برگزاری دومین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم(ص) با حضور بسیجیان اهل سنت
در دومین روز رزمایش بزرگ امنیتی پیامبر اعظم‌(ص)، با حضور بسیجیان اهل سنت عملیات تخریب تهاجمی برای نخستین‌بار توسط نیروی زمینی سپاه اجرا شد.
روز دوم رزمایش بزرگ امنیتی پیامبر اعظم(ص) صبح دیروز(چهارشنبه) در منطقه عمومی «میرجاوه» در جنوب شرق کشور برگزار شد.
سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دومین روز رزمایش، سه نوع عملیات اجرا شد که عملیات اول عملیات کمین به ستون دشمن که از مرز نفوذ کرده و به داخل آمده است.
پاکپور تاکید کرد: طبق سناریوی رزمایش، دشمن می‌خواهد دو عملیات راه‌بندان و حمله به پاسگاه در عمق را انجام دهد که عملیات دوم ما بازپس‌گیری پاسگاه از دشمن بود. نکته قابل توجه این مرحله از رزمایش حضور پررنگ بالگردهای هوانیروز و شلیک به مواضع دشمن بود که جلوه خاصی به رزمایش داده بود.
نیروهای ویژه سپاه با پشتیبانی هوایی و زمینی، پاسگاه اشغال شده توسط دشمن فرضی را در ادامه برگزاری رزمایش، با موفقیت آزاد کردند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه تاکید کرد: عملیات سوم نیز مرتفع کردن راه‌بندان تروریست‌ها بود که با آتش سنگین صورت گرفت.
در این عملیات، بالگردهای سپاه مواضع دشمن  فرضی را هدف قرار دادند و نیروهای پیاده با قرار گرفتن در مقابل نیروهای دشمن فرضی، مواضع آنها را منهدم کرده عملیات راه‌بندان را با موفقیت انجام دادند.
پاکپور با بیان اینکه در این رزمایش عمدتا اقدامات امنیتی- تهاجمی انجام می‌دهیم، گفت: در این رزمایش برای اولین بار عملیات تخریب تهاجمی را اجرا کردیم.
وی همچنین از حضور پررنگ بالگردهای هوانیروز و شلیک به مواضع دشمن خبر داد.
 دیدار سرداران سپاه با سران طوایف 
سیستان و بلوچستان
به گزارش فارس، در حاشیه دومین روز برگزاری این رزمایش، سردار «حسین سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران و سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران با 15 سرطایفه و 50 سرتیره قبایل اهل تسنن سیستان و بلوچستان دیدار و گفت‌وگو کردند.
در این دیدار صمیمانه سرداران سلامی و پاکپور از همکاری این قبایل با نیروهای نظامی در جنوب ‌شرق کشورمان برای مبارزه با اشرار تشکر کردند.
سردار سلامی نیز درباره نقش طوایف بلوچ در برقراری امنیت پایدار در جنوب شرق کشور گفت: ما در محاسبات امنیتی خود نقش بالایی برای طوایف بلوچ و بسیج مردمی در جنوب شرق کشور قائل هستیم و همان‌طور که محاسبه کرده‌ایم امروز می‌بینیم که طوایف بلوچ نقش مهمی را در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ایفا کردند که نشانگر رابطه تنگاتنگ طوایف با نیروهای سپاه است.
سردار محمد مارانی سخنگوی رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) نیز در همین زمینه به تسنیم گفت: حضور بیش از 50 ریش‌سفید از نمایندگان طوایف اهل سنت بلوچ در رزمایش پیامبر اعظم(ص) یکی از مهم‌ترین دستاوردها بود و نمایندگان طوایف بخش مهمی از امنیت در جنوب شرق کشور را به‌عهده دارند و ما شاهد ارتباط تنگاتنگ و هماهنگی بسیار بالا بین نیروهای مردمی و سپاه در جنوب شرق کشور هستیم.
به گزارش تسنیم، نمایندگان این قبایل نیز از نیروهای نظامی در تأمین امنیت و برقراری آرامش در منطقه تجلیل به عمل آورند.
نکته قابل‌توجه در برگزاری رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) حضور بسیجیان اهل سنت این قبایل است.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: اهل سنت ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 26 فروردين 1395
اجازه دسترسی محدود ایران به نظام بانکی آمریکا را نخواهیم داد/ مشکلات سرمایه‌گذاری در ایران به دلیل س
وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته واشنگتن به تعهداتش تجت برجام برای رفع تحریم‌ها علیه ایران پایبند خواهند ماند، اما اجازه دسترسی محدود ایران به نظام مالی آمریکا را صادر نخواهد کرد.
وزیر خزانه داری آمریکا:
 

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته واشنگتن به تعهداتش تجت برجام برای رفع تحریم‌ها علیه ایران پایبند خواهند ماند، اما اجازه دسترسی محدود ایران به نظام مالی آمریکا را صادر نخواهد کرد.

جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته مشکلات ایران برای جذب سرمایه خارجی و انجام مبادلات تجاری، ناشی از سیاست‌های دیگر ایران، غیر از سیاست هسته‌ای این کشور است.
 
به گزارش رجانیوز اظهارات آقای «لو»، در نشست روز گذشته (دوشنبه، 11 آوریل، 23 فروردین) شورای روابط خارجی آمریکا در جواب خبرنگار المانیتور مطرح شد.
 
وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته واشنگتن به تعهداتش تجت برجام برای رفع تحریم‌ها علیه ایران پایبند خواهند ماند، اما اجازه دسترسی محدود ایران به نظام مالی آمریکا را صادر نخواهد کرد.
 
اظهارات این مقام آمریکا ناظر به جدل‌هایی است که در ماه‌های گذشته بر سر مانع‌تراشی تحریم‌های غیرهسته‌ای آمریکا در مراودات تجاری مجاز ایران پس از برجام وجود داشته است. 
 
گزارش‌های متعدد دریافت‌شده از شرکت‌های اروپایی، رسانه‌های غربی و مقامات غربی در ماه‌های گذشته حاکی از این بوده‌ که بانک‌های بین‌المللی از بیم نقض تحریم‌های رفع‌نشده آمریکا علیه ایران از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای تجاری ایران بیم دارند. 
 
منشأ این هراس، جریمه‌های سنگینی است که تنظیم‌کنندگان مالی آمریکا پیشتر علیه برخی شرکت‌های متهم به مبادله با ایران با ارز آمریکا وضع کرده‌اند. 
 
موضوعی که حائز اهمیت ویژه‌‌ای است این است که با توجه به سلطه دلار در مبادلات خارجی، ایران بدون دسترسی محدود به آنچه در اصطلاحات بانکداری «چرخه دلار» (U-Turn) خوانده می‌شود، امکان برخورداری از آثار رفع تحریم‌های هسته‌ای را نخواهد داشت. 
 
منظور از مبادلات چرخه دلاری، استفاده بانک‌های ایرانی از خدمات دلاری بدون ارتباط مستقیم با نظام بانکی آمریکا است.
 
 تا قبل از سال ۲۰۰۸ بانک‌های ایرانی با واسطه بانک‌های خارجی (مانند بانک‌های سوییسی) از چرخه دلار استفاده می‌کردند، اما  واشنگتن از نوامبر همین سال استفاده بانک‌های ایرانی از این خدمات را منع کرده است. 
 
وزیر خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به سوالی در این باره گفت: «ما پیشنهاد تغییر (قوانین) چرخه دلاری را نداده‌ایم.»
 
لو ادامه داد: «ایران برای انجام تجارت با چالش‌های متعددی رو به روست. بعضی از این مشکلات مربوط به روش‌های تجارت خود ایران هستند. برخی از آنها به فعالیت‌های ایران در خارج از موضوع هسته‌ای، مانند ادامه حمایت از تروریسم، فعالیت‌های ثبات‌زدای منطقه‌ای و آزمایش‌های موشکی مربوط می‌شوند.»
 
باراک اوباما هم بامداد شنبه در حاشیه نشست امنیت هسته‌ای واشنگتن، اظهارات مشابهی مطرح کرده و با متهم کردن ایران به نقض «روح توافق» مدعی شده بود سیاست‌های تهران، مانع از آشکار شدن آثار رفع تحریم برای ایران می‌شود. 
 
