، «متاسفانه نشان این است که در این کشور بزرگ الگوی برای لباس رسمی وجود ندارد و هر کسی هر طور که تشخیص داد خودنمایی می‌کند. این شلختگی و بی‌نظمی نشان از عدم وجود برنامه و الگو و درهم‌برهمی جامعه است. این پوشش‌ها پیامی جز بی‌نظمی در جامعه را القا نمی‌کند.»، «به نظر من این پدیده بدلباسی بازیگران عزیز کشورمون (البته نه همشون) یک‌شبه به وجود نیومده! جای تعجبه که مسئولان محترم فرهنگی و هنری کشور تا حالا این مساله رو به عنوان یک چالش بزرگ هنری و فرهنگی دنبال نکردند، بهتر نبود مثل همه کشورهای متمدن دنیا به جای دست رو دست گذاشتن و تماشای قهقهرای لیدرهای جوون‌هاشون، یه تحقیق و پژوهش علمی واقعی و نه کتابخونه‌ای و رفع تکلیفی انجام می‌دادن و بعد از شناخت درد و مشکل، به ارائه راه حل اقدام می‌کردند؟» و ... .

 

چند تن از کابران نیز به مواردی که شنیده‌اند یا تجربه کرده‌اند پرداخته‌اند. مثلاً یکی درباره حضور الیزابت تیلور پیش از انقلاب در ایران نوشته: «قبل از انقلاب، الیزابت تیلور به ایران می‌آید. استقبال‌کننده‌ها با شور و هیجان خاصی و با پوشش‌ها و آرایش‌های عجیب به استقبال می‌آیند ولی هرچه منتظر می‌شوند او را نمی‌بینند یا نمی‌شناسند. بعد از گذشتن چند مسافر خانم از میان استقبال‌کننده‌ها یک نفر الیزابت تیلور را می‌شناسد و فریاد می‌زند او اینجاست! همه با تعجب می‌بینند او با ظاهری کاملا ساده و بدون آرایش به ایران آمده و همگان فکر می‌کردند الان باید با عجیب‌ترین پوشش وآرایش او را ملاقات کنند. این‌گونه تصورات غلط از قدیم بر هنرپیشه‌ها و طرفداران آن‌ها در ایران رایج بوده و متاسفانه نمی‌دانیم چطور و کجا باید تقلید کنیم». یکی دیگر به خاطره‌ای از مهران غفوریان اشاره کرده: «مهران غفوریان تعریف می‌کرد که برای ورود به سالن به عنوان تماشاچی در مراسمی مشابه مجبور به خرید کت و شلوار گرانی شد، چون از ورودش با لباس معمولی جلوگیری کردند». دیگری هم به توبیخ اشتفان افنبرگ، کاپیتان سابق بایرن مونیخ به خاطر پوشیدن لباسی غیررسمی در مراسمی رسمی اشاره کرده است.

طراح‌ها چه گفتند؟

اما رسانه‌ها که اغلب دستشان از بازیگرانی که پوششی غریب داشتند کوتاه بود، یقه طراح‌ها را گرفتند! پاسخ‌هایی که طراحان برخی بازیگران حاضر در سی و‌چهارمین جشنواره فیلم فجر در این باره دادند، نشان از این داشت که سعی دارند توپ را به زمین خود بازیگران بیاندازند. مثلا طلیعه ایمانی طراح لباس‌های عجیب «نوید محمدزاده» در جشنواره امسال، به نوعی، مسئولیت لباس‌های عجیب و غریب او را به عهده خود این بازیگر می‌اندازد، چون معتقد است او طراحان بسیاری را تجربه کرده، اما لباس‌هایش همواره در یک راستا عجیب بوده‌اند و بنابراین این سلیقه خود اوست. دیگر حرف‌های او درباره جشنواره‌های معتبر خارجی، نشان از این دارد که او هم در رسانه‌ها موجی را که در مقایسه فجر و آن‌ها راه افتاده رصد کرده است: «بیشتر براساس شخصیت آن آدم، لباس‌ها را طراحی می‌کنم. نمونه مشابه هم نمی‌بینم. این‌طور نیست که بخواهم لباس‌های جشنواره کن را نگاه کنم. چون ما کن نداریم. خیلی‌ها گفته‌اند که کت و شلوار، لباس مناسب برای این جشنواره‌هاست. اما من اگر بخواهم برای کن، لباس طراحی کنم کاری می‌کردم که کت و شلوار تعریف دیگری پیدا کند. ما در ایران طراحی لباس نداریم. این‌جا برای خانم‌ها فقط مانتو داریم. بالطبع توقع دارند در کنارش باید لباس‌های مردان ما کت و شلوار شود. من به کن نگاه نمی‌کنم. من برای جشنواره فیلم فجر خودمان طراحی می‌کنم.»
مریم بهرمان، طراح لباس‌های «مریم معصومی» در جشنواره هم گفته که پوشیدن لباس‌هایی که طراحی می‌کند، کار هر کسی نیست و جسارت می‌خواهد. چون در ایران هنوز این لباس‌ها جا نیفتاده است.
آنا ثانی طراح پرکار جشنواره امسال هم از دوران گذار حرف می‌زند و می‌گوید ما در طراحی به ثبات خواهیم رسید.

