هاشمي اگر تنها نبود، اين قدر التماس سيدحسن را نمي کرد
بررسي تحليلي نتايج انتخابات خبرگان – قسمت چهارم

منتخبان خبرگان چه می گویند!؟ /هاشمي اگر تنها نبود، اين قدر التماس سيدحسن را نمي کرد/آيت الله قريشي خطاب به هاشمي: سخن شما فقط دشمنان خدا و رسول را شاد کرد!

در چنين شرايطي بيش از پيش روشن مي شود چرا هاشمي اين قدر التماس سيد حسن را مي کرد تا راهي خبرگان شود. هاشمي اگر تنها نبود، اين قدر محتاج سيد حسن نمی شد و اگر شکسته نشده بود، نمي کوشيد در لواي نام او خود را بازسازي کند. رأي بالای او در تهران بيش از پيش مرهون حضورش در دو ليست بود...

گروه سياسي - قسمت چهارم: بازي را فقط در تهران نبايد ديد! هاشمي از همان اول هم اساساً اين قدر بين مجتهدين کشور جايگاه نداشت که بتواند در کشور ليست ببندد؛ درست از همين رو بود که دست به دامن ليست طرف مقابل شد تا با جا دادن مشترکين در فهرست خود، هم اوضاع نابسامانش را رفو کند و هم با طرح ريزي بازي تهران، ورود غيرمشترکين ليست جامعه مدرسين به خبرگان را دشوار نمايد. با اين همه و با وجود تمام تلاش هايي که از سوي طرف مقابل شد و با وجود طرح ريزي ضدانقلاب و خارج نشين ها و نيز با وجود اشتباه هايي که توسط آقايان مدعي اصولگرايي در فهم صحنه صورت پذيرفت، در نهايت احمد جنتي به خبرگان راه يافت تا حتي بازي در تهران هم به پايان نرسد. اما اگر از تهران کمي فاصله بگيريم و کاملاً واقع بينانه و بي طرفانه تغييرات نمايندگان در استان ها و نيز مواضع و گرايش آنها را رصد کنيم، بيش از پيش درخواهيم يافت هاشمي چقدر تنهاست!

در گام بعد بد نيست نگاهي به مواضع چهره هاي ديگر خبرگان داشته باشيم.

 

آيت الله محمدعلي تسخيري

مشاور رهبري است در امور جهان اسلام. معلوم نيست با مواضعي که دارد، اصلاح طلبان چگونه در تهران به او رأي داده اند. چهره اي تقريب مذاهبي است. بهمن ماه 91 همايشي براي تجليل از او در تهران برگزار شد. در برپايي اين همايش دستگاه هايي چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، جامعه المصطفي العالميه، مجمع جهاني اهل بيت عليهم السلام، مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، نمايندگي آيسسكو در ايران، نمايندگي يونسكو در ايران، معاونت ارتباطات بين الملل دفتر مقام معظم رهبري(دام ظله العالي)، وزارت امور خارجه، بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، شهرداري تهران، سازمان بورس و اوراق بهادار، دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، سازمان تبليغات اسلامي و دانشگاه مذاهب و سازمان فرهنگي هنر شهرداري تهران مشارکت داشتند.

حجت الاسلام علي اكبر رشاد، رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در خصوص او مي گويد:«آقاي تسخيري يك شخصيت جامع‌الاطراف و ذو‌الابعادي است اما آنچه از صفات بارز و برجسته ايشان بايد به حساب بيايد اين است كه ايشان در عين آن كه بر وحدت و تقريب بين فِرَق و مذاهب اسلامي تاكيد دارد، بر حقانيت مكتب اهل بيت(ع) پافشاري خاص و اصرار ويژه مي‌كند و اين توفيق و ظرفيت را داشته كه بين اين دو جهت‌گيري، رابطه‌اي كاملاً منطقي ايجاد كند. بنابراين از نظر بنده آيت الله تسخيري صلاگر ولايت و وحدت تواماً است و فكر مي‌كند از بارزترين وجوه شخصيت ايشان جمع اين دورويكرد معرفتي و رفتاري است.»

آيت الله تسخيري معتقد است:«فتنه 88 يک حرکت شيطاني بود. اين‌هايي که در داخل فتنه را اجرايي کردند بر اساس هواي نفس انجام دادند. واضح است که شياطين اکبر و اصغر به سران فتنه القا کردند. اين‌ها از نقص ديني که اين‌ سران فتنه داخلي داشتند استفاده کردند و اين حرکت انجام گرفت. من يادم هست آن‌وقت در يک مصاحبه‌اي گفتم که آيا اين آقاياني که شعار مي‌دهند و فتنه را مديريت مي کنند، حتي تهاجم به يک مقدسي از مقدسات را فروگذار کردند که مطرح نکنند؟ يا آنکه ضد همه ي مقدسات و ضد همه ي ارزش‌ها حرکت کردند؟‌ اينها چيزي براي آينده نگذاشتند. اولاً قانون اساسي‌مان را انکار کردند؛ ولايت‌فقيه که ميراث امام ازيک‌طرف و مورد تأکيد ائمه طاهرين از طرفي ديگر است را مورد اهانت قرار دادند. به قرآن جسارت کردند؛ به اباعبدالله جسارت کردند؛ همه ي مقدسات را؛ اين‌ها حتي به آن چهره انساني جمهوري اسلامي که ضد صهيونيزم است هم جسارت کردند. مگر نگفتند که نه غزه نه لبنان؛ جانم فداي ايران! اين آقايان مسئله ي ايران را مطرح کردند تا مسائل مقاومت عليه صهيونيزم که بزرگ‌ترين ميکروب جهاني است را کُند کنند. معلوم بود که اين‌ها همه ي صفات شيطاني را نشان دادند. روز عاشوراي 88 همه ي صفات و فضائل اهل‌بيت و فضائل جمهوري اسلامي را انکار کردند. من معتقدم 9دي جوهر ملت مسلمان را نشان داد؛ آن حرکتي که آن روز 9 دي انجام گرفت، توانست به عون خداوند همه ي اين آرزوهاي منحرفين و مصلحت طلب‌ها و همه ي آن‌هايي که خط شيطان را طي کردند، همه را مفتضح کرده و سرجايشان بنشاند. 9دي روز نزول رحمت الهي بود.»

او در پاسخ به خبرنگار که معتقد بود "کسانيکه سران فتنه را به فتنه انگيزي تحريک کردند، امروز هم بحث شورايي کردن رهبري را براي حمله به‌نظام ولايت‌فقيه آغاز کردند..."، با صراحت مي گويد:«بله؛ متأسفانه بعضي‌ فتنه گري مي کنند و تيول آن‌ها  هم اين مسائل را مطرح مي‌کنند. ما تجربه کرديم؛ شوراهاي مختلفي داشتيم؛ نظير شوراي قضايي. شورا نقش يک ولي عادلِ مخلصِ آگاه را نخواهد داشت. به ‌اضافه آنکه در قانون اساسي امروز، مسئله ي شورايي شدن که قبلاً بود، حذف شده است. بعد از اصلاح قانون اساسي، مطرح کردن اين حرکت با هدف تضعيف ولي‌فقيه صورت مي گيرد. در حقيقت طرح اين مسئله يعني يک حرکت ارتجاعي که ما به چيزي که تجربه کرده و به علت ناکارآمدي آن، حذفش کرديم، بازگرديم.»

او مي افزايد:«مسئله ي شوراي رهبري مسئله اي است که خيلي نابجا مطرح شد. معتقدم مسير انقلابي ما در 88 تصحيح شد. مي‌خواستند بيايند و تلقين کنند ملتمان به آن ايده‌هاي انحرافي معتقد است ولي ملت مان اين تهديد را به فرصت مبدل کرد.»

 

آيت الله دکتر علي اکبر کلانتري

از شاگردان مبرّز آيت الله سبحاني است که مورد تجليل آيت الله مکارم نيز قرار داشته. بيست جلد کتاب در گرايش هاي مختلف علوم اسلامي نوشته. رياست دانشکده الهيات دانشگاه شيراز را برعهده داشته است. در بيانيه ي جمعي از روحانيون و فضلاي استان فارس و دانش آموختگان سطوح عالي حوزه در حمايت از او اين چنين مي خوانيم:«بصيرت، شجاعت، شفافيت و صراحت ايشان در دفاع از اسلام، انقلاب، امام و رهبري، در فتنه ها و چالش هاي پس از انقلاب امري نيست که مربوط به سنوات اخير و پس از فتنه 88 بوده باشد. اين جمع و نيز ديگران به خوبي فتنه 1387 را به ياد دارند. در آن ايام نيز حضرت آيت الله دکتر کلانتري با دغدغه خاطر، دلسوزي و برخورد عالمانه با آن فتنه، ضمن آگاهي بخشي به طلاب جوان، به گونه اي فعال در عرصه ي رسانه هاي مکتوب، به دفاع از اسلام و انقلاب و هجمه هاي غربزده هاي داخل عليه خاندان رسالت مشغول بودند. در فتنه 88 نيز با شجاعت، شفافيت، صراحت و البته به خلاف عده ي زيادي، با ژرف انديشي و مواجهه ي عالمانه به دفاع از فرمايشات رهبر عزيزمان پرداختند و سخنراني هاي ايشان موجود و گواه بر اين مهم است. اما به نظر مي آيد از مهمترين خصايص اين مجتهد نوانديش و عالم به زمان خويش، ايمان قلبي حاصل از اجتهاد علمي ايشان، نسبت به ولايت مطلقه فقيه است که از مهمترين و اساسي ترين شروط نمايندگان مجلس خبرگان رهبري است.»

او تصريح کرد:«در شيراز يکي از روحانيون اعلام کرد هر فقيهي داراي ولايت است؛ اين مطلب غلط است و خيلي خطرناک است. هر فقيهي فقاهت دارد و مي تواند فتوا بدهد اما ولي امر فقط يک نفر است و اگر اين گونه نباشد جامعه دچار هرج و مرج مي شود.»

آيت الله کلانتري همچنين در واکنش به طرح ماجراي شوراي رهبري تصريح کرد:«اگر رهبر واحد باشد، اين واحديت به رهبر جامعه اقتدار و نفوذ کلمه مي دهد اما اگر شوراي رهبري باشد هم در تصميم گيري و هم به جايگاه خدشه وارد مي شود. نظريه شوراي رهبري از لحاظ عقل، شريعت و از ديدگاه عقلا هيچ جايگاهي ندارد. گر چه مشورت در قرآن آمده است اما همين قرآن نيز مي فرمايد در تصميم گيري به خدا توکل کن. (امر به صورت مفرد آمده، يعني در امور با ديگران مشورت کن اما هنگام تصميم گيري، خودت تصميم بگير)؛ ديدگاه شوراي رهبري وجاهت علمي و قانوني ندارد.»

او بعد از انتخابات هم طي بيانيه اي تصريح کرد:«ملت بزرگ ايران، با حضور ميليوني خود در اين عرصه، بصيرت و ولايت مداري خود را به منصه ظهور رسانيد و با رهبر فرزانه خود تجديد ميثاق کرد.» آيت الله کلانتري مستقل وارد صحنه ي انتخابات شده بود.

 

آيت الله سيد مصطفي موسوي اصفهاني

مديرحوزه علميه همدان و عضو جامعه مدرسين است. معتقد است آيت الله جنتي کوه محکم انقلاب است. مي گويد:«شوراي نگهبان و آيت الله جنتي خصوصا در زمان حيات حضرت امام(ره) نيز مورد تهاجم واقع مي شد زيرا بر اساس قانون عمل مي کند و اين براي برخي افراد ناخوشايند است.» آيت الله موسوي تصريح مي کند:«آيت الله جنتي مانند کوهي محکم در مواضع اسلامي و انقلابي خود پا برجا هستند و به همين دليل مورد هجمه دشمنان و معاندان نظام قرار مي گيرند.»

او تصريح مي کند:«يکي از مسائل مهمي که در انتخابات بايد مورد دقت عموم مردم عزيز ما قرار بگيرد اين است که مواظب باشند افراد نفوذي در مجلس پيدا نشوند؛ رأي نياورند. افراد نفوذي اگر خداي ناکرده در مجلس شوراي اسلامي و در مجلس خبرگان نفوذ پيدا کنند خطر بسيار بزرگي است. مقام معظم رهبري فرمودند که مواظب باشيد افرادي در مجلس نيايند که همان حرفي را که خارجي ها مي زنند، آمريکايي ها مي زنند، امثال اينها مي زنند، اينها هم بشوند بوق و بشوند همان مبلّغ ها. افراد نفوذي اينچنين اند. افرادي که در فتنه شرکت داشتند، افرادي که فتنه را هنوز بعد از چندين سال محکوم نکردند، افرادي که انسان مي تواند کاملا بدست بياورد که ورودشان در مجلس شوراي اسلامي و خبرگان باعث نفوذ افرادي مي شود که هماهنگ با نظام نيستند، بايد قبل از رأي دادن، با شناسايي دقيق مواظب باشيم که چنين افرادي در دو مجلس وارد نشوند.»