اوباما گفت: « ایران تا کنون متن توافق را رعایت کرده است، اما روح توافق، مستلزم این است که ایران به جامعه جهانی و شرکت‌ها سیگنال‌هایی بفرستد مبنی بر اینکه اقدام به انجام طیفی از اقدامات تحریک‌آمیزی که شرکت‌ها را هراسان می‌کند، نخواهد کرد.»
 
وزیر خزانه‌داری آمریکا در نشست روز دوشنبه، بار دیگر اطمینان خاطر داد نظام مالی کشورش به روی ایران گشوده نخواهد شد. 
 
وی تأکید کرد: «ما تعهدات خودمان را عملی می‌کنیم، اما نظام مالی آمریکا به روی ایران باز نیست و این موضوع تغییر نخواهد کرد. بنابراین، چالشی که پیش روست، نحوه فعالیت در نظام مالی بین‌المللی است که موضوعی پیچیده است و در آن توجه زیادی به ملزومات قوانین آمریکا می‌شود.»
 
وزیر خزانه‌داری آمریکا از پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا 100 میلیارد دلار درآمد ناشی از فروش نفت و سایر دارایی‌های ایران که بعد از سال 2012 تا ژانویه سال جاری در بانک‌های بین‌المللی مصادره شده بود، به صورت ارز دلار بوده یا خیر،خودداری کرد. 
 
المانیتور درباره اهمیت این موضوع با یک کارشناس دیگر گفت‌وگو کرده است. «الیزانت روزنبرگ»، از مقامات اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا در همین باره می‌گوید در صورتی که این دارایی‌ها به صورت دلار بوده باشند «دسترسی به ارزهای دلار برون‌مرزی، بدون فراهم کردن محدود مبادلات چرخه دلاری برای ایران دشوار خواهد بود.»


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: سرمایه‌گذاری ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 26 فروردين 1395
برد- برد یعنی باج دادن به آمریکا

 

اين روزها پیش از هميشه هواپيماهاي حامل مسئولان كشورهاي جهان در فرودگاه تهران به زمين مي‌نشيند و اين ‌ميهمانان منحصر به همسايگان آسيايي هم نيستند، بلكه عمدتا از قاره ديگري كه اروپا نام دارد به ايران سفر مي‌كنند. دیروز نخست وزير ايتاليا و روز ديگر مقامي از كشور سوئد هستند كه ‌ميهمان مقامات كشورمان مي‌شوند اما چه شد كه مسير خلوت اروپا به تهران اكنون اين حجم ترافيك هوايي را دارد؟ پاسخ به اين سوال ساده است و در دو كلمه خلاصه مي‌شود: «توافق هسته‌اي». توافقي كه سياست‌هاي دولت قبل براي حصول آن پاسخي نداشت و تدبير ظريف و روحاني بود كه اين نتيجه را به ملت هديه داد. در چنين شرايطي برخي نتوانستند اين حجم از موفقيت دولت يازدهم را تحمل كنند بنابراين به اظهارات انتقادي پرداختند. يك استاد و شاگرد به نام‌های آيت‌ا... مصباح‌يزدي و سعيد جليلي هم از منتقدان عملكرد هسته‌اي دولت شدند چنانكه ديروز مصباح‌يزدي گفت: ‌«در داخل كشور خداي ناكرده مسئوليني باشند كه باور كرده باشند چاره‌اي جز كنار آمدن با آمريكا يا به عبارت بهتر باج دادن به آمريكا وجود ندارد، در واقع از دو حال خارج نيستند؛ يا فكرشان تحت تاثير القائات دشمن قرار گرفته است، يا از تهديدات دشمنان (اعم از تحريم يا حمله نظامي) هراس دارند؛ از اين رو توجيه مي‌كنند و مي‌گويند بايد تعامل برد - برد داشته باشيم؛ البته از ابتدا نيز مي‌گويند كه توقع بيجا نبايد داشت، چرا كه معامله
برد‌- برد بوده و آنها نيز بايد برد داشته باشند! آنها معتقدند كه چهل سال دشمني كرده‌ايم، چه فايده‌اي داشته است؟ مگر قدرت آنها را نمي‌بينيد كه به راحتي نفت ۱۱۰ دلار را به ۳۰ دلار مي‌رسانند؟ لذا چاره‌اي جز تسليم و سازش نداريم؛ و اگر چهل سال است احساسي برخورد كرده و دشمني كرده‌ايم، اشتباه بوده است! در واقع اصل مطلب همين است، اما اسم آن را معامله برد - برد گذاشته‌اند. مصباح ادامه داد: البته چنين نيست كه اين افراد سوء‌نيت داشته باشند يا خداي ناكرده عامل دشمن باشند و چه بسا واقعا خيرخواه كشور هم هستند، اما فكر يا انگيزه‌شان تحت تاثير تبليغات و سخنان دشمنان قرار گرفته است. عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه كوتاه آمدن در برابر دشمن، گاه به خاطر ترس از تهاجم و تحريم دشمن است كه انگيزه افراد را براي مقاومت تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ اظهار داشت: لذا گاهي اين ترس در سخنان برخي نيز كاملا مشخص است و مثلا مي‌گويند اگر اين برجام و مذاكرات نبود، امروز جنگ شده بود! وي ادامه داد: رهبري بارها گفته‌اند كه به نتيجه مذاكرات خوشبين نيستم، و امروز هم عملا مي‌بينيم كه هر چند در مذاكرات از خطوط قرمز هم عبور شده تا به نتيجه برسد، اما هيچ فايده‌اي نداشته است، و اگر رهبري اصلا به روي آنها هم نمي‌آورد، از بزرگواري ايشان است. مسئولان نيز مي‌دانستند كه رهبري موافق چنين شيوه مذاكرات نيست، اما گمان مي‌كردند كه ايشان اشتباه مي‌كنند و در جريان كامل روابط بين‌الملل نيستند!»

شاگرد از استاد پيشي گرفت

 البته شاگرد به تاسي از علامه زودتر از او باب انتقاد را گشود و او كه روزي كرسي رياست‌جمهوري را لايق خود مي‌دانست در پاسخ به اين پرسش يكي از دانشجويان كه اگر در رياست‌جمهوري انتخاب مي‌شديد پاي توافقي كه اين دولت در برجام امضا كرد را امضا مي‌كرديد، گفت: خير، برجام را امضا نمي‌كردم چراكه انديشه بنده متفاوت از كساني است كه اين توافق را امضا كرده‌اند. سعيد جليلي گفت: آمريكا به صراحت اعلام كرده كه تحريم‌هاي اوليه به هيچ‌عنوان برداشته نمي‌شود. وي ادامه داد: در بندهاي ۳۶ و ۳۷ برجام سازوكاري تعريف شده كه اگر يكي از دو طرف اعتراضي داشته باشد بايد درباره اين موضوع در مدت ۶۰ روز در شوراي امنيت تصميم‌گيري شود كه آيا تحريم‌هايي كه در گذشته وضع شده ادامه پيدا كند يا نكند و جالب اينجاست كه اگر خودمان هم اعتراض كنيم كه چرا طرف مقابل تعهداتش را انجام نداده باز هم تحريم‌ها عليه ما باز خواهد گشت! اين عين متن برجام است. وی با اشاره به اينكه كسي با گفت‌وگو مخالف نيست، ادامه داد: ملتي كه منطق دارد از گفت‌وگو نمي‌ترسد، اما مهم اين است چگونه گفت‌وگو شود كه از حق خود دفاع كنيم.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: برد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 25 فروردين 1395
سخنرانی دکتر جلیلی در دانشگاه گیلان
 
 

ابتدا برجام آفتاب تابان بود، حالا شده فرصت شتابان! پس چرا از این فرصت استفاده نمی کنید؟/ باید در دهان کسانی زد که با حرف از تحریم جدید ملت را می ترسانند

 دکتر سعید جلیلی در همایش روز ملی فناوری هسته ای که عصر دوشنبه در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به مناسبات حاکم بر صحنه بین المللی و روابط بین کشورها، اظهار کرد: این مناسبات که بیش از چند دهه بر نظام بین المللی تحمیل شده، به صراحت امتیازات ویژه ای را برای برخی از کشورها قائل است.


به گزارش خبرگزاری ها، وی مناسبات حاکم بر جهان ۲۰۱۶ را در تناقض با ادعای دموکراسی، آزادی و حقوق بشر دانست و افزود: در برخورد با این مناسبات با سه رویکرد پذیرش، رد و درگیر شدن مواجه هستیم، اما در گام نخست باید به درک صحیح و دقیقی از این مناسبات برسیم لذا «دانشگاه» محل مشاهده، تجربه و درک صحیح، دقیق و روشن از واقعیات است.