اما واقعاً سازوکار دیگر جشنواره‌ها چیست؟

هر ساله جشنواره‌های متعددی در دنیا در ارتباط با موسیقی، فیلم، مد و غیره برگزار می‌شود. آن‌چه در این جشنواره‌ها، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، نحوه پوشش و استایل حاضران است. به همین دلیل است که حاضران اغلب از ماه‌ها قبل از یک مراسم مهم، به تکاپو می‌افتند تا بهترین لباس را برای خود برگزینند.
در مراسم رژه «کن»، انتخاب استایلی رسمی، ضروری است. آقایان باید کت و شلوار اسموکینگ و پاپیون به تن داشته باشند. و خانم‌ها باید پیراهن شبی بپوشند که اغلب توسط طراحان مشهور جهان طراحی شده است. اگر شخصی از این قانون پوشش سرباز زند، مسئولان می‌توانند او را از انجام رژه محروم کنند. میزبانان این مراسم، به کسی که فاقد پاپیون باشد، پاپیونی به مبلغ ناچیز 80 فرانک می‌فروشند. با این وجود، به پابلو پیکاسو در فستیوال کن 1953، این اجازه داده شد که با کتی از پوست بز در رژه، شرکت کند. البته خب... این حرکت او، نشانی از بی‌اعتنایی او به این مراسم بود.
برخی از مراسم‌ها هم تمی مشخص را تعیین می‌کنند؛ مثلا جشنواره «مت‌گالا» هر سال، تمی خاص برای برگزاری‌اش در نظر می‌گیرد. شرکت‌کنندگان در این مراسم که شاخص‌ترین هنرمندهای جهان‌ هستند، باید طبق آن تم لباس خود را انتخاب کنند.
با این اوصاف، به نظر می‌رسد، وضع قانونی در این ارتباط، بتواند به عنوان یکی از گزینه‌های روی میز مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر در سال‌های آینده مطرح باشد.

گزارش «مدآنلاین»



:: موضوعات مرتبط: سرگرمی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394
هاشمی رفسنجانی باید چنان سیلی به انگلیس بزند که همه را بر انگیزد
هاشمی رفسنجانی باید چنان سیلی به انگلیس بزند که همه را بر انگیزد

نماینده مردم تهران در نامه ای به هاشمی رفسنجانی، نسبت به تبعات سکوت در برابر حمایت انگلیس از نامزدهای تحت نام وی، هشدار داد.

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به آیت الله هاشمی رفسنجانی نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری، با یادآوری سوابق انقلابی وی و حمایت این روزهای انگلیس از لیست ائتلاف تحت نام او، خواستار اعلام موضع صریح در برابر این مساله و جلوگیری از مسائلی مانند فتنه ۸۸ شد.

متن نامه به این شرح است؛

بسم الله الرحمن الرحیم
برادر ارجمند حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای هاشمی رفسنجانی
سلام علیکم

مانند گذشته به احترام سوابق دیرپای جنابعالی در نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی مردم ایران و انتظاری که این سابقه زحمات، از شما بر می‌انگیزد این نامه را می نویسم. البته همین سوابق شما باید موجب شود که در نقد شما نیز نقادان شرط جوانمردی را مراعات کنند. موضوع این نوشته من دخالت انگلستان در انتخابات جاری است.

