تصاویر/ خودرو BMW برای 100 سال آینده
 
شرکت BMW در آستانه 100امین سالگرد تاسیس‌اش قرار دارد و به همین مناسبت از طرح مفهومی خودروی Vision Next 100 رونمایی کرد. BMW با این طرح مفهومی می‌خواهد به دنیا بگوید که در 100 سال آینده خودروها به این شکل طراحی خواهند شد.

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

«آدرین ون هویدونک»، مدیر گروه طراحی BMW در بیانیه‌ای گفته است: «اگر ما به عنوان یک طراح بتوانیم چیزی را تصور کنیم، احتمال اینکه ایده‌‌مان در آینده به واقعیت تبدیل شود، بیشتر می‌شود. بنابراین، هدف ما از طراحی BMW Vision Next 100 این بود که سناریویی برای آینده بسازیم که ذهن مردم را درگیر کند.»

بدنه‌ی این خودروی مفهومی طوری طراحی شده که بازدهی آیرودینامیک به حداکثر برسد. همچنین کاملا با مواد بازیافتی ساخته شده است. ساختار ویژن از فیبر کربن سبک تشکیل شده است. علاوه بر این، طراحان این خودرو برای قسمت داخلی آن از چوب و چرم استفاده نکرده‌اند تا این پیام را برسانند که شرکت‌های خودروسازی به تولید پایدار رو بیاورند.

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

ظاهرا BMW در زمینه‌ی خودروهای خودران، جبهه‌گیری نکرده است. چرا که در خودروی ویژن امکان رانندگی به صورت دستی و رانندگی خودکار وجود دارد؛ این دو حالت به ترتیب Ease و Boost نام دارند. در حالت Ease رانندگی خودرو کاملا خودکار است و راننده می‌تواند با خیال راحت بنشیند و دستگاه، کار رانندگی را انجام دهد. در حالت Boost راننده می‌تواند برای لذت بردن از رانندگی‌اش، حداکثر عملکرد را از ویژن بگیرد.

 کل شیشه‌ی جلوی این خودرو یک نمایشگر واقعیت افزوده است که جای هر گونه نمایشگر داشبورد را می‌گیرد. همچنین 800 مثلت در این داشبورد قرار داده شده‌اند. مسوولان BMW آنها را «هندسه‌ی زنده» (Alive Geometry) می‌نامند. ظاهرا این مثلث‌های رنگارنگ از طریق حرکت کردن مستقیما با راننده ارتباط برقرار می‌کنند.

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

شگفت‌انگیزترین ایده در این خودرو ویژگی‌ای است که BMW آن را «کامپنین» یا Companion می‌نامد. کامپنین یک شی شبیه به الماس است که نماد «هوش، اتصال و دسترسی» خودرو است. کامپنین به مرور زمان صاحب خودرو را می‌شناسد و در نهایت کارهای روزانه را انجام داده و پیشنهادهایی ارایه می‌دهد.

این خودرو فاصله‌‌ی بسیار زیادی با مرحله‌ی تولید دارد. اما روی هم رفته، ترکیب جالبی از تکنولوژی‌هایی است که به اعتقاد BMW در دهه‌های آینده مفهوم تازه‌ای به این شرکت خواهند بخشید.

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

BMW و خودرویی که 100 سال دیگر می‌سازد

منبع: مجله دیجی کالا


:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 19 اسفند 1394
واعظی: مردم نگران تشعشعات نباشند

وزیر ارتباطات با بیان این که امواج رادیو تلویزیون بیشتر از موبایل است، گفت: جای هیچ نگرانی برای مردم نیست و به صورت مداوم امواج در کشور به کمک رگولاتوری و سازمان انرژی اتمی پایش می شود.

محمود واعظی در مراسم امضای تفاهم نامه با سازمان محیط زیست با بیان اینکه بخش اندکی از مباحث مربوط به تشعشعات که جای بحث دارد به موضوعات ماهواره ای باز می گردد، اظهار کرد: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم و پیگیری های جدی سازمان های رگولاتوری و انرژی اتمی نگرانی ها نسبت به گذشته کاهش چشم گیری پیدا کرده است. 


وزیر ارتباطات افزود: دولت قطعا توجهی جدی به این موضوع داد و هیچ جای نگرانی برای مردم نیست. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 100 میلیون سیم کارت در دست 80 میلیون نفر است، ابراز کرد: تلفن همراه مانند بسیاری از البسه افراد مدام در حال تغییر است و باید برای پسماندهای این بخش فکری شود. 

او افزود: درصددیم شهرها و مناطق هوشمند را ایجاد کنیم چرا که براساس ارزیابی های صورت گرفته تا سال 2020 در دنیا بیش از 50 میلیارد شیء اینترنتی خواهیم داشت و به همین نسبت شاهد رشد پسماندها خواهیم داشت. واعظی همچنین متذکر شد: در واقع در کلانشهرها چاره ای جز هشمند شدن نداریم.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 19 اسفند 1394
عربستان در جیبوتی پایگاه نظامی می سازد

روزنامه الشرق الاوسط امروز (سه شنبه) در خبری به نقل از سفیر جیبوتی در ریاض نوشت که مقامات کشورش منتظر امضای توافقنامه ای با عربستان سعودی برای ایجاد پایگاه نظامی این کشور در خاک جیبوتی هستند.

به گزارش ایرنا ضیاء الدین بامخرمه با استقبال از این اقدام سعودی ها افزود: با توجه به اینکه روابط دو کشور بطور بی سابقه ای در زمینه های مختلف امنیتی، نظامی، اقتصادی و سیاسی رو به گسترش است این توافقنامه در آینده ای نزدیک بین دو کشور به امضا خواهد رسید.
 
وی گفت: در صورت امضای این توافقنامه هر دو کشور در همه زمینه های نظامی اعم از زمینی، دریایی و هوایی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
 
سفیر جیبوتی در ریاض سفر اخیر اسماعیل عمرجیله رییس جمهوری جیبوتی به عربستان و دیدارش با ملک سلمان را در رشد و توسعه روابط بین دو کشور مهم و مثبت توصیف کرد.
 
روزنامه الشرق الاوسط افزود: پایگاه نظامی عربستان تنها پایگاه نظامی نیست که در غرب خلیج باب المندب ایجاد می شود بلکه پایگاه های دیگری از کشور فرانسه و نیز آمریکا با چهار هزار سرباز در آنجا وجود دارد.
 
براساس این خبر، هیات دولت عربستان روز دوشنبه (دیروز) به شاهزاده محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور اجازه داد تا با مقامات جیبوتی درباره امضای توافقنامه همکاری نظامی گفت وگو کند.
 
این روزنامه به نقل از برخی گزارش های خبری می نویسد، عربستان قبلا این پایگاه را در جیبوتی ایجاد کرده و حتی پنج قایق نظامی سریع السیر نیز به این کشور ارسال کرده تا بر عملیات بازرسی و نظارت بر کشتی هایی که در آب های جیبوتی رفت وآمد می کنند، نظارت دارشته باشند.
 
عربستان و 9 کشور عربی دیگر با حمایت آمریکا از ششم فروردین گذشته، حملات هوایی و دریایی علیه یمن را آغاز کردند و تاکنون بیشتر تأسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها، مدارس و حتی خانه های مسکونی مردم این کشور را بمباران و منهدم کرده اند.
 