او زمزمه طرح موضوع شوراي رهبري از سوي برخي اشخاص را خطري بزرگ مي داند و معتقد است:«اين موضوعي است که در زمان امام(ره) حل شد و تغييرات لازم در قانون داده شده بنابراين طرح آن ضرورتي ندارد.»

 

آيتالله سيدابوالحسن مهدوي

نواي زيبا و گرمش در کنار توجه خاص او به وجود مقدس حضرت وليعصر(عج) و مباحث اخلاقي از او شخصيتي متفاوت ساخته است. کميل خواندن ها و ندبه خواندن هايش در اصفحان مشتري هاي بسيار دارد. او در عين اينکه چهره اي فرهنگي است، در سياست ورزي نيز انقلابي و قاطعي است.

آيت الله مهدوي تصريح مي کند:«برخي طرح شوراي رهبري را مطرح کردند که اين تخطي از اصول نظام است، اين هم راهبرد دشمن براي تضعيف انتخابات است، برخيها نيز در بحث فتنه بحث حصر سران فتنه را زير سؤال بردند که آن نيز در جهت تضعيف انتخابات است، برجستهسازي نام برخي عزيزاني که شهرتي هم دارند و صلاحيتشان تأييد نشده است هم از راهکارهاي دشمن است.»

او مي گويد:«مرحوم امام (ره) فرمودند هشدار مي دهم تضعيف و توهين به آقايان شوراي نگهبان امري خطرناک است.»

آيت الله مهدوي تأکيد مي کند:«از دولتي که نام تدبير و اميد بر خود گذاشته انتظار مي رود اميدش به انرژي داخل کشور و جوانان باشد و ملت نيز از او مي خواهد اميدش را به دشمن معطوف نکند چرا که اميد به دشمن اميد کاذب است.»

فایل یکی از مناجات های آیت الله مهدوی:

Monajat004Mahdavi.mp3 | دانلود فایل

 

آيت الله سيد ابراهيم رييسي

معاون اول قوه قضائيه، دادستان کل کشور و دادستان ويژه روحانيت است. او عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز، رئيس شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيما و عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري نيز هست.

او مي گويد:«امام فرمود "شما اگر حرفي زديد و حرکت کرديد که دشمن تاييد کرد در آن کار ترديد کنيد." ما بي بي سي رو دوست اين نظام نمي‌دانيم، حتما ما موضعگيري هاي نظام حاکم بر انگليس را دوستدار اين نظام نمي‌دانيم، ساختار روحانيت ممکن است يک جا چند کانديدا را نماينده کند و جايي ديگر چند تا ديگر و هيچ اشکالي ندارد چون آزاد است؛ اما اگر ديديم که بي بي سي دارد براي ما مي‌دمد بايد ترديد کرد؛ زيرا اقدامي که بي بي سي ازش خوشش بيايد در جهتي است که او راضي است، بنابراين اعضاي خبرگان ديديم در اين چند مدت نسبت به اقدامات بي بي سي اعلام موضع و مواضع خود را بيان کردند.»

آيت الله رئيسي که اخباري مبني بر واگذار شدن پيگيري مهدي هاشمي به او منتشر شده بود، پس از حاشيه سازي هاي خانواده هاشمي تصريح کرد:«دستگاه قضايي وظيفه خود را هم در دادگاه بدوي و هم دادگاه تجديدنظر انجام داده و نتيجه آن اعلام شده است که اين نتيجه چه مورد خوشايند افراد باشد و چه نباشد، آنچه که در دستگاه قضايي انجام شده مبتني و مستند به پرونده يا قوانيني بوده است که طبق سيري در دستگاه قضايي به طور روشن بيان شده است.»

 

آيت الله محسن حيدري

نماينده خوزستان است. در واکنش به اظهارات برخي از مسئولان و طيفي خاص در مورد وظايف شوراي نگهبان، مي گويد:«به صورت کلي کساني که روحيه ديکتاتوري و استبداد دارند، نمي خواهند قانون حاکم باشد. دوست دارند مفري داشته باشند تا آن چيزي که باب دلشان باشد به کرسي بنشيند.» او با بيان اينکه مخالفت با شوراي نگهبان موضوعي تازه نيست و زمان امام خميني(ره) نيز اين انتقادها مطرح بود، ادامه مي دهد:«در زمان حضرت امام(ره) هم اين مخالفت با شوراي نگهبان مطرح بود که حضرت امام(ره) با قاطعيت از شوراي نگهبان در مقابل مخالفين حمايت کرد.»

آيت الله حيدري تصريح مي کند:«بعد از رحلت امام(ره) هم همواره کساني که خودشان را چپ، خط امام، اصلاح طلب، اعتدالي و ... مي ناميدند و هر زماني يک عنواني براي خودشان يدک مي‌کشند، با شوراي نگهبان مخالفت مي کردند؛ چراکه که شوراي نگهبان طبق مُر قانون مي‌خواهد عمل کند و اين موضوع مورد پسند آنها نيست.»

اوبا تاکيد برانيکه نظارت استصوابي شوراي نگهبان برگرفته از متن قانون است، مي گويد:«آنهايي که معترض به نظارت استصوابي هستند اول بياييد قانون را تغيير دهند، بعد بگوييد شوراي نگهبان چرا به وظيفه قانوني‌اش عمل نمي‌کند. وقتي که قانون برايش وظيفه معين کرده شوراي نگهبان شرعا و قانونا نمي‌تواند تخلف کند و اگر تخلف کرد، بايد در برابر خدا و در برابر ملت پاسخگو باشد.»

او مي افزايد:«آنهايي که مي آيند شوراي نگهبان را به چشم تشبيه مي‌کند، اين هم يک مغلطه اي بيش نيست، چون که شوراي نگهبان صرف چشم نيست... ما دو نوع نظارت داريم که يک نظارت به اصطلاح ناظر بدون تصميم‌گيري است. به ناظر صرفا گزارش مي‌دهند و ناظر غير از گزارش هيچ چيز در اختيار ندارد. مانند يک ديده بان در جنگ که دشمن را رصد مي‌کند، اما اين ديده‌بان فرماندهي نمي‌کند و در جنگ دخالتي ندارد بلکه فقط واقعيت‌ها را به فرمانده منعکس مي کند. نظارت ديگري وجود دارد که ناظر حق تصميم‌گيري بر طبق قانون را دارد، مانند يک مهندس ناظر در رابطه با يک پروژه ساختماني. مهندس اين‌طور نيست فقط گزارش دهد بلکه به پيمانکار مي‌گويد اينجا اشتباه کردي، طبق ضابطه و قانون عمل نکردي، بايد اين را منهدم کني، اين طور درست کني و ... اين مهندس ناظر نظارتش فرق مي‌کند با ديده‌بان لذا شوراي نگهبان فقط ديده بان نيست. شوراي نگهبان نظارتش از تيپ دوم است، مثل همين مهندس ناظر است که اعمال نظر مي‌کند چون که نظارت بر انتخابات به صورت استصوابي است نه استطلاعي.»

او در خصوص شورای رهبری هم می گوید:«چنین شورایی در قانون وجود ندارد و مطرح کردن آن فقط برای ایجاد شکاف و اختلاف بوده است.»

 

آيت الله علي معلمي

امام جمعه ي قائمشهر است. مي گويد:«کسي با تعامل دنيا مخالف نيست اما اگر عدهاي تعامل با دنيا را در ارتباط با آمريکا مي‌بينند، مخالف اينگونه تعاملات هستيم.» تصريح مي کند:«عده‌اي درباره تأثير تحريمها حرف‌هاي عجيب و غريبي مي‌زنند، ما استقلال خود را از دست نداديم، کساني که امروز کشور را ضعيف نشان مي‌دهند، به دشمن خدمت مي‌کنند.»

نماينده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبري مي گويد:«مردم مشکل را مي‌فهمند و در برابر آن مقاومت مي‌کنند، اما در طول اين دو سال در هنگام مذاکرات، اقتصاد و معيشت مردم و اقتصاد مقاومتي تاکنون چه برنامه‌اي ارائه کرديد؟»

او با بيان اينکه عدهاي بهجاي اينکه راه چاره اساسي را جست‌وجو کنند، تنها به مذاکرات دل بسته‌اند، مي گويد:«ملت در برابر همه تحريم‌ها ايستادگي کرد، بايد از توان و مقاومت مردم استفاده کرد و با ارائه طرح و ايده مناسب، مشکلات موجود را برطرف کرد.»

با اشاره به اينکه هرچه مشکلات کشور را به تحريم‌ها ربط دهيم، دشمن توقع خود را افزايش ميدهد، تأکيد مي کند:«با اين روشها ملت را به ذلت مي‌کشانيد، بايد بهدنبال عزت نظام و ملت باشيد.»

او در خصوص ماجراي عدم احراز صلاحيت سيد حسن هم مي گويد:«در قضيه ي انتخابات خبرگان، يک مصوبه اي دارد شوراي نگهبان؛ آنهايي که ابتداءً وارد مي شوند، بايد در امتحان شرکت کنند. خب اين را مي دانستند؛ مي دانستند که بايد در امتحان شرکت کنند. اعلام شده بود. حالا اگر طرف برود ثبت نام بکند، ولي نرود در امتحان شرکت کند، بايد ديگري فرياد کند که چرا فلاني را رد کردند؟  خُب خودش خودش را رد کرد! اگر نمي خواست در امتحان شرکت کند چرا ثبت نام کرد؟ ثبت نام کرد؛ مي بايست در امتحان شرکت مي کرد. ثبت نام کرد؛ در امتحان شرکت نکرد. اينکه مي گويند فلاني مي گفت که فلان کس اين رتبه ي علمي را دارد، سودي ندارد. قانون مي گويد شوراي نگهبان بايد احراز کند. اين که آدم تصور کند شوراي نگهبان خطّي و جناحي عمل مي کند، اين حدس  و گمانِ اين و آن است. واقعاً اعضاي فقهاي شوراي نگهبان، آدم هاي سنگين، آدم هاي عادل و معتدل و منظّمي هستند. يک مصوباتي دارند، يک روالي دارند. بايد طبق آن روال کار پيش برود.»

 

آيت الله سيد علي اکبر قريشي

نماينده مردم آذربايجان غربي است. بعد از ماجراهاي فتنه 88 در نامه اي که خطاب به هاشمي اين چنين نوشت:«اين نامه دوم است که به محضرتان ارسال مي‌شود جناب آقاي هاشمي اينجانب سيد علي اکبر قريشي حدود ۲۷ سال سه دوره و نيم در مجلس خبرگان در حضور حضرتعالي بوده و هميشه شما را تاييد کرده‌ام از زحماتي که درباره انقلاب کشيده‌اند و مرارت‌هايي که ديده ايد واقفم شما از اول از ارکان انقلاب بوده و داراي فضائل و مناقب بي شماريد و چندي بار تا مرز شهادت رفته‌ايد و شهيد زنده‌ايد و مقام معظم رهبري درباره شما فرمودند: هيچ کس براي من مثل هاشمي نمي‌شود.

و يکي از سه ياور خميني مي‌باشيد کافي است که عرض بکنم در فتنه حسنعلي منصور در عرض ۲۴ ساعت، ۹ ساعت زير ضربات شلاق بوده و چندين بار بحالت اغماء افتاده‌ايد و اگر فضائل و گذشته درخشان شما را بگويم مثنوي هفتاد من کاغذ شود ولي متاسفانه در انتخابات اخير رياست جمهوري که موج مخالفت با انتخابات صحيح در گرفت و اغتشاشات خياباني شروع گرديد، اين موج دامن شما را نيز گرفت و مرتب بر وسعت آن افزوده گرديد و مي‌توانستيد خود را کنار بکشيد اما نکشيديد و اين مايه اندوه و غم ماها شد.

آنگاه که مقام معظم رهبري در خطبه‌هاي نماز آن دفاع جانانه را از شما کردند من براي جنابعالي نامه نوشتم و در آن نامه عرض کردم اول استخاره کردم اين آيه آمد ”يثبت الله الذين آمنو في الحياه الدنيا…” من استخاره را براي شما نوشتم و گفتم: جناب آقاي هاشمي دفاع مقام معظم رهبري همه مشکلات را حل کرد کافي است که شما اولا از ايشان تشکر کنيد و به مردم بگوييد حساب من از فرزندم يا فرزندانم جداست همانطور که آيه الله خزعلي کردند. متاسفانه به نامه ام عمل نشد.

از آن طرف راديو و تلويزيون خبر داد که اين هفته نماز جمعه را آقاي هاشمي خواهد خواند. من فکر کردم ديگر کار تمام است و جناب آقاي هاشمي گذشته ها را اصلاح کرده و جبران مافات خواهد فرمود. ولي متاسفانه کار بعکس شد. گذشته ها اصلاح نشد که هيچ حتي بر آنها افزودند شد. شما مراجعه به قانون را مايه ي حل مشکلات معرفي کرديد و بلافاصله خواستار آزادي زنداني‌ها شديد.