جلیلی بر نگاه عقلانی، واقع بینانه و به دور از توهم نسبت به مناسبات بین المللی تاکید کرد و گفت: یک نگاه القایی، توهمی و رمانتیک که نسبتی با واقعیت ندارد، نمی تواند پاسخگوی این سوال باشد که چرا عده ای در جهان با انحصارطلبی برای خود حق «وتو» قائل هستند و با مطرح کردن نابرابری انسان ها برای آنها تصمیم می گیرند.


وی با بیان اینکه قدرت های دارای حق وتو می توانند به تنهایی خلاف سایرین عمل کنند و تصمیم بگیرند، ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۵ با امضای سند استراتژی امنیت ملی به صراحت بر تداوم رهبری فعلی ایالات متحده بر جهان تا یک قرن آینده تاکید می کند و خواستار حفظ فاصله معنادار آمریکا با سایر کشورها در عرصه های مختلف می شود، اما این رهبری و برتری در کدام فرایند و در کدام ساز و کار انتخاب و تعیین شده است؟! این واقعیتی است که در جهان مدعی دموکراسی، آزادی و حقوق بشر وجود دارد!


نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه دارندگان حق وتو می توانند در صورت به خطر افتادن منافعشان از امکان نظامی حتی سلاح هسته ای استفاده کنند، یادآور شد: شورای امنیت اهرم فشار ابرقدرت ها جهت عدم دستیابی ایران به فناوری هسته ای است. شورای امنیتی که با صدور قطع نامه پس از حملات رژیم آل سعود به یمن، از کشور متجاوز حمایت کرد.


وی اضافه کرد: کشورهای غربی که شعار دموکراسی و حقوق بشر سر می دهند، نزدیک ترین رابطه را با مستبدترین رژیم ها برقرار می کنند و خود را متحد دولت هایی می دانند که از ساز و کار دموکراسی دورتر هستند. جریان تروریستی خشن منطقه که جای دفاع ندارد نیز با حمایت های آمریکا و غرب تقویت می شود.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی نگاه “واقع بینانه” به مناسبات صحنه بین الملل را یک رویکرد دانست و تصریح کرد: آمریکا در اجلاس امنیت هسته ای بر لزوم توسعه کلاهک های نظامی تاکید کرده است، اما مدعی مبارزه با سلاح هسته ای می شود لذا در کنار این زور غلط و تحمیل شده بر جهان، تزویر و فریب قرار دارد که همان منطق قدیمی استکبار است.


جلیلی رژیم صهیونیستی را تنها نمونه دموکراسی در منطقه از منظر آمریکا دانست و عنوان کرد: آیا باید با این منطق کنار بیاییم و با مصالحه اجازه دهیم عده ای برای رهبری یک قرن آینده جهان برنامه ریزی کنند و تعیین کننده همه ساز و کارهای اقتصادی، علمی و نظامی باشند؟! خیر؛ زیرا براساس همان منطق زور، هیچ تضمینی وجود ندارد که ابرقدرت ها خلاف منطق مصالحه عمل نکنند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اتاق های فکر آمریکا طراح نقشه تقسیم جهان اسلام هستند، عنوان کرد: اسلام مصالحه گر و اسلام از جنس طالبان در این تقسیم بندی تعریف می شود، اما اسلام سوم نیز وجود دارد که بر هم زننده تمام معادلات است. اسلامی که اهل مصالحه نیست و قدرت مقاومت همراه با پیشرفت دارد.


وی پیروزی انقلاب و دفاع مقدس را نمونه ای از گفتمان اسلام سوم دانست و تصریح کرد: براساس این گفتمان که نگرانی غرب را برانگیخته است، قدرتی شکل گرفته که نه تنها می تواند مقاومت کند، بلکه به پیشرفت و امنیت دست می یابد. امنیت امروز ایران در منطقه مثال زدنی است و کسی جرات نمی کند به مرزهای کشور نزدیک شود.


عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده هسته ای با بیان اینکه اسلام سوم همان اسلام ناب است، ادامه داد: اسلام ناب همان اسلامی است که امام راحل و شهدا برای ما به ارمغان آوردند و تمدن ساز است. امروز آمریکا و غرب با چندهزار کلاهک هسته ای وقت خود را صرف چند سانتریفوژ ایران می کنند، زیرا شاهد شکل گیری یک تمدن جدید با اندیشه اسلام ناب هستند.

 

وی سلاح دشمن را ترساندن دانست و خاطرنشان کرد: ایستادن و نترسیدن باطل السحر دشمن است. شهدای هسته ای دشمن را خلع سلاح کردند لذا دشمن به قطع نامه و تحریم های یک جانبه روی آورد، اما توافق هسته ای را در حالی امضا کرد که دیگر ابزار تهدید نداشت.


دکتر جلیلی با بیان اینکه ملت ایران بدعهدی و پیمان شکنی غرب را تجربه کرده است، گفت: از روز پذیرش برجام تا زمان اجرا، نه تنها آیین نامه های رفع تحریم تنظیم نشده، بلکه ویزاهای ایرانی را با محدودیت مواجه کرده اند لذا بدبینی های ما براساس یک نگاه واقعی شکل گرفته است.


وی تصریح کرد:اینکه رهبری می فرمایند به آمریکا بدبین هستیم، یک نگاه واقع بینانه است. افرادی که می گویند نباید به آمریکا کاملا بدبین باشیم، یک نمونه از موارد خوشبینی به دولت آمریکا را بیان کنند! این موارد خوشبینی چیست؟ در همین برجام امریکا حاضر به انجام تعهدات اندک خود نیز نیست.


جلیلی افزود: تقویت منابع قدرت موجب پیشرفت است نه تخلیه و تضعیف آن! چه چیزی می تواند کشوری را که در مقام زیاده خواهی است به عقب براند؟ اگر دشمن احساس کند می تواند با اعمال فشار از ما امتیازی بگیرد، با استناد به همان می تواند سایر حقوق ما را هم زیر پا گذارد. به همین دلیل دفاع از حق هسته ای، دفاع از تمام حقوق ما بود. اگر دشمن احساس کند با اهرم تحریم توانسته ما را عقب براند، با استناد به همان اهرم فشار به سایر حقوق ما هم طمع می کند. نداشتن فهم صحیح از واقعیات و منابع قدرت ملی است که منجر به “خسارت محض” می شود.


وی در ادامه تصریح کرد: نعمت انقلاب اسلامی برای ما پیشرفت و حیاتی جدید به وجود آورد که اگر توجه لازم به این نعمت نباشد، کفران نعمت است. می گویند برجام یک فرصت است! می گویند ابری است که می گذرد، یک فرصت شتابان است. البته برجام در ابتدا آفتاب تابان بود که بعد به ابری شتابان تبدیل شد.! خب چه کسی نمی گذارد از این فرصت استفاده شود؟ چه کسی مانع می شود؟ آیا مانع برجام منتقدین داخلی هستند؟ یا کسی که می گوید ظرف ۲۴ ساعت می توانیم تحریم های ایران را برگردانیم؟ آیا نباید در دهان کسی زد که می گوید ۲۴ ساعته تحریم ها را بر می گردانیم؟ به صراحت می گویند می خواهیم ایران را به شورای امنیت ببریم و راجع به قطعنامه ها صحبت کنیم. مگر گفته نمی شد همه قطعنامه ها لغو شد؟ اگر اینگونه است پس این ادعاها چیست؟ کدام قطعنامه ها لغو شد؟ پس چرا پاسخ محکم داده نمی شود؟ می گویند علم مرز ندارد پس چرا اجازه داده می شود کسانی برای دانش و علم ما مرز ایجاد کنند و بگویند ما چقدر می توانیم تحقیق و توسعه انجام دهیم؟


نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: می گویند اقتصاد مرز ندارد. خب ما هم همین را می گوییم و برای همین معتقدیم کسی حق ندارد برای فعالیت اقتصادی ما محدوده تعیین کند. می گویند باید از تجربه دیگران استفاده کرد. چه کسی این را انکار کرده است؟ ما این را انکار کرده ایم؟ نکته اصلی اینجاست که استفاده از تجربه دیگران به معنی بر باد دادن تجربه خودمان نیست! استفاده از تجربه دیگران این است که بدعهدی های آمریکا را در سراسر جهان ببینید و اجازه ندهید آن را با ملت ایران تکرار کنند.


دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی کشورمان تاکید کرد: برخی اتکا به خود را تحریف می کنند و می گویند نباید مثل بچه ای باشیم که بدون معلم می خواهد چیزی را یاد بگیرد! چه کسی چنین حرفی را زده است؟ این تحریف اتکا به درون است. اتکا به درون اتفاقا می گوید مثل بچه ای نباشید که فقط امید به قلدر محله دارد!


راه حل این است که ما باید دشمن را خلع سلاح کنیم و این ممکن نیست مگر اینکه دشمن از ابزار تحریم علیه ما نا امید شود و به این نتیجه برسد که ما از تحریم هراسی نداریم.


سعید جلیلی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره علت باقی ماندن تحریم ها گفت: من قبل این بحث را در کمیسیون برجام مجلس نیز توضیح دادم و علت آن این است که در برجام طرف مقابل تحریم‌ها را به تحریم‌های اولیه و ثانویه دسته‌بندی کرده است و به صراحت اعلام کرده که تحریم‌های اولیه به هیچ‌ عنوان برداشته نمی‌شوند. در ادامه نیز همین تحریم ها را باز دسته بندی کرده و و با تبصره زدن های متعدد به آنها در عمل تعهد داده بخش اندکی از تحریم ها را تعلیق کند که در عمل همان هم انجام نمی شود.


وی ادامه داد: در بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام سازوکاری تعریف شده که اگر یکی از دو طرف اعتراضی داشته باشد باید درباره این موضوع در مدت ۶۰ روز در شورای امنیت تصمیم‌گیری شود که آیا تحریم‌هایی که در گذشته وضع شده ادامه پیدا کند یا نکند و جالب اینجاست که اگر خودمان هم اعتراض کنیم که چرا طرف مقابل تعهداتش را انجام نداده باز هم تحریم ها علیه ما باز خواهد گشت! این عین متن برجام است.

 

وی راهکار مقابله با دشمن را حفظ منابع قدرت کشور دانست و تصریح کرد: راه‌حل مقابله با دشمن این است که بداند با ملتی مواجه بوده که از تحریم‌ها نمی‌ترسد و این موضوع فراتر از بحث‌های جناحی است تا از اساس ابزار فشارش علیه ایران از کار بیفتد.


جلیلی با اشاره به اینکه کسی با گفت‌وگو مخالف نیست، ادامه داد: ملتی که منطق دارد از گفت‌وگو نمی‌ترسد، اما مهم این است چگونه گفت‌وگو شود که از حق خود دفاع کنیم.
جلیلی در پاسخ به این پرسش یکی از دانشجویان که اگر در ریاست جمهوری انتخاب می‌شدید پای توافقی که این دولت در برجام امضا کرد را امضا می‌کردید، گفت: خیر، برجام را امضا نمی‌کردم چراکه اندیشه بنده متفاوت از کسانی است که این توافق را امضا کرده اند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 24 فروردين 1395
حكم اعدام زنجاني مصلحت‌انديشي نيست

 سخنگوي قوه قضائيه گفت: در اواخر سال گذشته به دليل اينكه حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسي بنا به حكم و ابلاغ مقام معظم رهبري توليت آستان قدس علي ابن موسي الرضا (ع) را عهده‌دار شدند، ناچارا از سمت دادستاني كل كشور فاصله گرفتند گرچه همچنان وي عضو مجموعه قوه قضائيه است و به عنوان مشاور رياست قوه قضائيه انجام وظيفه خواهد كرد. حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي افزود: حجت‌الاسلام والمسلمين منتظري به عنوان دادستان كل كشور منصوب شدند و حجت‌الاسلام والمسلمين بهرامي به جاي حجت‌الاسلام والمسلمين منتظري معرفي خواهد شد و ممكن است اگر ميسر باشد مراسم توديع و معارفه وي در همين هفته انجام شود، هنوز تصميم نهايي درباره انتصاب فردي به جاي حجت‌الاسلام بهرامي گرفته نشده است.

حكم اعدام زنجاني مصلحت‌انديشي نيست

حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي ادامه داد: در اواخر سال ۹۴ پرونده نفتي در دادگاه بدوي به سرانجام رسيد و براي سه نفر در دادگاه حكم مفسد في الارض صادر شد و اين حكم هم به همه وكلاي اين سه متهم ابلاغ شده است. سخنگوي قوه قضائيه در ادامه به برخي مطالب نادرست كه در برخي سايت‌ها پيرامون پرونده نفتي مطرح مي‌شود اشاره كرد و گفت: يك مطلب اينكه چنين مطرح مي‌شود كه اين متهم را محكوم به اعدام كردند تا گروكشي كنند و پولها را از او بگيرند، مطلقا اين مطلب صحيح نيست. وي ادامه داد: قوه قضائيه بر اساس موازين قانوني و تحقيقاتي كه در طول دو سال انجام داده است در رابطه با پرونده نفتي در دادگاه بدوي حكم صادر كرده است. قوه قضائيه تمام تلاش خود را صرف مي‌كند تا طلب وزارت نفت و شركت مزبور را در پرونده نفتي وصول كند و تاكنون هم در اين زمينه تمام اقدامات متصور انجام شده است. سخنگوي قوه قضائيه تصريح كرد: اموال داخل و خارج متهم نفتي شناسايي شده و در حال حاضر در مقام اين هستيم كه اگر اين اموال شناسايي شده تكافوي بدهي متهم نفتي را نمي‌دهد كه به احتمال زياد نخواهد داد، به هر راه ممكن طلب وزارت نفت و شركت زير مجموعه آن را وصول كنيم. وي در ادامه با اشاره به مطلب نادرست ديگري كه درباره پرونده نفتي در برخي سايت‌ها مطرح مي‌شود، بيان داشت: در برخي سايت‌ها مطرح شده است كه قوه قضائيه قصد اجراي حكمي را كه درباره متهمان پرونده نفتي صادر كرده، ندارد. اين مطلب هم مطلقا صحيح نيست چرا كه قوه قضائيه بر اساس قانون و تشخيص قاضي اين حكم را صادر كرده است و ما واقعا نمي‌دانيم كه اين پرونده و اين حكم در مرحله تجديد نظر چه سرانجامي را پيدا مي‌كند. حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي تصريح كرد: اينكه مطرح مي‌شود دستگاه قضا با مصلحت سنجي حكمي را در دادگاه بدوي صادر كرده كه قرار به تغيير آن است، مطلقا صحت ندارد.

محكوميت ۱۰ متهم پرونده ارزي

سخنگوي قوه قضائيه در ادامه با بيان به نتيجه رسيدن پرونده ارزي در دستگاه قضا در سال ۹۴ گفت: در رابطه با پرونده ارزي حدود ۴۰۰ جلد اعم از ضمائم و اوراق پرونده در دستگاه قضا تشكيل شد و در اين رابطه براي ده نفر احكام حبس، رد مال و جزاي نقدي در دادگاه بدوي صادر و ابلاغ شد. برخي متهمان اين پرونده به دليل اينكه متواري بودند به صورت غيابي محاكمه شدند كه روال محاكمه آنها در ادامه دنبال خواهد شد. حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي در ادامه با اشاره به، به نتيجه رسيدن پرونده مهدي هاشمي در سال ۹۴ در دستگاه قضا اظهار كرد: يكي ديگر از پرونده‌هاي وقت گير و پرحاشيه در سال ۹۴ پرونده مهدي هاشمي بود كه اين پرونده به نتيجه رسيد و پس از قطعي شدن حكم، وي به زندان رفت. حجت‌الاسلام والمسلمين محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا آقاي رحيمي در ايام عيد از مرخصي استفاده كرده و اينكه وي هنوز به زندان بازنگشته صحت دارد؟ گفت: آقاي رحيمي در ايام عيد به مدت ۱۵ روز از مرخصي استفاده كردند و غيبت نكردند، البته بنده اطلاعي ندارم كه اين مدت را تمديد كرده يا خير.

