ترفند امنیتی سازمان سیا با کرم لایه‌بردار

نسرین میرعربشاهی: شاید باورکردنی نباشد، اما حقیقت دارد؛ این‌که سازمان سیا روی محصول مراقبت از پوستی که دی ان ای جمع آوری می‌کند، سرمایه‌گذاری کرده است. اما چرا؟ پشت پرده‌های این ماجرا چیست؟
«اسکینسنشال‌ساینس»، شرکتی که  خط تولید محصولاتی خلاقانه را دارد و قول ازبین‌بردن لکه‌ها و صاف‌کردن پوست را می‌دهد، توجه وبلاگ‌نویسان زیبایی در یوتیوب، مجله سبک زندگی «اپرا» و متخصصان مراقبت از پوست سلبریتی‌ها را به خودش جلب کرده است.  مدارک به‌دست‌آمده از سایت «اینترسپت»  نشان می‌دهد که حتی اینکیوتل که قدرتی بزرگ برای سرمایه‌گذاری در راستای پیشرفت فعالیت‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا است هم، روی این محصولات سرمایه‌گذاری کرده است.
رابطه مبهم اخیر با سیا شاید برای بازدیدکنندگان وبسایت «کلیریستا» که محصول اصلی خط تولید شرکت «اسکینسنشال» است و ادعا می‌کند که فرمولش موجب حس اعتمادبه‌نفس و زیبایی پوست به طبیعی‌ترین شکل ممکن است، باعث شگفتی باشد. روابط عمومی این شرکت، تنوع محصولات مراقبت از پوستش را  بلند جار می‌زند و تکنولوژی ثبت‌شده‌ای را توسعه داده است که لایه‌ای نازک از قسمت بیرونی پوست را بر می‌دارد و نشانگر های زیستی منحصر به‌فردی را نشان می‌دهد که می‌توانند به منظور آزمایش‌های تشخیصی از جمله مجموعه دی ان ای مورد استفاده قرار بگیرند.
روند بدون نفوذ در حفره‌های بدنی شرکت اسکینسنشال ساینس این محصول را در وبسایت کلریستا  بدون درد توصیف کرد و گفته می‌شود فقط به آب، پاک‌کننده مخصوص و چند قلم‌مو برای پوست نیاز دارد و این محصول گزینه‌ای مناسب برای بازگرداندن درخشش جوانی پوست و تکنیکی بدیع برای جمع‌آوری اطلاعات درباره بیوشیمی بدن یک فرد می‌شود.
اینکیوتل را جرج تنت، رییس سابق سازمان سیا در سال 1999 تاسیس کرد تا مفیدترین تکنولوژی‌ها را برای حمایت از ماموریت‌های این سازمان و دیگر سازمان‌های اطلاعاتی شناسایی کند.

راس لبوویتز، مدیر اجرایی شرکت اسکینسنشال ساینس که با سایت «اینترسپت» گفت‌وگو می‌کرده، گفته: «شرکت ما برای اینکیوتل سیستمی جداگانه است». او اذعان داشته که این رابطه شاید «داستانی غیر معمولی و جالب» باشد اما گفته «اگر چیزی زیر سطح باشد، قسمتی از رابطه ما به حساب نمی‌آید و من مستقیما آگاه نیستم. آنها از رسیدن به چیزی که می‌تواند دسترسی آسان به نشان‌گر‌های زیستی را برای‌شان فراهم کند، سود خواهند برد».
با این حال، لبوویتز ادعا می‌کند در مورد اینکه چرا اینکیوتل طرح او را انتخاب کرده است، اطلاعات محدودی دارد.
او می‌گوید: «نمی‌توانم بگویم که افراد چگونه با اینکیوتل کار می‌کنند، اما آنها از اینکه کارها را با علمی خالص انجام می‌دهند بسیار شگفت زده هستند. طبق گفته‌های لبوویتز، صندوق سازمان سیا شرکت او را انتخاب کرد و گفت که با نگاه کردن به اصل دی ان ای با استفاده از متد های پیشقدم اسکینسنشال ساینس، سهم خود را با او شریک خواهد شد.
فراتر از آن، لبوویتز گفت که از قصد سازمان سیا برای استفاده از این تکنولوژی مطمئن نیست، اما این سرمایه خصوصا صرف تشخیص و یافتن دی ان ای از پوست‌های معمولی می‌شود. او افزوده: «هیچ تشخیص‌دهنده‌ای بهتر از دی ان ای وجود ندارد و ما می‌دانیم که می‌توانیم دی ان ای را بیرون بکشیم». لبوویتز گفته: «شاید اجرای قانون بتواند از تکنیک استخراج نشانگرها برای  شناسایی صحنه جرم استفاه کند یا بتواند تست مواد مخدر انجام دهد».

از سوی دیگر، کری ای. سساین، معاون رییس امور خارجی اینکیوتل، یک مصاحبه رسانه‌ای را رد کرد، چون «اینکیوتیل در مصاحبه‌های رسانه‌ای شرکت نمی‌کند». گرچه اینکیوتل در فضایی باز فعالیت دارد اما اغلب جزییات مهم فعالیت‌هایش، به جز گزارش خواسته شده سالانه‌اش را از دیدرس عموم مخفی نگه می‌دارد. بعد از اینکه منبعی به سایت اینرسپت خبر دارد که همایشی در سن خوزه برای مدیران و شرکت‌های راه‌اندازی شده اینکیوتل که از لحاظ مالی ساپورت می‌شوند برگزار خواهد شد، اینترسپت برای حضور در آنجا تلاش کرد اما  امکان دسترسی به آنجا برایش نبود. اسکینسنشال ساینس هم یکی از چند شرکت حضوریافته در آنجا بود.
چادر پنهان‌کاری دور اینکیوتل تلاش 17 ساله برای ایجاد رابطه بین سازمان سیا و بزرگترین نام‌ها در سیلیکون ولی را باطل می‌کند. گیلمن لویی، یک مدیر بازی‌هایی ویدئویی که به انتشار پر فروش‌ترین بازی‌ها مانند تتریس، فالکون و تمدن 2 ، معروف است، به عنوان اولین مدیر اجرایی اینکیوتل معرفی شده بود. برنامه نقشه‌یابی معروف یعنی گوگل ارث حول فناوری که توسط کیهول کورپ توسعه یافته بود، ساخته شد. یک شرکت حمایت شده توسط اینکیوتل که بعد ها گوگل به دستش آورد.
با این حال، کمی جزییات در مورد فایده حمایت‌شوندگان اینکیوتل و ارتباط‌شان با اهداف سازمان‌های اطلاعاتی به طور عمومی فاش شده است. خیلی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم هنوز عموما فاش نشده‌اند. این صندوق  را بازرس و گزارشاتی که مستقیما توسط کمیته اطلاعاتی سنا انتخاب شده بود و اغلب کسب و کار را از طریق جلسات طبقه‌بندی شده انجام می‌داد، بررسی شده بود.
دیوید پترائوس، در حالیکه در سال 2012 به عنوان رییس سازمان سیا خدمت می‌کرد، گفته: «همکاری ما با اینکیوتل برای کمک به شناسایی و ارائه فن‌آوری پیشگامانه با برنامه‌های کاربردی بحران ماموریت برای سیا و سازمان‌های همکارها ضروری است».

اینکیوتل با وجود استفاده از کامپیوتر و فناوری ماهواره، سرمایه‌گذاری بلند مدتی را هم روی توسعه آنالیز ژنتیک پیشرفته، تکنولوژی زیستی برای کشف و تشخیص، و همچنین تحقیق روی چیزی که به هوش فیزیولوژیکی معروف است انجام داده است.  در مقاله‌ای که در سال 2010 منتشر شد، صندوق آن را اینگونه توصیف کرده: «اطلاعاتی قابل تعقیب قانونی در مورد هویت و تجربه انسانی که همیشه مورد علاقه جامعه اطلاعاتی بوده است.»
مقاله‌ای که دیگر در وبسایت صندوق وجود ندارد اما توسط یک بایگانی اینترنتی نگهداری شده است، استدلال می‌کند که پیشرفت‌ها در تحقیقات پزشکی نشانگر ها می‌تواند توسط سازمان‌های اطلاعاتی برای استفاده‌های گوناگون، از امنیت فرودگاه‌ها گرفته تا نسل بعدی وسایل شناسایی، به کار برده شود.
نموداری که در این مقاله بود، پوست انسان را بزرگترین عضو و  منبعی منحصر به‌فرد برای جمع‌آوری نمونه خوانده بود. دکتر کوین اوکنل، نویسنده این مقاله که قبلا  راه حل‌های ارشد معماری را هم برای اینکیوتل نوشته بود می‌گوید: «دی ان ای موجود در میکروارگانیسم‌های روده و یا روی پوست یک فرد ممکن است شامل رشته‌هایی باشد که خاستگاه جغرافیایی خاصی را نشان می‌دهد».
اینکیوتل  به جز شرکت اسکینسنشال ساینس، تا به حال روی کمپانی‌های زیادی در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده است. در سال 2013، اینکیوتل  همکاری  استراتژیک خود را با بیو-نمس که شرکتی است که یک دستگاه نیمه رسانا مخصوص بررسی دی ان ای جهت انواع تشخیص و برنامه‌های کاربردی شناسایی انسان را گسترش می‌دهد، به طور عمومی اعلام کرد. شرکت  کلرمونت بیوسلوشنز که شرکت تشخیص است و شرکت بیومتریکا که شرکتی مخصوص آماده کردن نمونه‌های زیستی برای آزمایش‌های دی ان ای هست هم تحت حمایت اینکیوتل هستند.