آيا منظورتان آن بود کساني که مسجد سوزانده اند، کساني که بنزين ريخته و ماشين ها را آتش زده اند، کساني که با خود بمب حمل کرده و مي‌خواستند ميان مردم منفجر کنند که اطلاعات آنها را گرفت و کساني که به قول شهردار تهران ۴۰ ميليارد تومان خسارت زده‌اند و… آزاد شوند و قانون درباره ي آنها به کار گرفته نشود؟ دفاع شما از اين اشخاص واقعا از عجائب است!

فرموديد در مملکت بحران هست. بحران کجا بود؟ آيت الله يزدي در جواب نامه سرگشاده شما فرمودند من در مملکت بحراني نمي‌بينم جناب آقاي هاشمي اين سخن شما فقط دشمنان خدا و رسول را شاد کرد و با آب و تاب به همه جا مخابره کردند که براي اولين بار يکي از ارشد مسئولان از وجود بحران خبر مي‌دهد.

فرموديد احساسات عده‌اي جريحه دار شده بايد ترميم شود. اين سخن نيز توجيه ندارد. شما يک آدم مقبولي را که از نظر خدا و رسول اکرم مقبول باشد معرفي کنيد که احساساتش جريحه دار شود يقينا نمي توانيد و اگر منظورتان احساسات آنهايي است که طبل ابطال را به صدا در آوردند و يا آنهايي که محارب با خدا و رسول و مصداق “ويسعون في الارض فساد اند” بگذار هزار بار احساسات آنها جريحه دار شود. در خاتمه من از خداوند مقلب القلوب خواستارم به شما آن توفيق را عطا فرمايد آن همه سوابق درخشان را به ثمن بخس نفروشيد.»

 

آيت الله علي اسلامي

اهل قزوين است. ميگويد:«مسئولين قدر مردم را بدانند و به آمريکا و انگليس دل نبندند.» معتقد است:«باوجود وعده لغو تحريم‌ها هيچ اتفاقي نيفتاده و فشارهاي اقتصادي بر مردم زيادتر شده.» تأکيد مي کند:«همان‌طور که مقام معظم رهبري پيش از مذاکرات پيش بيني کرده بودند تحريم‌هاي جديد وضع شده و سياست لبخند به دشمن نتيجه‌اي نداشته است.»

امام جمعه تاکستان در خصوص ثبت نام برخي از اصحاب فتنه 88 و حاميان آن‌ها در انتخابات اخير خبرگان و مجلس شوراي اسلامي مي گويد:«هر کسي که به شوکت و عظمت اسلام و نظام جمهوري اسلامي ضربه بزند در روز عاشورا و عزاي امام حسين سوت و کف بزند و حسينيه به آتش بکشد، قطعاً و يقيناً بايد از مسئوليت‌هاي کشوري دور بماند چرا که هر لحظه در صدد ضربه زدن به اسلام و نظام است. شوراي محترم نگهبان و هيئت‌هاي نظارتي استاني بر اساس وظيفه ذاتي خود مکلف هستند با قدرت جلوي ورود کساني که فتنه و انحراف ايجاد کردند را بگيرند و اجازه ورود فتنه گران و حاميان فتنه را به انتخابات آتي ندهند که بار ديگر اين فتنه گران به مسئوليت برگردند.»

او معتقد است:«طرح موضوع شوراي رهبري در شرايط حساس کنوني تأمل برانگيز است و دشمنان را شاد مي کند.» مي گويد پيگيري اين خط توسط دشمنان، نشان از توطئه هاي دشمنان نظام براي بي ثباتي و نفوذ دارد.

 

حجت الاسلام عسگر ديرباز

مثل بسياري از چهره هاي ديگر حضورش در ليست اعتدال را تکذيب کرد. عنوان کتاب هايش جالب است: "تجرد در ادراک حکمت متعاليه"، "نقد امکان در فلسفه کانت از منظر ملاصدرا"، "مباني اقتصاد خرد در جامعه اسلامي"، "توسعه پايدار در پرتو تعاليم اسلامي" و "مباحثي در فلسفه اقتصاد". سرپرستي دانشگاه قم به او واگذار شد.

معتقد است:«اگر نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري تفکر لزوم وابستگي به غرب را حتي به صورت ضعيف داشته باشند، اين تفکر غلط در جايي ظهور و بروز پيدا مي‌کند که سبب جلوگيري از پيشرفت و عدم خود باوري مي‌شود اما اگر در اين زمينه به خود باوري رسيده و متکي به خويش باشيم مي‌توان در عين استفاده از فناوري‌هاي غرب با استفاده از بومي سازي به ساير کشورها وابسته نشويم.»

مي گويد:«مقام معظم رهبري بارها نسبت به مسئله نفوذ هشدار داده اند و دشمن نيز از هر طريق ممکن، به ويژه انتخابات به دنبال نفوذ در مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري است.»

تأکيد مي کند:«خوشبختانه شوراي نگهبان با حساسيت مسئله صلاحيت ها را بررسي کرد و افرادي که اهل مسامحه با غرب و دشمنان بودند، نتوانستند از اين فيلتر عبور کنند... شوراي نگهبان، حافظ نظام و قانون است و مقابل کساني که دلباخته غرب باشند، مي ايستند و با حساسيت از نفوذ دلباختگاه غرب به مراکز مهم تصميم گيري جلوگيري مي کند.»

 

آيت الله عبدالمحمود عبداللهي

به صراحت در خصوص دليل مطرح شدن شوراي رهبري مي گويد:«در طول اين 38 سال انقلاب، محوري ترين جايگاهي که سرنوشت مسائل مختلف را مشخص و هدايتگري مي نمايد و جامعه و مردم را با لحاظ گرايشها و سليقه ها و ديدگاه هاي مختلف منسجم مي نمايد، رهبري است؛ بنابر اين استکبار جهاني چشم طمع به تغيير و ايجاد خلل در اين محور دوخته اند. تکيه کردن بر عنوان شوراي رهبري مي تواند از اين انگيزه سرچشمه بگيرد.  ولي در عين حال روشن است که خبرگان و همه ارکان در مسير قانون اساسي حرکت مي کنند و در قانون اساسي فعلي، بعد از بازبيني که به امر حضرت امام انجام شد، گزينه اي به عنوان شوراي رهبري وجود ندارد.»

او تصريح مي کند:«بايد بررسي کرد که چرا در شرايط فعلي، افرادي که مواضع ضد نظام دارند، در داخل و خارج، تحريص و تشويق به ورود در انتخابات مي کنند. بعضي محکومين فتنه که مدتي است ازحبس آزاد شده اند، بار ديگر در شهرهاي مختلف از جمله اصفهان فعال شده و در رابطه با انتخابات خط دهي مي کنند.»

او مي گويد:«بعضي افراد در قالب تعامل، اعتدال، اصلاح يا تابلوهاي ديگر به دنبال اين هستند که از خط و خطوط و معيارهاي مدنظر امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب فاصله بگيرند که بايد به اين موضوع توجه داشت.»

عضو مجلس خبرگان رهبري در خصوص عزل و نصب افراد متهم به همراهي با فتنه توسط دولت و رأي ندادن نمايندگان مجلس به چنين افرادي گفت:«اگر هيئت دولت و رياست جمهوري مي‌خواهند تعامل حفظ شود، نبايد کساني که متهم هستند ولو اثبات اتهام نشده باشد در رأس امور حساس قرار گيرند.»

 

در چنين شرايطي بيش از پيش روشن مي شود چرا هاشمي اين قدر التماس سيد حسن را مي کرد تا راهي خبرگان شود. هاشمي اگر تنها نبود، اين قدر محتاج سيد حسن نمی شد و اگر شکسته نشده بود، نمي کوشيد در لواي نام او خود را بازسازي کند. رأي بالای او در تهران بيش از پيش مرهون حضورش در دو ليست بود. جامعه روحانيت مبارز نيز با وجود انتقادهايي که به مواضع هاشمي داشت، نخواست او را به سوي اصلاح طلبان و فتنه گران بيش از اين هل دهد؛ از همين رو نام او را نيز در فهرست خود نگه داشت. آرايش کانديداهاي خبرگان در سراسر کشور اما نشان مي دهد هاشمي با وجود توفيق در تهران، خيلي بيشتر از آنکه تصور مي شود تنهاست. اين تنها شدن را نيز بيش از همه بايد حاصل راديکال تر شدن مواضع او در سال هاي اخير قلمداد کرد. هاشمي براي کسب اعتبار نزد اصلاح طلبان به سمت آنها نيل کرد؛ فارغ از آنکه بداند با چنين اقدامي بيش از پيش از انقلابيون فاصله خواهد گرفت.

منبع : سایت رجا نیوز



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 15 اسفند 1394
هدف نخست وزیر ترکیه از سفر به ایران چیست؟
با توجه به تحولات اخیر میدانی در سوریه و تحرکات همزمان و هماهنگ اخیر عربستان و ترکیه برای مداخله در سوریه، خبر تصمیم نخست وزیر ترکیه برای سفر به تهران برای بسیاری غیرمنتظره بود. با این حال، پرداختن به چرایی و دلایل این سفر غیرمنتظره نخست وزیر ترکیه به تهران ضروری به نظر می‌رسد.
 
 
روز چهارشنبه دوازدهم اسفند، دفتر نخست وزیر ترکیه خبری را منتشر کرد که تنها برای دیپلمات ها و مقامات رده بالای این دو کشور غیر منتظره نبود. بنا بر اعلام دفتر نخست‌وزیر ترکیه، داوداوغلو در روزهای جمعه و شنبه 4 و 5 مارس (14 و 15 اسفند) در رأس هیأتی اقتصادی و سیاسی به ایران خواهد آمد. 
 
به گزارش «تابناک»، با توجه به تحولات اخیر میدانی در سوریه و تحرکات همزمان و هماهنگ اخیر عربستان و ترکیه برای مداخله در سوریه، این خبر برای بسیاری غیرمنتظره بود. با این حال، پرداختن به چرایی و دلایل این سفر غیرمنتظره نخست وزیر ترکیه به تهران ضروری به نظر می‌رسد. پاسخ به چرایی سفر نخست وزیر ترکیه به تهران را باید در دو سطح اقتصادی و سیاسی ـ امنیتی ارزیابی کرد. 

اهداف اقتصادی 


در این سفر قرار است وزرای اقتصاد، گمرک و تجارت، انرژی، حمل و نقل و ارتباطات و توسعه، کار‌شناسان و مسئولان دولتی و شماری از نمایندگان اصحاب رسانه‌ای مهم ترکیه، داوداوغلو را همراهی کنند. با مشاهده ترکیب هیأت ترک، اهداف اقتصادی سفر برجسته می‌شود. 

پس از حصول و اجرایی شدن توافق هسته‌ای و اعلام برداشته شدن تحریم‌های بین المللی و پس از حضور هیأت‌های تجاری از کشورهای مختلف دنیا، این اولین سفر یک هیأت بلندمرتبه اقتصادی سیاسی ترکیه به ایران است. پیش از هر چیز، لازم است نگاهی به حجم مبادلات میان این دو کشور در چندین سال اخیر بیندازیم.

در حالی که اشتهای کشورهای جهان برای استفاده از فرصت‌های تجاریِ ایجادشده در ایران پس از رفع تحریم‌های اقتصادی افزایش یافته است، ترکیه به دلیل سیاست خارجی‌اش نتوانست حتی از قراردادهای تجاری خاصی که از پیش با ایران داشت، بهره‌مند شود. یک توافق‌نامه ترجیحی، محصول مذاکراتی بود که یک دهه به طول انجامید و از یکم ژانویه ۲۰۱۵ رسماً اجرایی شد. 

در این توافق، تعرفه‌های گمرکی ۱۴۰ محصول ترک و ۱۲۵ محصول ایرانی با هدف تجارت دوجانبه به ارزش ۳۵ میلیارد دلار تا پایان آن سال، کاهش یافت. روزی که توافق مذکور اجرایی شد، نیهات زیبکجی، وزیر اقتصاد وقت ترکیه، آن را «آغازی بسیار مهم برای تجارت، دوستی و همکاری سیاسی و اقتصادی میان ترکیه و ایران» خواند. 

اما دیری نپایید که خوشبینی‌ها در روابط تجاری میان تهران ـ آنکارا خاتمه پیدا کرد و ناامیدی جای آن را گرفت. به طوری که حجم مبادلات تجاری دوجانبه در پایان سال ۲۰۱۵ تنها ۹.۷ میلیارد دلار بود و نه تنها به هدف نزدیک نشد، بلکه از آمار ۱۳.۷ میلیون دلاریِ سال ۲۰۱۴ نیز پایین‌تر بود. واردات ترکیه از ایران ۳۸ درصد کاهش یافت و به ۶.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ رسید و صادراتش به ایران نیز با کاهشی ۵.۷ درصدی، رقم ۳.۶۶ میلیارد دلار را تجربه کرد. 