آخرين وضعيت پرونده فساد سه هزار ميلياردي

سخنگوي قوه قضائيه در ادامه به پرونده مديرعامل سابق بانك صادرات و ۴۳ نفر ديگر كه به نوعي با پرونده فساد سه هزار ميلياردي ارتباط داشتند اشاره كرد و گفت: در سال ۹۴ دادگاه‌هاي مديرعامل سابق بانك صادرات و ۴۳ نفر ديگر كه به نحوي به پرونده فساد سه هزار ميلياردي مرتبط مي‌شدند، برگزار شد و احكام آنها يا صادر شده يا در شرف صدور است. وي در ادامه به پرونده تبادل زندانيان ميان ايران و آمريكا در سال ۹۴ اشاره كرد و گفت: يكي از پرونده‌هايي كه در سال ۹۴ وقت زيادي از كل قوه قضائيه گرفت پرونده تبادل چند زنداني با آمريكا بود كه بر اساس مصوبه شوراي عالي امنيت ملي انجام گرفت و به موجب آن برخي زندانيان همچون جيسون رضاييان و حكمتي پور مبادله شدند كه در جريان آن قرار داريد. اين مساله از جهاتي سياسي بود و چون مصوبه شوراي عالي امنيت ملي را نيز داشت، قوه قضائيه همكاري كرد و آنها را طبق شرايطي مبادله كرد.

صدور كيفرخواست براي ۴۸ نفر در رابطه با سفارت عربستان

سخنگوي قوه قضائيه در ادامه به پرونده حمله به سفارت عربستان اشاره كرد و گفت: پرونده ديگري كه در سال ۹۴ وقت زيادي از قوه قضائيه گرفت و پيرامون آن حرف و حديث‌هاي زيادي مطرح شد پرونده حمله به سفارت عربستان بود كه در حدود ۷۰ روز در رابطه با آن كيفرخواست صادر شد. وي ادامه داد: در اين پرونده ۱۲۱ نفر جلب شدند كه براي آنها قرار وثيقه يا بازداشت موقت يا قرار تامين ديگري صادر شد و ۲۶ نفر ديگر در اين رابطه احضار شدند كه براي برخي از آنها قرار وثيقه صادر شد و برخي ديگر نيز آزاد شدند. حجت‌الاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي ادامه داد: در اين پرونده در دادسراي تهران براي ۴۸ نفر كيفرخواست صادر شد و پرونده چند نفر هم در دادگاه ويژه روحانيت بررسي مي‌شود. سخنگوي قوه قضائيه در ادامه به رسيدگي به پرونده شركت تعاوني ثامن الحجج در دستگاه قضا در سال ۹۴ اشاره كرد و گفت: در ابتداي امر در رابطه با اين پرونده چنين مطرح مي‌شد كه اين شركت تعاوني داراي دو ميليون و ۴۰۰ هزار سپرده گذار است. وي ادامه داد: در رابطه با اين پرونده يك كار چند جانبه قضائي و بانكي انجام گرفت و طبق آخرين اخبار تكليف حدود ۷۵۰ هزار نفر از صاحبان حساب اين تعاوني روشن شده است و چيزي حدود ۱۰۰۰ ميلياردتومان پول نقد به مردم در رابطه با اين پرونده پرداخت شده است كه اين ميزان پرداختي‌ها از سه ميليون شروع شد و درحال حاضر با مبلغ ۳۵ ميليون انجام مي‌گيرد. سخنگوي قوه قضائيه تصريح كرد: من به دادستان تهران توصيه كرده‌ام كه توافقات بدهكاران دانه درشت با بانك‌ها را دنبال كند چرا كه اگر وزارت نباشد ممكن است پس از يكسال خلل ديگري ايجاد شود. حتي به دادستان گفته‌ام كه در اين زمينه اگر تخلف ديگري از سوي بدهكاران بانكي صورت گرفت به موجب قانون حكم بازداشت مجدد آنها را صادر كند. وي در ارتباط با آمار زمين خواري گفت: در استان تهران بيش از دو هزار قلع قمع، بيش از ۷ هزار پرونده و بيش از ۳۱ هزار هكتار رفع تصرف شده است و در برخي استان‌ها ۱۲ هزار پرونده تشكيل شده است كه جزئیات آمار زمين خواري را در نشست بعدي بيان مي‌كنم. معاون اول قوه قضائيه در پاسخ به سوالي كه مبني بر اينكه آيا دستگاه قضائي براي رضا ضراب پرونده تشكيل داده است و آيا استرداد وي به ايران صحت دارد گفت: اطلاعي ندارم و بعيد مي‌دانم كه وي را به ايران مسترد كرده باشند، در پرونده زنجاني از افراد زيادي از جمله ضراب اسم برده شده و مسائلي مطرح شده اما قراري براي وي صادر نشده است. اما اسم وي از طرف زنجاني و متهمان ديگر پرونده آورده شده است.

مولاوردی به دادسرا احضار شده است

معاون اول قوه قضائيه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه پرونده مولاوردي معاون امور زنان رئيس‌جمهور به كجا رسيد، گفت: مسئولان قضائي سيستان و بلوچستان پرونده را به دادستاني تهران ارسال كرده‌اند و وي رسما به دادسرا اظهار شده است. سخنگوي دستگاه قضا در پاسخ به وسالي مبني بر اينكه نظر شما درباره اتهام پولشويي نسبت رئيس‌جمهور سابق كه در سند پاناما مطرح شده است چيست گفت: اصل چنين چيزي تاييد نشده است كه ما بخواهيم اظهارنظر كنيم. وي در پاسخ به سوالی مبني بر اينكه آيا پرونده‌اي درباره فساد فوتبال از مجلس به قوه قضائيه رسيده است يا خير گفت: يك مورد گزارشي از مجلس آمده بود كه در داسرا مشغول رسيدگي است كه به بازداشت برخي منجر شد و برخي با قرار آزاد شدند درباره مساله فوتبال پرونده‌هايي تشكيل شده است و پرونده‌هايي جاري بوده و بعضا هم با گزارش مجلس مشترك است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: زنجاني ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 23 فروردين 1395
ماجرای آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با شهید صیاد شیرازی
 
دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، ماجرای آشنایی رهبر انقلاب با شهید صیاد شیرازی را تشریح کرد.

دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در خاطره‌ای از ایشان ماجرای آشنایی رهبر انقلاب با شهید صیاد شیرازی را اینگونه توضیح داد:

من تقریباً از اوّلین روزهای پیروزی انقلاب این شهید (صیاد شیرازی) را شناختم. از اصفهان پیش ما می‌آمد، گزارش می‌داد و کمک می‌خواست؛ از آن وقت ما با ایشان آشنا شدیم.

او سپس به کردستان رفت و بعد هم در دوران جنگ تحمیلی فعّالیت کرد؛ بعد از جنگ هم که معلوم است. این‌که شما می‌بینید یک ملت، بزرگش، کوچکش، زن و مردش، جوانش، پیرش، امروزیش، دیروزیش، برای ابراز احترام به پیکر این شهید، یک اجتماع عظیم را به وجود می‌آورند - که جزو تشییعهای کم نظیر در دوران انقلاب بود - به‌خاطر همین اخلاص و همین صفاست. خدای متعال دل‌ها را متوجّه می‌کند. ما این را لازم داریم و الحمدلله امروز هم افرادِ این‌گونه داریم.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 23 فروردين 1395
پخش خرمای صنعت هسته ای توسط دانشجویان همزمان با روز ملی فناوری هسته ای / دانشجویان: چرا هیئت نظارت ب
تعدادی از دانشجویان دانشگاه های تهران به همراه مردم نمازگزار تهران همزمان با روز ملی فناوری هسته و سالروز قطع رابطه با آمریکا پس از اقامه نماز در
راهپیمایی دانشجویان در جمعه اعتراض به بدعهدی های آمریکا
 

تعدادی از دانشجویان دانشگاه های تهران به همراه مردم نمازگزار تهران همزمان با روز ملی فناوری هسته و سالروز قطع رابطه با آمریکا پس از اقامه نماز در "جمعه اعتراض به بدعهدی های آمریکا و خط سازش داخلی" اقدام به برپایی راهپیمایی نمودند.

تعدادی از دانشجویان دانشگاه های تهران به همراه مردم نمازگزار تهران همزمان با روز ملی فناوری هسته ای و سالروز قطع رابطه با آمریکا پس از اقامه نماز در "جمعه اعتراض به بدعهدی های آمریکا و خط سازش داخلی" اقدام به برپایی راهپیمایی نمودند.