ریاض هدف از این حملات را به زانو در آوردن نیروهای مردمی و ارتش یمن و بازگرداندن رییس جمهوری مستعفی یمن به قدرت اعلام کرده است اما با گذشت 11 ماه از این حملات، هیچ یک از این اهداف محقق نشده است.
 
عربستان که از توانایی اعزام نیروی زمینی به یمن عاجز است با اجیر کردن مزدورانی از کشورهای ضعیف و فقیر آفریقایی مثل سودان و جیبوتی در قبال پرداخت مبالغ هنگفتی به عنوان حقوق ماهیانه به افراد و نیز کمک های میلیاردی به دولت های این کشورها، آنها را وارد جنگ با مردم یمن کرده است.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 19 اسفند 1394
راز اعتیاد به فیس‌بوک از نظرگاه روانشناسان
چرا فیس‌بوک شما را افسرده می‌کند؟
عقل متعارف به ما می‌گوید که افراد از فیس‌بوک استفاده می‌کنند تا روابط و زندگی خود را بهینه‌سازی کنند. اما به طرزی شگفت تحقیقات علمی چیزی برخلاف این را نشان می‌دهد. بر اساس این تحقیقات استفاده از فیس‌بوک همبستگی مستقیمی با عدم رضایت کلی از زندگی دارد.
 
 هرروزه بیش از یک میلیارد نفر وارد حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی فیس‌بوک می‌شوند. این افراد به هر بهانه‌ای که افرد فیس‌بوک می‌شوند – ازجمله گذاشتن یک عکس سلفی از خود یا خواندن مطالب موردعلاقه – در این موضوع هیچ شکی نیست که فیس‌بوک در حال حاضر محبوب‌ترین و پرمخاطب‌ترین شبکه اجتماعی است.

به گزارش «آی تابناک» عقل متعارف به ما می‌گوید که افراد از فیس‌بوک استفاده می‌کنند تا روابط و زندگی خود را بهینه‌سازی کنند. اما به طرزی شگفت تحقیقات علمی چیزی برخلاف این را نشان می‌دهد. بر اساس این تحقیقات استفاده از فیس‌بوک همبستگی مستقیمی با عدم رضایت کلی از زندگی دارد.

راز اعتیاد به فیس‌بوک از نظرگاه روانشناسان

اتلاف وقت در فیس‌بوک و افسردگی

بر اساس یک مطالعه پژوهشی در سال 2014 که در مجله Computers in Human Behavior به چاپ رسیده است اغلب افراد برای بهبود زندگی اجتماعی خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنند. تنها 9 درصد از فعالیت‌های روزانه افراد بر روی فیس‌بوک مربوط به برقراری ارتباط و تعامل جدی با سایرین ازجمله دوستان است.

درواقع اغلب افراد بر روی فیس‌بوک محتویات اتفاقی را دنبال و مصرف می‌کنند و تحقیقات علمی نشان می‌دهد که این مصرف انفعالی داده‌ها و اطلاعات هیچ کمکی به بهبود رضایت از زندگی نمی‌کند. بر اساس این مطالعه، افراد مورد پژوهش بعد از ورود و مصرف اطلاعات در فیس‌بوک یک نوع کاهش انگیزه در روان خود را تجربه می‌کنند که این موضوع هرگز در زمانی که در وب مشغول صرف وقت هستند برای آن‌ها پیش نمی‌آید. این‌گونه عوارض روانی تنها منحصر به فیس‌بوک است. اما دلیل آن چیست؟

راز اعتیاد به فیس‌بوک از نظرگاه روانشناسان

 

رشک و حسد نسبت به دوستان در فیس‌بوک عامل افسردگی

پژوهشی که قرار است در شماره ماه ژوئن مجله Current Opinion in Psychology منتشر شود، دلیل این موضوع، یعنی افسردگی ناشی از استفاده از فیس‌بوک را در رشک و حسد نسبت به دوستان می‌داند.

بر اساس این مطالعه دیدن تصاویر شاد و خندان دوستان در کنار خانواده یا خواندن در مورد موفقیت یکی از دوستان در فیس‌بوک این حس کلی را در کاربران ایجاد می‌کند که سایر دوستان ایشان از آن‌ها شادتر و موفق‌تر هستند. درنتیجه این حس رشک و حسادت نسبت به دوستان گونه‌ای از افسردگی منحصربه‌فرد را در کاربران ایجاد می‌کند که ناشی از مقایسه خود با چیزی است که عملاً می‌تواند وجود خارجی نداشته باشد.

راز اعتیاد به فیس‌بوک از نظرگاه روانشناسان

چرا فیس‌بوک اعتیادآور است؟

اما علیرغم این تأثیرات منفی بر روان افراد، هنوز 70درصد از کاربران به شکل روزانه از این شبکه اجتماعی مجازی استفاده می‌کنند. چرا این‌گونه است؟

روانشناسان و محققان این موضوع را ریشه گرفته از چیزی می‌دانند که به آن affective forecasting یا پیش‌بینی انفعالی میگویند. به‌این‌ترتیب که چون افراد به دنبال حالی بهتر و روحیه‌ای مثبت در فیس‌بوک هستند و پیش‌بینی می‌کنند که فیس‌بوک منجر به بهبود روحیه آن‌ها خواهد شد، به استفاده از آن ادامه می‌دهند.

درنتیجه این چرخه ادامه پیدا می‌کند. تنها زمانی کاربران متوجه نتیجه شگفت این استفاده از فیس‌بوک می‌شوند که برای مدت‌زمانی مشخص استفاده از آن را رها کنند. محققان بر این باور هستند که حتی صرف آگاهی از این موضوع که فیس‌بوک می‌تواند یکی از عوامل مؤثر در افسردگی باشد، به کاربران کمک می‌کند که بااحتیاط و توجه بیشتری از این شبکه اجتماعی استفاده کنند.

آنچه در این میان اهمیت دارد توجه به این نکته است که معمولاً در فیس‌بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی همگان سعی در بهتر نشان دادن خود دارند. درنتیجه کاربران باید خود را تنها با دیروز خود مقایسه کنند و نه با سایر دوستان و پست‌های فیس‌بوکی آن‌ها.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
۳۱ هزار زن داعشی باردارند

«نیکیتا ملک» محقق ارشد موسسه انگلیسی 'کویلیوم 'روز دوشنبه با بیان اینکه 31 هزار زن داعشی باردار هستند هشدار داد که داعش درصدد اجرای برنامه ای سازمان یافته به منظور پرورش و تربیت نسل جدید پیکارجویانش است.

به گزارش ایرنا، «نیکیتا ملک» محقق ارشد اندیشکده ضد تروریستی «کویلیوم» انگلیس روز دوشنبه در گفت و گو با روزنامه ایندیپندنت گفت: یک برنامه سازمان یافته برای تولید نسل آینده داعشی ها از سوی گروه داعش وجود دارد.

وی با بیان اینکه 31هزار زن در سرزمین های تحت تصرف داعش باردار هستند، تصریح کرد که «این اقدام اتفاقی نیست بلکه یک برنامه ریزی طولانی مدت برای پرورش نسلی است که با اندیشه های افراطی بار خواهند آمد.»

ملک در تشریح این سیاست داعش گفت: کودکان انسانی هایی خام هستند که فاقد قدرت تحلیلی هستند و بنابراین به راحتی تحت تاثیر قرار گرفته تا هرکاری را صورت دهند.