:: موضوعات مرتبط: علم و فن آوری , اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: کرم لایه‌بردار ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 3 ارديبهشت 1395
اقدامات وزارت خزانه‌داری برای اجرایی‌شدن توافق کافی نبوده/ خواستار دسترسی به نظام مالی آمریکا نیستیم
 
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گزارش ها را در این باره به چالش کشید که ایران در حال حاضر به عنوان بخشی از توافق هسته ای، خواستار دست یابی به سیستم مالی آمریکاست.

در این گزارش به قلم ریک گلدستون آمده است توافق هسته ای از زمان اجرایی شدن در ماه ژانویه، هنوز فواید اقتصادی مورد انتظار ایرانی ها را محقق نکرده است.

محمد جواد ظریف در این مصاحبه اعلام کرد؛ مقامات آمریکایی در اطمینان دادن به دیگر کشورها در این باره که آنها می توانند بدون مواجه شدن با خطر مجازات، با ایران مراودات تجاری داشته باشند، باید «بسیار فعالانه تر» عمل کنند. 

آنچه که ما خواستار آنیم، اجرای توافق هسته ای است که مستلزم آنست که آمریکا به موسسه های مالی اروپایی درباره مراوده با ایران اطمینان خاطر دهد

ظریف گفت:‌ «ما هرگز خواستار دسترسی به نظام مالی آمریکا نشدیم. آنچه که ما خواستار آنیم، اجرای توافق هسته ای است که مستلزم آنست که آمریکا به موسسه های مالی اروپایی درباره مراوده با ایران اطمینان خاطر دهد.»

آقای ظریف یک روز پس از دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مقر سازمان ملل متحد و گفتگو با او در ارتباط با پیچیدگی های مالی که در حال حاضر سبب بروز مشکلاتی در اجرای توافق هسته ای شده است، با اعضای تحریریه نیویورک تایمز مصاحبه کرد.

توافق هسته ای که ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا بدان دست یافتند سبب کاهش یا پایان دادن به بسیاری از تحریم های اعمال شده بر ایران در ازای محدود شدن فعالیت های هسته ای ایران و دادن تضمین هایی در این باره شد که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است.

با وجود خوش بینی هایی که توافق هسته ای در پی داشت، شمار زیادی از تحریم های آمریکا بر ایران همچنان به قوت خود باقیست. این تحریم ها شامل ممنوع بودن رابطه بین بانک های ایرانی و آمریکایی و محدودیت های شدید بر استفاده ایران از دلار می شود.

از آنجایی که بسیاری از مراودات مالی بین المللی با دلار انجام می شود یا به دلار تبدیل می شود، شرکت های خارجی که تمایل دارند با ایران مراودات تجاری داشته باشند، همچنان در این باره تعلل می کنند و بیم آن دارند تحریم های آمریکا را نقض کنند. این بی میلی سبب ناامیدی ایران و منجر به مطرح شدن اتهاماتی از سوی مقامات ایرانی در این باره شد که آمریکا مفاد توافق هسته ای را اجرا نمی کند.

با وجود خوش بینی هایی که توافق هسته ای در پی داشت، شمار زیادی از تحریم های آمریکا بر ایران همچنان به قوت خود باقیست. این تحریم ها شامل ممنوع بودن رابطه بین بانک های ایرانی و آمریکایی و محدودیت های شدید بر استفاده ایران از دلار می شود.

در همین حال، منتقدان ایران در آمریکا می گویند اتهامات ایران بهانه ای برای گرفتن امتیازات بیشتر است که مهمترین آنها دسترسی به نظام مالی آمریکا است که این اقدام سبب خواهد شد ایرانی ها بتوانند با دلار معامله کنند. برخی منتقدان می گویند آمریکا در نتیجه همه اهرم های اقتصادی خود را در قبال ایران از دست خواهد داد.

در حالی که گفته می شود مقامات وزارت امور خارجه و خزانه داری آمریکا اعلام کرده اند ایران به نظام مالی آمریکا دسترسی نخواهد داشت اما آنها به صورت ضمنی اذعان کرده اند مشکلاتی در این میان وجود دارد.

کری پس از گفتگو با آقای ظریف در روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در سازمان ملل متحد اعلام کرد دو طرف در تلاش برای ابراز اطمینان از این موضوع هستند که «توافق هسته ای دقیقا اجرا خواهد شد و همه طرف ها می توانند از منافع توافق بهره مند شوند.»
آقای کری اعلام کرد دو طرف قرار است روز جمعه بار دیگر دیدار کنند.

آقای ظریف اذعان کرد وزارت خزانه داری آمریکا که بر قوانین پیچیده مرتبط با تحریم های مالی آمریکا نظارت دارد- در راستای اجرایی شدن توافق هسته ای گام هایی برداشته است؛ «اما فکر نمی کنم این اقدامات کافی بوده باشد.»

آقای ظریف گفت:‌ «آنها باید رویکردی بسیار فعالانه تر اتخاذ کنند و سبب شوند افراد بدانند معامله با ایران سبب مجازات آنها نخواهد شد.»
آقای ظریف همچنین اعلام کرد امید کمی به بهبود روابط با عربستان وجود دارد. او سعودی ها را به تحریف موضوعات مرتبط با ایران متهم کرد زیرا بر این باورند اتخاذ چنین راهبردی به نفع آنهاست.

آقای ظریف طی این مصاحبه -که در محل اقامت سفیر ایران در سازمان ملل متحد برگزار شد- به موضوعات دیگری از جمله تنش ها بین ایران و عربستان سعودی پرداخت.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برخی از این موضوعات را در دیدار با ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی در ریاض مطرح کرد.

ایرانی ها و سعودی ها از طرف های مخالف در درگیری ها در سوریه و یمن حمایت می کنند. ایران همچنان به سبب کشته شدن شمار زیادی از حاجیان ایرانی در سپتامبر گذشته طی ازدحام جمعیت در نزدیکی مکه خشمگین است، رویدادی که هنوز سعودی ها توضیح کاملی درباره آن ارائه نکرده اند.

آقای ظریف همچنین اعلام کرد امید کمی به بهبود روابط با عربستان وجود دارد. او سعودی ها را به تحریف موضوعات مرتبط با ایران متهم کرد زیرا بر این باورند اتخاذ چنین راهبردی به نفع آنهاست.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: ظریف ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 3 ارديبهشت 1395
مجلس بحرین علیه ایران و حزب الله اعلان جنگ کرد

- مجلس رژیم بحرین که خود یکی از حامیان تروریسم و ناقضان حقوق بشر در منطقه به شمار می رود در بیانیه ای خواستار اعلان جنگ کشورهای عربی در مقابل آنچه تروریسم ایران و جنبش حزب الله لبنان خواندند، شدند.

 
مجلس بحرین علیه ایران و حزب الله اعلان جنگ کردپایگاه الایام بحرین نوشت: نمایندگان مجلس این کشور در نشست اخیر خود خواستار توقف آنچه اقدامات و رفتارهای ایران و حزب الله در قبال کشورهای عربی به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواندند، شدند.

بنابر این گزارش نمایندگان مجلس بحرین ضمن ادعای دخالت ایران و حزب الله در امور و سیاست های منامه، از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و اتحادیه عرب خواستند که موضعی مشترک برای مقابله با تهدیدات اتخاذ کرده و علیه آنچه تروریسم ایران و حزب الله خواندند اعلان جنگ کنند.

رژیم آل خلیفه در حالی این بیانیه را علیه محور مقاومت در مطقه مطرح می کند که خود یکی از رژیم های سرکوبگر و حامی تروریسم شناخته می شود.

پلیس بحرین در تازه ترین اقدام خود تمام مسیرهای خروجی منطقه شیعه نشین این کشور را مسدود كرده و به ساكنان آن اجازه خروج نداد.

رژیم آل خلیفه از برخی حوادث در این كشور و انتساب آن به شیعیان برای زمینه سازی سركوب شیعیان استفاده می كند.