 دانشجویان با در دست داشتن پلاکارد هایی با مضامین "پاسخ بد عهدی ها مرگ بر آمریکا"، "از اثرات برجام تهدید پشت تهدید" و "پاسخ تمام بد عهدی ها = ایمیل آقای ظریف و عراق چی" ، "برجام 2و3و4، خواست دولت استکبار" و "چرا هیئت نظارت بر برجام در مقابل بد عهدی آمریکا ساکت است" خشم خود را از آمریکا و خط سازش داخلی نشان دادند.

 همچنین دانشجویان و امت حزب الله با سر دادن شعارهایی همچون: "خسارت محض ما، مایه عبرت ما"، "ای کاسبان تسلیم، کجا رفت لغو تحریم"، و "مردم با غیرتیم، دلواپس عزتیم" و "نه تحریم نه تحقیر قطع مسیر ذلت"، به ادامه راهپیمایی پرداختند.

 در انتها هم بیانیه پایانی دانشجویان و مردم نمازگزار قرائت شد.

گفتنی است همزمان با این برنامه جمعی از دانشجویان شیراز نیز با در دست داشتن پلاکاردهایی به بیان اعتراض خود نسبت به بدعهدی های آمریکا در قبال برجام پرداختند.

 

 

 

 

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 21 فروردين 1395
انتقاد روحانی به طرح مسکن مهر: مسکن در شهر با مسکن در بیابان فرق دارد/راه حل دولت قبل خطرناک بود
 
دکتر حسن روحاني در سخناني که به تلاش‎هاي دولتش به مهار تورم اشاره داشت، گفت: برغم این كه دولت گذشته برای جبران شكاف مسیری را انتخاب كرد كه خطرناك بود و آن استفاده از پول بانك مركزی برای ساخت مسكن بود كه ریسك بسیار بزرگی به حساب می‌آید و به تعبیر من پول بانك مركزی صرفا باید در شرایط اضطرار و آن هم در حد محدود كه از خطر نجات پیدا كنیم، مورد استفاده قرار گیرد. متاسفانه در آن دوران پول بانك مركزی وارد مسكن شد كه عامل بزرگ تورم گردید و این كار به نوعی برداشت از جیب مردان است چرا كه عامل اصلی تورم كسری بودجه می‌باشد.

وي با اشاره به اینكه شاید با صرفه ترین كار در گذشته این بود كه به بافت فرسوده توجه بیشتر می شد گفت: تامین مسكن در داخل شهر یا اطرف آن با مسكن مهر در بیابان فرق دارد.

حجت الاسلام حسن روحاني در دیدار با اعضای شورای مركزی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی، سخنانش را با تبریك سالروز حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره) و شروع فعالیت این بنیاد، آغاز کرد که به زعم وي در طول تاریخ فعالیت اين بنياد موفقیت های خوبی در زمینه بازسازی، بهسازی و ساماندهی مسكن های روستایی و طرح های هادی حاصل شده است.

به گفته رئيس جمهور، تاسيس بنیاد مسكن از سوي امام در آوان انقلاب، نشانگر نیاز جامعه به مسكن و اهمیت آن در زندگی مردم بود. افتتاح حساب ۱۰۰ قبل از تشكیل جهاد سازندگی و بسیاری از نهادهای انقلابی دیگر نيز نشان از اراده ایشان بر این بوده كه در زمانی كوتاه افراد به شدت نیازمند را برای تامین مسكن یاری كنیم.

او سپس از برنامه هاي دولت یازدهم در زمینه مسكن خبر داد. از جمله «صندوق پس انداز جوانان» تا با پس انداز آنان در كنار كمك هایی كه بانك مسكن از طریق تسهیلات در اختیارشان قرار می دهد بتوانند صاحب مسكن شوند.

اهم سخنان روحاني را به نقل از خبرگزاري ها بخوانيد:

** مسكن جزو نیازهای اولیه مردم است و حضرت امام(ره) بر آن تاكید داشتند و امروز نیز مقام معظم رهبری به این مساله تاكید دارد منتها در سال‌های اخیر كلیت مسكن با فراز و فرودی مواجه شد و ۳۰ تا ۳۵ درصد سرمایه گذاری مسكن كه می‌بایست همیشه در بخش مسكن صرف شود، در اواخر دهه ۸۰ به دو برابر رسید و بیش از ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری در مسكن صورت گرفت كه بخش بزرگی به خانه‌های مجلل و مراكز تجاری اختصاص یافت.

**در این زمان می‌بینیم که در سال ۹۱ و اوایل ۹۲ با مسکن فراوان و شروع رکود ، خانه‌های خالی ، مراکز تجاری و برج‌های نیمه تمام مواجه می‌شویم.

** از زمانی که کاهش تورم در دولت يازدهم شروع شد به دلیل این که با مسکن اضافی روبرو بودیم می‌بینیم که در دو سه سال اخیر تقریبا قیمت مسکن رشد نداشته و اخیرا تغییراتی در آمار به وجود آمده است .

**در دولت گذشته برای جبران این شکاف از مسیر خطرناکی از پول بانک مرکزی برای ساخت مسکن استفاده شد.در حالی که دست زدن به پول بانک مرکزی برای پروژه‌های بزرگ ریسک بزرگی است. از پول بانک مرکزی تنها در شرایط اضطرار و آن هم به صورت محدود می‌توان استفاده کرد، اما وقتی پول بانک مرکزی وارد مسکن شد یکی از عوامل بزرگ تورم شد.از طرفی ارزش پول مردم هم یک دفعه کاهش یافت؛ چرا که برداشت از بانک مرکزی برداشت از جیب مردم و عامل تورم می‌شود.

** بانک مسکن هم در دولت معضلی پیش پای دولت بود؛ چرا که به هر حال دولت قبلی قولی به مردم داده بود و دولت جدید را موظف می‌کرد که آن قول‌ها را عملی کند.

** مگر مسكن مهر قرار بود به صورت ساختمان دارای دیوار و سقف باشد؟ نیازمندی‌های طرح مسكن چطور تامین می‌شود؟ پلیس، بهداشت، آموزش، آب، برق و گاز هیچ‌یك از اینها در نظر گرفته شده بود؟ پس برای حل مسكن باید راه صحیح را انتخاب كنیم.

**در زمینه مسكن در كشور، بخش خصوصی توانمندی كه باری را به دوش بگیرد، زیاد نداریم و این مهم در بسیاری از كشورها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود. ضمن این كه نیازمند تحقیقات مفصل در زمینه حفظ انرژی و كاهش انرژی و بهره‌برداری از فضا در موضوع مسكن هستیم.

** با مشكلاتی به نام مهاجرت های بی رویه در شهرهای بزرگ مواجه هستیم كه تصرفات غیرقانونی را ایجاد می كند و مسائل فرهنگی كه ریشه آن به مسئله اشتعال باز می گردد در آن موثر است.

** در بسیاری از كشورها، بخش خصوصی خانه هایی را معامله می كند و در كنار فضای سبز و تفریحی، ورزشی و خدماتی، بخشی را به مسئله مسكن اختصاص می دهد و تجمیع می نماید و ما نیز باید مدلی برای مسئله مسكن پیدا كنیم. اگر فكر كنیم با پول دولتی مشكلات جامعه حل می شود درست نیست. در اقتصاد مقاومتی نیازمند سرمایه هستیم و باید از بخش خصوصی و جذب سرمایه داخلی و خارجی در زمینه های مختلف از جمله مسكن بهره مند شویم.

** ما در بافت فرسوده حركت خوبی نداریم و اگر بنیاد مسكن طرح هایی داشته باشد مشروط به جذب سرمایه توسط بخش خصوصی، دولت از آن حمایت خواهد كرد ولی باید هدف این باشد كه مشكلات مردم به بهترین شیوه از لحاظ مسكن حل شود.

** روستاها می توانند مراكزی به عنوان گردشگری به حساب آیند. اجرای طرح های مسكن از جمله طرح های هادی توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در این زمینه موثر است اگرچه ۳۰ درصد جمعیت كشور در روستاها زندگی می كنند ولی حل فضا و بهسازی و نوسازی مسكن روستایی از موضوعات مهمی است كه دولت امسال نیز بیش از گذشته به بنیاد كمك خواهد كرد.

**در زمینه مسكن یكی از مسئولیت های مهم دولت در كنار حل مشكلات مسكن، خروج مسكن از ركود است و آخرین خبرها در روزهای اولیه سال جاری حركت در زمینه خروج مسكن از ركود است كه آغاز شده اگرچه كافی نیست و مسیر زیادی در پیش داریم ولی دولت اقدامات خود را انجام خواهد داد.