وقاحت انگلیس در دخالت آشکار انتخاباتی چنان تکان دهنده است که اگر همه نیروهای وطن دوست و شخصیت‌های نظام در برابر آن نایستند، دیر یا زود خانه سِدان برپا می‌شود و دیگ های پلو در سفارت انگلستان برای غرب‌زدگان، روشنفکرنمایان و عوامل ضد انقلاب که به سفارت پناهنده میشوند ویا کسانی که ناخواسته و نادانسته به این وادی خیانت کشیده شوند، بارگذاشته خواهد شد.

جناب آقای هاشمی رفسنجانی!
جنابعالی آن همه فداکاری و مبارزه پیش و پس از انقلاب را که خود در اکثر آنها حضور داشته‌اید، به خاطر دارید، و به جنایات انگلیس در ایران و تاثیر نفوذ این کشور در تخریب و انحراف مشروطیت و سقوط دولت ملی در قضیه نهضت ملی شدن صنعت نفت و کودتای ننگین ۲۸ مرداد واقفید. به همین دلیل خطر بزرگی که از این حیث انقلاب را تهدید می کند بر شما بیش از دیگران آشکار است. مدتی است که رهبری با جدیت خطر نفوذ را مکرراً تذکر می دهند. از جنابعالی زیبنده است که با ایشان همراهی فعال داشته باشید. زیرا در یک گردنه بسیار مهم، یکی از کثیف ترین و خبیث ترین دشمنان ملت، آشکارا در سیاسی ترین امر کشور که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باشد دخالت می کند. اینجا هاشمی رفسنجانی باید کسی باشد که چنان سیلی به چهره پلید انگلیس بزند که نه تنها همه انقلابیون را بر انگیزد، بلکه مردم شریفی را که ممکن است گرفتاری‌ها نگذارد در این امور وقت صرف کنند. نسبت به خطر بزرگی که کیان استقلال ملی را هدف گرفته است هوشیار نماید.

حقیقت دیگری که موضعگیری مستمر و قوی شما را در این امر خطیر ضروری می‌سازد اصرار و هشدار امام بود که مکرراً می‌فرمود اگر دشمن از کسی تعریف کرد فرد باید به خودش بنگرد که چه کرده است که چنین بلایی متوجه وی شده است. خود شما بارها به همین استناد به دسته بندی نیروهای داخلی پرداخته‌اید، حالا سخن از تعریف نیست، بلکه صریحاً از جنابعالی و فهرست انتخاباتی ذیربط پشتیبانی می‌کنند و از مردم ایران می‌خواهند که به افراد مشخصی رای بدهند و به افراد مشخص دیگری رای ندهند. اینجا پای دخالت آشکار یک دشمن دیرینه ایران در امور کشور در میان است، نه تعریف و تمجید یک رسانه دشمن از یک فرد، پاسخ درخوری می خواهد که شما را گرفتار اتهام نسازد.

مسلم است که دشمن می خواهد که همه ما نباشیم. قصد خیری نسبت به هیچ یک از انقلابیون از هر طرف ندارد.

یک هدف انگلستان و سایر مستکبران از اینگونه دخالت‌ها همین تشدید اختلاف داخلی است که به نظر می‌رسد تا اینجا کارش بی‌اثر نبوده است. به خاطر دارید که در سال ۸۸ تا وقتی غربی‌ها وارد ماجرا نشده بودند مسأله یک امر داخلی بود که با تمکین به قانون و مواجهه منطقی با رخدادها قابل حل می‌نمود ولی ورود دشمنان به عرضه و تجهیز نیروهای ضد انقلاب، تجمعات مردم گله‌مند و معترض را به تحرکات ضد امنیتی مبدل ساخت و آقای موسوی تحت تأثیر برخی نزدیکان، سابقه و تعهدات خویش را به فراموشی سپرد و به ستیز با قانون روی آورد و دست آشکار بیگانگان را در مدیریت و هدایت فتنه نادیده گرفت و آن همه آسیب جبران‌ناپذیر به وحدت و امنیت ملی و اقتصاد و حیثیت کشور در عرصه بین‌المللی وارد آورد. مقصود آن نیست که در این انتخابات چنان فتنه‌هایی قابل بر انگیختن است، بلکه برادرانه هشدار می‌دهم مسیری که می‌خواهند ما و شما را به آن بکشانند، آینده بهتری از مصیبت فتنه سال ۸۸ ندارد. شما سد این راه شوید.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 3 اسفند 1394