این فعال مدنی ادامه داد: همچنین خانواده ها به ویژه مادران نقش کلیدی در این جریان دارند: آنها داستان های شهدای داعش را برای فرزندانشان خوانده و به آنها درست و غلط می آموزند.

وی با بیان اینکه «این اوضاع یکی از اسفناک ترین شرایط روی زمین است» افزود: کودکان کلید آینده اند لذا فرایند تلقین در چارچوب داعش از بدو تولد آغاز و در طول مدرسه و آموزشگاه های نظامی افزایش می یابد.

«نومن بنتمن» رئیس موسسه «کویلیوم» نیز در گفت وگو با ایندیپندنت نیز ضمن ابراز نگرانی از سیاست تلقینی داعش گفت: آنها کودکان را بر اساس قرائت نادرستی از شریعت بار آورده، حس خشونت را در آنها تقویت کرده و به آنها یاد می دهند تا چگونه پرچم افراط گرایی را برافرازند.

اندیشکده ضد تروریستی «کویلیوم» انگلیس در گزارشی که روز شنبه منتشر کرد، هشدار داده بود که گروه تروریستی داعش در حال پرورش نسل جدید نیروهایش از سنین خردسالی است.

اندیشکده «کویلیوم» دراین گزارش تحت عنوان «کودکان دولت اسلامی» بیان داشت که داعش برای تضمین آینده اش کودکان را از خردسالی برای مشاغل جاسوسی، مبلغ، سرباز و جلادی آموزش می دهد.

این گزارش همچنین با بیان اینکه داعش از طریق آدم ربایی کودکان را به استخدام خود در می آورد، نوشت: صدها تن از کودکان ترکمن و یزیدی در بازه زمانی آگوست 2014 تا ژوئن 2015 به زور از خانواده شان گرفته و به مراکز آموزشی این گروه تروریستی منتقل شده اند.

گزارش یاد شده افزود: فرستاده سازمان ملل متحد در عراق نیز می گوید داعش تاکنون بین 800 تا 900 کودک را در سنین 9 تا 15 سال را ربوده است.

این گزارش همچنین عنوان کرد که با افزایش شمار پیکارجویان خارجی، این گروه تروریستی هم اکنون 80 هزار پیکارجو دارد که 50هزار تن در سوریه و 30 هزار تن در عراق هستند.

برپایه گزارش اندیشکده «کویلیوم» در سرزمین های تحت تصرف داعش 6 میلیون نفر زندگی می کنند.
به گزارش روزنامه گاردین این گزارش از سوی سازمان ملل متحد تایید و همچنین قرار است چهارشنبه آینده در اختیار نمایندگان پارلمان انگلیس قرار گیرد.

به نوشته گاردین، حداقل 50 کودک و نوجوان انگلیسی از سوی داعش در حال آموزش هستند.

براساس آمارهای رسمی بیش از 800 انگلیسی که برخی از آنها دختر و زن بوده اند، از زمان شروع درگیری ها در سوریه، به گروه داعش و یا سایرگروه های تروریستی و افراط گرا پیوسته اند و شماری از آنها نیز تاکنون به کشورشان بازگشته اند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
سردار خیبر
"سردار خیبر" یکی از القاب شهید همت است. قربانی این بار ابراهیم بود، ابراهیمی که سر و دست افشان و لبیک گویان در قربانگاه سه راهی شهادت جزیره مجنون به دیدار معبود شتافت.

عملیات خیبر، به عنوان نخستین عملیات آبی- خاکی ایران در طول دفاع مقدس در تاریخ سوم اسفند ۶۲ در منطقه مرزی هور با هدف تصرف بصره و با رمز " یا رسول‌الله " به مدت ۱۹ روز انجام گرفت. در این عملیات بسیار سخت و حماسه آمیز که از آن به عنوان غافلگیرکننده ترین عملیات علیه ارتش عراق یاد می شود منطقه‌ ای به وسعت ۱۰۰۰ کیلومتر مربع در هور، ۱۴۰ کیلومتر مربع در جزایر مجنون و ۴۰ کیلومتر مربع در طلائیه آزاد شد.

موفقیت ایران در این عملیات موجب افزایش عزم بین‌المللی در جهت کنترل ایران و جلوگیری از شکست عراق گردید به گونه‌ای که از زمان آغاز عملیات خیبر تا تاریخ ۳۰/۷/۱۳۶۳ تعداد ۴۷۴ طرح صلح از سوی ۵۴ کشور مختلف جهان ارائه شد.

همچنین در این عملیات فرماندهان جنگ به اهمیت تأثیر تجهیزات دریایی و آبی- خاکی برای کسب نتایج مهم و حیاتی پی بردند و سپاه نیز به یک ضرورت ایجاد تقویت و توسعه یگانهای دریایی برای انجام عملیاتهای آبی - خاکی پی برد. این رهیافت قابلیت سپاه در انجام عملیات عبور از هور و رودخانه‌های بزرگ را توسعه داد و هسته اصلی عملیاتهای بدر، والفجر ۸، کربلا ۳، ۴ و ۵ و نیز زمینه‌ای برای تشکیل نیروی دریایی سپاه پاسداران شد.

هرچند که در این عملیات سپاه نتوانست به هدف اصلی خود که تصرف بصره بود دست یابد اما نیروهای رزمنده با جانفشانی خویش توانستند جزایر مجنون را تصرف کنند که از نظر نظامی یکی از شگفت انگیزترین طراحیهای جنگ محسوب می‌شود.

در این عملیات که صدام برای نخستین بار گسترده ترین حملات شیمیایی را برای در هم شکستن پیشروی رزمندگان اسلام به کار گرفت بسیاری از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران همچون شهید همت سردار خیبر، شهید حمید باکری جانشین فرمانده لشگر ۳۱عاشورا، شهید کارور، اکبر زجاجی جانشین لشگر ۲۷ محمد رسول الله و... به شهادت رسیدند و یاد و نام خویش را در تاریخ پر افتخار ملت ایران جاودادن نمودند.

سردار جعفر جهروتی زاده یکی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس است که در کتاب خاطرات خود با عنوان" نبرد درالوک" چگونگی شهادت حاج ابراهیم همت را در ۱۷ اسفند ۶۲ در عملیات خیبر به زیبایی توصیف می کند:

"... قبل از عملیات خیبر به اتفاق حاج همت و چند نفر دیگر از بچه ها وارد منطقه عملیاتی شدیم. نیروهای اطلاعات عملیات مشغول شناسایی بودند و کار برایشان به سبب هور و نیزاری بودن منطقه دشوار بود. از طرف دیگر، افراد بومی نیز در منطقه، وسط هور ساکن بودند و به ماهی گیری و کارهای دیگری می پرداختند. همین موضوع باعث می شد که نیروهای شناسایی تهدید شوند به ویژه از سوی بومیان که قطعا عراقیها کسانی را در میان آنها داشتند که هرگونه تحرکی را گزارش کنند. در این زمان لشکر ۲۷ در چند جا عقبه داشت. پادگان دوکوهه به عنوان عقبه اصلی و پادگان ابوذر که بعد از والفجر ۴ نیروهای لشکر در آنجا باقیمانده بودند...