**مسكن مهر را با هر مشكلی تكمیل خواهیم كرد و با كمك بیشتر به بنیاد مسكن برای طرح تغییر در بافت فرسوده اگر طرحی داشته باشید كه توسط بخش خصوصی قابل اجرا باشد، دولت از آن حمایت خواهد كرد. تلاش دولت این است كه طرح های نیمه تمام را به مردم و بخش خصوصی واگذار كند حتی اگر حاضر باشیم پول نگیریم چرا كه اجرای آن می تواند تحول خوبی در ساخت و ساز و بخش مسكن به وجود آورد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: مسکن مهر ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : شنبه 21 فروردين 1395
افشاگری بزرگ

 

شاید تا همین امروز صبح، هرگاه صحبت از افشاگری‌های گسترده بین‌المللی به میان می‌آمد، همه به یاد جولیان آسانژ، بنیان‌گذار سایت «ویکی لیکس» و ادوارد اسنودن، عضو سابق آژانس امنیت ملی آمریکا می‌افتادند. اما موج جدید افشاگری که از امروز توسط یک نشریه آلمانی به راه افتاده، شاید موارد قبلی را زیر سایه خود قرار دهد و یا دستکم، نام «زود دویچه زایتونگ»، این نشریه آلمانی را نیز در کنار دو مورد فوق قرار دهد. برخی از هم‌اکنون بر این باورند که این روزنامه، با انتشار بخشی از اسناد پولشویی و فرار مالیاتی ده‌ها سیاستمدار و سرمایه‌دار بزرگ جهان، بزرگ‌ترین افشاگری در دنیای روزنامه نگاری را رقم زده است. روزنامه مذکور اعلام کرده ۱۱.۵ میلیون سند در این زمینه را که از طریق منبعی ناشناس دریافت کرده، به تدریج منتشر خواهد کرد. این اسناد مربوط به یک شرکت حقوقی پانامایی به نام «ماساک فونسکا» هستند و درک برخی از روش‌های مخفی و غیرقانونی قدرتمندان و ثروتمندان جهان برای حفظ درآمدهای نامشروع‌شان را برملا می‌سازد.

افشاگری بزرگ

به نوشته روزنامه آلمانی زود دویچه، منبعی ناشناس یک سال قبل اسناد مذکور را در اختیار این روزنامه گذارده و در ازای این کار، نه مبلغی طلب کرده و نه هیچ درخواست دیگری داشته است. این روزنامه سپس با همکاری ۴۰۰ روزنامه نگار در ۱۰۰ موسسه رسانه‌ای در بیش از ۸۰ کشور جهان، اطلاعات و اسناد به دست آمده را تکمیل کرده است. علاوه بر این تحلیل اسناد مربوطه با همکاری کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی موسوم به ICIJ انجام شده است. ادوارد اسنودن، افشاگری جاسوسی‌های سایبری دولت امریکا این افشاگری را بزرگترین در نوع خود در طول تاریخ روزنامه نگاری دانسته و موضوع اصلی آن را فساد دانسته است. اسناد مذکور به «اسناد پانامایی» مشهور شده‌اند و درک جهانی را ممکن می‌کنند که تنها در پس سایه‌ها وجود دارد. 

اسناد یاد شده ثابت می‌کنند صنعتی جهانی توسط بانک‌های بزرگ، شرکت‌های حقوقی و شرکت‌های مدیریت دارایی به وجود آمده که مخفیانه، املاک و دارایی‌های ثروتمندان و افراد مشهور جهان را مدیریت می‌کند. این اشخاص عبارتند از سیاستمداران، مقامات فیفا، کلاهبرداران و قاچاقچیان مواد مخدر و چهره‌های مشهور ورزشی و هنری. اسناد افشا شده، فعالیت‌های شرکت ماساک فونسکا را در یک بازه زمانی طولانی از دهه ۱۹۷۰ میلادی تا بهار سال ۲۰۱۶ در بر می‌گیرد. اسنادی که از این طریق افشا می‌شوند بسیار بیشتر از مجموع اسناد افشاشده توسط ویکی لیکس، سایر روزنامه نگاران و تمامی منابع موجود هستند.

آنگونه که خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند، در این اسناد ردپای ۷۲ رهبر فعلی و پیشین کشورهای مختلف دیده می‌شود. این اسناد ارتباط میان شرکت‌های سری واقع در پناهگاه‌های مالیاتی با خانواده‌ها و نزدیکان کسانی چون حسنی مبارک و معمر قذافی، روسای جمهور پیشین مصر و لیبی و بشار اسد، رئیس‌جمهوری فعلی سوریه را نشان می‌دهد. این اسناد همچنین رد شبکه‌ای مظنون به پولشویی میلیاردها دلار را نشان می‌دهد که یک بانک تحریم‌ شده روسی آن را اداره می‌کرده و نزدیکان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در آن دخیل بوده‌اند. نام‌های سرشناس دیگری هم در این اسناد آمده که عبارتند از ایاد علاوی، وزیر کشور سابق عراق، حمد بن جاسم نخست‌وزیر سابق قطر، حمد بن خلیفه آل ثانی امیر سابق قطر، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی، خلیفه بن زاید بن سلطان آل نهیان رئیس جمهور امارات متحده و امیر ابوظبی، خانواده و بستگان نزدی الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان، دوستان نزدیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، بستگان بشار اسد، پدر دیوید کامرون نخست وزیر انگلستان، پسر حسنی مبارک، فرزندان نواز شریف و بسیاری دیگر از سیاستمداران و نزدیکان آنها در آمریکای لاتین، آفریقا، اروپا و همچنین چین.

این افراد در واقع از این موسسه پانامایی برای ترتیب دادن ساز و کارهای فرار مالیاتی – برای دارایی‌ها و اموال خود – استفاده کرده‌اند. برای مثال نزدیکان و وابستکان ولادیمیر پوتین طبق این اسناد بیش از ۲ میلیارد دلار دارایی‌های مخفی را در دست دارند و یا نخست وزیر ایسلند به شکلی مخفیانه بدهی‌های بانک‌های ورشکسته این کشور را از آن خود کرده است. خانواده نواز شریف نیز میلیون دلار دارایی را در املاک و مستغلات ثبت کرده‌اند. حدس و تخمین اینکه بر اساس این اسناد چه میزان فساد مالیاتی رخ داده است، برای هیچ کس ساده نیست؛ اما «گابریل زاکمن» استاد اقتصاد دانشگاه برکلی، در کتابی که در همین حوزه نوشته است، تخمین می‌زند که رقم دارایی‌های پنهان در جهان بالغ بر ۷.۶ تریلیون دلار است؛ یعنی بیش از ۸ درصد از کل دارایی‌های مالی دنیا. حجم اطلاعات موجود در این اسناد بسیار بالا است و کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی در حال کار بر روی این اسناد و استخراج تمامی اطلاعات مندرج در آن‌ها است. به نظر می‌رسد طی روزهای آتی اطلاعات جالب توجه و چالش‌برانگیزی از این اسناد در رسانه‌های مختلف درج شود.

گفتنی است از هم‌اکنون، مقامات سازمان‌های مالیاتی برخی کشورهای جهان، از جمله استرالیا و نیوزیلند، اقدام علیه شخصیت‌هایی که نام آنها در اسناد پاناما آمده است را آغاز کرده‌اند. سازمان مالیات استرالیا امروز اعلام کرد در حال بررسی ۸۰۰ مشتری ثروتمند استرالیایی شرکت ماساک فونسکا است. این سازمان اعلام کرده که تاکنون توانسته است ۸۰۰ شخصیت استرالیایی در ارتباط با شرکت ماساک فونسکا را شناسایی کند که ۱۲۰ نفر از این افراد از خدمات یک شرکت ارائه خدمات بین‌المللی در هنگ کنگ استفاده کرده‌اند. با این وجود، مدیر شرکت مذکور، مسئولیت این اسناد را رد و اعلام کرده شرکتش قربانی یک اقدام بین‌المللی علیه حریم خصوصی شده است. شرکت ماساک فونسکا اعلام کرده است که مسئول فعالیت‌های غیرقانونی انجام شده در شرکت‌های تأسیس‌شده نیست. این شرکت اعلام کرده: «ما فقط ساختارهای قانونی این شرکت‌ها را ایجاد کرده و به بانک‌ها، وکلا، شرکت‌های بزرگ واگذار می‌کردیم که مشتری نهایی شرکت‌های ایجاد شده برای ما شناخته شده نیستند». 