بحرین در دو سال گذشته گزارش های متعددی از حملات با استفاده از مواد انفجاری دست ساز منتشر كرده و با فرافكنی مشكلات داخلی خود ، ایران و حزب الله لبنان را به حمایت از این اقدامات متهم كرده است.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: جنگ ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395
دور جدید بی‌احترامی به پاسپورت ایرانی این‌بار توسط سعودی‌ها

 

تنزل ارزش پاسپورت ایرانی تا جایی پیش رفته است که رژیم سعودی برای صدور ویزای حجاج ایرانی، کشور ثالثی را به جای جمهوری اسلامی در نظر گرفته است.
مشرق: در روزهای تبلیغاات انتخاباتی سال 92، حسن روحانی و تیم رسانه‌ایش با دست مایه قراردادن شعار بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی و طرح این موضوع که روادید ایران در دولت گذشته بی اعتبار شده است، سعی در فضاسازی و جلب آرای مردمی کردند.
روحانی در برنامه تبلیغاتی خود و در پاسخ به سوال ایرانیان خارج از کشور گفته بود: به همه هموطنان قول خواهم داد که بزرگان،  افتخارات و میراث فرهنگی ایران و بزرگانی که برخی همسایگان در حال تصاحب آنها هستند را برمی‌گردانم و همچنین قول می‌دهم که احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم. (انتخاب، ۱۱۴۰۲۰)

حال که تقریبا سه سال از عمر چهارساله این دولت طی شده، ناتوانی در تحقق این وعده انتخاباتی برای همگان مشخص شده است. طنز تلخ ماجرا آنجاست که جایگاه پاسپورت ایرانی در این مدت بهتر نشده که هیج، حتی دچار افت شدید نیز شده است.

در آخرین نمونه از بی‌احترامی به پاسپورت ایران، می‌توان به مذاکرات مسئولان سیاست خارجی و سازمان حج و زیارت با طرف سعودی برای بررسی نحوه اعزام زوار ایرانی مراسم حج امسال اشاره کرد؛ در همین رابطه علی جنتی امروز در حاشیه جلسه با اعضای اتاق بازرگانی ایران، در میان خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی، از آخرین تصمیم سعودی‌ها برای قبول زائران ایرانی پرده برداشت.


 
وی که به نوعی از متولیان برگزاری مراسم حج در کشور محسوب می‌شود اعلام کرد: در چند ماه گذشته (عربستان) حتی به مسئولان سازمان حج و زیارت برای حضور و مذاکره ویزا ندادند و برای اولین بار در یک کشور ثالث ویزا صادر شد.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طرف عربستانی برخوردهای منفی با مسئولان سازمان حج و زیارت داشته است و با اینکه اعلام کردیم کشور سوئیس حافظ منافع عربستان در ایران است و می‌تواند برای حجاج ایرانی ویزا صادر کند، اما آنها می‌گویند ویزا باید در کشور ثالث صادر شود که به هیچ وجه برای ما امکان‌پذیر نیست.(فارس، 13950130000302)

این درحالی است که بی‌عرضگی حکام سعودی باعث آن شد که بیش از 465 تن از هموطنان ما که در مراسم حج سال گذشته حاضر بودند در فاجعه منا جان خود را از دست دادند که در میان شهدا نام دکتر غضنفر رکن‌آبادی سفیر سابق ایران در کشور لبنان که قبل از آن سعودی‌ها قصد ترور ایشان را نیز داشتند، به چشم میخورد.

همچنین براثر ضعف مدیریت آل‌سعود، سال گذشته در ماجرای سقوط جرثقیل در جنب خانه خدا نیز تعدادی از زوار من جمله دکتر سیداحمد حاتمی از دانشمندان برجسته پژوهشگاه فضایی ایران به لقا الله پیوستند.

این درحالی است که با نیم نگاهی به کارنامه دولت تدبیر و امید از ابتدای روی کار آمدن تاکنون، می توان به موارد زیادی از پسرفت در تحقق شعار بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی برمی خوریم. شعاری که هرگز محقق نشد و در طی این سال‌ها نیز جایگاه پاسپورت ایرانی در میان کشورها، با افت مواجه شد.

موسسه Henley and Partners، موسسه‌ای بین المللی است که در زمینه مسائل اقامت و شهروندی در حال فعالیت است و هر ساله با انتشار جدولی با همکاری اتحادیه حمل و نقل هوایی (IATA)، اعتبار گذرنامه‌های هرکشور را رتبه‌بندی می‌نماید. این رده بندی برپایه تعداد کشورهایی است که حامل هر گذرنامه می‌تواند بدون دریافت روادید، وارد آن‌ها شود.

در تیرماه ۹۲ و درست در انتهای دولت دهم ایران در رتبه هشتادوششم جدول ارزش گذاری پاسپورت کشورهای دنیا قرار داشت. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و وعده‌های حسن روحانی مبنی بر آشتی با دنیا و بازگشت عزت به پاسپورت‌ها، ایران با یک پله سقوط در رده هشتاد و هفتم جدول سال ۲۰۱۴ قرار گرفت! در این جدول افراد با در دست داشتن پاسپورت ایرانی می‌توانستند بدون ویزا به ۴۰ کشور دنیا سفر نمایند.
 
http://www.jahannews.com/images/docs/files/000486/nf00486239-1.jpg
سال۲۰۱۳

http://www.jahannews.com/images/docs/files/000486/nf00486239-2.jpg
سال ۲۰۱۴

اما در جدول سال‌های بعد نکات جالب تری را می‌توان مشاهده نمود. در جدول سال ۲۰۱۵ و در کوران مذاکرات هسته‌ای، رتبه ایران در این جدول به رده نود و هشتم سقوط کرد و برخلاف انتظارها به جای افزایش رابطه ما با سایر کشورها تعداد کشورهای مجاز برای تردد بدون ویزا از ۴۰ به ۳۷ کشور کاهش پیدا کرد!

در این سال ارزش پاسپورت ایرانی هم تراز با کشورهایی همچون لیبی و کنگو بود و حتی از کشوری مانند جیبوتی که در رده ۹۴ ام قرار گرفته بود هم پایین‌تر قرار داشتیم.

http://www.jahannews.com/images/docs/files/000486/nf00486239-3.jpg
سال ۲۰۱۵

در جدول سال ۲۰۱۶ که در دوران پسا برجام نیز منتشر شد اوضاع تغییری پیدا نکرده و ایران کماکان در رده نود و هشتم قرار دارد و تعداد کشورهای مجاز برای تردد بدون ویزا در همان عدد ۳۷ باقی مانده است و این در حالی است که کشوری مانند جیبوتی در این یک سال توانسته تعداد کشورهایی که می‌توانند بدون گرفتن ویزا به آن سفر نماید را از ۴۱ به ۴۴ کشور افزایش دهد ولی در دولت یازدهم و علی رغم تمام تبلیغات صورت گرفته و دیپلماسی لبخند، حتی در دوران پسا برجام هم بهبودی در وضعیت پاسپورت ایرانی مشاهده نمی شود.(جوان انقلابی، 44558)
 
سال 2016

از مهم ترین مواردی که در عمر سه ساله دولت یازدهم تاکنون توانسته خلاف ادعاهای آقای رئیس جمهور و مسئولان دولتی را اثبات نماید، می‌توان به کارشکنی آمریکایی‌ها در عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی اولین گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای حضور در سازمان ملل اشاره کرد. (باشگاه خبرنگاران، ۴۸۰۰۴۴۷)


 
آمریکایی‌ها به این بهانه که ابوطالبی در جریان تسخیر لانه جاسوسی دخالت داشته نماینده دولت روحانی را به سازمان ملل راه ندادند، موضوعی که تاکنون نیز به گفته اکثر کارشناسان، در صورتی که دولت جدیت بیشتری در انجام آن می‌گذاشت به راحتی قابل حل بود.

دومین مورد تلخ از برخورد گستاخانه مقامات خارجی با تبعه‌های ایرانی را حادثه تلخ تعرض ماموران سعودی به دو نوجوان ایرانی می‌توان قلمداد کرد، واقعیتی که البته هنوز اقدام در خور از سوی متولیان دیپلماسی کشور را به دنبال نداشته است. (انتخاب، ۱۹۷۷۸۵)


 
مورد دیگری که می توان از آن نام برد، فاجعه منا و شهادت تعداد زیادی از زائران ایرانی بیت الله الحرام است. اتفاق تلخی که در مراسم حج سال گذشته در صحرای منا رخ داد و باعث مرگ چندین هزار نفر از مسلمانان شد. (تسنیم، 874078)


قسمت غم انگیز ماجرا آن جاست که مسئولین جمهوری اسلامی که قصد داشتند برای بررسی وضعیت زوار ایرانی به عربستان سفر کنند با در بسته مواجه شدند و حتی برای وزرای ما نیز ویزا صادر نشد.

در این موضوع قرار بر این شد که وزیر ارشاد با توجه به اینکه سازمان حج زیر نظر این وزارتخانه است به این کشور سفر کند و در مورد وقایع به وجود آمده و عملکرد سعودی‌ها از نزدیک در جریان امور قرار گیرد اما سعودی‌ها با این بهانه که علی جنتی سعی در سیاسی‌کاری در مورد فاجعه منا دارد از اعطای ویزا به وی خودداری کردند و بعد از مدتی وزیر بهداشت و حسن قشقاوی معاون کنسولی ایران با همین مأموریت به عربستان سعودی رفتند.