با توجه به اینکه ترکیه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از ایران خریده، کاهش صادرات نشان می‌دهد که ترکیه خرید کالاهای ایرانی غیرگازی را کاهش داده است. به همین ترتیب، صادرات برخی محصولات ترکیه مانند غذا، آهن و فولاد، مواد شیمیایی و محصولات زیرشاخه صنایع موتوری که انتظار می‌رفت بعد از توافق افزایش یابد، هنوز جامه عمل به خود نپوشیده است. 

کاهش حجم مبادلات تجاری -از سال ۲۰۱۲ تا کنون- نشان می‌دهد که روابط تجاری ترک‌ها و ایرانیان به سمتی می‌رود که دو همسایه تنها کالاهای ضروری را از یکدیگر بخرند. در سال ۲۰۱۲، با وجود تحریم‌ها، حجم مبادلات تجاری ۲۱.۸۹ میلیارد دلار بود؛ سال ۲۰۱۳ به ۱۴.۵ دلار کاهش یافت و دو سال بعد از آن با افتی دیگر، به ۹.۷ درصد، یعنی پایین‌ترین میزان چهارسال گذشته‌اش رسید. 

اما دلیل این سیر کاهشی در روابط اقتصادی میان این دو کشور چه می‌تواند باشد؟ 


چندی پیش «ر‌ها چاموراوغلو»، نویسنده‌ای که کار‌شناس روابط ایران ـ ترکیه است و پیشتر نماینده حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان بوده، در گفت وگو با المانیتور گفت: سیاست ترکیه در قبال سوریه عامل اصلی کاهش روابط تجاری دوجانبه است. او در این رابطه گفت: «چند وقتی است که جناح‌های نزدیک به دولت در ترکیه، لحن منفی و غیردوستانه‌ای علیه شیعیان به خود گرفته‌اند. همین شعار‌ها علیه بشار اسد نیز به کار گرفته می‌شوند که به ‌نوعی، شیعه شناخته می‌شود. از آن سوی، روستاهای محاصره‌شده شیعیان در سوریه و وضعیت حزن‌انگیز در آن‌جا مورد توجه ترکیه نیست. ترکیه ضمنی در مسأله اعدام آیت‌الله نمر، از سعودی‌ها حمایت کرد و گفت که این امر مسأله ای داخلی است. همین مورد نیز بر روابط ترکیه با ایران اثرگذار بود». 

چامور اوغلو تأکید کرد که روابط سیاسی، عامل مهمی در پیوندهای اقتصادی است. او گفت: «دولت در اقتصاد ایران نفوذ بالایی دارد و این بدان معناست که تصمیم‌های حکومتی نقش مستقیم بر روابط تجاری خواهند داشت». وی افزود: «اعداد و ارقامی که حالا می‌بینید، پایین‌تر هم خواهند رفت، مگر آن‌که روابط ترکیه و ایران بهتر شود. نباید فراموش کرد که ایران اکنون گزینه‌های بیشتری به دلیل رفع تحریم‌ها دارد». 

چاموراوغلو با اشاره به این‌که یکی از مزایای تجارت میان ایران و ترکیه، مسأله سهولت حمل و نقل است، گفت: «اگر ترکیه بتواند سیاست‌های خود در سوریه و عراق را به طریقی مدیریت کند که با ایران منافع مشترک داشته باشد، حجم تجارت فی‌مابین می‌تواند تا ۲۰ میلیارد دلار در سال افزایش یابد». 

بنابراین، قطعا مواضع متعارض تهران-آنکارا در سوریه و عراق تأثیر مستقیمی بر کاهش حجم مبادلات تجاری میان آن‌ها داشته است. به نظر می‌رسد در وضعیت کنونی، این شرایط بیش از آنکه به ضرر ایران باشد، به ضرر ترکیه است. چراکه در دوران پسابرجام ایران جایگزین‌های بیشتری برای تجارت خارجی دارد؛ اما در صورت تداوم این وضعیت، ترکیه منافع اقتصادی زیادی را در نتیجه رقابتی شدن بازار اقتصاد ایران و حضور کشورهای دیگر در بازار ایران از دست خواهد داد. 

بنابراین، مقامات ترکیه به این نتیجه رسیده‌اند که نباید از رقابت‌های بین المللی برای حضور بیشتر در اقتصاد ایران عقب بمانند و هدف عمده از سفر اوغلو به تهران را باید در همین راستا ارزیابی کرد. حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که «تحریم‌های پنهان» متقابل میان این دو کشور با سفر نخست وزیر ترکیه به تهران از میان برداشته خواهد شد یا خیر. به نظر می‌رسد به رغم همه اختلاف نظرهای دو کشور در سوریه، باید منتظر گشایش اقتصادی در روابط میان دو کشور در آینده نزدیک با توجه به مزیت‌های نسبی اقتصادی طرفین باشیم و سفر داود اغلو می‌تواند نقطه عطفی در این زمینه باشد. 

اهداف سیاسی-امنیتی


بدون شک اگر بخواهیم در میان اهداف سیاسی-امنیتی هدف عمده‌ای را پیدا کنیم که در دستور کار هیأت ترکی قرار دارد، موضوع سوریه و مسائل مرتبط با آن است. ترکیه خواستار کناره‌گیری بشار اسد از قدرت در سوریه است و در مقابل ایران از حامیان اصلی بشار اسد در منطقه محسوب می‌شود. رویترز می‌گوید، سفر داود اوغلو فرصتی است تا این دو همسایه اختلافات بر سر مساله سوریه را کاهش دهند. 

به نظر می‌رسد در این سفر، دو طرف بحث‌های جدی در مورد سوریه و اختلافات فی مابین داشته باشند. به نظر می‌رسد مهم‌ترین محورهای مورد بحث در مورد سوریه را باید شامل موارد زیر دانست: 

نخست، اوغلو می‌خواهد به ایران اطمینان دهد که نزدیکی و همکاری نظامی اخیر میان عربستان و ترکیه در سوریه برای مقابله با ایران نیست و ایران را هدف قرار نخواهد داد. در واقع، آنکارا می‌خواهد نشان دهد در شرایط کنونی به رغم اختلاف نظر‌ها در سوریه، روابط با ایران به اندازه روابط با عربستان مهم است. 

دوم، ممکن است آنکارا طرح جدیدی در مورد حل و فصل بحران سوریه و کاهش اختلافات فی مابین داشته باشد و بخواهد آن را با مقامات ایران در میان بگذارد. 

سومین محور مورد بحث ممکن است مسأله کرد‌ها باشد. با توجه به اینکه کردهای سوریه در وضعیت کنونی تحولات سوریه همکاری و هماهنگی نزدیکی با ایران و روسیه دارند و در مقابل روابط پرتنشی نیز با ترکیه دارند، ممکن است نخست وزیر ترکیه در این سفر از ایران بخواهد تحرکات اخیر کردهای سوریه در مقابل ترکیه را کنترل کند. در واقع، از آنجایی که پیشروی‌های کردهای شمال سوریه معضلات امنیتی زیادی را در مرزهای ترکیه به وجود آورده و این معضلات امنیتی می‌تواند به درون جامعه کرد ترکیه نیز سرایت کند، به همین دلیل از ایران تقاضا خواهد شد کرد‌ها را کنترل کند و تحرکات آن‌ها صرفا محدود به مرزهای سوریه شود. 

موضوع محتمل چهارم شاید انتقال پیامی از ترکیه به روس‌ها باشد. قطعا اگر پیامی باشد که باید از آنکارا به مسکو منتقل شود، محتمل‌ترین و بهترین مسیرش تهران خواهد بود. محتوای این پیام می‌تواند هشدار و یا ازسرگیری روابط و کاهش تنش باشد. 

در پایان فارغ از اهداف سفر، این سفر قطعا نقطه عطفی در بهبود روابط تهران-آنکارا خواهد بود و می‌تواند زمینه‌های همکاری‌های سیاسی-اقتصادی هر چه بهتر میان دو کشور را فراهم آورد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 15 اسفند 1394
نظر اردوغان درمورد سفر داوداوغلو به ایران
رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه در آستانه سفر نخست وزیر این کشور به تهران گفت: امیدوارم جناب نخست وزیر با نتایج خیری از این سفر بازگردد.
 
 
رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه در آستانه سفر نخست وزیر این کشور به تهران گفت: امیدوارم جناب نخست وزیر با نتایج خیری از این سفر بازگردد.

به گزارش تسنیم، رجب طیب اردوغان هنگام بازگشت از سفر گینه ، در گفتگو با خبرنگاران در هواپیما درباره سفر داوداوغلو به ایران گفت: وضعیت در منطقه خیلی حساس و خیلی خیلی جدی است. در این میان جناب نخست وزیر به ایران سفر خواهند کرد. این سفر هم خیلی مهم است و امیدوارم که جناب نخست وزیر با نتایج خیری از آنجا بازگردد.

خبرگزاری ایرنا این اظهارات اردوغان را به نقل از سایت‌ سون دقیقه منتشر کرده است.

احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه در راس یک هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی عصر جمعه عازم جمهوری اسلامی ایران است. این اولین سفر یک هیات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران است.

انتظار می رود در این سفر وزرای اقتصاد، گمرک و تجارت، انرژی، حمل و نقل و ارتباطات و توسعه، کارشناسان و مسئولان دولتی و شماری از نمایندگان اصحاب رسانه ای مهم ترکیه، داوداوغلو را همراهی کنند.

منابع نخست وزیری ترکیه نیز ضمن با اشاره به اینکه ، برنامه این دیدار از یک هفته قبل طرح ریزی شده است، اعلام کردند: این دیدار از این نظر نیز که در آستانه مذاکرات صلح سوریه در نهم مارس در ژنو انجام می گیرد، حائز اهمیت می باشد.

آخرین بار رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در ماه آوریل از این دیدار داشت.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 15 اسفند 1394
رابطه ظریف و احمدی نژاد؟
خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛ تیترهایی مانند:«انتقادات بی‌پرده سیدمهدی هاشمی از اصولگرایان»،«احمدی نژاد، عامل اصلی شکست اصولگرایان!»،«شغل جدید بذرپاش بعد از نمایندگی»،«حمله یک امام جمعه به معاون رئیس جمهور» و... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
 
 تحولات در گذر است و خبر هیچ ‌گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و ‌گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار می‌گیرد ‌یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر‌ به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کم‌رنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی ‌گاه غیررسمی و ‌گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ‌برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبرهایی که ‌گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و ‌گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه ‌می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری ‌هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند.

در رصدخانه تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

 تولید مشترک یا خالی کردن انبار خودروهای دهه ۷۰ پژو؟

نادر قاضی پور با تاکید براینکه قراردادهای جدید منعقد شده بین ایران خودرو و پژو باید شفاف سازی شود،گفت:باید مشخص شود که هدف از انعقاد قراردادهای جدید تولید مشترک و صادرات بخشی از محصولات به نام ایران است، یا پژو تنها با هدف صادرات به ایران و خالی کردن انبار خودروهای دهه 70 خود قرارداد منعقد کرده است. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، افزود: با آغاز همکاری با خودروسازان اروپایی،خودروسازان داخلی باید نسبت به توقف تولید خودروهای قدیمی و ارتقای کیفیت سایر محصولات اقدام کنند. این خبر در خانه ملت منتشر شده است.

 برخی نمایندگان از وکیل‌الدوله‌ها هم بدترند

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که، برخی منتقدان و مخالفان دولت با توجه به گرایش برگزیدگان انتخابات دور دهم مجلس اعلام می‌کنند که مجلس دهم به سوی وکیل‌الدوله شدن پیش می‌رود، آیا این امر می‌تواند صحت داشته باشد و چه آسیبی به جامعه خواهد زد؟ گفنت: آنهایی که در دولت نهم و دهم تنها اقدامات دولت را تائید و سکوت می‌کردند از وکیل‌الدوله هم بدتر شدند، چرا در آن زمان چنین اعتراضات و یا انتقاداتی را مطرح نمی‌کردند؟ بارها مقام معظم رهبری در دولت کنونی بر همدلی و همراهی دولت و ملت تاکید داشته‌اندزیرا بحث و جدل اقدام درستی نیست و باید قانون و عقلانیت بر روابط میان دولت و مجلس حاکم باشد. حمید رسایی نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به جای نصیحت کردن نمایندگان مجلس دهم خود را نصیحت کند که به جای تهمت زدن و آبروی مردم را بردن، براساس منطق و اخلاق در مجلس سخن بگوید، بجای محکومیت شخص در دادگاه به راحتی پشت تریبون توسط این شخص با الفاظ بدی محکوم می‌شوند. این شخص که خود روزی وکیل‌الدوله بود، امروز دیگران را وکیل‌الدوله می‌نامد و در آن زمان بسیاری از نمایندگان منتقد کنونی از تمام مواضع دولت نهم و دهم دفاع کردند. در صورتی که ما همانی بودیم که هستیم، هیچ‌گاه به هیچ وزیری در دوران نمایندگی خود تذکری ندادم اما در دولت یازدهم بارها و بارها به وزیر بهداشت و درمان تذکر داده‌ام و این تذکرها تنها درخواست به تمکین به قانون توسط وزیر بوده است و بیان تذکر به معنای قبول نداشتن دولت نیست. در بسیاری از اوقات نیز از این دولت دفاع کردم و این امر هم به معنای تایید و موافقت با تمامی اقدامات آن‌ها نیست اما این اشخاص که امروز تهمت وکیل‌الدوله بودن را به نمایندگان مجلس دهم می‌زنندند. این مصاحبه در سایت باشگاه خبرنگاران منتشر شده است.