شناساییهای عملیات خیبر ادامه پیدا کرد و دست آخر قرار شد که تعداد محدودی از نیروهای بعضی از یگانها برای راه اندازی مقرها و بنه های تدارکاتی وارد منطقه شوند. تعدادی از نیروهای واحد ادوات هم آمدند تا منطقه را برای عملیات آماده کتند.

شکستن خط طلائیه با عبور از معبر ۲۰ سانتی
بالاخره شب عملیات فرا رسید. محور لشکر ۲۷ منطقه طلائیه بود. البته بعضی از یگانهای لشکر هم قرار بود در داخل جزیره مجنون عمل کنند. لشک عاشورا و لشکر کربلا نیز محل مأموریت شان داخل جزیره بود. باید در طلائیه خط را می شکستیم و جلو می رفتیم و می رسیدیم به جاده ای که می خورد به شهر" نشوه" عراق و منطقه بصره. مأموریت لشکر ۲۷ در حقیقت این بود که از این قسمت راه را باز کند. در مقابل مان هم کانالی به عمق ۵۰ متر وجود داشت.

شب اول عملیات باید از روی دژی می رفتیم که تا یک نقطه ای ادامه داشت و پس از آن نقطه کاملا بسته می شد و پشتش میدان مین بود و بعد سنگرهای کمین و سنگرهای نیروهای عراقی. تا این نقطه که دژ ادامه داشت در دید عراقیها نبودیم. راهی هم که کنار دژ برای عبور نیروها وجود داشت ۲۰ سانتیمتر بیشتر عرض نداشت. یک طرف این راه دیواره دژ بود- در سمت چپ- و طرف دیگرش هم آب. نیروها باید از این راه ۲۰ سانتیمتری عبور می کردند تا به میدان مین می رسیدند و پس از خنثی کردن مینها و باز شدن معبر به خط دشمن می زدند.

دشمن تمام امکانات و تسلیحاتش را بسیج کرده بود روی این معبر ۲۰ سانتی متری تا از عبور نیروها جلوگیری کند. دو تا دوشیکا کار گذاشته بوددند و چهار تا کاتیوشای چهل تایی. فکرش را بکنید در چند لحظه ۱۲۰ گلوله کاتیوشا رو این معبری که ۲۰ سانتیمتر عرض داشت و ۷۰۰ یا ۸۰۰ متر طول، می ریخت.

با تعدادی از بچه های تخریب خودمان را رساندیم به میدان مین و معبر باز کردیم. چند نفری از بچه های تخریب به شهادت رسیدند ولی نیروها از معبر کنار دژ نتوانستند عبور کنند. آتش عراقیها چنان سنگین بود که بیشتر بچه ها به شهادت رسیدند و راه بسته شد. من که می خواستم برگردم عقب دیدم راه نیست مگر اینکه پا بگذارم رو جنازه بچه ها. بعضی جاها دژ می پیچید و در تیررس مستقیم نبود اما کاتیوشا بیداد می کرد. لحظه ای نبود که گلوله ای بر زمین نخورد. آن شب عراق به ندرت از خمپاره استفاده کرد و بیشتر آتش کاتیوشا سر بچه ها ریخت. ناچار پا رو جنازه بچه ها گذاشتم و آمدم...

فقط ما سه نفر مانده ایم، اگر می گویید سه نفری حمله کنیم!

آن شب عملیات متوقف ماند و همه چیز کشید به روز دیگر. شب بعد یک گردان عملیات را آغاز کرد و رفت جلو و تعداد زیادی شهید و مجروح داد. آن شب هم عملیات موفق نبود و نتوانستیم خط دشمن را بشکنیم. عراق چنان این دژ را زیر آتش می گرفت که پرنده نمی توانست پر بزند. از قرارگاه تأکید داشتند که هر طور شده خط شکسته شود. بیشتر نیروها به شهادت رسیده بودند و دیگر امیدی نبود که آن شب کاری انجام شود.

من و حاج عباس کریمی و رضا دستواره رفتیم جلو. از روی شهدا رد شدیم و رفتیم دیدیم که به غیر از تعدادی نیرو بیشتر بچه هایی که جلو رفته اند همه به شهادت رسیده اند. تأکید برای شکستن خط به خاطر این بود که با متوقف شدن عملیات در این قسمت عملیات در جزیره هم به مشکل برخورده بود.

آن شب حاج همت پشت بیسیم دائم می گفت:" آقا از قرارگاه می گویند باید امشب خط شکسته شود"... نیمه های شب پس از دیدن شرایط و اوضاع به این نتیجه رسیدیم که واقعا هیچ راهی وجود ندارد. رحیم صفوی آمده بود روی خط بیسیم و ما مستقیم صدای او را می شنیدیم که می گفت: هرطور هست باید خط شکسته شود. من پشت بیسیم یک طوری مطلب را رساندم که: آقاجان فقط ما سه نفر مانده ایم اگر می گویید سه نفری حمله کنیم! وقتی فهمیدند که وضعیت مناسب نیست گفتند؛ برگردید عقب.

شبهای بعد حمله از کنار دژ منتفی شد و بنا شد برای عبور از کانال محورهای دیگر را انتخاب کنیم. برای عبور از کانال هر شب یکی از گردانها مأمور انداختن پل روی کانال و عبور از آن می شد. دست آخر قرار شد چند نفری از بچه های تخریب شناکنان از کانال عبور کنند و آن سو سنگرهای دشمن را خفه کنند و پس از باز کردن معبر در میدان مین، نیروهای دیگر، این سوی کانال پل بزنند و رد بشوند. بچه های تخریب پریدند تو آب که بروند آن طرف اما زیر آتش سنگین دشمن موفق به این کار نشدند.

آخرین شب عبور از کانال را به عهده من گذاشتند. یک مقدار محور را تغییر دادم و رفتم سمت دیگر. دوباره از بچه های تخریب تعدادی شناگر انتخاب کردیم و رفتیم پشت خط. شب خیلی عجیبی بود. بین رضا دستواره و حاج عباس کریمی از یک طرف و حاج همت هم از طرف دیگر درگیری لفظی پیش آمد. آن دو می گفتند: امشب نباید این کار انجام شود و حاج همت هم می گفت: دستور از بالاست و امشب باید از کانال رد بشویم. بعد از درگیری لفظی شدیدی که پیش آمد بنابر این شد که کار انجام شود. حاج همت هم به من گفت: برو جلو و این کار را انجام بده.

آتش عراقیها امان از همه بریده بود. بعد از اینکه از آن محور ناامید شدیم قرار شد لشکر داخل جزیره برود. با حاج همت و چند نفر دیگر از بچه ها رفتیم داخل جزیره برای شناسایی تا پشت سرمان هم نیروها بیایند. در جزیره نیروها برای تردد باید از پلهایی که به پل خیبری معروف شدند استفاده می کردند یا از هاورکرافت. بعد از شناسایی برگشتیم و به همراه تعدادی از بچه های تخریب به داخل جزیره رفتیم. البته زمانی که ما در طلائیه عمل می کردیم گردان مالک به فرماندهی" کارور" در جزیره عمل می کرد و کارور نیز همان جا به شهادت رسید.

جزیره تقسیم شده بود به دو محور: محور شمالی و محور جنوبی. هواپیماهای دشمن به شدت جزیره را بمباران می کردند. شاید در یکروز نود هواپیما هم زمان جزیره را بمباران می کردند. در جزیره نیروها فقط رو دژها جا گرفته بودند و بقیه منطقه آب و نیزار بود. یکهو می دیدی ده فروند هواپیما به ستون یک دژ را بمباران می کنند و می روند. حاج همت می گفت:" بی پدر و مادرها انگار برای مرغ و خروس دانه می پاشند.