از دیگر اتفاقات ناگواری که دولت نتوانست به شعار انتخاباتی خود تحقق بخشد، به مهرماه سال گذشته برمی‌گردد. زمانی که چندین تن از معلمان ایرانی که برای ماموریت در کشور امارات حاضر بودند توسط پلیس آن کشور، به دلایل واهی تحت تعقیب قرار گرفته و بازداشت شدند. اقدامی که تا مدت‌ها باسکوت مسئولان وزارت خارجه همراه شده بود و نگرانی خانواده‌های این عزیزان را در داخل کشور، دوچندان می‌کرد.(تابناک، ۵۳۹۵۳۹)

در همین رابطه محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، درباره رسیدگی به وضعیت معلمان بازداشت‌ شده در امارات، ضمن محکوم کردن این اقدام، اظهار داشته است: رفتار اماراتی‌ها در خصوص معلمان، زننده و توهین‌آمیز بوده است و آن‌ها با دستبند و پابند و به شکلی که در قرون‌وسطی با غل و زنجیر با زندانیان رفتار می‌کردند، با این معلمان رفتار کرده‌اند.
زاهدی تصریح کرد: دولت و وزارت خارجه باید قاطعانه این حرکت زشت، غیر دیپلماتیک و غیرانسانی اماراتی‌ها را پاسخ دهند. (فارس، 13940721001419)

جا دارد در انتها مروری اجمالی داشته باشیم بر اظهارات آقای روحانی در سال 92 و در بحبوحه تبلیغات انتخاباتی که گفت: «‌ارزش پاسپورت، علامت نوع رابطه ما با دنیاست؛ اگر روابط ما با کشوری، قاره‌ای یا کل جهان صمیمی و بر مبنای احترام متقابل و منافع متقابل، روابط گرمی باشد، آنوقت شهروند ایرانی در آن کشور جایگاه دیگری پیدا می‌کند، در آن صورت چهره ایرانی را که می‌بینند، به عنوان چهره دوست نگاه می‌کنند و پاسپورت هم جایگاه خود را پیدا می‌کند.» (rouhani.ir ۱۳۹۲/۰۳/۰۹)


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: پاسپورت ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395
گیرم فلان دولتِ فاسدِ وابسته‌ی توخالیِ پوک با پول و دلار نفتی در فلان بیانیه، حزب‌الله را محکوم کند؛
رهبرمعظم انقلاب در دیدار با انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان کشور:
 هزاران نفر از اعضای انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان سراسر کشور، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه‌ی امام خمینی رحمه‌الله با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

مهمترین محورهای سخنان رهبرمعظم انقلاب به شرح زیر است:


از ماه رجب برای تقویت بُعد معنویت استفاده کنید. ماه رجب، شعبان و  رمضان، بهار معنویت است؛ شما هم در بهار عمر قرار دارید؛ از این بهار معنویت استفاده کنید با یاد و ذکر خدا، استفاده از دعاها، تلاوت قرآن، نماز اول وقت، اخلاق نیک و  پرهیز از گناه


یکی از اساسی‌ترین انگیزه‌هایی که قدرت‌های استکباری را به صف‌آرایی علیه ما وادار کرد این بود که یک کشوری بدون اینکه به قدرتی متکی باشد بتواند به عرصه‌ی فوق‌العاده حساس #هسته_ای دست پیدا کند.
اگر به آنها رو بدهیم فردا سر مسائل زیست‌فناوری و نانو و مسائل علمی دیگر هم بازی درمی‌آورند و اشکال‌تراشی می‌کنند.


علیه حزب‌الله لبنان چقدر فعالیت تبلیغی و عملی کردند؛ درعین‌حال حزب‌الله پیکره‌ی رشید خود را در دنیای اسلام نشان می‌دهد. گیرم فلان دولتِ فاسدِ وابسته‌ی توخالیِ پوک با پول و دلار نفتی در فلان بیانیه، حزب‌الله را محکوم کند؛ به درک! چه اهمیتی دارد!
حزب‌الله و جوانان آن مثل خورشید می‌درخشند و مایه‌ی افتخار دنیای اسلام هستند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: رهبرمعظم انقلاب ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395
آنچه بیل‌گیتس از سلاح‌مخفی آمریکا گفت

بنیانگذار شرکت مایکروسافت در مقاله‌ای از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور خواست تا صرف نظر از اختلافات و منازعات سیاسی مساله "نوآوری" را به عنوان "سلاح پنهانی آمریکا" در اولویت قرار دهند.

بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت که خالق سیستم‌ عامل‌های "ویندوز" است در مقاله‌ای که در خبرگزاری رویترز انتشار یافت، از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا خواست در صورت پیروزی در انتخابات مساله حمایت از نوآوری در صنایع و سرمایه‌گذاری در موسسات تحقیقاتی را با هدف خلق تکنولوژی‌های جدیدی که توسط کارآفرینان آمریکایی وارد بازار ‌شوند، در اولویت قرار دهند.

به گزارش ایسنا، بیل گیتس می‌نویسد: انتخابات ریاست جمهوری توجه سراسر آمریکا را به خود جلب کرده است. همانطور که بسیاری از مفسران گفته‌اند در مرحله انتخابات مقدمات عمده تمرکز بحث انتخابات بر شخصیت‌هاست نه سیاست‌ها. با وجود آن که احزاب متمرکز بر این هستند که چه کسی قرار است نماینده آنها در انتخابات پاییز سال جاری باشد اما من می خواهم توجه شما را به مساله که امیدوارم همه کاندیداها در ماه نوامبر بر سر آن توافق داشته باشند جلب کنم: ظرفیت بی همتای آمریکا برای نوآوری.

وی تصریح کرد: هنگامی که آمریکا بر نوآوری سرمایه‌گذاری می‌کند موجب ایجاد شغل و تاسیس شرکت در داخل شده، زندگی آمریکایی‌ها را سالمتر و ایمن‌تر کرده و جان انسانها را در کشورهای فقیرتر جهان نجات داده و با فقر در این کشورها مبارزه می‌کند. این کار فرصتی فوق العاده برای رییس جمهور بعدی آمریکا است تا هم به مردم آمریکا و هم به مردم جهان کمک کند.

بیل گیتس خطاب به دولت آمریکا می‌گوید: فرمول موفقیت پیچیده نیست؛ دولت باید از موسسات تحقیقاتی دست اول ما حمایت مالی کند تا به تولید تکنولوژی‌های جدیدی که کارآفرینان آمریکایی به بازار می‌برند، بپردازند.

بیل گیتس همچنین با هشداربه دولت آمریکا در خصوص این که تعداد هر چه بیشتری از کشورهای جهان به ویژه چین و کره جنوبی تا حدود دو برابر بودجه تحقیق و توسعه خود را افزایش داده‌اند، می‌نویسد: بودجه تحقیق و توسعه آمریکا ثابت مانده است. این خوب است که دیگر کشورهای جهان بیشتر متعهد به تحقیق و توسعه شده‌اند اما اگر آمریکا می‌خواهد نقش رهبری خود در جهان را حفظ کند باید در این بخش خود را تقویت کند.

وی در ادامه مقاله خود به بر شمردن تاثیرات فراوان حمایت از تحقیق و نوآوری در حوزه های مختلف نظیر کامپیوتر، بهداشت و درمان و انرژی پرداخته و تاکید می‌کند: سرمایه‌گذاری دولت در تحقیق و توسعه قرار نیست برنده یا بازنده را تعیین کند. چنین چیزی را خود بازار مشخص می کند. بلکه چنین سرمایه گذاری به معنی انجام کاری است که می دانیم جواب خواهد داد؛ انجام سرمایه گذاری‌های محدود و هدفمند برای ایجاد پایه و اساس فعالیت کارآفرینان آمریکایی. چنین رویکردی برای رهبران آمریکا در چند دهه آینده اساسی است و در سالهای آینده هر چه بیشتر اهمیت خواهد یافت.

بنیانگذار شرکت مایکروسافت در انتهای مقاله‌اش خاطرنشان می‌کند: تا پایان تابستان سال جاری احزاب سیاسی رهبران خود را انتخاب کرده و چشم به انتخابات ماه نوامبر دارند. کاندیداها نیز دیدگاهشان برای آمریکا و دستور کارشان برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده را بیان خواهند کرد. این دیدگاه‌ها احتمالا بیشتر از آن که مشابهت داشته باشند دارای اختلاف هستند اما من امیدوارم که ما بتوانیم به این توافق برسیم که صرف نظر از هر طوری که به آینده آمریکا نگاه کنید، نوآوری همواره نقشی محوری دارد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: بیل گیتس ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 31 فروردين 1395
ابن‎سینا ثروت علمی‌اش را مدیون‌نماز میداند

 

بو علی سینا دارای نبوغ فوق العاده و صاحب اندیشه های ارزشمندی بود اما با همه موفقیتها و موقعیتهایی که در زندگی نصیبش شده بود، راز حل مشکلاتش را در عبادت و عبادتگاهها می جست.
شبستان: شیخ الرئیس ابوعلی سینا دارای نبوغ فوق العاده و صاحب اندیشه های ارزشمندی بود و آن چنان در کسب علم و دانش پیشرفت نمود که در دوران نوجوانی سرآمد دانشوران عصر، در تمام علوم رایج زمان خود گردید و از اساتید معاصر بی نیاز شد . بو علی سینا با همه موفقیتها و موقعیتهایی که در زندگی نصیبش شده بود، راز حل مشکلاتش را در عبادت و عبادتگاهها می جست . او در خاطرات خود آورده است: «شب و روز جز به تحصیل علم به چیز دیگری نمی اندیشیدم و به غیر از فهمیدن به چیز دیگری توجه نداشتم، و به همین طریق پیش می رفتم، تا اینکه حقیقت هر مسئله ای برای من مسلم می شد و هرگاه در مسئله ای حیران بودم و یا نمی توانستم قضیه را بفهمم، به مسجد پناه می بردم، نماز می گزاردم و خالق هستی را ستایش می کردم، در این حال معمای من حل و مشکل برطرف می شد."