 انتقادات بی‌پرده سیدمهدی هاشمی از اصولگرایان

سیدمهدی هاشمی فعال سیاسی اصولگرا و رییس کمیسیون عمران مجلس نهم داشت: به عقیده بنده لیست ائتلاف اصولگرایان نتوانست همه سلایق و تخصص‌ها را در خود جای دهد اما لیست غیراصولگرایان این نقص را نداشت. بنده لیست ائتلاف اصولگرایان را به هیچ وجه قبول نداشته و ندارم. سربسته بگویم این لیست کارشناسی و منطقی تهیه نشد. آن چیزی که موجب تغییر اقبال مردم به جریان اصلاح طلبان شد، عملکرد اصولگرایان در مجلس و دولت است. مردم یک بار دیگر به غیراصولگرایان فرصت دادند تا خودشان را نشان دهند. اگر از این فرصت به خوبی استفاده کردند باز مردم این فرصت را برای‌شان تمدید خواهند کرد اما اگر از این فرصت به درستی استفاده نکردند این فرصت از آنان گرفته می‌شود. مردم با هیچ فرد و جریانی عهد اخوت نبسته‌اند. مردم دوست ندارند امانت‌شان را به دست فرد یا افرادی بسپارند که امانت‌دار نباشند و بلکه بدتر، در امانت خیانت کنند. مردم به کارگزاران و مسئولانی که خدمت کردند، چه در دوره طاغوت و چه در دوره جمهوری اسلامی، احترام می‌گذارند. مردم برای مسئولانی که خیانت‌کارند ارزشی قائل نیستند. آقای هاشمی رفسنجانی روزگاری رییس مجلس، رییس جمهور، رییس مجمع تشخیص و خبرگان بوده است. گاهی اقبال عمومی بیشتر بوده و گاهی کمتر شده. ایشان در دایره انقلاب است ولی آقای منتظری از دایره انقلاب خارج شد و حذف شد. مردم با هیچ کس عهد اخوت نبسته‌اند. مردم عملکرد بنی‌صدر، بازرگان، رجایی، هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی‌ژاد و روحانی را دیده‌اند. این خبر در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است.

 به خاطر تخریب‌ها رای به فهرست جامعه مدرسین کاهش داشت

آیت‌الله مرتضی مقتدایی قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: در کشور بیش از ۸۰ درصد به فهرست جامعه مدرسین رای دادند که در دوره قبل این رقم ۹۰درصد بود که این کاهش ۱۰ درصدی به دلیل تخریب‌هایی بود که توسط دیگران صورت گرفت. از همه کسانی که تحت تاثیر جوسازی‌ها قرار نگرفتند و به همان فهرست جامعه مدرسین برای مجلس خبرگان و به فهرست شورای ائتلاف اصولگرایان برای مجلس شورای اسلامی رای دادند تشکر می‌کنم. این خبر در خبرگزاری ایسنا منتشر شد.

 

 

 

 

اختلاف بین اینستاگرام و تلگرام

مدیران اینستاگرام درحرکتی ناجوانمردانه لینک‌های به اشتراک گذاشته‌شده کاربرانش به تلگرام را فیلتر کردند. فیس‌بوکی‌ها که مالک اینستاگرام هستند، دو ویژگی add me / Follow me را به‌سوی تلگرام و حتی اسنپ چت برداشتند. چندی پیش نیز واتس اَپ که متعلق به فیس‌بوک است لینک‌های تلگرام را مسدود کرده بود تا کاربران نتوانند تبادل لینک کنند. این اقدام باعث شد تا پاول دوروف، مؤسس و مدیر تلگرام در توئیتی به این اقدام اینستاگرامی ها اعتراض کند. وی ضمن اعتراض یادآور شد در حالی لینک به تلگرام را فیلتر کرده‌اند که لینک به لینکداین، توئیتر، فیس‌بوک، VK و Periscope همچنان بدون مشکل کار می‌کند و مدیران اینستاگرام بدون اعلام قبلی دست به این کار زده‌اند. این در حالی است که اپلیکیشن تلگرام به‌سرعت در حال افزایش کاربر بوده و جالب اینکه روزانه 35 میلیون عکس توسط کاربران تلگرام به اشتراک گذاشته می‌شود که این رقم در اینستاگرام به 70 میلیون می‌رسد! به همین خاطر مدیران اینستاگرام از بابت تلگرام احساس خطر کرده‌اند و دست به فیلتر تلگرام زده‌اند. این خبر در شبکه های اجتماعی تلگرام در حال دست به دست شدن است.

 دولت سه ماه ابتدایی سال را با تنخواه اداره می کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از احتمال ارائه تنخواه به دولت برای اداره کشور در سه ماه ابتدایی سال ۹۵ خبر داد. غلامرضا مصباحی مقدم گفت: رئیس مجلس و تعدادی از نمایندگان تذکر دادند که دولت لایحه چند دوازدهم بودجه را ارائه دهند تا مجلس در فروردین و اردیبهشت ماه سال آینده زمان لازم را برای بررسی لایحه بودجه را داشته باشد. نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: یک راه دیگر که به نظر می رسد دولت متمایل به آن است، این است که مجلس بودجه را دربست تصویب کند. این کار اصلا به مصلحت نیست. عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه ما برای تصویب بودجه ۹۵نیازمند برنامه هستیم گفت: برنامه ششم دیر به مجلس ارائه شد و مجلس فرصت لازم برای بررسی آن را ندارد. علاوه بر این چیزی که تحت عنوان برنامه به مجلس داده شد، تنها احکامی برای اجرای برنامه است. نیاز داریم که دولت یکسال اجرای برنامه پنجم را تمدید کند تا بودجه ۹۵ در قالب برنامه پنجم بررسی شود.خبرگزاری مهر این خبر را منتشر کرد.

 احمدی نژاد، عامل اصلی شکست اصولگرایان!

عضو جبهه ایستادگی در خصوص عدم اقبال مردم نسبت فهرست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان؛ عنوان کرد: حضور برخی از چهره ها تحت عنوان " یاران احمدی نژاد " اصلی ترین دلیل رای نیاوردن نسبت فهرست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان در تهران بود و باعث شد اقبال مردم نسبت فهرست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان از بین برود. حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز با اشاره به شکست اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان تهران؛ بیان کرد: علت اصلی شکست اصولگرایان در استان تهران هشت سال تخریب جریان اصولگرایی توسط محمود احمدی نژاد است و قطعا اگر احمدی نژاد یک جمله در نقد فهرست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان صحبت می کرد، به طور حتم این فهرست در تهران رای می آورد.کنعانی مقدم درباره رابطه فهرست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان و محمود احمدی نژاد؛ تشریح کرد: از نظر بنده احمدی نژاد می خواست با تربیت پایداری ها آرای خاموش جامعه را به سمت خود جلب کند. اینکه بعضی ها می گویند: اگر احمدی نژاد از ائتلاف اصولگرایان حمایت می کرد اصولگرایان در تهران رای می آوردند، یک نظریه و فرضیه کاملا اشتباه و غلط است.این خبر در سایت نامه نیوز منتشر شده است.

 مدعی جدید برای کرسی ریاست مجلس

محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات اظهار داشت: 60 درصد از کاندیداهای مورد حمایت حزب مردمی اصلاحات در سراسر کشور در دور اول راهی مجلس شده‌اند و 20 تا 15 درصد از کاندیداهای مورد حمایت ما نیز که مستقل و میانه هستند به دور دوم راه یافتند.وی افزود: من معتقدم که اکثریت مجلس متعلق به هیچ یک از دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا نیست، بلکه اکثریت مجلس متعلق به مستقل‌ها و اعتدال‌گرایان است.فومنی با بیان اینکه جریان سوم به این راحتی ریاست مجلس را از دست نمی‌دهد، گفت: البته ما مایلمیم برای ریاست مجلس با هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا تفاهم کنیم اما علی‌رغم همه همکاری‌ها معتقدیم که ریاست مجلس دهم متعلق به جریان سوم است.دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت که این حزب در مرحله دوم نیز از همه کاندیداهای مستقل و اعتدال‌گرا محکم و قوی حمایت خواهد کرد.این اظهارات فومنی در گفتگو با فارس بیان شده است.

 شغل جدید بذرپاش بعد از نمایندگی

مهرداد بذر پاش که از ورود به مجلس دهم باز مانده است، بعد از پایان دوران نمایندگی اش در مجلس نهم وقت بیشتری را صرف پستی خواهد کرد که از سوی رئیس سازمان صدا و سیما به وی داده شد.مهرداد بذرپاش در در ۲۰ اردیبهشت سال جاری طی حکمی از سوی «محمد سرافراز» مدیررسانه ملی به دبیری قرارگاه تخصصی ماهواره منصوب شد. این قرارگاه با هدف بررسی نقش ماهواره‌ها و چگونگی برخورد با تهاجم فرهنگی دشمن، تشکیل شده است.احتمالا بعد از دوران نمایندگی آقای بذرپاش علاوه بر مدیریت روزنامه وطن امروز به عنوان صاحب امتیاز؛ تمرکز بیشتری روی قرارگاه ماهواره ای خواهد داشت. البته بذرپاش پس از جدا شدن از دولت احمدی نژاد مدتی راهی بنیاد تعاون سپاه شده بود و بعید نیست دوباره راهی بنیاد تعاون سپاه شود.این خبر توسط خبرگزاری مهر منتشر شده است.

 

جانشین احتمالی آیت الله طبسی

شنیده ها حکایت از آن دارد که سیدابراهیم رئیسی جانشین آیت الله طبسی در آستان قدس رضوی خواهد شد.رئیسی، هم اینک تولیت امامزاده صالح را عهده دار است و همزمان دادستان کل کشور نیز است.بر اساس شنیده های انتخاب همچنین آیت الله علم الهدی نمایندگی ولی فقیه در خراسان رضوی را به عهده خواهد گرفت.این ادعا توسط سایت انتخاب منتشر شده است.

  

احمد توکلی تکذیب کرد

احمد توکلی در متنی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد نوشت:

« بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و عصر جمعه همگی به خیر

متوجه شدم متنی درباره آقای هاشمی و خانواده ایشان به نقل از من در برخی رسانه‌ها و شبکه های اجتماعی منتشر شده. فارغ از این که حق و باطل در این متن مغشوش و درهم ریخته است اما هر کس که با قلم و ادبیات سیاسی من آشنا باشد، متوجه می‌شود این متن مربوط به اینجانب نمی‌باشد و اطلاع ندارم با چه نیتی ساخته و به این نام جعل و توزیع شده است. با این حال مواضع من در این موارد مشخص است و سابقا در رسانه ها منتشر شده استگفتنی است چندیست که متنی منتسب به احمد توکلی با عنوان دفاعیه برای هاشمی رفسنجانی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود.

 شکست سنگین ورزشی‌ها در انتخابات مجلس!

با وجود اینکه افراد ورزشی زیادی برای حضور در مجلس شورای اسلامی کاندیدا شده بودند اما هیچ یک از آن‌ها موفق به جلب نظر مردم نشدند و رای نیاوردند. اسامی برخی قهرمانان و مسئولان ورزشی که قصد حضور در مجلس را داشتند اما یا انصراف دادند، یا تائید صلاحیت نشدند و یا رای نیاوردند، به شرح ذیل است:

بهنام محمودی (ملی‌پوش سابق والیبال)، آرش میراسماعیلی (ملی‌پوشان سابق جودو)، محمد رویانیان (مدیرعامل اسبق پرسپولیس)، مجید خدایی (ملی‌پوش سابق کشتی)، فاطمه هاشمی(رئیس فدراسیون ورزش پیوند اعضا)، سید مهدی هاشمی (رییس فدراسیون تیراندازی)، غلامرضا جعفری (رییس فدراسیون ورزش‌ روستایی و بازیهای بومی محلی)، حمید سیفی (ملی‌پوش سابق کشتی)، افشین داوری (رییس سابق فدراسیون دوومیدانی)، عزیز محمدی (رییس سابق سازمان لیگ فوتبال)، مهرزاد خلیلیان (مدیر عامل سابق سپاهان)، صادق درودگر (مدیرعامل سابق ملوان بندرانزلی)، جواد خیابانی (گزارشگر فوتبال)، هادی حسینی (مدیر کل سابق تربیت بدنی مازندران)، مقداد نجف‌نژاد (مدیر عامل سابق استقلال). ایسنا این گزارش را منتشر کرده است.