نزدیک خط یک آلونک گلی بود که ظاهرا از قبل بومیها آن را ساخته بودند. حاج همت بیسیم و تشکیلات مخابراتی را در آنجا مستقر کرده بود و با فرماندهان در ارتباط بود. بعد از اینکه نیروها در جزیره مستقر شدندف من و حاج همت سوار موتور شدیم تا برویم عقب ببینیم وضعیت چه طور است.

شهید همت: "مثل اینکه خدا ما را طلبیده"

در آن چند ساعتی که ارتباط با خط مقدم قطع شده بود حاج همت به من گفت: حالا هی نیرو از این طرف می فرستیم که برود و خبر بیاورد ولی هرکس رفته برنگشته. یک سه راهی به نام سه راهی مرگ بود که هرکس می رفت محال بود بتواند از آن عبور کند. حاج همت به مرتضی قربانی- فرمانده لشکر۲۵ کربلا- گفت: یکی دو نفر را بفرستند خبر بیاورند تا ببینم اوضاع چه شکلی است. قربانی گفت: من هیچکس را ندارم، هرکس را فرستادم رفت و برنگشت. حاجی سری تکان داد و راه افتاد سمت جزیره. قبل از راه افتادن جمله ای گفت که هیچوقت یادم نمی رود:" مثل اینکه خدا ما را طلبیده".

بعد از رفتن حاجی من با یکنفر دیگر راه افتادم سمت جزیره و آمدیم داخل خط. عراقیها هنوز به شدت بمباران می کردند. رفتیم جایی که نیروها پدافند کرده بودند. وضعیت خیلی ناجور بود. مجروحان زیادی روی زمین افتاده بودند و یا زهرا می گفتند و صدای ناله شان بلند بود. سعی کردیم تعدادی از مجروحان را به هر شکلی که بود بفرستیم عقب.

جنازه عراقیها و شهدای ما افتاده بودند داخل آب و خمپاره و توپ هم آنقدر خورده بود که آب گل آلود شده بود. بچه ها از شدت تشنگی و فقر امکانات، قمقمه ها را از همین آب گل آولد پی می کردند و می خوردند. حاج همت با دیدن این صحنه حیلی ناراحت شد. قمقمه بچه ها را جمع کرد و با پل شناور کمی رفت جلو و در جایی که آب زلال و شفاف بود آنها را پر کرد و آمد. تو خط درگیری به شدت ادامه داشت. عراق دائم بمباران می کرد. ما نمی توانستیم از این خط جلوتر برویم. حاج همت به من گفت: شما بمان و از وضع خط مطلع باش. بیسیم هم به من داد تا با عقبه در ارتباط باشم و خودش برگشت عقب.

دیدار محبوب در جزیره مجنون؛ سه راهی شهادت

وقتی حاجی در حال بازگشت به طرف قرارگاه بوده تا در آن جا فکری به حال خط مقدم بکند در همان سه راهی مرگ به شهادت می رسد. پس از رفتن حاج همت به سمت عقب یکی دو ساعتی طول نکشید که خط ساکت شد. همان خطی که حدود یک ماه لحظه ای درگیری در آن قطع نشده بود و این سبب تعجب همه شد. ما منتظر ماندیم. گفتیم شاید باز هم درگیری آغاز شود.

صبح فردا هوا روشن شد اما باز هم از حمله دشمن خبری نشد. اطلاع نداشتیم که چه اتفاقی افتاده است. بی خبر از آن بودیم که در جزیره سری از بدن جدا شده و حاج همت بی سر به دیدار محبوب رفته و دستی قطع شده همان دستی که برای بسیجیان در خط آب آورد. جزیره با شهادت حاجی از تب و تاب افتاد. بالاخره زمانی که اطمینان حاصل شد از حمله عراقی ها خبری نیست، تصمیم گرفتم به عقب برگردم.

در حالی که به عقب برمی گشتم در سه راهی چشمم به پیکر شهیدی افتاد که سر در بدن نداشت و یک دست او نیز از بدن قطع شده بود. از روی لباسهای او متوجه شدم که پیکر مطهر حاج همت است اما از آنجا که شهادت ایشان برایم خیلی دردناک بود همان طور که به عقب می آمدم خود را دلداری می دادم که نه این جنازه حاج همت نبود. وقتی به قرارگاه رسیدم و متوجه شدم که همه دنبال حاجی می گردند به ناچار و اگر چه خیلی سخت بود اما پذیرفتم که او شهید شده است.

شب همان روز بدن پاک حاجی به عقب برگشت و من به قرارگاه فرماندهی که در کنار جاده فتح بود رفتم. گمان می کردم همه مطلع هستند اما وقتی به داخل قرارگاه رسیدم متوجه شدم که هنوز خبر شهادت حاجی پخش نشده است. روز بعد متوجه شدم که جنازه حاجی در اهواز به علت نداشتن هیچ نشانه ای مفقود شده است. من به همراه شهید حاج عبادیان و حاج آقا شیبانی به اهواز رفتیم. علت مفقود شدن جنازه حاج همت نداشتن سر در بدن او بود.

چند روز قبل از شهادت حاج عبادیان مسئول تدارکات لشکر یک دست لباس به حاجی داده بود و ما از روی همان لباس توانستیم حاجی را شناسایی کنیم و پیکر مطر ایشان را به تهران بفرستیم. پس از فروکش کردن درگیریها به دو کوهه و از آنجا هم برای تشییع جنازه شهید همت به تهران رفتیم. پس از تشییع در تهران جنازه شهید همت را بردند به زادگاهش"قمشه"- شهر رضای سابق- و در آنجا به خاک سپردند. البته در بهشت زهرا نیز قبری به یادبود او بنا کردند".


:: موضوعات مرتبط: دینی و مذهبی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
عقده گشایی عادل الجبیر
کشورهای عربی که در طول چند دهه از شکل گیری کشور جعلی رژیم صهیونیستی شکست های مفتضحانه ای از این رژیم متحمل شده اند در اقدامی از سر عناد و کینه وزی و برای تشدید جنگ شیعه و سنی و ضربه زدن به ایران و محور مقاومت، حزب الله را که مایه مباهات جهان اسلام و شکست اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه شده بود به عنوان گروهی تروریستی معرفی کردند.

به گزارش الف، عربستان بعد از شکست طرح های مداخله جویانه اش در کشورهای مختلف منطقه ای نظیر عراق، یمن، بحرین و علی الخصوص در سوریه، درصدد انتقام گیری از ایران و نیروهای محور مقاومت مانند حزب الله و الحشد الشعبی افتاده است. به همین دلیل شورای وزیران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با هدایت عربستان ۱۲ اسفند ماه در بیانیه پایانی سی و سومین نشست خود در تونس، حزب الله لبنان را گروهی تروریستی خواند.

حزب الله تنها نیروی جهان عرب است که از سال ۲۰۰۰ تا کنون در قالب مقاومت اسلامی لبنان موفق شده بخش اعظم این کشور را از اشغال ارتش رژیم صهیونیستی آزاد کند. همچنین عملیات نظامی ارتش اسرائیل موسوم به ریشه کنی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ نه تنها ریشه این حزب را نکند که موفق شد ضربات سنگینی به اسرائیل وارد کند.