آنچه در ادامه می آید بخش دوم و پایانی گفتگوی خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام جواد توحید منش، پژوهشگر مرکز تخصصی نماز است که در ادامه می آید.

در بخش پیشین گفتگو اشاراتی به هدایت جامعه به سمت معارف الهی به ویژه نماز داشتید. راه مطمئن در این زمینه که می تواند زمینه این هدایت را فراهم کند چیست؟

راه مهم و اساسی برای هدایت افراد به نماز، بیان آثار و اسرار نماز است. قرآن و روایات برای نماز آثار و برکات فراوانی را بیان کرده‌اند که دانستن آن موجب علاقمندی به نماز و بیان آن به دیگران سبب دعوت آنان به نماز می‌شود. گاهی ما دوست نداریم غذایی را بخوریم ولی وقتی به ما می گویند که این غذا ویتامین و پروتئین دارد و فلان خاصیت را دارد، آن را می خوریم. گاهی اوقات علت برخی بی‌میلی‌ها به نماز نداستن آثار و اسرار نماز است که اگر آن‌ها را بدانیم رغبت و علاقه به نماز بیشتر می‌شود.

دیدگاه قرآن به مهم ترین آثار نماز چیست؟

قرآن کریم درباره آثار نماز می‌فرماید: « وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر/  و نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمى‏دارد.» نماز عامل رشد انسان و کارخانه آدم‌سازی است. خداوند متعال به حضرت موسی (ع) می‌فرماید: «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری / نماز را براى یاد من بپادار.»

قرآن کریم نماز را وسیله‌ای برای حل مشکلات معرفی می‌کند: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرین / اى افرادى که ایمان آورده‏اید! از صبر (و استقامت) و نماز، کمک بگیرید! (زیرا) خداوند با صابران است‏.»

قرآن جایگاه نماز نخوان‌ها را در دوزخ می‌داند: «ما سَلَکَکُمْ فی‏ سَقَرقالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّین / چه چیز شما را به دوزخ وارد ساخت؟مى‏گویند: ما از نمازگزاران نبودیم‏»

البته در نماز هزاران نکته دیگر وجود دارد که ما هنوز نفهمیده ایم. مثلا وقتی زلزله می آید می گویند: نماز آیات بخوانید یا وقتی باران نمی بارد، می گویند: نماز باران بخوانید. خواندن نماز چه تأثیری در زلزله و باران آمدن دارد؟ وقتی فرزندی متولد می‌شود در گوش او اذان می‌گویند. وقتی فردی می میرد برایش نماز میت می‌خوانند.

کتاب های آثار و اسرار نماز را بخوانیم. و حداقل یک کتاب درباره آثار و اسرار نماز در منازل خود داشته باشیم. کتاب های نماز تنوع زیادی دارد. ستاد اقامه نماز، کتاب‌های مفید را برای جوانان و نوجوانان در این منظور چاپ کرده است.

نقش دعوت های غیر مستقیم را رد این زمینه چطور ارزیابی می کنید؟

اشاره خوبی است. یکی از راه‌های دعوت به نماز، بهره گیری از شیوه غیر مستقیم است در این راه از عکس‌های معنادار استفاده می‌کنیم. الآن در همه اداره‌ها عکس مقام معظم رهبری – مدظله العالی - هست. ولی ایشان یک عکسی دارد که برای کودکان ده، دوازده ساله امام جماعت شده است. این عکس را بزنیم تا وقتی کودک نگاهش به آقا افتاد، ضمن اینکه آقا را می‌بیند، آقا را با بچه‌ها و نماز ببیند. یا عکس امام خمینی (ره) را در حال نماز که دو تا سرم به دستش بود را روی دیوار بزنیم. پوستر دانشمندان، بازیگران و ورزشکاران محبوب را در حال نماز داشته باشیم.

شکل دیگر شیوه غیر مستقیم، بهره گیری از اظهار علاقه‌ بزرگان است. اگر ما بدانیم مهمانی که می‌آید فلان غذا را دوست دارد، حتماً سعی می‌کنیم همان غذا را برایش درست کنیم. اگر بچه‌های ما بدانند که استاد داشگاه و معلم و دبیر شیمی و فیزیک همه به نماز علاقه دارند. این بچه هم به نماز اظهار علاقه می‌کند. یکی از مهم ترین شخصیتها که از افتخارات دنیای اسلام به شمار می آید، دانشمند پر آوازه ایرانی، شیخ الرئیس ابوعلی سینا است.

او دارای نبوغ فوق العاده و صاحب اندیشه های ارزشمندی بود و آن چنان در کسب علم و دانش پیشرفت نمود که در دوران نوجوانی سرآمد دانشوران عصر، در تمام علوم رایج زمان خود گردید و از اساتید معاصر بی نیاز شد . بو علی سینا با همه موفقیتها و موقعیتهایی که در زندگی نصیبش شده بود، راز حل مشکلاتش را در عبادت و عبادتگاهها می جست .

می توانید به صورت مصداقی این مطلب را بیان کنید؟

بله، او در خاطرات خود آورده است: «شب و روز جز به تحصیل علم به چیز دیگری نمی اندیشیدم و به غیر از فهمیدن به چیز دیگری توجه نداشتم، و به همین طریق پیش می رفتم، تا اینکه حقیقت هر مسئله ای برای من مسلم می شد و هرگاه در مسئله ای حیران بودم و یا نمی توانستم قضیه را بفهمم، به مسجد پناه می بردم، نماز می گزاردم و خالق هستی را ستایش می کردم، در این حال معمای من حل و مشکل برطرف می شد.

آیا سیاست های تشویقی کارکردی در این زمینه دارد؟

مسلما می توان از جایزه به نفع دین استفاده کرد. تشویق‌ها، تسهیلات و ارتباطاتمان را در مسجد قرار بدهیم. مثلا از شاگرد اول‌ها در مسجد تجلیل کنیم. شاگرد اول‌ها به مسجد دعوت شوند و جایزه‌ای در مسجد به آنان اهدا گردد یا در محوطه بیرون مسجد، عکس آنان را بزنند. وقتی افراد این حرکت را می‌بیند علاقه‌مند به نماز و مسجد می‌شود. استاد قرائتی تعریف می‌کنند: عالمی به نام آقای گوهری در قیطریه تهران بود. مسجد ایشان خیلی شلوغ می‌شد. پرسیدیم دلیل این شلوغی چیست؟ گفتند: ایشان سالی چند خودنویس می‌خرد و به آن مدرسه‌ای که نزدیک مسجد است می‌آید، به هر شاگرد اولی یک خودنویس می‌دهد. یعنی با ده خودنویس دانش‌آموزان را نمازخوان و مسجدی می‌کند. آیت الله حائری امام جمعه سابق شیراز، می‌گفتند: در اصطهبانات شیراز تعدای زیادی به مسجد می‌رفتند. ما علتش را بررسی کردیم با تعجب دیدیم که مقدار زیادی درخت بادام و توت وقف بچه‌های مسجد شده است. گونی‌های زیادی از مغز گردو و بادام می‌آورند، در مسجد می‌گذارند و هر بچه‌ای که نماز می‌خواند، یک مقدار مغز بادام می‌خورد. چقدر زیباست جهت تشویق فرزندانمان به نماز‌ و مسجد، بخشی از اموال خود را وقف نماز کنیم.

و نقش فعالیت های میدانی و رودرو را در این زمینه چطور ارزیابی می کنید؟

من از شما می پرسم تریاکی ها به چه دلیل موفق هستند؟ تریاکی ها نه ماهواره دارند، نه اینترنت، نه لب تاب، نه کامپیوتر، نه مجله، نه بودجه، نه تأمین اعتبار، نه اداره کل، نه روابط عمومی، نه بنر، نه تابلو، هیچی ندارند. پس چرا اینقدر موفق هستند؟ تریاکی ها خانه به خانه می روند و تریاکی درست می کنند، همه ما برویم در خط تریاکی ها! گاهی با یک افرادی خصوصی باید صحبت کرد. مثل انار! انار را نمی شود تکانش داد. توت را می شود تکانش داد، توت هایش بریزد. اما انار را باید دانه دانه چید. گاهی هم که می روی بچینی ممکن است، یک نیشی هم بزند. مثل گل! هم باید دانه دانه چید و هم تیغ دارد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: بو علی سینا ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 31 فروردين 1395
از دوبار تذکر رسایی تا عدم پیگیری لاریجانی
در حاشیه انتشار گزارش وزارت امور خارجه در رابطه با برجام
 از دوبار تذکر رسایی تا عدم پیگیری لاریجانی/ با هشت روز تاخیر گزارش وزارت خارجه پیرامون اجرای برجام منتشر شد/ نماینده یزد: گزارش وزارت امورخارجه با اظهارات ظریف و سیف مغایرت دارد!/ وزارت خارجه: تحریم ها لغو نشد؛ متوقف شد!
رسایی با اشاره به اینکه رهبری وضع موجود را خسارت محض خوانده‌اند، گفت: گزارش وزارت امور خارجه درباره برجام به مجلس باید ناظر و متناظر و متناسب با تذکرات و مطالبات ذکر شده در نامه رهبر معظم انقلاب و مصوبه مجلس باشد.
 گزارش وزارت امور خارجه در ارتباط با روند اجرایی شدن برجام به مجلس با تاخیر هشت روزه و  بعد از تذکر نمایندگان مجلس ومنتشر شد.
 