 افکارتان را عوض کنید آقای قاضی‌پور

حمیده زرآبادی، اولین منتخب مردم قزوین در انتخابات مجلس دهم در نامه‌ای به نادر قاضی‌پور به اظهارات او پاسخ داد. در بخشی از این نامه می‌خواینم: جناب آقای قاضی پور، سخن مشهوری وجود دارد از یکی از زنان سیاستمدار جهان که در جایی گفته است: مراقبِ افکارتان باشید که کلمات را می‌سازند، مراقب کلماتتان باشید که رفتارتان را می‌سازند، مراقب رفتارتان باشید که تبدیل به عادتتان می‌شود، مراقب عادتتان باشید که شخصیت تان را می سازند و مراقب شخصیت تان باشید که سرنوشت تان را رقم می‌زنند. اکنون نیز سخن بنده به عنوان یک زن با جنابعالی این است که افکار خودتان را در مورد "زن" به عنوان موجودی محجور و طفیلی، عوض کنید و دست کم ذهن خود را در جوار شعاع درخشان کارنامه زنانی متمرکز کنید که تاریخ شیعی از زبان مصلحانه و نافذ آنان در مجالس مردانه رنگ و بو گرفته است و تاریخ معاصر، بشریت امروز را مدیون بهره‌مندی از حضور موثر آنان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌داند. سایت انتخاب این نامه را منتشر کرده است.

 

زندگی شخصی رهبر انقلاب به فقرا نزدیک است

رئیس کمیته امداد امام خمینی در سخنرانی پیش از خطبه نمازجمعه تهران: اکنون مشاهده می‌کنیم که رهبر معظم انقلاب زندگی شخصی خود را به فقرا نزدیک کرده است و دولت نیز در موضوع حمایت از فقرا حساس است و اقداماتی انجام داده که البته این اقدامات کافی نیست. وی همچنین به برخی شایعات واکنش نشان داد و گفت: در اینجا صراحتاً اعلام می‌کنم که منابع ما به هیچ کشور خارجی نمی‌رود و کمک‌های ما صرفاً به آنها فکری است چرا که آنها منابع خود را دارا هستند. خبرگزاری فارس متن این سخنرانی را منتشر کرده است.

 مگر مردم تهران به لیست انگلیسی رای دادند؟

کاظم جلالی که پنجشنبه شب در حسینیه قلعه شاهرود سخن می گفت: افزود: اینکه گروهی به یک کشور بیگانه نسبت داده شوند و سپس از سوی مردم انتخاب شوند، توهین به مردم است.وی با بیان اینکه ،رقابت انتخاباتی جنگ بین امام حسین(ع) و یزید نیست، افزود:کسانی که از سوی شورای نگهبان تایید شدند همه فرزندان انقلاب هستند، بعضی ها گفتند لیست انگلیسی، مگر مردم در تهران به لیست انگلیسی رای دادند؟

جلالی گفت: روحانیت محور است و ما اسلام را از روحانیت یاد گرفتیم ولی از آبروی اسلام مایه گذاشتن برای مسائل جزئی اشتباه است. نماینده مردم شاهرود درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، رقابت های سیاسی را به جنگ و دعوا و تعارض نباید تبدیل کنیم، افزود: رفتن افراد به مجلس در اختیار مردم است و خودشان تصمیم می گیرند. او افزود: چهره های خدمتگذار را نباید تخریب کرده و آخرت خود را به پای دنیای کسی بفروشیم، نفاق، دو رویی و چاپلوسی از مشکلات ماست، با هم صادق باشیم و درست حرکت کنیم، که حرکت در مسیر رهبری همان درست عمل کردن است. جلالی گفت: این نگاه مارکسیست هاست که هدف وسیله را توجیه می کند، در شهر معلمان دین و اخلاق و شهری که رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از 20 دقیقه پیرامون عنصر شاهرودی صحبت کرده نباید این بداخلاقی ها باشد. وی گفت: به این نتیجه رسیدیم که بعضی روش هایی که در اصولگرایی وجود دارد درست نیست و ما نسبت به برخی روش ها نقد داریم، باید کشور به سمت عقلانیت پیش رود. خبرگزاری ایرنا این خبر را منتشر کرده است.

 انتقاد بی‌سابقه داریوش ارجمند از «مختار»

داریوش ارجمند بازیگر نقش‌هایی همچون مالک اشتر و حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در ساخته‌های داوود میرباقری، انتقادات تندی نسبت به سریال «مختارنامه» وارد کرد.ارجمند در بخشی از صحبت‌های تازه‌اش در دیدار با آیت‌الله نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفته است علاقه‌ای به بازی در سریال «مختارنامه» نداشته: «اصلاً دوست نداشتم در سریال مختارنامه بازی کنم، با دلیل و منطق به شما می‌گویم که سریال مختارنامه ایراد بسیار زیادی داشت و ساخت چنین سریالی به صرفه نبود.» او در ادامه گفت: «من رفتار مختار را رفتار شیعه نمی‌دانم زیرا او که خود را مدعی رهروی از امام علی (ع) می‌دانست، نباید قاتلان امام حسین (ع) و یارانش را به آن شکل مجازات می‌کرد، زیرا شما می‌دانید که رفتار امام علی (ع) با ضاربش چقدر منصفانه بود.»از نظر داریوش ارجمند، رفتار «مختار» رفتار شیعه نیست و زمان 12 ساله و بودجه 66 میلیاردی این سریال به صرفه نبوده است. ارجمند همچنین نحوه کشته‌شدن مختار در این سریال را دروغ خواند. ایسنا به نقل از کانال ایران این خبر را منتشر کرده است.

 

 نفوذ شبکه ۶۰۰ نفره در رسانه‌ها

جواد کریمی‌قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در واکنش به تلاش جبهه ضدانقلاب برای جلوگیری از راهیابی نیروهای انقلاب به مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: ما قبل از این موضوع هم از یک شبکه 600 نفره نفوذ در رسانه‌ها مطلع شدیم و این موضوع را از طریق تذکر با امضای جمعی از نمایندگان به وزیر ارشاد گفتیم.وی با بیان اینکه این عناصر نفوذی در رسانه‌ها و روزنامه‌ها در حال تخریب چهره‌های انقلابی بودند، تصریح کرد: سیستم‌های نظامی و امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران به طور کامل بر این شبکه‌های نفوذی واقف و مسلط هستند، اسناد بسیار دقیق و ریزی دارند و از قبل هم بخشی از این اسناد را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دادند که ما هم مطلع باشیم و از جایگاه قانونی بتوانیم آن را پیگیری کنیم. این مصاحبه را فارس منتشر کرده است.

 حمله یک امام جمعه به معاون رئیس جمهور

آیت‌الله سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی در نماز ‌جمعه کرج به حماسه ملت ایران و حضور گسترده آنها در انتخابات هفتم اسفند اشاره کرد و با انتقاد از اظهارات یکی از معاونان رئیس‌ جمهور در مقطع حساس انتخابات، اظهار داشت: متأسفانه عده‌ای در شرایط حساس اظهارات نسنجیده‌ای را بیان می‌کنند که خوراک تبلیغاتی برای جنگ رسانه‌ای علیه کشور فراهم می‌سازند.حسینی‌همدانی ادامه داد: اینکه می‌گویند در یکی از روستاهای کشور مردم مجبور به فروش مواد مخدر هستند و تمام مردان آن روستا اعدام شده‌اند.

 خاطره جنجالی قاضی‌پور غیرواقعی بود!

قاضی‌پور گفته آنچه درباره قدرت‌الله علیخانی به عنوان خاطره تعریف کرده، غیرواقعی بوده و از این بابت متأسف است. صحبت‌های قاضی‌پور که اخیراً منتشر شده و در بخشی از آن خاطره‌ای درباره علیخانی مطرح کرده بود، در این روزها جنجالی شده است.نماینده مردم ارومیه در مجلس، در گفت‌وگو با «خانه ملت» در واکنش به اخباری که از وی درباره حجت‌الاسلام والمسلمین قدرت‌الله علیخانی منتشر شده بود، عذرخواهی کرد.وی با بیان اینکه "آقای علیخانی از چهره‌های برجسته و ارزشمند ادوار گوناگون مجلس است"، تاکید کرد: بنده برای ایشان همیشه احترام فراوان قائل بوده‌ام و افتخار دارم وی از رفقای خوب ما و مورد تکریم و ارادت همه نمایندگان و دوستان است.قاضی‌پور افزود: اینجانب در میان شور و شوق انتخاباتی هواداران، مطلبی بیان کردم که اشتباه و غیرواقعی بود و ضمن اظهار تأسف، امیدوارم سوءتفاهمات برطرف شود.

 رابطه ظریف و احمدی نژاد؟

محمد جواد ظریف در برنامه دید در شب حضور پیدا کرد و در مقابل دوربین این برنامه گفتگویی مفصل به مجری سابق صدا و سیما داشت. آقای ظریف در این مصاحبه به موضوعات مختلفی پرداخت و به سوالات و پرسش های متفاوتی هم پاسخ داد.ظریف در بخشی از این گفت گو در رابطه با نظرش در رابطه با محمود احمدی نژاد بیان می کند:« احمدی نژاد علاقه ای به بنده نداشتند و من هم ارادتی به سیاستهای ایشون نداشتم. در دولت احمدی نژاد شش سال خانه نشین شدم.»



:: موضوعات مرتبط:
اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 15 اسفند 1394
اپل در حال تشکیل ارتشی از ژنرال‌های حقوقی
 
 شاید برای شما هم سؤال باشد که اپل این‌همه درگیری‌های حقوقی و قانونی را که سالیانه با شرکت‌های بزرگ و کوچک نظیر گوگل و مایکروسافت و از همه مهم‌تر سامسونگ، چگونه مدیریت می‌کند و در بسیاری از آن‌ها نیز نتیجه می‌گیرد؟ واقعیت این است که ارتشی از 500 وکیل خبره همه این دعواهای حقوقی اپل را سروسامان می‌دهند. اما همه این‌ها نمی‌توانند یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی که اپل در طول تاریخ خود با آن مواجه شده است را حل کنند.

به گزارش «آی تابناک» گزارشی جالب‌توجه از وکیل ارشد شرکت اپل «بروس سِوِل» - Bruce Sewell – روز گذشته در نشریه «بلومبرگ» یک واقعیت جالب‌توجه را در مورد امپراتوری حقوقی که وی در اپل بر آن نظارت دارد، بیان کرده است: 500 وکیل حقوقی برجسته زیر نظر وی برای اپل کار می‌کنند.

بروس سول را پیش‌ازاین و قبل از آنکه همین اخیراً در برابر کنگره آمریکا در مورد ماجرای درگیری امنیتی اپل و اف بی آی گواهی دهد، به عنوان «انتقام جوی قانونی» استیو جابز می‌شناختند. کسی که شخصاً به کره جنوبی سفر کرد تا مقامات شرکت سامسونگ را از تمامی مواردی که در گوشی هوشمند Galaxy، ناقض حقوق انحصاری اپل بوده است، مطلع سازد و یک سری از دعواهای حقوقی را شروع کند که تا به امروز هم ادامه دارد.

درواقع سول یک عامل ساکت و خاموش است که کسب‌وکار را در پنجره‌ای بسیار فراخ‌تر از اتاق‌های دادگاه می‌بیند. برای مثال در ماجرای دعواهای حقوقی با سامسونگ وی به‌خوبی از ارزش روابط عمومی در این پرونده و تأثیری که بر نمایش سامسونگ به عنوان یک هنرمند پوچ و تقلبی داشت، آگاه بود. 

اپل در حال تشکیل ارتشی از ژنرال‌های حقوقی

حال وی در خط مقدم جبهه اپل در مقابله با اف بی آی و خواست دولت آمریکا برای همکاری اپل در رمزگشایی از دستگاه‌های آیفون است. اما نکته ماجرا اینجا است که با همه تبحری که سول در دعواهای حقوقی تجاری دارد، در مورد قانون امنیت ملی ایالات‌متحده متخصص نیست و همین موضوع در مورد سایر وکلای فعال در اپل نیز صادق است.

از همین روی سول فهرستی از برترین و شناخته‌شده‌ترین وکلای قانونی در این حوزه را فراهم کرده است که افرادی مانند «تد اولسن» - Ted Olson – که سابقاً معاون دادستان بوده است و همچنین «نتئودور بوتروس» - Theodore Boutrous – برجسته‌ترین وکیل قانون رسانه در لس‌آنجلس، در این فهرست دیده می‌شوند.

اما کار سول به همین‌جا ختم نمی‌شود و در خفا تمایل زیادی به همکاری نزدیک در این مورد با «مارک زویلینجر» - Marc Zwillinger – دارد. وکیل 44 ساله متخصص در امور حقوق مالکیت معنوی که سابقاً عوامل اف بی آی را در مورد لوایح قانونی حوزه دیجیتال آموزش می‌داده است. آن‌گونه که بلومبرگ گزارش داده است، این دو به شکل مدام و روزمره در حال ارتباط پیامی و از طریق ایمیل با یکدیگر هستند. زویلینجر از سال 2011 با شرکت اپل همکاری دارد.