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 20 فروردين 1395
سَندِرز، در مدار پیروزی

 

سَندِرز، در مدار پیروزی
رقابت‌های مقدماتی و درون‌حزبی انتخابات آمریکا در دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، روز سه شنبه، پنجم آوریل در ایالت ویسکانسین ادامه یافت. نتایج حاصل از رقابت نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا در این ایالت، گویای آن است که برنی سَندِرز و تد کروز بار دیگر موفق به شکست رقبای پیشتاز و قدرتمند خود، یعنی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ شدند؛ نتایجی که در ادامه می‌تواند بر جذابیت و حساسیت این رقابت‌ها تأثیرگذار باشد. بر اساس گزارش‌های منتشره، نتایج کلی برآمده از این انتخابات، حاکی از آن است که در میان نامزدهای دموکرات، برنی سَندِرز در ایالت ویسکانسین ۵۵.۴ درصد آرا و تد کروز نیز در میان نامزدهای جمهوری خواه در همین ایالت ۵۰.۸ درصد آرا را به دست آوردند.

نتایج حاصل شده در این ایالت در حالی رقم خورد که در مجموع انتخابات‌های درون حزبی که تاکنون برگزار شده است، هیلاری کلینتون در حزب دموکرات همچنان فاصله نسبتاً زیادی با پیروز این ایالت، یعنی برنی سَندِرز دارد و در نتیجه، کار سَندِرز برای تغییر وضعیت بسیار سخت است. با این وجود، پیروزی سَندِرز در سه ایالت از چهار ایالتی که اخیراً در آن‌ها برای دموکرات‌ها انتخابات برگزار شده، امیدها را برای وی باز هم بیشتر از قبل کرده است. در سمت مقابل و در میان جمهوری خواهان نیز چنین حالتی حکمفرماست؛ به این معنا که تد کروز در حالی در ایالت ویسکانسین اکثریت آرا را به خود اختصاص داد که در مجموع انتخابات‌های درون حزبی که تاکنون برگزار شده، دونالد ترامپ همچنان فاصله زیادی با تدکروز دارد و تغییر وضعیت برای تدکروز به اما و اگرهای فراوانی گره خورده است.

از حاشیه‌های مهم پیش از برگزاری انتخابات درون حزبی در ایالت ویسکانسین می‌توان به سخنان صریح و مستقیم باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در رابطه با دونالد ترامپ اشاره کرد. اوباما روز شنبه دوم آوریل در کنفرانس بین‌المللی امنیت هسته‌ای در واشنگتن گفت: «دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به سیاست خارجی و امور بین الملل ناآشناست و دنیا از دونالد ترامپ درخواست دارد خویشتنداری و متانت راحفظ کند». در میان رقابت‌های نامزدهای حزب دموکرات نیز برنی سَندِرز ، نامزد پیروز ایالت ویسکانسین در جریان رقابت‌های انتخاباتی این ایالت و در جمع خبرنگاران و هواداران خود، رمز موفقیت و پیروزی‌های اخیر خود را این گونه توصیف کرد که «دلیل این موفقیت‌ها این است که ما در جریان مبارزات و سخنرانی‌ها جز حقیقت صحبت دیگری نمی‌کنیم».

نامزد پیروز حزب جمهوری خواه یعنی تد کروز نیز پس از اعلام نتایج ایالت ویسکانسین، انتخابات پنجم آوریل را نقطه عطفی در رقابت‌های انتخاباتی خود اعلام و ابراز امیدواری کرد، این نتیجه در ادامه نیز تکرار شود. او در سخنانی خطاب به هوادارانش گفت: «از همه می‌خواهم در ادامه به ما بپیوندند؛ از همه کسانی که آمریکا را آزاد و مستقل می‌خواهند و نسبت به آینده آمریکا نگران هستند». هیلاری کلینتون نیز که از شکست‌های اخیر خود به نظر ناراحت است، در جریان شکست دیشب خود خطاب به هواداران گفت: «اگر شما از هواداران واقعی ما هستید، الان نیاز است با ما بمانید و به ما کمک کنید تا به سمت پیروزی نهایی حرکت کنیم».

جزئیات نتایج انتخابات روز سه شنبه نشان از آن دارد که در ایالت ویسکانسین و در میان نامزدهای حزب دموکرات، برنی سَندِرز ۵۵.۹ و هیلاری کلینتون ۴۳.۸ درصد آرا را کسب کرده‌اند. از سوی دیگر در میان نامزدهای حزب جمهوری خواه نیز در همین ایالت تد کروز ۵۰.۴ درصد، دونالد ترامپ ۳۲.۲ و جان کاسیچ ۱۴.۴ درصد آرا را از آن خود کردند. در میان جمهوری‌خواهان، ترامپ تاکنون با کسب ۷۴۳ نامزد هیئت‌های نمایندگی (دلیگیت) از ۱۲۳۷ هیئت نمایندگی لازم، در صدر قرار دارد و پس از وی، کروز با ۵۱۷ و کاسیچ با ۱۴۳ نامزد هیئت نمایندگی قرار دارند. در سمت دموکرات‌ها نیز کلینتون تاکنون ۱۷۴۸ دلیگیت از مجموع ۱۳۸۳ عدد مورد نیاز را کسب کرده و کروز ۱۰۵۸ دلیگیت را در اختیار دارد.

گفتنی است در تحلیل روندهای حاکم بر رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، نشریه «نیویورکر» چند روز پیش در گزارشی اعلام کرد فعالیت‌های انتخاباتی دونالد ترامپ و برنی سندرز، آرای خاموش آمریکا را برای شرکت در انتخابات آتی ریاست جمهوری بیدار کرده‌ است. در دو دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری امریکا حدود ۴۵ درصد از افراد حائز شرایط رأی دادن در انتخابات شرکت نکردند. بر اساس این گزارش، ترامپ از حزب جمهوری‌خواه و سَندِرز از حزب دموکرات، دو نامزدی هستند که در مبارزات انتخاباتی خود از الگویی پیروی کرده‌اند که موجب حضور آرای خاموش در صحنۀ انتخابات امریکا خواهد شد. این نشریه البته تأکید می‌کند پنجاه و هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی از غیرقابل پیش‌بینی‌ترین انتخابات در ایالات متحده خواهد بود. در این گزارش با استناد به نتایج یک پژوهش که مرکز تحقیقات امریکایی «پیو» در سال ۲۰۱۴ در مورد تفاوت‌های میان رأی دهندگان و آرای خاموش انجام داده، آمده است آرای خاموش متعلق به افراد جوان، با تحصیلات کمتر و درآمد پایین‌تر است. همچنین به نسبت رأی‌دهندگان، تعداد کاتولیک‌مذهب‌ها و رنگین‌پوستان در میان آرای خاموش بیشتر است.

این روزنامه در ادامه می‌نویسد اگر به دنبال آرای خاموش راست‌گراها باشید، مبارزات انتخاباتی خود را همچون ترامپ دنبال خواهید کرد و اگر هدف شما جذب آرای خاموش چپ‌گرایان باشد، ستادی همچون سَندِرز خواهید داشت. سَندِرز و ترامپ اگرچه در مسائل اجتماعی دیدگاهی نسبتاً مشابه با احزاب خود در پیش گرفته‌اند، اما در مسائل اقتصادی دیدگاهی متفاوت از حزب خود دارند و همچنین وعده داده‌اند که در درگیری‌های بین‌المللی سختگیرتر باشند.ستاد انتخاباتی این دو به جای هدف قرار دادن قشر کوچکی از مردم، با برگزاری تظاهرات، ایراد سخنرانی‌های پیروزمندانه و استفاده از تبلیغات تلویزیونی، قشر وسیعی از مردم را مخاطب قرار داده‌اند. در ادامۀ این گزارش به شباهت میان حامیان سندرز و ترامپ اشاره شده است. این دو گروه در مورد بیگانه‌ستیزی، نژادپرستی و ملی‌گرایی دیدگاه‌های بسیار متفاوتی دارند، اما در باقی مسائل، اختلاف میان آن‌ها بسیار اندک است.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: نامزد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 20 فروردين 1395