 وزارت امور خارجه باید این گزارش را بیست و یک فرودین منتشر می‌کرد که با تاخیر هشت روزه و پس از تذکرات متعدد نمایندگان مجلس اقدام به این کار کرد. در ادامه نگاه کوتاهی به مباحث مطرح شده قبل از انتشار گزارش و واکنش‌های صورت گرفته نسبت به آن پس از انتشار، خواهیم پرداخت.
 
تذکر رسایی: موعد شش ماهه ارائه گزارش درباره برجام به مجلس گذشته است
 
حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی (سه‌شنبه 17 فروردین) در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس گفت: طبق قانونی که مجلس در مورد برنامه هسته‌ای تصویب کرده است که رهبری نیز در نامه خود به آن استناد کردند هرگونه تحریم جدید نقض برجام محسوب می‌شود. 
 
وی با اشاره به بند سه مصوبه مجلس مبنی بر مکلف کردن دولت نسبت به رصد اقدامات احتمالی طرف مقابل در پافشاری بر تداوم تحریم‌ها و یا اعمال تحریم‌های جدید خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری و اعضای کمیته نظارت بر اجرای برجام به جز آقای روحانی گفته‌اند که برجام نقض شده است و ما باید جلوی آن را بگیریم.
 
رسایی با اشاره به تعطیل شدن یک معدن اورانیوم در کشور گفت: باید پس از 6 ماه به مجلس گزارش داده می‌شد و الان 6 ماه تمام شده است اما چرا ارائه این گزارش در دستور جلسه نیست؛ رهبر انقلاب فرمودند که تحریم‌ها روی کاغذ برداشته شده است در حالی که ما سانتریفیوژها را روی زمین جمع کردیم و اورانیوم را روی زمین به روسیه فرستادیم.
 
پاسخ باهنر به رسایی: اگر قرار باشد مجلس کاری بکند حتماً اقدام خواهد کرد
 
محمدرضا باهنر نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که اداره جلسه علنی را برعهده داشت در توضیح گفت: طبق نامه‌ای مقام معظم رهبری نوشتند قرار بود کههیاتی بر اجرای برجام نظارت کند و شورای عالی امنیت ملی نیز وظایف خود را انجام می‌دهد و اگر در این راستا مجلس هم قرار باشد اقدامی بکند حتما مطلع شده و اقدام خواهد کرد.
 
 
 کریمی قدوسی: لاریجانی اصراری به ارائه گزارش روند اجرای برجام در مجلس ندارد
 
کریمی قدوسی نماینده مشهد گفت: ما هر روز و به طور مکرر پیگر ارائه گزارش روند اجرای برجام از سوی دولت به کمیسیون امنیت هستیم و تعدادی از اعضای کمیسیون درباره گذشتن زمان ارائه گزارش دستگاه دیپلماسی از روند اجرای برجام طبق مصوبه مجلس تذکر داده‌اند.
 
متأسفانه آقای لاریجانی که در جایگاه رئیس مجلس و عضو کمیته نظارت بر اجرای برجام قرار دارد، در زمینه ارائه گزارش اجرای برجام به کمیسیون امنیت تأکیدی ندارد؛ آقای لاریجانی باید نمایندگان را توجیه کند و حمایت‌های لازم را در این موضوع از آنها داشته باشد، اما شواهد و قرائن این حمایت‌ها را نشان نمی‌دهد. این انتقاد به آقای لاریجانی وارد است که هیچ پیگیری‌ برای برگزاری جلسه و ارائه گزارش از روند اجرای برجام به مجلس نداشته است؛ رئیس مجلس اصراری بر این ندارد که گزارش اجرای برجام به صحن مجلس و یا کمیسیون امنیت بیاید.  
 
تذکر دوم رسایی: بیش از پانزده مورد تحریم جدید علیه ایران وضع شده است؛ هیات نظارت بر برجام در سال جدید جلسه‌ای نداشته است
 
حجت الاسلام حمید رسایی در تذکری شفاهی خطاب به رییس مجلس گفت: آقای دکتر لاریجانی من این موضوع را پیش از این نیز گوشزد کردم که طبق مصوبه مجلس و نامه مقام معظم رهبری در صورتی که غربی ها به هر بهانه ای تحریم جدیدی علیه ما وضع کنند دولت مکلف به اجرای بند 3 مصوبه مجلس است که طبق آن باید اقدامات خود را متوقف کند. اکنون این اتفاق افتاده و غربی ها به بهانه موشکی، هسته ای و بهانه های دیگر تحریم های جدیدی بالغ بر بیشتر از 15 مورد وضع کرده اند.
 
وی در عین حال گفت: البته ما چیزی برای توقف نداریم چون اورانیوم غنی شده را یک کاسه دادند و رفت. موضوعی که پیش از این نیز مطرح کردم اما شما در پاسخ گفتید که ما در برابرش همه کیک زرد را گرفتیم. اینکه رهبری فرمودند مرحله‌ای مبادله انجام شود برای این بود که اگر به تعهداتشان عمل نکردند یک چیزی داشته باشیم.‌
 
وی در ادامه گفت: در هر صورت وظیفه دولت حفظ حقوق مردم است که با توجه به ادامه روند تحریم ها باید فشار آورد و نباید وضعیت به این شکل باشد و اگر منفعتی وجود دارد کار را ادامه دهند که به عقیده من منفعتی وجود ندارد.
 
رسایی با بیان اینکه طبق قانون، دولت بعد از گذشت شش ماه باید گزارشی از روند اجرای برجام به مجلس ارائه دهد، گفت: مهلت شش ماهه در 21 فروردین به اتمام می رسد ولی ما شاهد گزارشی نیستیم. مقام معظم رهبری نیز صراحتا پشت تریبون اعلام کردند که تحریم‌ها روی کاغذ برداشته شده و ما تمام اقدامات را روی زمین انجام دادیم.
 
وی با اشاره به اقدامات هیات نظارت بر اجرای برجام، گفت: هیاتی در شورای عالی امنیت ملی از مسئولان قبلی به اضافه آقای جلیلی تعیین شد که همه آقایان بلااستثناء بارها اعلام کردند که برجام نقض شده و غربی‌ها بدعهدی کردند. همه حتی آقای ظریف هم این را گفت و البته آقای روحانی به آن اشاره‌ای نداشته است. سوال این است که این هیات اکنون چه کار می کند؟ طبق پیگیری های ما دو سه جلسه داشته و نمی دانیم امسال جلسه ای داشته است یا نه.
 
رسایی در پایان گفت: با این روند آنها قطعا تحریم ها را علیه ما تشدید خواهند کرد و اگر ما فقط بایستیم و نگاه کنیم به ضرر ملت است. حال اگر آقای لاریجانی شما به عنوان عضو کمیته اطلاعی دارید بفرمایید.
 
 
 
 
پاسخ لاریجانی به رسایی: وزارت امور خارجه باید گزارش خود را ارائه دهد
 
 
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسته شدن پرونده پی ام دی و قطعنامه‌هایی همچون 1921 از جمله دستاورهای حاصل از اجرای برجام است گفت که وزارت خارجه باید گزارشی از موضوعات انجام شده در برجام به مجلس ارائه کند.
 
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر شفاهی حمید رسایی نماینده تهران در مورد موضوع برجام و تشکیل نشدن جلسات هیات تعیین شده از سوی شورای عالی امنیت ملی برای نظارت بر اجرای برجام در گفت: جلسات هیات تشکیل شده است . من نمی‌دانم این گزارش را چه کسی به سمع شما رسانده است.
 
وی افزود: این نکته‌ای که شما گفتید مبنی بر این که مقام معظم رهبری فرمودند، مواد غنی شده پلکانی داده شود، فلسفه‌اش این نبود که شما گفتید بلکه برای این بود که ممکن است آنها مابه‌ازای آن را ندهند و چون ممکن بود آنها کلک بزنند و اگر ما یک مرتبه همه مواد را بدهیم آنها مابه‌ازا را ندهند بنابراین قرار شد در مقاطع مختلف بدهیم و خوشبختانه وقتی کار جلو رفت آنها قبل از این که ما مواد را بدهیم مواد اولیه طبیعی کیک زرد را دادند و ما بعد از 10 روز مواد غنی شده را دادیم.
 
لاریجانی ادامه داد: بر این اساس آنچه در قانون آمده به نحو اکمل انجام شده و خلافی صورت نگرفته است. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که بنده موافق هستم وزارت خارجه گزارش تشریحی از موضوعات انجام شده ارائه دهد گفت:‌ در این موضوع نیز همچون سایر امور نکات مثبت و منفی وجود دارد، پس نباید یک مرتبه همه را سیاه نشان دهیم. یکی از مسائلی که در این قضیه جمهوری اسلامی موفق به حل آن شد بستن پرونده پی ام دی بود که چیز کوچکی نیست.
 