بیشترین شهرت زویلینجر مربوط به دفاع از شرکت یاهو در برابر یک درخواست و دستور دولتی برای در اختیار قرار دادن اطلاعات به NSA است. در این دعوا دولت شرکت یاهو را تهدید به جریمه روزانه 250 هزار دلار در صورت تمرد از دستور کرده بود. اما زویلینجر درنهایت موفق شد به نفع یاهو رأی بگیرد.

به نظر می‌رسد که با داغ‌تر شدن موضوع آیفون‌های سن برناردینو و بروکلین، اخبار بیشتری در مورد زویلینجر و سول به دست می‌آید. ضمن آنکه خواندن کل ماجرا در خبرگزاری بلومبرگ نیز خالی از لطف نیست. گزارشی که اطلاعات خوبی در مورد نبرد فعلی اپل با اف بی ای را نیز در بر دارد.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 15 اسفند 1394
اهداف کشورهای عربی از معرفی حزب‌الله لبنان به عنوان سازمانی تروریستی
شش کشور عضور شورای همکاری خلیج فارس، جنبش مقاومت لبنان، حزب الله را که با اشغالگری رژیم اسرائیل و تروریست‌ها در سوریه مبارزه می‌کند، در فهرست به اصطلاح تروریست‌ها قرار دادند. عربستان سعودی، کویت، بحرین، عمان، قطر و امارات متحده عربی شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.

عبدالطیف بن راشد الزیانی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه در بیانیه‌ای که از ریاض منتشر شد، گفت این شورا تصمیمی جمعی علیه حزب الله اتخاذ کرده است.

وی مدعی شد: در حالی که این گروه به اقدامات تروریستی خود ادامه می‌دهد، شورای همکاری خلیج (فارس) تصمیم گرفته است تا آن را به عنوان سازمانی تروریستی برچسب بزند و اقدامات ضروری را برای اجرای این تصمیم براساس قوانین ضد تروریسم شورای همکاری خلیج (فارس) و قوانین بین المللی مشابه اتخاذ خواهد کرد.

وی همچنین حزب الله را به ارتکاب «تجاوز»، جذب «جوانان» کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، قاچاق «سلاح و مواد منفجره»، ایجاد «فتنه» و تحریک به «هرج و مرج و ناآرامی» متهم کرده است.

این اقدام شورای همکاری خلیج فارس دو هفته پس از آن صورت می‌گیرد که عربستان سعودی کمک نظامی ۴ میلیارد دلاری خود به ارتش لبنان را با هدف تشدید درگیری ها در این کشور متوقف کرد.

تصمیم عربستان مبنی بر متوقف کردن کمک به دستگاه‌های نظامی و امنیتی لبنان نیز پس از آن صورت گرفت که وزیر خارجه لبنان از قطعنامه‌ای که در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عربی علیه ایران بعد از وقایع سفارت عربستان در تهران صادر شده بود، حمایت نکرد. انتظار عربستان از دولت لبنان این بود که در پی حادثه سفارت با الگو گرفتن از برخی کشورهای عربی خلیج فارس روابط خود را با ایران قطع کند. آرزویی که هرگز محقق نشد.

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در این باره گفته بود عربستان سعودی با تعلیق بسته کمک اقتصادی به ارتش لبنان، این کشور را به مرحله جدیدی از مناقشه سیاسی کشانده است. 

به نظر می رسد اقدام جدید شورای همکاری خلیج فارس، علاوه بر بحران شدید مالی که دولت سعودی با آن دست و پنجه نرم می کند دلایل دیگری نیز داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل آن پیشروی های راهبردی نیروهای بشار اسد با کمک حزب الله در سوریه بوده است که به شدت ریاض و کشورهای هم پیمان آن را نگران ساخته بود. همچنین تصمیم شورای همکاری خلیج فارس برای تروریست خواندن حزب‌الله لبنان را می توان در راستای سیاست عربستان برای تشدید شکاف ها میان کشورهای سنی و شیعه منطقه ارزیابی کرد. 

امارات عربی متحده،عربستان سعودی و بحرین در هفته های اخیر حملات رسانه هماهنگی را علیه ایران و محور مقاومت انجام دادند. به عنوان مثال بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات چند روز قبل مدعی شده بود که برای مبارزه با گروه تروریستی داعش باید حزب الله لبنان و الحشد الشعبی در سوریه و عراق را نابود کرد. یا شیخ خالد بن احمد ال خلیفه، وزیر خارجه بحرین در صفحه خود بر روی توئیتر به شدت علیه حزب الله موضع گیری کرده بود. وی با تروریست و مزدور خواندن حزب الله، گفته بود که لبنان باید بین حزب الله و عرب‌های خلیج فارس یک طرف را انتخاب کند. وی در جمله دیگری نوشت: حزب الله نه تنها دشمن عربستان و بحرین و تمامی عرب‌ها بوده؛ بلکه دشمن اول لبنان است و لبنان بر سر یک دوراهی اصلی قرار دارد و باید انتخاب کند.
  
گفتنی است اقدام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در قرار دادن حزب الله لبنان در فهرست گروه‌های تروریستی، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های صهیونیستی نیز داشت. روزنامه جروزالم‌پست در گزارشی نوشت، شورای همکاری خلیج فارس با قرار دادن حزب‌الله در فهرست گروه‌های تروریستی، فشار بر این گروه متحد ایران را افزایش داد؛ گروهی که نفوذ زیادی در لبنان دارد و نقش کلیدی در بحران سوریه ایفا می‌کند.

لازم به یادآوری است که امارات، بحرین، عربستان، عمان، قطر و کویت ۶ عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند این شورا در ۲۵ می ۱۹۸۱ و با هدف مقابله با آنچه این کشورها خطر انقلاب اسلامی می‌نامیدند، تشکیل شد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 13 اسفند 1394
رهبرانقلاب: از نظر آنها من از همه تندروترم

رهبرانقلاب: از نظر آنها من از همه تندروترم

از ادبیّات سیاسی دشمن استفاده نکنیم؛ من این مسئله را، بخصوص به دوستان و برادران محترم خودمان در مشاغل گوناگون سیاسی و دولتی و غیر دولتی و مانند اینها تأکید میکنم؛ از ادبیّات دشمن استفاده نکنید. دشمنان انقلاب از روز اوّل آمدند تعبیر ادبیّات تندرو و میانه‌رو را مطرح کردند؛ فلانی تندرو است، فلان جریان تندرو است، فلان جریان میانه‌رو است.آن روز، از همه تندروتر هم از نظر آنها امام بزرگوار بود؛ امروز هم از همه تندروتر، به نظر آنها این بنده‌ی حقیر هستم. میانه‌رو حرف قشنگی است امّا اسلام این‌جوری حرف نمیزند؛ بفهمیم معارف اسلامی را. اسلام، طرف‌دار میانه و طرف‌دار «وسط» است: وَ کَذلِکَ جَعَلنٰکُم اُمَّةً وَسَطًا.(۳) امّا «وسط» در اسلام چیست؟ در مقابل تندرو است؟ نه، «وسط» در مقابل منحرف است: اَلیَمینُ وَ الشِّمالُ مَضَلَّةٌ وَ الطَّریقُ الوُسطی‌ٰ هِیَ الجادَّة؛(۴) این نهج‌البلاغه است. راه میانه یعنی راه مستقیم، راه جادّه. اگر از این راه مستقیم منحرف شدید -چه به این طرف و چه به آن طرف- این غیر میانه است. پس در مقابل میانه‌رو تندرو نیست؛ در مقابل میانه‌رو منحرف است. آن کسی میانه‌رو نیست که منحرف از راه و منحرف از جادّه است؛ امّا در جادّه، بعضی‌ها تندتر میروند و بعضی‌ها کندتر میروند. تند رفتن در صراط مستقیم چیز بدی نیست؛ سابِقوا اِلی‌ مَغفِرَةٍ مِن رَبِّکُم؛(۵) جلوتر بروید. آنهایی که امروز در بیرون از مرزهای کشور میگویند تندرو، مقصودی دارند و معنایی مورد نظرشان است. دوستان ما و برادران ما در داخل مراقب باشند آنچه مقصود او است تکرار نکنند. آنهایی که میگویند تندرو، منظورشان کسانی است که در راه انقلاب مصمّم‌تر و پایدارترند؛ حزب‌اللّهی‌ها را میگویند تندرو. میانه‌رو [هم‌] کسی است که در مقابل آنها تسلیم باشد. در ادبیّات سیاسی آمریکا و انگلیس و امثال اینها، معنای تندرو و میانه‌رو این است: تندرو کسی است که پایبند انقلاب است، میانه‌رو کسی است که در مقابل خواسته‌های آنها تسلیم است. حالا چه کسی در مقابل آنها تسلیم است؟ خوشبختانه خودشان هم اعتراف دارند و میگویند در ایران میانه‌رو نداریم، همه تندروند. این حرف حرف درستی است؛ در ملّت ایران هیچ‌کس طرف‌دار وابستگی به اینها نیست. گاهی غفلت میشود، لغزش به‌وجود می‌آید و بعضی اشتباه میکنند، امّا قاطبه‌ی ملّت ایران طرف‌دار انقلابند، دنباله‌روِ انقلابند و پافشاری بر انقلاب میکنند؛ آنها به این میگویند تندرو. چرا ما تکرار کنیم حرف آنها را؟ به داعش هم میگویند تندرو؛ داعش تندرو است؟ داعش منحرف است؛ منحرف از اسلام است، منحرف از قرآن است، منحرف از صراط مستقیم است. ما به این معنا تندرو نداریم. توجّه کنند ادبیّاتی که دشمن به کار میبرد و معنای خاصّی را که در نظر دارد ما تکرار نکنیم.

 

بخشی از بیانات امام خامنه ای در دیدار مردم نجف‌آباد۱۳۹۴/۱۲/۰۵



:: موضوعات مرتبط: دینی و مذهبی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 13 اسفند 1394
ترس از تحریم های آمریکا عامل برقرار نشدن ارتباط مالی بین بانک های اروپایی و ایران
 
همچنین  به علت لفو نشدن  قانون تحریمی IFCA بند 1247 (d) در برجام، درآمدهای نفتی ایران همچنان در تحریم باقی مانده است؛ لذا ایران قادر به فروش نفت خود خواهد بود اما درآمد حاصل از آن را نمی‌تواند به طور مستقیم وارد چرخه بانکی خود کند که خود مراودات اقتصادی را دشوار خواهد کرد. البته ناگفته نماند که بند 1247 (e) از قانون IFCA  هم که در ارتباط با تحریم درآمدهای گازی می‌باشد کماکان پابرجا است؛ یعنی مشابه وضعیت درآمدهای حاصل از فروش نفت که مجددا در فروش گاز طبیعی گریبان کشور را گرفته و تراکنش‌های بانکی مالی را دچار اخلال خواهد کرد.
 

ترس از تحریم های آمریکا عامل برقرار نشدن ارتباط مالی بین بانک های اروپایی و ایران/ اذعان لاریجانی، ظریف و صالحی نسبت به وجود محدودیت در نقل و انتقالات بانکی/ ظریف: تحریم ها مجموعه تار عنکبوتی است که آمریکا به دور خود تنیده است

همچنین به علت لفو نشدن قانون تحریمی IFCA بند 1247 (d) در برجام، درآمدهای نفتی ایران همچنان در تحریم باقی مانده است؛ لذا ایران قادر به فروش نفت خود خواهد بود اما درآمد حاصل از آن را نمی‌تواند به طور مستقیم وارد چرخه بانکی خود کند که خود مراودات اقتصادی را دشوار خواهد کرد. البته ناگفته نماند که بند 1247 (e) از قانون IFCA هم که در ارتباط با تحریم درآمدهای گازی می‌باشد کماکان پابرجا است؛ یعنی مشابه وضعیت درآمدهای حاصل از فروش نفت که مجددا در فروش گاز طبیعی گریبان کشور را گرفته و تراکنش‌های بانکی مالی را دچار اخلال خواهد کرد.
 با گذشت بیش از چهل روز از اجرایی شدن برجام واقعیت‌ها و ضعف‌های ساختاری توافق هسته ای روز به روز خود را بیشتر نشان داده و این روزها دیگر نشانه‌ای از ذوق زدگی‌های ابتدایی دیده نمی‌شود.
 
به گزارش رجانیوز از جمله انتقادهای جدی و دقیق منتقدان توافق هسته‌ای به تیم مذاکره کننده عدم توجه به ساختار پیچیده تحریم‌ها بود؛ به این معنی که تحریم‌ها به حدی گسترده و در همین تنیده‌اند که برای بی‌اثر کردن آن‌ها، صرفاً نمی‌توان به  تعلیق بخشی از آن‌ها اکتفا کرد؛ زیرا در این صورت تحریم‌ها از مسیرهای دیگر و به شکل های مختلف خود را بازتولید خواهند کرد. 
 