اما اوج مانور و بروز قدرت نظامی حزب الله را باید در جنگ سوریه مشاهده کرد؛ جایی که ارتش سوریه با کمک نیروهای حزب الله به پیشروی های فوق العاده ای دست یافت؛ به گونه ای که نیروهای تروریستی تکفیری که متکی به حمایت ها و پشتیبانی کشورهای غربی، عربی و ترکیه هستند شکست های بزرگی متحمل و زمین گیر شده اند.

اما عادی شدن روابط کشورهای عربی با اسرائیل که در راستای منزوی سازی ایران و نیروهای محور مقاومت در چند سال اخیر پدیدار شده، در تروریستی معرفی کردن حزب الله به اوج خود رسید و بدون شک این اقدام در درجه اول در راستای تامین منافع رژیم صهیونیستی بوده است.

در واقع تنها چند روز پس از آنكه شبكه ۱۰ اسرائیل گزارش داد یك هیئت بلندپایه از كابینه نتانیاهو به ریاض سفر و با مقامات آل‌سعود دیدار و گفت‌وگو كرده است، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست گزارش داد حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه در كاخ پادشاهی خود با مارك شنایر، خاخام سرشناس صهیونیستی دیدار كرده است. بر اساس گزارش جروزالم پست، پادشاه بحرین در این دیدار خواستار افزایش سطح درگیری‌های جهان عرب با حزب‌الله لبنان تا حد امكان شده و تأكید كرده كه اتحادیه عرب باید حزب‌الله لبنان را به عنوان یك گروه تروریستی به رسمیت بشناسد.

شبکه خبری المیادین نیز گزارش داده که پادشاه بحرین در دیدار اخیرش با مارک شنایر در منامه گفت: گشودن کانال‌های دیپلماتیک میان برخی کشورهای عربی و اسرائیل مطرح است. اسرائیل نه تنها قدرت دفاع از خود را دارد بلکه از کشورهای عربی نیز می‌تواند دفاع کند.

البته عربستان برای تضعیف حزب الله و حمایت از برخی گروه های لبنانی، قبلاً اقدامات دیگری نظیر کارشکنی در تعیین رئیس جمهور لبنان و لغو کمک ۴ میلیارد دلاری به ارتش این کشور نیز انجام داده بود.

اگر چه تروریستی نامیدن حزب الله با بی میلی کویت و عمان، مخالفت های الجزایر، لبنان و عراق صورت گرفت اما ظاهراً عربستان تلاش هایی را برای پیش بردن هدفی مشابه در اتحادیه عرب را نیز آغاز کرده است. همچنین پایگاه استراتفور به نقل از یک سیاستمدار لبنانی گزارش داد که عربستان سعودی می خواهد یک گروه شبه نظامی در میان اردوگاه آوارگان سوری در لبنان علیه حزب الله ایجاد کند. به همین دلیل است که برخی معتقدند حزب الله با توطئه ای روبه رو است که صحنه گردانی آن را کشورهای غربی به عربستان سپرده اند تا در مراحل بعدی نیز اسرائیل وارد درگیری برای تضعیف هر چه بیشتر حزب الله شود.

در این راستا روزنامه الاخبار لبنان كه روابط نزدیكی با حزب‌الله دارد گزارش داده كه مسئولان امریكایی در دیدار با مسئولان لبنانی در واشنگتن اعلام كردند اسرائیل به آنها ابلاغ كرده كه برای جنگی جدید با حزب‌الله لبنان آماده می‌شود.

اخیراً نیز خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد بود در یک سفر محرمانه عادل الجبیر به همراه خالد الحمیدان، رئیس دستگاه اطلاعات این کشور به اراضی اشغالی رفته است که در آن طرفین مبادرت به هماهنگ کردن طرح هایشان علیه سوریه و لبنان نموده اند.

اما یک نکته واضح و مشخص است که توان رزمی حزب الله در این سالها و در جنگ با گروه های تکفیری به شدت افزایش یافته و در جنگ احتمالی با رژیم صهیونیستی، این گروه در مرزهای لبنان متوقف نخواهد شد و شهرک های اسرائیلی در شمال سرزمین های اشغالی نیز از این نبرد در امان نخواهند بود.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
رویترز هم تایید کرد: بانک‌های خارجی نمی‌توانند با دلار با ایران معامله کنند!

 

خبرگزاری رویترز با اشاره به بی‌میلی موسسات مالی خارجی نسبت به از سرگیری روابط با ایران، این مسئله را «سردردی سیاسی» برای دولت حسن روحانی توصیف کرد.

فارس:  خبرگزاری رویترز روز شنبه با اشاره به اظهارات مقامات ایرانی که از بی‌میلی بانک‌های خارجی برای معامله با ایران سخن می‌گویند، به نقل از یک مقام بانکی نوشت هیچ یک از بانک‌های خارجی نمی‌توانند با دلار با ایران معامله کنند.

رویترز با اشاره به خروج نام بانک‌های ایرانی از فهرست بانک‌های تحریمی سامانه تبادلات بین بانکی موسوم به «سوئیفت»، نوشت است: «به عنوان بخشی از کاهش تحریم‌ها، ماه گذشته اغلب بانک‌های ایران بار دیگر به شبکه پرداخت بین‌المللی سوئیفت متصل شدند، که این امر به آن‌ها اجازه می‌دهد تراکنش‌های برون مرزی با بانک‌های خارجی را از سر بگیرند. با این حال، به دلیل نگرانی‌های حقوقی موسسات خارجی، فعالیت واقعی، همچنان بسیار محدود مانده است.»

«الکس ترسبی» مدیر اجرایی «نشنال بانک» ابوظبی، بزرگترین بانک امارات، این هفته گفت که در واقع تحت شرایط فعلی، هیچ یک از بانک‌های خارجی نمی‌توانند با استفاده از دلار، با ایران تراکنش داشته باشند.

این خبرگزاری در ادامه نوشته است: «این مسئله علاوه بر آنکه اقتصادی است، دردسری سیاسی هم برای دولت حسن روحانی به شمار می‌آید، چراکه منتقدان محافظه‌کار او در پارلمان، از اینکه توافق هسته‌ای مزایای مورد انتظار را به همراه نمی‌آورد، انتقاد کرده‌اند.»

در روزهای گذشته چندین نفر از مقامات دولت و بانک مرکزی از خودداری بانک‌های اروپایی از برقراری رابطه مالی با ایران از بیم جریمه شدن از سوی آمریکا، خبر داده‌اند.

بر اساس توافق هسته‌ای، تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه تهران همچنان پابرچا مانده و همین امر موسسات مالی خارجی را از رابطه با تهران هراسان کرده است. 



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
روحانی : برخی تحریمها لغو نشده‌اند، باید مذاکره کنیم!
روحانی و نوش‌دارو پس از مرگ سهراب
 

عقب‌نشینی روحانی از مواضع چندماه گذشته خود: برخی تحریمها لغو نشده‌اند، باید مذاکره کنیم!/ آیا دولتی که قلب رآکتور اراک را با سیمان پر کرد می‌خواهد درب پارچین را هم گل بگیرد؟

در حالی که طی ماههای گذشته و در طول فرآیند برجام، منتقدان با استنادات دقیق خود ادعای "لغو همه تحریمهای مالی، اقتصادی و بانکی در نتیجه برجام" را نادرست و نشدنی معرفی می‌کردند، دولتی‌ها با مغرض یا کمسواد خواندن آنها همچنان بر ادعای خود اصرار می‌کردند. اما حالا و با گذشت بیش از چهل روز از اجرایی‌شدن برجام، رئیس‌جمهور نیز به این مساله اعتراف کرد.