وی ادامه داد: ممکن است پی ام دی یک لفظ باشد، اما یک پرونده بسیار پر مشکلی بود که به هر حال بسته و تمام شد و مساله‌ی کوچکی نبود.
 
لاریجانی همچنین گفت: مساله فروش نفت نیز انجام می‌شود؛ طبق آخرین گزارشی که روز گذشته دریافت کردم یک میلیون و 700 هزار بشکه نفت می‌فروشند که با میعانات گازی به دو میلیون و 300 هزار بشکه می‌رسد. این معلوم است که کاری صورت گرفته چون قبلا چنین موضوعی وجود نداشت.
 
وی افزود:‌ پیش از این ما یک میلیون بشکه نفت می فروختیم که آنها می‌خواستند این میزان را ظرف 6 ماه به صفر برسانند، اما نه تنها فروش نفت به صفر نرسید بلکه به یک میلیون و 700 هزار بشکه رسید. این ذیقی که اکنون وجود دارد به دلیل آن است که از چاه‌های نفت در این مدت که تعطیل بوده استفاده نکردم و باید گاز تزریق کنند که انجام شود. از این رو باید به آنها فرصتی داده شود و امسال به حد نصاب ما در اوپک خواهد رسید.
 
رییس قوه مقننه بسته شدن قطعنامه‌های قبلی همچون 1921 را یک دستاورد خواند و گفت: این که شما می‌فرمایید بعضی‌ها می خواهند به ما کلک بزنند و مشکلاتی را درست کنند درست است؛ یعنی باید حتما حواس‌ها جمع باشد و در مقابل آنها عمل مقابله به مثل انجام شود.
 
لاریجانی تاکرد کرد:‌ بنده در کل موافق نظر ایشان هستم که باید حتما وزارت خارجه گزارشی به مجلس دهد و در آن نکات مثبت را ارائه کرده و اگر نکات منفی وجود دارد اعلام کند تا بتوان در مقابل آن اقدامی انجام داد. 
 
انتشار گزارش وزارت امور خارجه
 
بعد از این کش و قوس‌ها بود که نهایتاً وزارت امور خارجه اولین گزارش سه ماهه اجرای برجام را روز یکشنبه بیست و هشت فرودین تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. متن کامل این گزارش در اینجا قابل مشاهده است.
 
واکنش‌ها به گزارش وزارت امور خارجه/ رسایی: این گزارش کپی متن برجام است
 
حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه (30 فروردین) در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس پیرو دو تذکر هفته‌های قبل خود گفت: طبق مصوبه مجلس وزارت خارجه باید هر سه ماه یکبار گزارش روند اجرای برجام را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و هر 6 ماه یکبار گزارش را به صحن ارائه دهد. 
 
رسایی با تاکید براینکه مشروعیت اجرای برجام به مصوبه مجلس و شورای عالی امنیت ملی نبوده بلکه به امضای مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: در نامه ایشان پس از تایید مشروط برجام تذکر داده شده است که محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه می‌تواند خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده کشور به بار آورد. 
 
رسایی با اشاره به اینکه رهبری وضع موجود را خسارت محض خوانده‌اند، گفت: گزارش وزارت امور خارجه درباره برجام به مجلس باید ناظر و متناظر و متناسب با تذکرات و مطالبات ذکر شده در نامه رهبر معظم انقلاب و مصوبه مجلس باشد. 
 
وی تصریح کرد: وزارت امورخارجه متن برجام را کپی کرده و به عنوان گزارش به مجلس ارائه داده است که ما باید این کارها را بکنیم و طرف مقابل نیز این کارها را بکند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه گزارش وزارت خارجه درباره برجام طرف مقابل را تبرئه و داخل را متهم کرده است گفت: این گزارش متناسب با نامه مقام معظم رهبری نیست. 
 
وی در ادامه با استناد به نامه مقام معظم رهبری درباره برجام خاطرنشان کرد: رهبری در بند 9 این نامه فرمودند در موارد ابهام برجام تفسیر طرف مقابل قابل قبول نیست و مرجع متن مذاکرات است؛ وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریبکاری در طرف مقابل به ویژه آمریکا ایجاب می‌کند یک هیات قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا به آن تصریح شد ... یعنی رهبری می‌گویند این گزارش باید ناظر باشد به آنچه در بالا عنوان کردم در حالی که این گزارش اکنون هیچ چیزی ندارد. 
 
وی از ضرورت بازگرداندن گزارش وزارت خارجه توسط مجلس سخن گفت و افزود: همه حرف‌هایی که آقای سیف و زنگنه دیروز زدند قبلا پیش‌بینی شده است و هم کسانی که دلسوزانه خون دل خوردند و هم نامه رهبری اینها را پیش‌بینی کرده بود.
  
 

 رسایی گزارش وزارت خارجه درباره برجام به کمیسیون امنیت ملی را گزارشی کلی و بی‌فایده خواند و گفت: گزارش باید متناسب با 9 بند نامه رهبری تهیه شده و به مجلس ارائه شود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از رئیس جلسه خواست که به کمیسیون امنیت ملی بگوید گزارش وزارت خارجه را بازگرداند و در اصلاح آن دقیقا بگوید متناسب با هر بند نامه رهبری که پیشرفت‌هایی صورت گرفته است.
 
 پاسخ ابوترابی به تذکر رسایی: کمیسیون امنیت ملی در چارچوب مفاد نامه رهبری گزارش وزارت خارجه درباره برجام را بررسی کند‌
 
حجت‌الاسلام سیدمحمد حسن ابوترابی فرد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه 30 فروردین در صحن علنی مجلس در توضیح تذکر حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران که عنوان کرده بود؛ گزارش وزارت امور خارجه درباره اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی کلی بوده و متناسب با بندهای نامه مقام معظم رهبری نیست گفت: از کمیسیون امنیت ملی می‌خواهم با توجه به مفاد متنی که رهبری تبیین فرمودند و در چارچوب اجرای برجام را تائید کردند گزارش را بررسی کند و نظرشان را به وزارت خارجه ابلاغ کنند. وی ادامه داد: ضمنا هیاتی هم که در هیات عالی شورای عالی امنیت ملی انتخاب شده باید به وظایف خود دقیقا در چارچوب تعریف شده از سوی رهبری عمل کنند.
 
جوکار نماینده مردم یزد: گزارش وزارت امورخارجه با اظهارات ظریف و سیف مغایرت دارد
 
محمدصالح جوکار در خصوص بررسی گزارش وزارت خارجه از اجرای برجام به مجلس در کمیسیون امنیت ملی گفت: احتمالاً بعد از تعطیلات مجلس این گزارش در کمیسیون بررسی خواهد شد زیرا به دلیل لایحه بودجه، جلسات کمیسیون تشکیل نمی شود. 
 
نماینده مردم یزد گفت: بخش هایی از گزارش وزارت خارجه به خصوص در مورد سوئیفت مغایر با اظهارات آقای ظریف و آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی است.
 
وی با بیان اینکه این گزارش همان چیزهایی است که آقای عراقچی در رسانه ملی توضیح داد، گفت: در واقع گزارش وزارت خارجه آن چیزی است که روی کاغذ توافق شده است و اتفاقاتی که در عمل در روند اجرای برجام افتاده است، توضیح داده نشده است.
 
وی تصریح کرد: این گزارش توضیح داده که جمهوری اسلامی به تعهدات خود به صورت کامل عمل کرده است اما توضیح نداده است که در عمل، طرف مقابل به تعهدات خود عمل کرده است یا خیر؟ به گزارش مهر، وزارت خارجه طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی باید هر سه ماه یکبار گزارشی از روند اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه دهد و مجلس نیز هر ۶ ماه یکبار گزارشی در این خصوص در صحن علنی مجلس قرائت کند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : دو شنبه 30 فروردين 1395
مجله آمریکایی، شاه عربستان را تفاله خواند!

نشریه آمریکایی نیویورک دیلی نیوز در شماره جدید خود تعبیر بسیار تندی درباره خاندان سعودی به کار برده است.

به گزارش خبرآنلاین،نشریه آمریکایی نیویورک دیلی نیوز در شماره جدید خود تعبیر بسیار تندی درباره خاندان سعودی به کار برده است.
این مجله در تیتر روی جلد این شماره خود با انتشار تصویر ملک سلمان پادشاه عربستان نوشته است : تفاله سلطنتی؛ خشم خانواده های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر از تهدید ۷۵۰ میلیارد دلاری عربستان سعودی. 
مجله آمریکایی شاه عربستان را تفاله خواند!
 