گفتنی است که این موضوع هیچ وقت آن طور که باید و شاید مورد توجه تیم مذاکره کننده کشورمان قرار نگرفت و نهایتاً  به آن‌جا ختم شد که در توافق نهایی بسیاری از تحریم‌ها کماکان پابرجا باقی مانده است.
 
بر همین اساس باقی ماندن ساختار تحریم‌ها و لغو نشدن بسیاری از آن‌ها در زمان فعلی منجر به تاخیر در اجرای برجام شده و طرف مقابل از اجرای تعهدات خود به بهانه‌های مختلف سرباز می‌زند؛ موضوعی که در رابطه با پایان نیافتن تحریم‌های بانک‌های اروپایی و عدم تسهیل مبادلات مالی-بانکی، با وجود سپری شدن بیش از چهل روز از اجرا شدن برجام، صدای برخی از حامیان پروپاقرص توافق هسته ای در داخل کشور را نیز درآورده است.
 
در همین راستا علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی  در گفت‌وگو با وبگاه العربی الجدید در پاسخ به این سوال که پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای در ماه ژانویه، ایران هسته‌ای امروز کجاست و چقدر از تعهدات خود را اجرا کردید و چقدر را غرب اجرا کرده گفت : اجرای طرح بخوبی ادامه دارد و من هنوز با ارنست مونیز جهت بررسی مکانیزم اجرا، در ارتباط هستم. تهران به آنچه باید، متعهد است، اما تأخیری در طرف مقابل هست که مسئولیتش هم با خودش است. هیچ مانع مشخصی وجود ندارد اما منظورم اینجا، تاخیرشان در اجرای برخی نقاط به شکل کامل است.
 
صالحی در ادامه گفت: تا الان برخی بانک‌های بزرگ اروپایی تحریم‌هایش را به طور کامل پایان نداده است چرا که قبلا تعهد داده که با ایران مراوده تجاری نداشته باشد. ما هنوز منتظر هستیم که وزارت خارجه ایران با اتحادیه اروپا تماس بگیرد و این بحران را حل کند.
 
همچنین محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه دولت یازدهم در مصاحبه خود با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به این پرسش که برای رسیدن به این نتیجه که آمریکایی‌ها به تعهدات خود پایبند هستند چقدر زمان نیاز است یا چه اقدام خاصی باید انجام دهند تا شما نسبت به پایبندی آن‌ها به تعهدات‌شان اطمینان حاصل کنید گفت:منتظر اقدام خاصی نیستیم. آمریکا باید تعدادی تحریم را روی کاغد لغو می‌کرد که انجام دادند اما این یک روند است و باید ببینم آن‌چه در روی کاغذ لغو کردند در عمل هم کمک می‌کند تحریم‌ها برداشته شود یا خیر. البته این روند مقداری کند بوده است. 
 
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت:  این اقدامات در طول زمان انجام می‌گیرد از این رو باید با دقت پیگیری شود که درست انجام شود و شرکت و موسسه یا بانکی معطل تصمیم و اقدامی نماند. ما در وزارت‌ خارجه این روند را رصد و پیگری می‌کنیم. : فکر می‌کنم روند اجرای برجام بد نبوده است اما آن‌قدر هم که ایجاد اعتماد کند، جدی نبوده است. شاید مقداری از این مساله به خاطر مجموعه تار عنکبوتی تحریم‌ها است که آمریکایی‌ها دور خود تنیده‌اند و الان خودشان هم در این تار عنکبوت گیر کرده‌اند.
 
در ادامه نیز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که تصویب برجام در بیست دقیقه را در کارنامه خود دارد در دیدار با وزیر امور خارجه رومانی با اشاره به اجرایی نشدن تعهدات طرف غربی در برجام می‌گوید: مدتی است که از امضای توافق‌نامه هسته‌ای می‌گذرد و در این مدت ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است، اما متأسفانه هنوز از طرف مقابل این تعهدات به طور کامل اجرایی نشده است. پیش زمینه انجام مراودات اقتصادی و تجاری میان ایران و کشورهای دیگر، تسهیل در مبادلات و امور بانکی است که این امر هنوز در حد مطلوب صورت نگرفته و امیدوارم که این مشکل هر چه سریع‌تر برطرف شود.
 
اما تنها مسئولان ایرانی نبوده اند که به این موضوع اشاره کرده‌اند؛ اشنایدر آمان رئیس جمهور سوئیس هم که اخیراً به ایران سفر کرده بود با اشاره به تاخیر در همکاری‌های بانکی بین بانک‌های ایرانی و اروپایی گفت: ما به یک زمانی احتیاج داریم که این روند طی شود. بانک ها و موسسات بانکی هم باید فعال شوند و با شرکای ایرانی خود همکاری کنند.
 
 
اما این تاخیر به چه علت اتفاق افتاده است؟ 
 
علت تاخیر در آغاز همکاری‌های مالی بانک‌های اروپایی با بانک‌های ایران و عدم تسهیل تراکنش های بانکی و اقتصادی را باید در باقی ماندن بسیاری از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا دانست که به موجب آن نقل و انتقالات مالی بانک‌های ایران همچنان دارای محدودیت‌ می‌باشد.
 
در همین ارتباط بر اساس قانون NDAA دسترسی به دلارهای نفتی برای ایران ممکن نمی‌باشد و بانک مرکزی ایران نمی‌تواند از حساب‌های دلاری خود بهره ببرد؛ در کنار تحریم بانک مرکزی، آمریکا کشورهای دیگر را تهدید کرده بود که اگر در تراکنش‌های مالی مرتبط با نفت ایران مشارکت داشته باشند، موسسات مالی و حتی بانک مرکزی آنها را تحریم خواهد کرد. این تهدید در بخش sec 1245 (d) (3) این قانون آمده است. لذا به موجب پابرجا بودن این قانون کماکان بانک‌های اروپایی در برقراری ارتباط با بانک‌ها و موسسات ایرانی دچار تردید هستند زیرا که هر لحظه این امکان وجود دارد که از جانب آمریکا تحریم شوند!
 
موضوعی که پیش از این پایگاه فاینانشیال تریبون در گزارشی به آن اشاره کرده و در این باره نوشته بود:
 
Still stinging from fines levied by US regulators for breaching the old sanctions regime, many European financial institutions are worried about falling foul of the US sanctions laws that will remain in place. 
 
هنوز هم ترس از گزندگی قوانین وضع شده به واسطه جریمه های تنظیم شده از سوی آمریکا برای نقض رژیم تحریم های قدیمی وجود دارد ، بسیاری از موسسات مالی اروپایی در خصوص نقض تحریم های آمریکایی ای که هنوز هم پابرجاست نگرانی دارند.
 
همچنین  به علت لفو نشدن  قانون تحریمی IFCA بند 1247 (d) در برجام، درآمدهای نفتی ایران همچنان در تحریم باقی مانده است؛ لذا ایران قادر به فروش نفت خود خواهد بود اما درآمد حاصل از آن را نمی‌تواند به طور مستقیم وارد چرخه بانکی خود کند که خود مراودات اقتصادی را دشوار خواهد کرد. البته ناگفته نماند که بند 1247 (e) از قانون IFCA  هم که در ارتباط با تحریم درآمدهای گازی می‌باشد کماکان پابرجا است؛ یعنی مشابه وضعیت درآمدهای حاصل از فروش نفت که مجددا در فروش گاز طبیعی گریبان کشور را گرفته و تراکنش‌های بانکی مالی را دچار اخلال خواهد کرد.
 
گفتنی است در اولین روز اجرای برجام وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار دستورالعملی اعلام کرد که برخی از تحریم‌ها برعلیه ایران همچنان پابرجا خواهند بود که از جمله آن  تحریم هایی ثانویه ای است که برای برای تجارت موادی که در بخش 4 از ماده 1245 قانون ایفکا قید شده است.
 
با این تفاسیر به نظر می‌رسد که محمدجواد ظریف از جمله نفرات آخری باشد  که به وضعیت تار عنکبوتی تحریم‌ها پی برده است زیرا پیش از منتقدین بارها بارها نسبت به این موضوع هشدار داده بودند اما ذوق‌زدگی بی حد و حصر مقامات دولتی مانع از دیدن واقعیت‌ها و حقایق شد؛ واقعیت‌هایی که این روزها پشت سر هم خود را نشان می‌دهند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 13 اسفند 1394
توصیه امام زمان (عج) به طلاب

مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت نقلی از توصیه ولی عصر(عج) به طلاب علوم دینی دارند.

توصیه امام زمان (عج) به طلاب

مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت نقلی از توصیه ولی عصر(عج) به طلاب علوم دینی دارند.

تسنیم:مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: شهید اول و ثانی بعد از شهادت به جرم تشیع سوزانده شدند. در جریان ملاقات و تشرف یکی از اهل علم به محضر حضرت حجت در سفر حج، حضرت به او فرموده بودند: «شهیدین آش و پلو شیعه را نخوردند، مع ذلک کتاب‌های با برکت به جای گذاشتند، مبادا روزی بر تو بگذرد که یکی از کتاب‌های آن‌ها را مطالعه نکرده باشی.»

حضرت استاد(مدظله) در جای دیگر فرمودند: به نظر می‌رسد منظور حضرت از آش و پلو، مقام مرجعیت و زعامت باشد.

کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص



:: موضوعات مرتبط: دینی و مذهبی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 12 اسفند 1394
منظور محسن رضایی از عامل سیا کیست؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی روز گذشته خود به سفر یکی از عوامل سازمان سیا به ایران در ماه‌های گذشته در قالب یک هیئت دانشگاهی خبر داد.

منظور محسن رضایی از عامل سیا کیست؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی روز گذشته خود به سفر یکی از عوامل سازمان سیا به ایران در ماه‌های گذشته در قالب یک هیئت دانشگاهی خبر داد.

تسنیم: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در چهارمین همایش سراسری علوم و مهندسی دفاعی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که روز سه‌شنبه برگزار شد به یکی از عوامل سازمان جاسوسی آمریکا اشاره کرد که در ماه‌های گذشته به تهران آمده است و گفت: اخیراً یکی از عوامل سازمان CIA که مسئول نفوذ در ایران شده که در آینده اسناد زیادی را از وی افشا خواهیم کرد، خردادماه به تهران آمده و از تمام دانشگاه‌ها بازدید کرده است. ایشان اولین کسی است که در فضای باز شوروی به آنجا رفت و بعد از برجام نیز به ایران آمده است.

رضایی اشاره به نام این عامل سازمان سیا نکرد اما پایگاه شبکه خبری بی‌بی‌سی در خردادماه به سفر این هیئت دانشگاهی به‌سرپرستی گودمن به ایران اشاره کرد و بی‌بی‌سی نیز دیروز در گزارش کاملی در این باره به سوابق گودمن اشاره کرده است.

بی‌بی‌سی در مطلبی در تاریخ 23 ژوئن 2015 (2 تیر) در مطلبی با عنوان "دانشگاه‌های آمریکا در سفری نمادین به تهران" به سفر یک هیئت بزرگ آکادمیک از آمریکا به ایران به‌سرپرستی دکتر "آلن گودمن" اشاره کرد.

در مطلبی که مؤسسه آموزش بین‌الملل درباره گودمن آورده علاوه بر سوابق دانشگاهی وی نوشته است: دکتر گودمن هماهنگ کننده گزارش‌دهی مدیر اطلاعات مرکزی به ریاست جمهوری در دولت"جیمی کارتر" بوده است.

بی‌بی‌سی همچنین نوشت 28 خرداد امسال مؤسسه آموزش بین‌المللی خبر داد که این مؤسسه سرپرستی گروهی از "نمایندگان ارشد آموزش عالی آمریکا" را در سفری به ایران به‌عهده داشته است.

این سفر یک هفته پیش از انتشار این بیانیه انجام شده و زمینه آن "گسترش گفتگوهای آموزشی و علمی" و افزایش "همکاری‌های دانشگاهی" دو کشور عنوان شده بود.

سرپرست گروه دکتر  آلن گودمن، رئیس مؤسسه آموزش بین‌المللی (IIE) بود که همراه دو نفر دیگر از اعضای این مؤسسه و 5 نفر از 5 دانشگاه آمریکا به ایران سفر کرد.

این گروه از 11 دانشگاه و 2 مؤسسه تحقیقاتی ایران در تهران، اصفهان و شیراز دیدن کردند.

این در حالی بود که در اول تیرماه پایگاه سازمان صدا و سیما در مطلبی به سکوت خبری در این زمینه اشاره کرد و نوشت: پایگاه اینترنتی مرکز توسعه بین المللی دانشگاه ایالتی بال آمریکا اعلام کرد هیئتی از نمایندگان آموزش عالی آمریکا در روزهای ششم تا دوازدهم ژوئن (16 تا 22 خرداد) از ایران دیدن کردند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 12 اسفند 1394