حسن روحانی در نشست خبری دیروزش رسما از ادعای چندماه گذشته خود درباره "لغو تمام تحریمهای مالی، بانکی و اقتصادی"عقب‌نشینی کرد.
به گزارش رجانیوز روحانی در نشست خبری دیروز خود با اعتراف تلویحی به اینکه پس از برجام همه تحریم‌ها لغو نشده گفت: «ممکن است یک شرکت بیمه‌گر که آمریکایی‌ها در آن سهم دارند مقداری تعلل کند یا سوئیفت فلان بانک درست نشده باشد که البته این شرایط در مسئله هسته‌ای نبوده است بلکه تحریم دیگری بوده که مردم می‌خواهند تمام این تحریم‌ها برداشته شود و ما می‌توانیم به هیأت مذاکره‌کننده اجازه دهیم در رابطه با بقیه تحریم‌ها نیز مذاکره کند که به نتیجه‌ای مانند برجام برسیم.»


سخنان حسن‌روحانی درباره لغونشدن "تمام تحریمها" و لزوم "مذاکره درباره بقیه تحریم‌ها" را می‌توان اعترافی دیرهنگام و البته مهرتأییدی بر درستی سخن منتقدان برجام در ماههای گذشته دانست.
در حالی که طی ماههای گذشته و در طول فرآیند برجام، منتقدان با استنادات دقیق خود ادعای "لغو همه تحریمهای مالی، اقتصادی و بانکی در نتیجه برجام" را نادرست و نشدنی معرفی می‌کردند، دولتی‌ها با مغرض یا کمسواد خواندن آنها همچنان بر ادعای خود اصرار می‌کردند. اما حالا و با گذشت بیش از چهل روز از اجرایی‌شدن برجام، رئیس‌جمهور نیز به این مساله اعتراف کرد.

این اعتراف روحانی در حالی بود که او فروردین سال جاری دراین‌باره گفته بود: «طبق این چارچوب همه تحریم‌ها چه مالی، اقتصادی و بانکی در همان روز اجرای توافق لغو خواهد شد. قرار ما در طول مذاکرات همواره لغو تحریم‌های اقتصادی، مالی و بانکی بوده است و هیچگاه در خصوص تعلیق تحریم مذاکره نکرده‌ایم و اگر این موضوع بود، تفاهمی صورت نمی‌گرفت.» روحانی چند روز بعد و در مراسم گرامیداشت نهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته ای نیز با تاکید و مانور تبلیغاتی روی مساله گفته بود: «ما هیچ توافقی را امضا نخواهیم کرد مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق تمامی تحریم های اقتصادی به مورخ همان روز لغو شود.»

روحانی 23 تیر درگفتگوی زنده تلویزیونی پا را فراتر از این گذاشته و مدعی "رفع همه تحریمها، حتی تحریمهای تسلیحاتی" می‌شود. او می‌گوید: «تمام تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای، مالی، حمل و نقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریم‌های اقتصادی به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق، و حتی تحریم تسلیحاتی نیز  کنار گذاشته می‌شود و برای 5 سال نوعی محدودیت ایجاد شده و سپس لغو می‌شود، در زمینه تحریم‌های اشاعه‌ای نیز کالاهای دو منظوره‌ در کمیته‌ای بررسی می‌شود.»

 


روحانی همچنین 22آبان نیز با تاکید بر این نکته گفته بود: «در این دوره باید اتحادیه اروپا، آمریکا و سایر کشورهای 1+5 اقدامات خودشان را انجام دهند بگونه ای که در روز اجرا همه تحریم های اقتصادی، مالی و بانکی رفع و برداشته شود و ایران هم به تعهداتی که داده تا آن روز همزمان عمل می کند.»

اما حال و چهل و چند روز پس از اجرایی‌شدن برجام، روحانی در نشست‌خبری خود رسما ادعای چندماهه‌اش را رد کرد. اعترافی دیرهنگام که نه رنگ و بویی از اشتباه‌بودن ادعای گذشته دولت، بلکه نشان از تصمیم جدید دولت برای واردشدن به فازجدید مذاکرات با طرف غربی را دارد. روحانی درباره تحریمهایی که پس از برجام لغو نشده و راهکارش برای رفع آنها می‌گوید: «این شرایط در مسئله هسته‌ای نبوده است بلکه تحریم دیگری بوده که مردم می‌خواهند تمام این تحریم‌ها برداشته شود و ما می‌توانیم به هیأت مذاکره‌کننده اجازه دهیم در رابطه با بقیه تحریم‌ها نیز مذاکره کند که به نتیجه‌ای مانند برجام برسیم.»


این سخنان حسن‌روحانی در حالی است که برجام نه به تعبیر حسن‌روحانی «تابان مثل آفتاب» بلکه به تعبیر رهبری دارای "نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه‌به‌لحظه،‌ میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود." ضعفها و ابهاماتی که همین عدم لغو همه تحریمهای مالی، بانکی و اقتصادی یکی از نتایج آن است.

اما موضوع سایر تحریمهای باقی‌مانده که روحانی پیشنهاد می‌کند هیات مذاکره‌کننده ایران برای مذاکره درباره آنها نیز اجازه داشته‌باشد، "مسائل حقوق‌بشری و تسلیحاتی" هستند. دراین‌باره باید گفت که باتوجه به اینکه دولت در برجام کارنامه قابل‌دفاعی ندارد مشخص نیست اگر اجازه مذاکره‌ درباره دستاوردهای دفاعی و تسلیحاتی کشور را داشته باشد چه نتیجه‌ای به بار خواهد آمد. بعید نیست تیم مذاکره‌کننده‌ای که پرکردن قلب رآکتور اراک را پیروزی می‌داند و به تعبیر رهبری سعی در نادیده‌گرفتن" هزینه‌های سنگین پرداخت شده" برجام دارد درباره دستاوردهای نظامی اجازه مذاکره بیاید؛ پارچین را نیز گل بگیرد و کارخانه‌های ساخت موشک و صنایع دفاعی را برای اعتمادسازی تعلیق و تعطیل کند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 18 اسفند 1394
پوتین برای تنبیه ایران، فروش اس 300 را متوقف کرد
 
نشریه کویتی «الجریده» مدعی شده است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستوری صادر کرده که بر اساس آن  ارسال سیستم دفاع ضد موشکی اس سیصد  به ایران متوقف شود. 

به گزارش «تابناک» این نشریه کویتی مدعی شده است که ایران پیش تر به روسیه قول داده بود که تجهیزات پیشرفته نظامی را که از روسیه دریافت می کند در اختیار حزب الله لبنان قرار ندهد؛ اما ایران این به این قول خود پایبند نبوده است و موشک های زمین به هو اس ای 22 را که از روسیه خریداری کرده را در اختیار حزب الله لبنان قرار داده است و ولادیمیر پوتین در واکنش به این نقض عهد ایران ارسال تجهیزات سیستم دفاع ضد موشکی به ایران را متوقف کرده است. 
پوتین برای تنبیه ایران، فروش اس 300 به ایران را متوقف کرد
یک منبع مطلع به روزنامه الجریده گفته است بعد اینکه مقامات اطلاعاتی رژیم اسرائیل اطلاعات در اختیار گذاشتن تجهیزات پیشرفته روسی از طرف ایران به حزب الله را در اختیار مقامات کرملین گذاشته اند، پوتین دستور تنبیه ایران را صادر کرده است. بنا بر این گزارش این سیستم دفاع موشکی در مناطقی از لبنان که حزب الله در آنجا حضور دارد مستقر شده است. 