:: موضوعات مرتبط: اخبار و سیاست , ,
:: برچسب‌ها: سعودی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 29 فروردين 1395
یک ماه پس از هشدار رهبرانقلاب درباره آمریکایی بودن طرح برجام منطقه‌ای؛ نسخه پیچی روزنامه های زنجیره‌
در سایه سکوت معنادار هیات نظارت بر مطبوعات؛
 در حالی که نشریات و رسانه‌های منتقد دولت به خاطر انتشار مطالب انتقادی درباره دولت تذکر دریافت می‌کنند، جای تعجب است که هیات نظارت بر مطبوعات در برابر خط‌ رسانه‌ای نشریات جریان بزک که به فاصله کمتر از یک‌ماه پس از سخنان رهبرانقلاب درباره «خط آمریکایی برجام منطقه‌ای»؛ اقدام به توجیه ضرورت برجام منطقه‌ای می‌کنند هیچگونه واکنشی نشان نمی‌دهد.

 به فاصله کمتر از یک ماه پس از سخنان رهبرمعظم انقلاب درباره تفکرات تزریقی آمریکایی ها مبنی بر کوتاه آدم از اصول انقلاب و برجام2، 3، 4 و برجام منطقه‌ای؛ مطبوعات اصلاح‌طلب و حامی دولت بی اعتنا به این تذکر ایشان صراحتا خط رسانه‌ای توجیه برجام منطقه‌ای را کلید زده‌اند.


به گزارش رجانیوز پس از آن که اجرایی شدن برجام با بدعهدی آمریکایی‌ها همراه شد؛ حسن روحانی از سویی  با تعابیری مثل «آفتاب تابان» معرفی کردن برجام کوشید این نقاط ضعف را کمرنگ جلوه دهد و از سوی دیگر خود و برخی اعضای کابینه‌اش کوشیدند  با سخن گفتن مکرر از «برجام2» راه را برای تعمیم مدل «برجامِ هسته‌ای» به مسائل «داخلی و منطقه‌ای» هموار کنند.
اما رهبرانقلاب در در سخنرانی آغاز سال 95 به صراحت  طرح مسائلی مثل برجام 2،3،4 ، برجام منطقه‌ای و برجام قانون اساسی را در راستای تفکر تزریقی آمریکا به نخبگان کشور مبنی بر کوتاه آمدن در برابر آمریکا معرفی کردند. ایشان با ذکر این نکته که استکبار و به طور خاص آمریکا درصددن هستند «وانمود کنند ملّت ایران بر سر یک دوراهی قرار دارد و چاره‌ای ندارد جز اینکه یکی از این دو راه را انتخاب کند. آن دوراهی عبارت است از اینکه یا باید با آمریکا کنار بیایند، یا باید به‌طور دائم فشارهای آمریکا و مشکلات ناشی از آن را تحمّل کنند» این دوگانه را یک دوگانه غلط دانستند که نتیجه پذیرشش کنار آمدن با آمریکا «به‌معنای قبول تحمیل‌های آن دولت» خواهد بود.


ایشان در همین راستا با اشاره به تلاش دشمن برای بازکردن پای مدل برجام- کوتاه آمدن در برابر خواست دشمن- به مسائل منطقه‌ای فرمودند: «مثلاً فرض بفرمایید امروز در منطقه‌ی غرب آسیا -یعنی همین منطقه‌ای که غربی‌ها به آن میگویند خاورمیانه- جنجالها و آشفتگی‌های بسیاری هست؛ خب، این مشکل برای کلّ منطقه است و اگر میخواهید کشور شما از این مشکل نجات پیدا کند، باید سعی کنید این جنجالها فرو بنشیند. چه‌کار کنیم؟ با آمریکا همکاری کنیم، همفکری کنیم، جلسه کنیم، بنشینیم، گفتگو کنیم و یک مدلی را طبق میل آمریکایی‌ها یا طبق توافق آمریکایی‌ها انتخاب کنیم؛ یکی دیگر هم این است

 
اما به فاصله کمتر از یک ماه پس از سخنان رهبرانقلاب ، روزنامه‌ها و نشریات زنجیره‌ایِ حامی دولت، صراحتا با در پیش گرفتن خط تحلیلیِ «لزوم برجام منطقه‌ای» راه را برای عبور دولت از این خط قرمز نیز هموار می‌کنند. روزنامه شرق 25 فروردین در یادداشتی به قلم جاوید قربان‌اوغلی-مدیر‌کل وزارت خارجه دولت اصلاحات- با عنوان "برجام ۲ در دیپلماسی منطقه‌ای" صراحتا خواستار برجام منطقه‌ای شد.


نویسنده این یادداشت  یکی از بزرگ ترين دستاوردهاي برجام را خنثي کردن و شکست پروژه ايران هراسي» دانسته و می‌گوید: «به نظر مي رسد تکميل اين روند و جلوگيري از بازگشت پروژه ايران هراسي نيازمند الزاماتي است که دولت روحاني ناچار بايد در اولويت کاري خود قرار دهد. اولين گام در اين عرصه کليدخوردن «برجام ۲» در منطقه و حل وفصل مشکلات و ترميم زخم ها با همسايگان تاثيرگذار است.»
او در پایان نیز با اشاره به انتخابات آتی آمریکا با تمجید از اقدامات دولت اوباما در مساله هسته‌ای و سوریه؛ آن ها را «نتایج خوب» می‌نامد و توصیه می‌کند: «عقل حکم می‌کند ما در این رقابت‌ها در کنار کسی باشیم که پیگیر سیاست‌هایی باشد که در دوران هشت‌ساله رئیس‌جمهور کنونی آمریکا آغاز شده و نتایج خوبی دست‌کم در مسئله هسته‌ای و حتی حل‌وفصل مسئله سوریه داشته است.»


چند روز بعد روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیز در یادداشتی به قلم الهه کولایی - با عنوان "ايران به دنبال تكرار برجام در منطقه باشد" صراحتا خواستار  استفاده از الگوی ناموفق برجام در دیپلماسی منطقه شد.


نویسنده با اشاره به اینکه نشست سران همکاری کشورهای اسلامی نشان داد «متاسفانه سران اين كشورها، نتوانستند خود را با دستاوردهاي سازنده و مثبت جامعه جهاني تطبيق داده و همچنان سعي بر تعميق شكاف‌هاي ميان خود داشتند»  و در حالی که این روزها ناموفق بودن و غیرقابل اعتماد بودن مدل برجام روزبه روز خود را نشان می‌دهد؛ می‌نویسد: «به راستي كه الگوي مورد استفاده دولت يازدهم در برجام، ظرفيت و توانمندي جمهوري اسلامي ايران را به نمايش گذاشت. پس جا دارد كه دولتمردان ما بار ديگر دنبال تكرار اين تجربه باشند اما اين‌بار نه با غرب، بلكه با خواهران و برادران مسلمان و رهبران كشورهاي اسلامي در سازمان و مجمعي كه اساس تشكيل آن تقويت همكاري ميان كشورهاي اسلامي است.»


ترویج گفتمان «کوتاه‌آمدن در برابر فشارهای آمریکا» در قالب «برجام‌های چندگانه» اقدامی است که توسط «جریان بزک آمریکا» در داخل دنبال می‌شود. برداشته شدن مرز بین «خودی» و «غیرخودی»ِ انقلاب که یکی از نتایج دیپلماسی دولت است باعث می‌شود گروهی در داخل حاکمیت و دولت، همصدا با دشمن همان حرف و خواسته دشمن را تکرار کنند.

این همصدایی گاهی در تندرو و افراطی خواندن جریان ارزشی و حزب‌اللهی جامعه نمودار می‌شود، گاهی در رای به لیست مورد حمایت انگلیس و رای ندادن به چهره‌های مبارزو پایدار بر ارزش‌ها، گاهی در حمایت از مذاکره با امریکا، گاهی در برجان هسته‌ای و گاهی در برجام منطقه‌ای. در این بین مطبوعات و قلم‌بدستانِ جریان بزک نقش جاده‌صاف‌کنی و توجیه‌سازی این اقدامات را بر عهده دارند. رهبرانقلاب در سخنرانی آغاز سال خود در اینباره نیز کی‌گویند: « اینها میخواهند این را به‌صورت یک گفتمانی در بین نخبگان جامعه ترویج کنند و بتدریج آن را در میان مردم و افکار عمومی سرریز کنند. در داخل کشور و خارج کشور، این فکر را دارند ترویج میکنند و به شکلهای گوناگونی، با بیانهای مختلفی، در وسایل ارتباط جمعی دنیا دارند گسترش میدهند؛ کسانی را میگمارند برای اینکه بتوانند این فکر را در میان ملّت ما گسترش بدهند. البتّه در داخل هم همین‌طور که عرض کردیم، کسانی هستند که این فکر را قبول دارند و قبول کرده‌اند و تلاش میکنند که آن را به دیگران هم بقبولانند.»


در حالی که نشریات و رسانه‌های منتقد دولت به خاطر انتشار مطالب انتقادی درباره دولت تذکر دریافت می‌کنند، جای تعجب است که هیات نظارت بر مطبوعات در برابر خط‌ رسانه‌ای نشریات جریان بزک که به فاصله کمتر از یک‌ماه پس از سخنان رهبرانقلاب درباره «خط آمریکایی برجام منطقه‌ای»؛ اقدام به توجیه ضرورت برجام منطقه‌ای می‌کنند هیچگونه واکنشی نشان نمی‌دهد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 29 فروردين 1395