منابع رژیم صهیونیستی معتقدند که این سیستم دفاع موشکی امنیت جنگنده های آنان را که آزادانه در آسمان لبنان پرواز می کنند را به خطر خواهد انداخت. برخی دیگر هم در آوریل سال گذشته گزارش دادند که جنگنده های اسرائیلی به پایگاه دفاعی ضد موشکی حزب الله که مجهز به سیستم اس ای 22 بوده حمله کرده است. 

الجریده البته به این بسنده نکرده و گزارش داده است که روسیه در مساله سوریه هم با ایران اختلاف نظر پیدا کرده است و ایران گفته است که نیروهایش را از سوریه بیرون بکشد. 

این نشریه همچنین مدعی شده که مقامات روسیه به ایرانیان گفته اند که در مساله سوریه با ایران اتفاق نظر ندارند و برای پیدا شدن راه حلی سیاسی که بتواند بحران پنج ساله سوریه را به پایان برساند، نیروهای ایرانی باید از سوریه خارج شوند. 

لازم به ذکر است قرارداد خرید سیستم دفاع ضد موشکی اس 300 از روسیه چندین سال است که بین ایران و روسیه منعقد شده است. در سال 2010 در زمان ریاست جمهوری مدودف در روسیه وی به بهانه قطعنامه شورای امنیت و تحریم فروش سلاح به ایران، فروش این تجهیزات به ایران را به حالت تعلیق در آورد و متعاقبا ایران از روسیه در نهادهای بین المللی شکایت کرد. 

پس از شکایت ایران، روس های خواستار این شدند که به جای پرداخت اصل پول دریافتی از ایران، سود آن و همچنین جریمه فسخ یک طرفه قرار داد، ایران محصولات روسی بخرد که در همان زمان این درخواست با انتقاد رسانه ها و افکار عمومی ایرانیان مواجه شد. 

پس از توافق ایران و کشورهای 1+5 و ایران، ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه ارسال سیستم اس 300 را به ایران از سر خواهد گرفت و در دیدارهایی که بین مقامات دو کشور انجام شد، ترتیبات و توافقات اجرایی شدن این معامله مورد تایید طرفین قرار گرفت و طرفین از خبرهای خوش در این باره سخن گفتند. اما عملا هیچ اتفاقی نیفتاد و ایران همچنان منتظر دریافت این سیستم دفاعی از سوی شریک نامطمئن خود ماندند. 

اگر خبر نشریه کویتی درست باشد، باید گفته که برگ زرین دیگری بر پرونده بد گمانی تاریخی ایرانیان بر روس ها افزوده شده است. بد بینی که هیچگاه طرف روسی حتی نیاز احساس نکرده است که برای رفع آن نزد ایرانیان تلاش بکند. 

پیشینه خبر 

ایران در دسامبر سال 2005 قراردادی به ارزش 800 میلیون دلار برای فروش 65 سامانه S-300 PMU-1 از سوی روسیه به ایران امضاء نمود و  166 ميليون و 800 هزار دلار به عنوان پيش پرداخت اين قرارداد به روسيه پرداخت كرد؛ قراردادی که عملاً از سال 2007 از انعقادش سخن به میان آمد اما چند سال طول کشید تا رسماً فروشش تایید شد.

با این حال تاخیرها در تحویل این سیستم به ایران آنچنان طولانی شد که با صدور قطعنامه سازمان ملل همزمان گشت و دیمیتری مدودیف رئیس‌جمهور روسیه در سال ۲۰۱۰ در راستای اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت دستوری را صادر کرد که به موجب آن فروش هرگونه موشک و جنگ‌افزارهای دیگری چون تانک‌های جنگی، خودروهای زرهی، ادوات توپخانه‌ای کالیبر بالا، کشتی‌ها و هواپیما و هلیکوپترهای نظامی به ایران ممنوع شده ‌بود.
 
در واکنش به این امر، ایرانی‌ها یک درخواست غرامت ۴ میلیارد دلاری را به دیوان بین‌المللی داوری فرستادند. روس‌ها در تلاش برای صرفنظر کردن ایران از درخواست غرامت، سیستم تور ام-۱ را به جای آن پیشنهاد دادند که گفته شد توسط ایران رد شده‌است. آنتی ۲۵۰۰ نیز پیشنهاد دیگر روسها بود. محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در سفری که به مسکو داشت گفته بود که تهران تمایلی ندارد به جای سامانه اس ٣٠٠ از روسیه سامانه آنتی-٢۵٠٠ دریافت کند.


پس از تفاهم لوزان، مقامات روس به دنبال فرصتی برای فروش تجهیزات نظامی به ایران هستند. رسانه‌های غربی گزارش داد، مقامات روس امیدوارند با برداشته شدن تحریمهای موشکی ایران، ارزش قراردادهای موشکی این دوکشور از 11 میلیارد دلار به 13 میلیارد دلار افزایش یابد و اجرایی شدن پروسه انتقال سامانه اس 300 به ایران در همین راستا خواهد بود. دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ممنوعیت تحویل سامانه های موشکی دفاع هوایی اس سیصد به ایران را لغو کرده است.


در این همان زمان الهه کولایی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل روسیه در گفت و گویی با «تابناک» این گمانه را مطرح کرد که ممکن است باز هم روسیه در ارسال اس 300 تعلل کند و با کارت ایران در مقابل غرب بازی کند. او در این باره گفت: «روس ها نشان داده اند در تنظیم رابطه خود با غرب به ویژه امریکا از اهرم ایران همواره بهره گرفته اند. بنابراین در این زمینه سایه این رفتار بر تصمیم گیری های موجود افتاده است و نمی توان تصویر روشنی در این زمینه داد. چرا که ما اطلاع دقیق از آن چه در پس پرده سیاست در حال رخ دادن است، نداریم. بنابراین من فکر می کنم پیش از هر چیز باید منتظر پیامدهای رفتاری این دستور باشیم.»

پیشتر هم نصرت‌الله تاجيک در یادداشتی در «تابناک»،  به نقش روابط گرم روسیه و رژیم صهیونیستی و تاثیر این ارتباط بر روابط ایران و روسیه  پرداخت و نوشت با اشاره به تنش میان روسیه و ناتو و بالا گرفتن بحث پیوستن گرجستان به ناتو که خطری برای روسیه محسوب می‌شود، تجهیز ارتش گرجستان توسط رژیم صهیونیستی که برخلاف منافع استراتژیک روسیه است را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد رژیم صهیونیستی برای آنکه مسکو در اقدامی مقابله جویانه، اس 300 را به ایران واگذار نکند، فروش و ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته به گرجستان را متوقف کرده است؛ تحلیلی که بیش از یک سال بعد توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی غربی مورد توجه قرار گرفت.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 16 اسفند 1394